Revision [1222]

This is an old revision of DeepBlackSky36 made by AdminDare on 2020-01-10 09:05:57.

 

Devil and the Deep Black Sky 36: Urasuunnitelmat


<-- 35: Virheitä ja typeryyksiä - 37: -->

"En mä halua mitään koulua, mä haluan toimintaa!"
- Acosta

 


Saint Eskil, Jupiterin kiertorata, Kreikkalaisten lähistöllä


Teloitusten jälkeen tunnelma Saint Eskilillä on levoton. Osa miehistöstä haluaisi unohtaa koko tapauksen, toiset taas ovat ahdistuneita toveriensa surmaamisesta, ja kolmanet ovat sitä mieltä, että oikein meni. Näissä merkeissä taisteluristeilijä lähtee kahdeksan viikon matkalle kohti Jupiterin sisimpiä kuita.

Miehistökannella tapellaan, kun aseistuksen matruusi Kawatake suhtautuu kepeästi Zuabin kuolemaan, ja Sarah London kimpaantuu tästä. Alghani ja Chiklis liittyvät tappeluun, ja se käy aika rumaksi ennenkuin se saadaan rauhoitettua. Tappelijat sullotaan putkaan, ja sen jälkeen määrätään yhdessä maalaamaan uudelleen aluksen kappeli. Siellä oppivat elämään toistensa kanssa.

Ylennyksiä


Matkan alussa kapteeni jakaa ylennyksiä: Mastermanista tulee aliluutnantti, ja Miguez sekä Choshi ylennetään alikersanteiksi. Ylennysharkinnassa on muitakin; lähinnä Norrhjelm sekä Lavezzi. Kummankin näistä ylentäminen olisi siitä erikoinen operaatio, että se johtaisi heidän nykyisten esimiestensä Colemanin ja Acostan siirtymiseen heidän alaisuuteensa.

Ylennysten pohtiminen on hankalaa. Etenkin Lavezzin soveltuvuutta upseeriksi monet epäilevät - Iglesiasin mielestä hän on kylmä ja piittaamaton, ja Colemanin mukaan hän ei nauti miehistön kunnioitusta. Acostan ja kers. Astridsdottirin mielestä taas Lavezzin voisi hyvin ylentää. Iglesias vie huolensa kapteenillekin, mutta kapteeni toteaa, että sotilaskoneisto löytää käyttöä myös kylmille sosiopaateille - hän muistuttaa Jaramillosta. Johtoryhmälle hän toteaa myös, etä vaikka esimiehen ja alaisen paikan vaihtaminen yleensä onkin huonoa organisaatiojohtamista, on muistettava että Acostalla ja Colemanilla on enää 9kk palvelusta jäljellä, ja että Saint Eskilin on pysyttävä toimintakykyisenä senkin jälkeen.

Norrhjelm puolestaan juttelee Colemanin kanssa: hän haluaisi, että reaktoriryhmän matruusi Hammer ylennettäisiin alikersantiksi, koska reaktori tarvitsisi sellaista. Muu aliupseeristo vastustaa ylennystä. Norrhjelmin mukaan Hammer on pätevä ja osaava, mutta vastustajien mielestä hän on epäsotilaallinen, auktoriteetteja kunnioittamaton ja ärsyttävä. Coleman penkoo asiaa hieman itse: reaktoriryhmällä ei ole Hammerin kanssa ongelmaa, ja hän on ainoa mahdollinen ylennettävä tästä porukasta. Hammer itse kuitenkin on selvästi 18-vuotias kapinallinen, ja kun Coleman jututtaa häntä itseään, hän on varovainen. Ehdotus aliupseeriksi päätymisestä yllättää nuoren miehen täysin, ja tuo hänestä esiin hieman diplomaattisemman puolen.

Hammerin ylennys tuodaan johtoryhmän puitavaksi. Todetaan, että ei tämä olisi ensimmäinen kerta kuin epäsotilaallinen tyyppi saisi ylennyksen (Guanchana vilkaisee Falkia), ja arvioidaan myös, että vastuu kasvattaa. Niinpä johtoryhmä jyrää aliupseeriston yleisen näkemyksen, ja Hammer saa lennon aikana alikersantin natsat.

Oikeusuutisia


Kun sota Kreikkalaisilla tuntuu hiljentyneen, ottaa Tasavallan perustuslakituomioistuin käsiteltäväkseen jutun Ramon vs. Solanon CDC; argumenttina on, että on perustuslain vastaista, että upseerikoulutettava saa kansalaisen 48 kuukaudesa ja muut 42:ssa. Tuomioistuin päätyy samalle kannalle, ja tuloksena kaikkien upseerien palvelusaika lyhenee 6 kuukaudella. Senaatissa tästä nousee metakkaa ja vaaditaan yleisen palvelusajan pidentämistä 48 kuukauteen kaikille.

Välittömänä vaikutuksena Guanchana todetaan kansalaiseksi, mutta hän toki jatkaa aluksella sen nykyisen komennuksen loppuun (ja hänellä on palvelusta enää pari kuukautta muutenkin). Upseeristosta Falk, Iglesias ja Valchak tajuavat, että tämän seurauksena heidänkin palveluksensa päättyy ensi jouluna, ei seuraavana keväänä.

Kahdeksan viikon lento menee enimmäkseen välikohtauksetta ja harjoitellen.

Liberty: huhtikuu 2146

LIBERTY

Sijainti: Ganymede
Perustettu: 2080
Tyyppi: Kennosto / Kiertoasema
Painovoima: 0.146 G
Väkiluku: 7 000 000
Etniset ryhmät: Latinot (65%), amerikkalaiset (25%), venäläiset (4%), kiinalaiset (2%), muut (4%)
Kielet: Espanja, englanti
Uskonto: Katolinen (75%)
Elinkeinot: Kauppa
Naapureita: Nuevo Santiago, San Pedro, Faluvia (Ganymeden pinta), Pyhä istuin (kiertorata)

Lopulta Saint Eskil saavuttaa Galileon kuut ja asettuu kuivatelakalle. Miehistö siirtyy sukkuloihin ja laskeutuu Libertylle. Edessä on parin viikon kasarmikoulutusjakso, jossa sotilastoiminta on melko päivätyönomaista; illat ovat vapaita. Upseerit ja aliupseerit saavat halutessaan asua myös kasarmin ulkopuolella.

Tasavallan pääkaupunki on valtava maanalainen kompleksi, ja valtakunnan suurin habitaatti. Sitä ei kuitenkaan ehdi heti ihastella, koska ensimmäisenä iltana ohjelmassa on juhlaseremonioita Saint Eskilille ja muutamalle muulle Kreikkalaisilta palaaville laivoille. Mitaleita jaetaan: Bogedal saa Ordo Americana -hengenpelastusmitalin sukkulalentämisestään, Tane-Rorella haavoittuneet palkitaan myös, ja kapteeni Halkenhvad saa San Cristobalin tähden pätevyydestä johtotehtävissä. Ainakin Iglesias pyörittelee tälle silmiään. Puheiden ja pönöttämisen jälkeinen illallinen on kuitenkin erinomainen. Illallisella luutnantti Fjell kertoo lähtevänsä Saint Eskililtä: hänen vuoden komennuksensa on päättynyt, ja hän on aloittamassa opinnot kadettikoulussa. Fjelliä juotetaan tästä johtuen melkoisesti. Iglesias kysyy Libertyltä kotoisin olevilta upseereilta parhaita ajanviettopaikkoja kaupungissa.

Seuraavana päivänä on oppitunteja ja koulutusta, mutta aamulla tulee myös ilmoitus, että ne miehistöstä, jotka tahtovat kunniavartioon Pyhällä istuimella, ilmoittautuvat nyt. Halkenhvad on menossa tapaamaan paavia luovuttaakseen tälle henkilökohtaisesti Tane-Rorelta noudetun pyhäinjäännöksen. Acosta, Valcuijan, Coleman ja monet muut katoliset ilmoittautuvat tähän, ja iltapäivästä he päätyvätkin sukkulaan kohti Pyhää istuinta. Pieni asteroidi kiertää Ganymedeä, ja sinne päästäkseen käydään läpi hyvin tarkat turvatoimet. Puunatuissa juhla-asuissa kunniavartio pääsee näkemään paavi Klemens XV:n. Paavi on pitkä, vanha, afrikkalaistaustainen mies, joka ottaa vastaan ristinmuotoisen pyhäinjäännöslippaan ja siunaa kaikki läsnäolijat.

Pyhä istuin on varmasti upeimpia paikkoja, joita kukaan Saint Eskilin miehistöstä on milloinkaan nähnyt - katolisen kirkon hienointa arkkitehtuuria sekä rikkauksia. Siellä kuluu pitkälle iltaan. Kotimatkalla Saint Eskilin miehistö saa Halkenhvadilta ilmoituksen, että hän on ylentänyt Norrhjelmin aliluutnantiksi. Coleman päättää pitää alentamisbileet, ja kutsuu kavereitaan bilettämään Playa del Barracasiin. Barracas on valtava luola jossa on korkea lämpötila ja suuri, lämmin vesialue; ilman kosteusprosentti on sata, ja koko paikka tavoittelee Vanhan maan trooppista rantakaupunkitunnelmaa. Rantabileisiin pukeudutaan uima-asuissa ja huiveissa, teltoilla soi tanssimusiikkia ja matalassa painovoimassa veteen syntyy valtavia aaltoja.

Norrhjelm itsekin ilmestyy Colemanin bileisiin, ja sanoo, että itse asiassa hän lähetti siirtohakemuksen Ion tiededivisioonaan juuri äsken. Reaktoriteknikko oli ilmeisesti suunnitellut siirtoa siitä alkaen kun laivaston esikunta majaili Saint Eskilillä, ja divisioonassa on tiedekommodori joka puoltaa siirtoa. Vaikka Halkenhvad voisikin yrittää estää sen, komentajakapteeni tuskin asettuu poikkiteloin kommodoria vastaan, varsinkin kun Norrhjelm huolehti jo reaktoriryhmään pätevän alikersantinkin. Toiminta on epäilemättä ollut kieroa, mutta kukaan asevelvollisista ei osaa oikein olla Norrhjelmille vihainenkaan.

Biletys biitsillä jatkuu melkein aamuun saakka. Monet varusmiesupseerit ovat ottaneet itselleen hotelleja kasarmimajoituksen sijaan. Kalleimmat näistä sijaitsevat lieriöissä, joissa on 1G:n painovoima; lieriöiden pinta on puutarhaa, ja hotellihuone on maanalainen tila, johon valoa tulee kattoikkunasta. Colemanilla ja Valcuijanilla on tällainen, ja Acosta on myös ottanut itselleen sellaisen. Hinnat ovat hulppeita, mutta palkkaa on säästynyt melkoisesti. Acostan vieraaksi saapuu Lavezzi.

Urapäivä


Seuraavana päivänä herääminen on myöhäinen, mutta se ei haittaa, koska päivän palvelus on 2144 vuosikurssille urasuunnittelua. Käytännössä he osallistuvat messuille, joissa erilaiset oppilaitokset tai työnantajat koettavat houkutella tulevia kansalaisia. Useimmat eilen juhlineet selviävät tänne vasta puolenpäivän kieppeillä.

Uramessuilla näkyy tuttuja: nykyään alikersantiksi ylentynyt Nielson avustaa sotilasopiston ständillä, ja Werner Holst päivystää Greer Institute of Technologyn tiskillä. Kansalaisille maailma on avoin, ja monet yliopistot tarjoavat stipendejä upseereille tai aliupseereille. Falk jää juttelemaan pitkään Nielsonin kanssa ja kuulee tämän nykyisestä työstä sotavoimien PR-osastolla. Coleman catchuppaa Holstin kanssa.

Iglesias on kokenut hienoista alemmuudentunnetta Nsuen tapaamisesta lähtien, mutta nyt yllättyy tajutessaan, että hänen upseeriarvonsa ja San Cristobalin tähtensä tekevät hänestä varsin halutun henkilön monien työnantajien silmissä. Tasavallan diplomaattiosasto tarjoaa hänelle stipendiä yhteiskuntatieteiden opiskeluun jos hän valmistuttuaan tulee heille töihin.

Sotilasopisto kosiskelee Acostaa, mutta Acostaa ei niinkään kiinnosta mikään opiskelu: hän tahtoo kyllä jäädä sotilasuralle, muttei halua istua missään koulun penkillä sitä varten. Eräs opiston veteraaneista koettaa vakuuttaa hänelle, ettei opiskelu ole ihan sellaista.

Jossain vaiheessa Acosta, Coleman, Falk, Iglesias ja de Vooght huomaavat ektoihinsa tulleen kutsun omituisen aakkossoppaständin luo. Heidät ohjataan ryhmänä sisään, ja siellä odottaa kapteeniluutnantti Jaramillo. Jaramillo ei haaskaa aikaa mukavuuksiin, vaan toteaa, että kaikki viisi ovat osoittaneet kykynsä sotilastiedustelun tehtävällä, ja tuloksena sotilastiedusteluorganisaatio on kiinnostunut heidän palkkaamisestaan. JSFI on valtava organisaatio, josta löytyy tehtäviä työpöydän ääressä tapahtuvasta analyysistä agenttitehtäviin tai erikoisjoukkojen mukana tetsaamiseen. Palkka on hyvä, edut samaten, mutta oletus on, että JSFI:in lähdetään tekemään uraa, ei vain käväisemään. Niitä haluaville tarjolla on edistynyttä teknologiaa ja mahdollisesti ulkomaankomennuksia.

Jaramillo vastailee kysymyksiin, mutta ei odota vielä mitään sitoutumista: hän on vain tekemässä selväksi, että tällainen mahdollisuus on tarjolla kun palvelus päättyy. Hän toteaa myös, että JSFI:n lisäksi myös muut tiedusteluorganisaatiot (CBEAT OI ja CDBI) löytäisivät luultavasti käyttöä viisikon jäsenten taidoille. Hän jättää ryhmälle yhteystietonsa, ja parinkymmenen minuutin jälkeen hätistää heidät tiehensä.

Jaramilloon törmääminen on hämmentänyt koko joukkoa, ja porukka juttelee aikeistaan. De Vooght on sitä mieltä, ettei hänellä ainakaan ole minkäänlaista kiinnostusta sotilaspalveluksen jatkamiseen, eikä ainakaan tiedustelussa. Acostakin miettii ensisjiaisesti muita vaihtoehtoja.

Urapäivän iltana Iglesias juttelee Abellon kanssa. Abello sanoo hieman harmittelevansa, että Hammer ylennettiin alikersantiksi: tämä oli pohtinut sotilaspalveluksesta lähtemistä protestiksi kuolemantuomioista, mutta nyt kun tälle oli yllättäen tarjottu vastuullista tehtävää, ei tämä ollut oikein osannut kieltäytyäkään siitä. Abello on huolissaan siitä, että sotilaspalvelus tuhoaa Hammerin arvot.


Pelinjohtajan kommentteja


Ei parhaimpia pelejäni, kauhea ekspositiohelvetti jossa juonet olivat epäsuoria ja huomio hahmoille jakautunut epätasaisesti. Pah.



<-- 35: Virheitä ja typeryyksiä - 37: -->



CategoryPelit - CategoryPelit2144 - CategoryDeepBlack - CategoryDeepBlackMainStory
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki