Sirenum 5: Vastarintaa


<-- Sirenum 4: Zircon

Khlun Luk Him, 2147, maaliskuu. 95 ML / 13 AF


Nittaya kertoo Sunanille retkestään TQZ:lle, ja saa puolisoltaan melkoisesti ripitystä. Retki oli lainvastainen ja vaarallinen ja mitä kaikkea olisikaan voinut tapahtua ja entä jos Nopadon saa kuulla jne. Nittaya ottaa tämän tyynesti. Rauhoituttuaan Sunan osaa myös kertoa, että hän oli tutkinut Mi-sookin vaiheita, ja onnistunut selvittämään Greta Hausmannilta, että Mi-sookin edellinen varmuuskopio on joulukuulta 2146 - kolmen kuukauden takaa. Se on otettu nimenomaan Khlun Luk Himissä, ja on CCS:n tapojen mukaisesti sekä KLH:n holvissa että hajautettuna eri puolelle planeettaa. Siihen ei kuitenkaan ole toivoa päästä käsiksi ennen kuin Mi-sook on ollut kateisssa vuoden.

Luutnantti Weisslanderin kanssa Nittaya keskustelee Mi-sookin kohtalosta. Weisslander toimittaa Nittayalle kansiot Mi-sookin avoimista tapauksista. Dataharavointi näistä löytää paljon huonoja johtolankoja; ainoa yhtymäkohta on alamaailman fikseri Norwilliamissa, ja tätä erävartio on jo käynyt jututtamassa tuloksetta. Arvio on, että fikseri ei tiedä Mi-sookista mitään (mutta myisi mielellään tietoja jos näitä olisi). Tapauksista pari kiinnostavinta on laittoman biowaren myynti läheisessä Trioletin kraatterissa 500 km länteen, ja Barsoomin liikkeen sabotöörien jäljittäminen Kopernikuksen kraatterissa 1000 km etelään. Khlun Luk Him on lähin paikka Kopernikuksen kraatterin suuntaan, joten Nittaya sanoo erävartiolle käyvänsä kraatterilla kyselemässä.

Sunan mainitsee nähneensä verkossa jotain raportteja Kopernikukselta. Syrjäisessä kraatterissa majaileva pieni yhteisö on kuulemma joutunut Direct Action -jättiyrityksen tähtäimiin, ja on päättänyt panna tälle hanttiin. Yhteisö kutsuu kaikkia suuryritysten vastustajia puolelleen, mikäli odotettavissa nyt on jonkinlainen yhteenotto. Ilmeisesti monet ovat matkallakin sinne, pääasiassa Barsoomin liikkeen väreissä. Nittaya juttelee parin Khlun Luk Himissä olevan Liikkeen kannattajan kanssa, jotka sanovat olevansa aikeissa lähteä etelään osoittamaan mieltään ja tarvittaessa vastustamaan Direct Actionia. Nittaya tarjoaa kyytiä lentävässä autossa, mutta sheriffin oma kanta Liikkeeseen on niin epäselvä, ettei kaksikko tehdo kyytiä häneltä. Kuitenkin hänen mukanaan lähetetään matkalaukullinen ruokatarvikkeita soppakanuunaan. Nittaya ottaa mukaansa Kai-nimisen apulaissheriffin.

Kopernikuksen kraatterissa


 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/boulanger.png) Lentävällä autolla Khlun Luk Himistä kestää 8 tuntia päästä Kopernikuksen kraatteriin. Varsinainen kraatteri on halkaisijaltaan sata kilometriä, mutta asutus on sen keskellä olevassa pienessä keskuskraatterissa. Sen reunoilla näkyy tarkkailulaitteistoa, ja lennonjohdon tapainen ottaa yhteyttä Nittayaan ja kyselee tämän asioita. Nittaya ja Kai tulkitaan jotenkin Fa Jingin kätyreiksi, eikä heihin suhtauduta erityisen läpimästi. Lentävä auto tuodaan kuitenkin alas. Sisemmässä kraatterissa on puolipysyvää asutusta, pääosin kuplateltoissa, mutta paikalla on selvästi tavallista enemmän ihmisiä. Vaikutelma on, että telttakylää ollaan kovasti laajentamassa, ja jopa joitakin pysyivä bunkkerimaisia rakennelmia väsätään.Ruokalähetys viedään muonitusrakennukseen, jossa se otetaan kiitollisesti vastaan. Nittaya ja Kai syövät, ja käyvät sitten ilmoittautumassa hallintoteltassa. Siellä suhtautuminen heihin on yhä nihkeä, tosin tieto siitä, että he toivat muonaa ostaa heille hieman pisteitä. Yhteisön hallintotyyppi kertoo, että perustaja ei ole paikalla ja että Nittaya voi kysellä kysymyksiään, mutta kaksikon on parempi auttaa töissä jos he mielivät vastauksia.

Seuraavat tunnit käytetään avustamassa kylän laajennus- ja linnoitustyössä, ja samalla juttelemalla paikallisille. Jotkut muistavat nähneensä Mi-sookin satunnaisesti, mutta edellisestä vierailusta on hyvä tovi, eikä kukaan muista jutelleensa erävartijan kanssa. Useimmat paikallisista ovat ystävällisiä, ja Mi-sookiin liittyvien asioiden ohella saadaan tilanteen taustaa. Ei selviä tarkalleen, miksi Direct Action tahtoisi hävittää kraatterin yhteisön, mutta Barsoomin liikkeessä aktiivisemmat tyypit kertovat jatkuvasta matalan tason kahnauksesta jättiyritysten kanssa. Liikkeen isoimpiin huolenaiheisiin kuuluu, että Planeettojen konsortion jättiyritykset ovat vaarassa päätyä käytännössä omistamaan terraformatun Marsin, eikä Tharsis-liiton hallinto suitsi näitä alkuunkaan riittävästi.

Jotkut paikalliset tajuavat, että Khlun Luk Him on lähellä Burton Pointia, ja Burton Point on nimenomaan Direct Actionin kaupunki. Eräs synteettinen paikallinen haastaa riitaa Nittayan kanssa, mutta hän ei tartu syöttiin. Iltapäivästä Nittayan lentävän auton lähellä alkaa hengailla tappelunhaluisia tyyppejä, ja Nittaya toteaa, että on parempi poistua. Joka tapauksessa hän on jo saanut käsityksen, että Mi-sook on ollut täällä, ja muutamia nimiä, joilta hän voisi alkaa kysellä lisää.

Triolet ja Alchemy Now


 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/alchemynow.png) Nittaya ei aio palata suoraan Khlun Luk Himiin, vaan kiertää länteen, Trioletin kraatteriin. Sinne saavutaan illan tullen. Trioletin yhteisö on vain joitain kymmeniä henkiä, ja se koostuu pienen kraatterin reunalla olevista tuubimallisista modulaarisista mikrohabeista. Nittaya pysäköi lentävän auton lähelle erästä näistä, ja pyytää yösijaa paikalliselta sekatavarakauppiaalta. Rusteriin sukitettu kauppias tarjoaa mielellään läheisen kaupungin sheriffille majoitusta. Kun majapaikka on järjestetty, Nittaya lähtee jututtamaan paikallista biohakkeria nimeltä AlchemyNow.

Biohakkerilla on asunto- ja laboratoriomoduli asutuksen keskellä. Rusterissa niinikään oleva AlchemyNow myöntää tietävänsä Mi-sookin, ja vihjaa, että hänellä saattaisi olla tuoreempia tietoja tämän sijainnista. Hän ei kuitenkaan ole kertomassa niitä Nittayalle ilmaiseksi. Hän kertoo, että vaikka Trioletin yhteisö onkin hänelle kelvollinen, hän harjoittaisi mielellään ammattiaan vähän vähemmän syrjässä -- vaikkapa Khlun Luk Himissä. Biohakkerin pääasiallinen toimiala on laittomat modaukset rustermorfeihin. Käytännössä tämä tarkoittaa, että hän myy piratoituja päivityspaketteja halvemmalla kuin morfien valmistaja. Jo nyt monet Khlun Luk Himin rustereista käyvät hänen luonaan mieluummin kuin matkustavat Norwilliamiin kerran vuodessa hankkimaan kalliita ja välttämättömiä päivityspaketteja. AlchemyNow haluaisi asua vähän keskeisemmässä paikassa, johon hänen asiakkaidensa olisi helppo tulla.

Nittaya lupaa miettiä asiaa. Vailla epäilystä biohakkeri on rikollinen ja jos lainvalvojana Nittaya antaisi hänelle käytännössä luvan toimia Khlun Luk Himissä, hän tosiasiassa käyttäisi asemaansa väärin ja ummistaisi silmänsä Tharsis-liiton lakien ja tekijänoikeuksien rikkomiselle. Toisaalta AlchemyNown tarjoamat palvelut ovat sellaisia, joita yhteisö jo muutenkin käyttää, ja lailliset päivityket rusterimorfeihin ovat usein riistohintaisia köyhille kaivosduunareille.

Nittaya viettää yön Trioletissa ja palaa sitten kotiin. Hän kertoo biohakkerin ehdotuksesta Sunanille, joka vastustaa ajatusta, että kaupunkiin otetaan rikollinen viranomaisten suojaan. Nittayan isä taas on asian suhteen pragmaattisempi: vaikka virallista hyväksyntää ei voikaan antaa, hän on aika varma että valtaosa johtokunnasta on joko hyvillään tai vaihtoehtoisesti ummistaa silmänsä AlchemyNown" kaltaiselta tyypiltä. Poikkeuksena voisi olla lääkäri Greta Hausmann, jonka työ CCS:n"" edustajana saattaisi johtaa paheksumiseen laittoman biowaren myynnin suhteen.


<-- Sirenum 4: ZirconCategorySirenum - CategoryPelit
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki