Revision [1219]

This is an old revision of DeepBlackSky36 made by AdminDare on 2020-01-10 08:33:22.

 

Devil and the Deep Black Sky 36: Urasuunnitelmat


<-- 35: Virheitä ja typeryyksiä - 37: -->

"En mä halua mitään koulua, mä haluan toimintaa!"
- Acosta

 


Saint Eskil, Jupiterin kiertorata, Kreikkalaisten lähistöllä


Teloitusten jälkeen tunnelma Saint Eskilillä on levoton. Osa miehistöstä haluaisi unohtaa koko tapauksen, toiset taas ovat ahdistuneita toveriensa surmaamisesta, ja kolmanet ovat sitä mieltä, että oikein meni. Näissä merkeissä taisteluristeilijä lähtee kahdeksan viikon matkalle kohti Jupiterin sisimpiä kuita.

Miehistökannella tapellaan, kun aseistuksen matruusi Kawatake suhtautuu kepeästi Zuabin kuolemaan, ja Sarah London kimpaantuu tästä. Alghani ja Chiklis liittyvät tappeluun, ja se käy aika rumaksi ennenkuin se saadaan rauhoitettua. Tappelijat sullotaan putkaan, ja sen jälkeen määrätään yhdessä maalaamaan uudelleen aluksen kappeli. Siellä oppivat elämään toistensa kanssa.

Ylennyksiä


Matkan alussa kapteeni jakaa ylennyksiä: Mastermanista tulee aliluutnantti, ja Miguez sekä Choshi ylennetään alikersanteiksi. Ylennysharkinnassa on muitakin; lähinnä Norrhjelm sekä Lavezzi. Kummankin näistä ylentäminen olisi siitä erikoinen operaatio, että se johtaisi heidän nykyisten esimiestensä Colemanin ja Acostan siirtymiseen heidän alaisuuteensa.

Ylennysten pohtiminen on hankalaa. Etenkin Lavezzin soveltuvuutta upseeriksi monet epäilevät - Iglesiasin mielestä hän on kylmä ja piittaamaton, ja Colemanin mukaan hän ei nauti miehistön kunnioitusta. Acostan ja kers. Astridsdottirin mielestä taas Lavezzin voisi hyvin ylentää. Iglesias vie huolensa kapteenillekin, mutta kapteeni toteaa, että sotilaskoneisto löytää käyttöä myös kylmille sosiopaateille - hän muistuttaa Jaramillosta. Johtoryhmälle hän toteaa myös, etä vaikka esimiehen ja alaisen paikan vaihtaminen yleensä onkin huonoa organisaatiojohtamista, on muistettava että Acostalla ja Colemanilla on enää 9kk palvelusta jäljellä, ja että Saint Eskilin on pysyttävä toimintakykyisenä senkin jälkeen.

Norrhjelm puolestaan juttelee Colemanin kanssa: hän haluaisi, että reaktoriryhmän matruusi Hammer ylennettäisiin alikersantiksi, koska reaktori tarvitsisi sellaista. Muu aliupseeristo vastustaa ylennystä. Norrhjelmin mukaan Hammer on pätevä ja osaava, mutta vastustajien mielestä hän on epäsotilaallinen, auktoriteetteja kunnioittamaton ja ärsyttävä. Coleman penkoo asiaa hieman itse: reaktoriryhmällä ei ole Hammerin kanssa ongelmaa, ja hän on ainoa mahdollinen ylennettävä tästä porukasta. Hammer itse kuitenkin on selvästi 18-vuotias kapinallinen, ja kun Coleman jututtaa häntä itseään, hän on varovainen. Ehdotus aliupseeriksi päätymisestä yllättää nuoren miehen täysin, ja tuo hänestä esiin hieman diplomaattisemman puolen.

Hammerin ylennys tuodaan johtoryhmän puitavaksi. Todetaan, että ei tämä olisi ensimmäinen kerta kuin epäsotilaallinen tyyppi saisi ylennyksen (Guanchana vilkaisee Falkia), ja arvioidaan myös, että vastuu kasvattaa. Niinpä johtoryhmä jyrää aliupseeriston yleisen näkemyksen, ja Hammer saa lennon aikana alikersantin natsat.

Oikeusuutisia


Kun sota Kreikkalaisilla tuntuu hiljentyneen, ottaa Tasavallan perustuslakituomioistuin käsiteltäväkseen jutun Ramon vs. Solanon CDC; argumenttina on, että on perustuslain vastaista, että upseerikoulutettava saa kansalaisen 48 kuukaudesa ja muut 42:ssa. Tuomioistuin päätyy samalle kannalle, ja tuloksena kaikkien upseerien palvelusaika lyhenee 6 kuukaudella. Senaatissa tästä nousee metakkaa ja vaaditaan yleisen palvelusajan pidentämistä 48 kuukauteen kaikille.

Välittömänä vaikutuksena Guanchana todetaan kansalaiseksi, mutta hän toki jatkaa aluksella sen nykyisen komennuksen loppuun (ja hänellä on palvelusta enää pari kuukautta muutenkin). Upseeristosta Falk, Iglesias ja Valchak tajuavat, että tämän seurauksena heidänkin palveluksensa päättyy ensi jouluna, ei seuraavana keväänä.

Kahdeksan viikon lento menee enimmäkseen välikohtauksetta ja harjoitellen.

Liberty: huhtikuu 2146

LIBERTY

Sijainti: Ganymede
Perustettu: 2080
Tyyppi: Kennosto / Kiertoasema
Painovoima: 0.146 G
Väkiluku: 7 000 000
Etniset ryhmät: Latinot (65%), amerikkalaiset (25%), venäläiset (4%), kiinalaiset (2%), muut (4%)
Kielet: Espanja, englanti
Uskonto: Katolinen (75%)
Elinkeinot: Kauppa
Naapureita: Nuevo Santiago, San Pedro, Faluvia (Ganymeden pinta), Pyhä istuin (kiertorata)

Lopulta Saint Eskil saavuttaa Galileon kuut ja asettuu kuivatelakalle. Miehistö siirtyy sukkuloihin ja laskeutuu Libertylle. Edessä on parin viikon kasarmikoulutusjakso, jossa sotilastoiminta on melko päivätyönomaista; illat ovat vapaita. Upseerit ja aliupseerit saavat halutessaan asua myös kasarmin ulkopuolella.

Tasavallan pääkaupunki on valtava maanalainen kompleksi, ja valtakunnan suurin habitaatti. Sitä ei kuitenkaan ehdi heti ihastella, koska ensimmäisenä iltana ohjelmassa on juhlaseremonioita Saint Eskilille ja muutamalle muulle Kreikkalaisilta palaaville laivoille. Mitaleita jaetaan: Bogedal saa Ordo Americana -hengenpelastusmitalin sukkulalentämisestään, Tane-Rorella haavoittuneet palkitaan myös, ja kapteeni Halkenhvad saa San Cristobalin tähden pätevyydestä johtotehtävissä. Ainakin Iglesias pyörittelee tälle silmiään. Puheiden ja pönöttämisen jälkeinen illallinen on kuitenkin erinomainen. Illallisella luutnantti Fjell kertoo lähtevänsä Saint Eskililtä: hänen vuoden komennuksensa on päättynyt, ja hän on aloittamassa opinnot kadettikoulussa. Fjelliä juotetaan tästä johtuen melkoisesti.



Pelinjohtajan kommentteja


Kesken!



<-- 35: Virheitä ja typeryyksiä - 37: -->



CategoryPelit - CategoryPelit2144
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki