Wiki source for Sirenum002


Show raw source

====Sirenum 2: Next Life Centre====

[[Sirenum001|<-- Sirenum 1: Erävartija]] -- [[Sirenum003|Sirenum 3: TQZ -->]]

===Khlun Luk Him, Terra Sirenum, Mars, maaliskuu 2147 CE / maaliskuu. 95 ML / 13 AF===

Nittaya koettaa tavoitella Mi-sookia kysyäkseen tältä Shawn Wintonista, mutta ei saa tätä kiinni. Lopulta hänen yhteydenottonsa ohjataan toiselle erävartion kersantille nimeltä **Lian Tsui**. Tsui kertoo, että Winton on hänen alaisensa, ja suunnilleen viittaa kintaalla kommenteille tämän rähinöinnistä.

{{image url="images/wattana_kulawanit_2147.jpg" width="200" class="left" title="Apotti Wattana Kulawit (Ruster)"}}{{image url="images/nopadon_jaidee-14.jpg" width="200" class="right" title="Nopadon Jaidee, 14v"}}Isra sanoo, että hän olisi viikon sisällä halukas käymään Noctis-Qianjiaossa morfiostoksilla. Matka-aika on pitkä, mutta vähän kyselemällä Nittaya löytää mukaan muitakin. Khlun Luk Himin temppelin apotti **Wattana Kulawanit** on myös vaihtamassa morfia, ja voisi tulla mukaan Noctisiin. Nopadon haluaisi käydä suuressa kaupungissa tapaamassa etäkoulukavereitaan. Tällä kokoonpanolla Nittaya kehtaa kuitata käyttöön lentoauton; jalostamoduunari Hong tulee mukaan Burton Pointiin asti, ja lentää auton takaisin Khlun Luk Himiin.

Viisikko nousee lentävään autoon torstai-iltapäivänä, ja lentää kahdeksassa tunnissa 1300 kilometrin matkan Burton Pointiin. Siellä Isra ja Nittaya käyvät nopeasti tapaamassa käytettyjen morfien ostajaa. **Alpha Wheeler** -niminen burtonpointilainen vähän rähjäisessä liikkeessä tekee nopean tarkistuksen kaksikon kehoille, ja tarjoaa niistä sitten vallan hyvän hinnan jos ne toimitetaan hänelle. Alustava sopimus tehdään.

Sen jälkeen siirrytään maglev-aseman viereiseen hotelliin nukkumaan.

===Burton Point, perjantai 10.3. 2147 CE / 21.1. 95 ML===

Lili herättää Nittayan vähän kuuden jälkeen: juna on saapumassa asemalle. Elysium & Tharsis -linjan maglev on lähtenyt yöllä Ma'adim Valisista lännessä, ja pysähtyy varttitunniksi Burton Pointissa. Motellilla yöpyjät peseytyvät ja siirtyvät paineistetun asemahallin kautta junaan. Apotti Kulawanitilla on hytti, jonne hän kutsuu muut syömään aamiaista.

Nopadanilla on koulupäivä, joten hän siirtyy pian aamiaisen jälkeen omaan vaunuunsa käymään oppituntejaan. Isra ja Nittaya jäävät juttelemaan buddhalaisen apotin kanssa. Kehonvaihto on ainakin Nittayasta hieman hermostuttava ajatus, mutta apotti suhtautuu siihen tyynesti. 13 vuotta sitten hän egocastasi pois maapallolta ja on sittemmin vaihtanut kehoja useita kertoja, ja muistuttaa Buddhan opetuksia siitä, että kaikki olemassaoleva muuttuu jatkuvasti. Sekä hengellisellä että käytännöllisellä tasolla apotilla on hyvin rauhoittava suhtautuminen koko operaatioon.

Nittaya ja Israkin siirtyvät lopulta omille paikoilleen. Lähes 15 tuntia kestävä junamatka on melkoisen pitkästyttävä, vaikka junassa on ruokatarjoilun lisäksi hyvä verkkoyhteys ja myös liikuntavaunu, jossa voi esim. harrastaa tai chi'ä. Muita matkustajia on joukko Ma'adim Valisista tulevia sotilaita, sekä infratyöntekijöiden näköisiä duunareita. Nittaya lueskelee uutisia ja piirtelee.

{{image url="images/noctis-qianjiao.png" width="800"}}

>>NOCTIS-QIANJIAO

Tyyppi: Kupukaupunki
Sijainti: Noctis Labyrinthus, S7.5° W99°
Väkiluku: 13 miljoonaa
Rakenne: 2 siltojen yhdistämää kupolia (Noctis ja Qianjiao)
>>Iltayhdeksän jälkeen juna saapuu Noctis-Qianjiaoon. Siellä on vastassa Nopadonin koulukaveri Chanhira, sekä yksi tämän vanhemmista. Chanhira on kutsunut Nopadonin luokseen viikonlopuksi, ja Nittaya varmistaa tämän vanhemmalta, että asia on varmasti ok. Nopadon käy etänä thaimaalaista koulua Noctisissa, ja Chanhiran perhe on niinikään thaimaalaisia.

Apotti Kulawanit on saamassa yösijan paikallisesta buddhalaisesta temppelistä. Isra puolestaan vie Nittayan opiskeluaikaisen kaverinsa luo. Näillä on yhteisasumus Qianjiaossa, entisen teollisuusrakennuksen kattohuoneistossa. Neljä henkeä (podeja ja rustereita) asuu polkupyöränraatojen ja käsityöprojektien keskellä. Isra esittelee Nittayan kaikille. Nittaya on väsynyt ja menee nukkumaan vastamelupaneelien ympäröimään alkoviin. Isra jää juttelemaan kaveriensa kanssa.

Seuraavana aamuna Isra lainaa asunnosta polkupyörän ja lähtee katselemaan maisemia. Lähiseutu on tylsää teollisuusaluetta, mutta vähän matkaa itään löytyy puistoja ja kaunista arkkitehtuuria. Noctis-Qianjiao on kuuluisa huolellisesta teollisesta muotoilusta, ja kieltämättä vähän väliä vastaan tulee jotain hienon näköistä taidetta tai rakennuksia. Kaduilla liikkuu valtavasti polkupyöriä. Aamiaiskulttuuri on eksoottisen eurooppalaista.

===Morfiostoksilla===

{{image url="images/isra_splicer.jpg" width="200" class="right" title="Isra Wang (splicer)"}}Puolenpäivän jälkeen Isra ja Nittaya lähtevät molemmat paikallisjunalla Next Life Centre -nimiseen morfimarkettiin. Sen henkilökunta on sukitettu mitä kirjavimpiin kehoihin, ja Isran ja Nittayan saapuessa heitä aletaan heti palvella. Kaksikon preferenssit tiedustellaan, ja sitten heille esitellään erilaisia morfeja, jotka saattaisivat miellyttää heitä. Noctis-Qianjiao on valtava kaupunki ja käytettyjen morfien valikoima on sen mukainen. Isra aikoo vaihtaa splicermorfiin, Nittaya tahtoo pysyä morfissa, joka selviää tarvittaessa vähän aikaa pinnallakin. Rusterien lisäksi tarjolla olisi //Martian Alpiner//, mutta se on erittäin kallis, ja //Crasher//, joka on niinikään todella hintava. Tarjolla olevat käytetyt rusterit ovat Nittayan mielestä vähän vieraita, mikään niistä ei oikein näytä häneltä itseltään. Hän kysyy neuvoa Sunanilta ja Nopadonilta, mutta lopulta apotti Kulawanit osaa antaa hänelle hyödyllisen ohjeen: älä yritä pitää kiinni siitä mitä on, vaan valitse suunta johon olet menossa, ja kulje sitä pitkin. Tämän neuvon myötä Nittaya päätyy hyvin vähän käytettyyn rustermorfiin, joka on pitkä, treenattu ja jolla on hieman afrikkalaiset piirteet. Isra on valinnut 19-vuotiaan japanilaisen yltiösoman splicerin, joka kyllä ylittää hänen budjettinsa, mutta jonka hän päättää hankkia lainarahalla.

Kun valinnat on tehty, Isra ja Nittaya siirtyvät egosiltahuoneeseen. Täällä he asettuvat puolimakaavaan asentoon ja heidän päähänsä lasketaan aukeavaa kukkaa muistuttava laite, joka alkaa lukea heidän egoaan. Samalla heihin pumpataan hieman lihasrelaksantteja ja rauhoittavia. Olo on hieman väsynyt. Sitten jossain vaiheessa vieressä oleva sopeuttaja pyytää Nittayaa avaamaan silmänsä vaikka ne ovat jo auki. Kun hän räpyttelee, hän tajuaa näkevänsä kaiken hetken aikaa kahtena: sekä vanhasta että uudesta kehostaan. Sama pätee muihin aistituntemuksiin. Jossain vaiheessa nämä tuntemukset kuitenkin katoavat, ja Nittaya kokee raajojensa olevan erilaiset. Siirto on valmis.

Sopeuttajan avulla Nittaya tunnustelee uutta kehoaan, nousee istumaan ja ottaa pari askeltaan. Keho on 10 senttiä pidempi kuin aiempi, mutta Nittayalla on hyvä tasapaino ja hän pärjää kehossa melko hyvin. Viereisessä punkassa Isra näyttää myös omaksuvan uuden morfinsa.

Kun molempien siirto on tapahtunut asianmukaisesti, Isra ja Nittaya saava lahjakortin naapurin vaateprintterille. Heidän vanhat kehonsa pakataan ja lähetetään Burton Pointiin, jossa Alpha Wheeler ottaa ne vastaan. Nittaya on otattanut aiemmasta kehostaan DNA-näytteen sekä 3D-mallin, ja tallentanut ne geenipankkiin. Uuden kehon hiukset on ajettu pois, ja ennen kuin siihen kasvaa samanlaiset suorat hiukset joihin Nittaya on tottunut, hän käyttää peruukkia.

Ohjelmassa on tämän jälkeen vaateostoksia, ja illalla uudelleensukitusbileet. Isra tahtoo mennä tanssimaan, ja Nittaya lähtee myös. Hienossa yökerhossa ilta kuluu mainiosti. Nittaya alkaa tottua kehonsa fyysisyyteen, mutta hänen oma peilikuvansa saa hänet jatkuvasti hätkähtämään ja pari kertaa hän on vähällä lyödä sitä. Kestää tovi sopeutua tähän.

{{image url="images/wattana_kulawanit_2147_splicer.jpg" width="200" class="right" title="Apotti Wattana Kulawit (Splicer)"}}Seuraavana päivänä käydään eläintarhassa. Nittaya ja Isra tapaavat myös apotti Kulawanitin, jonka uusi keho on arvokkaasti vanhentuneen näköinen hyväkuntoinen splicer.


[[Sirenum001|<-- Sirenum 1: Erävartija]] -- [[Sirenum003|Sirenum 3: TQZ -->]]


----
CategoryPelit - CategorySirenum
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki