Sirenum: MAAILMA


 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/VallesNSHPic2.png)

MARS VUONNA 2147 (13 vuotta jälkeen Lankeemuksen)


Maapallolta alkoi massiivinen levittäytyminen aurinkokuntaan 60 vuotta sitten. Antimateriareaktorit, nanokokoaminen ja mielten tallennus sekä lataaminen (egonsiirto) ja uusiin kehoihin (morfeihin) sukittaminen mahdollistivat ennennäkemättömän laajentumisen. Transihmiskunnalle - ihmiset, tekoälyt eläinupliftit - aukesi loputtomat mahdollisuudet, kun egonsiirto mahdollisti ainakin paperilla ikuisen elämän mitä ihmeellisimmissä kehoissa. Jatkuvasti mielen tilan tallentava niskaan asennettava kuorinippu tarkoitti, että edes väkivaltainen kuolema ei ollut enää uhka, koska mieli voitiin palauttaa nipusta uuteen kehoon. Mutta kukoistuskausi päättyi lyhyeen, kun katastrofaalinen koneälysingulariteetti (Lankeemus) teki Maasta savuavan erämaan, ja surmasi 95% aurinkokunnan väestöstä. Monet pakenivat tuhoa egonsiirtoteknologialla, ja heistä tuli kehoa vailla olevia mielipakolaisia (infugee). Vailla elinkelpoista planeettaa jäljelle jäänyt transihmiskunta muodosti uusia yhteisöjä, suuria ja pieniä.

Marsissa Tharsis-liitto muodosti 200 miljoonan ihmisen valtion ihmiskunnan uudella kotiplaneetalla. Se otti haltuunsa jo käynnistyneen terraformausprosessin, jonka arvioidaan satojen vuosien kuluessa muuttavan planeetan puutarhamaailmaksi. Liitto on edustuksellinen demokratia, mutta Planeettojen konsortio -niminen jättiyrityskartelli dominoi monella tasolla päätöksentekoa. Kaupunkeja yhdistää maantie- ja maglevjunaverkosto, ja avaruushissi kulkee Pavonis Monsin huipulta kiertoradalle.

Mars on Aurinkokunnan suurin ihmisasutuskeskus. Yhtäältä siellä on valtavia jättiläiskaupunkeja, kuten 35 miljoonan asukkaan pääkaupunki Valles New Shanghai tai 13 miljoonan Noctis-Qianjaio, mutta toisaalta yli puolet asukkaista on pieniä terraformaus- ja kaivosyhteisöjä hajallaan pitkin planeettaa. Erämaassa lakia valvoo Erävartio, liikkuva poliisi, mutta yhtään suuremmilla habitaateilla on omat sääntönsä ja lainvalvontansa.

Lankeemuksen jäljiltä Marsin pinnalla Australian kokoinen valtava alue - TITAN Quarantine Zone, TQZ - on täynnä edelleen vaarallista koneälyteknologiaa, ja siellä kulkeminen on ehdottomasti kiellettyä. Sinne yrittävät pidätetään, sieltä ulos tulevat asiat (näyttivät ne inhimillisiltä tai ei) yleensä ammutaan ensin ja kuulustellaan jälkeenpäin (mikä on oikeasti mahdollista kuorinipputeknologian ansiosta).

TerminologiaaASIOITA, JOITA EI OLE

CategoryMaailma - CategorySirenum
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki