Wiki source for Sirenum000a


Show raw source

====Sirenum 0: esinäytös====

[[Sirenum000|<-- Sirenum: Nittayan tausta]] - [[Sirenum001|Sirenum 1: Erävartija -->]]

===Khlun Luk Him, Terra Sirenum, Mars, 06/2146 CE / 12 AF===

Khlun Luk Himin hallitus on kokoontunut käymään läpi budjettia ja muita ajankohtaisia asioita. Hallituksen lisäksi myös koko asiantuntijaryhmä on paikalla, puhe- vaikkakaan ei äänioikeudella. Kokous on thaimaalaiseen tapaan kiireetön ja rönsyilevä; ainoa läsnäoleva eurooppalaisjäsen lääkäri Greta Hausmann on oppinut vähitellen sietämään tätä. Puheenjohtaja **Chailai Jaidee** ohjailee kokousta suunnilleen asioihin, kaikkien muusat tekevät muistiinpanoja ja kokoavat pöytäkirjan.
{{image url="images/klh-board-2146.jpg" width="800" title="Hallitus"}}

Kun budjetissa todetaan olevan varaa, aletaan puhua investoinneista. Tärkeimmiksi on katsottu neljä ehdotusta: paineistettu kupoli kanjonin ylle, egocasteri, varmuuskopiointilaitteisto ja parempi nanofabrikaattori. Näistä vain yhteen löytyy rahaa. Argumentteja puoleen ja toiseen esitetään, mutta lopputulokseen ei päästä. Aiheeseen aiotaan palata seuraavalla viikolla.

Nittaya palaa kokouksen jälkeen kotiinsa, itäseinässä olevaan asuntoon, josta on pääsy suoraan kanjoniin. Asunto suo hänelle, Sunanille ja Nopadonille yksityisyyttä ja paljon tilaa. Tätä tarvitaan, koska Nopadon on vastikään täyttänyt 13 ja on aloittanut kunnollisen teinikapinan. Hän kertoo Nittayalle, että Venuksessa 14-vuotiaana saa päättää itse morfistaan, kun Marsissa pitää olla 15, ja hänestä tämä on epäreilua. Nopadon ilmoittaa myös, että hän haluaa itselleen splicermorfin, huolimatta siitä, että sellainen on Khlun Luk Himissä epäkäytännöllinen. Lisäksi 15-vuotiaalle ostettavan morfin olisi parasta olla aivan uusi, koska käytetty vaikkapa 30-vuotias morfi ei olisi kovin terveellistä lapsen kehitykselle, ja upouusi morfi on kallis.

Ulkona on nousemassa huomattava tomumyrsky, ja kanjonin ylle pystytetään suojakankaita hillitsemään pölyn laskeutumista sinne. Nittaya menee mukaan talkoisiin. Samalla Lili välittää hänelle ilmoituksen, että erävartioon kuuluva kersantti **Mi-sook Ho** on tulossa kylää kohti saadakseen suojaa myrskyltä. Myrsky on kohoamassa lännestä ja laskevaa aurinkoa ei näy.

{{image class="left" url="images/mi-sook-ho_ruster.jpg" width="200" title="Erävartiokersantti Mi-sook Ho"}}{{image class="right" url="images/isra_38yo.jpg" title="Isra Wang" width="200"}}Mi-sookin auton ajovalot ilmestyvät näkyviin, ja hänet ohjataan sisään ajoneuvoilmalukosta. Paineilmalla putsataan autosta enimmät tomut, ja sitten se lasketaan autohissillä pohjan talliin. Nittaya menee mukaan ottamaan kaverinsa vastaan. Mi-sook näyttää siltä, että hän on elänyt autossaan viikon. Hän heittää erävartijan ponchonsa sisään, ja kysyy, saako täältä jostain juotavaa. Nittaya vie erävartijan Club Bangkokiin, joka on Khlun Luk Himin ainoa baari-ravintola. Ilta on tullut ja sisään pääsee enää täysi-ikäisiä. Paikka on vähitellen täyttymässä, kun työpäivä ja talkoot pinnalla ovat ohi. Lavalla pyörii AR-gameshow. Nittaya ja Mi-sook nappaavat vielä vapaan looshin, ja baarissa työskentelevä **Isra** tulee ottamaan heidän tilauksensa. Gintonicin lisäksi Mi-sook tahtoo tietää, onko täällä jokin paikka jossa hän voi nukkua, koska hänen muusansa väittää että vuokrakammiot ovat kaikki täynnä, eikä hän siedä ajatusta yhteismajoituksesta. Nittaya tarjoaa olohuoneensa vierasalkovia, mutta Mi-sook sanoo, ettei pysty nukkumaan jos paikassa ei ole kunnon ovea. Hän pohtii nukkumista autossaan, mutta on selvää, että hän todella tarvitsisi suihkua. Isra lupaa katsoa, mitä voisi tehdä.

{{image url="images/club_bangkok.png" width="800" title="Club Bangkok alkaa täyttyä"}}
Kuulumisia vaihdetaan. Mi-sook sanoo olleensa etelässä, ja siellä olleen vähän levotonta, muttei mene yksityiskohtiin. Nittaya toteaa, että Khlun Luk Himissä on ollut rauhallista, kuten yleensä. Mi-sook kysyy Nittayalta, onko tämä harkinnut uudestaan mahdollisuutta hakea erävartioon. Asiasta oli ollut puhetta joskus vuosi sitten, ja Mi-sook sanoo, että Nittayan taidot menevät aivan hukkaan rauhallisessa kaivosyhteisössä, ja kokenut turva-alan ammattilainen jolla on lakitieteen kokemusta ja juuret eräseudulla olisi erävartiolle todella arvokas. Mi-sook myös sanoo, että aivan kaikki hänen kollegansa eivät asu autoissaan; monilla heistä on oikea koti, puoliso ja lapsiakin. Nittaya toteaa, että tämä olisi hänelle edellytys joka tapauksessa, ja haluaa kuulla lisää. Mi-sook koettaa myydä seikkailullista vartijan elämää kaverilleen, mutta on ilmeistä, että erävartiossa työ on kovaa, joskin kiintoisaa ja itsenäistä. Mi-sook valittaa myös Sirenumin alueen parlamentaarikosta, **Rasa Toombs**ista, jota kiinnostaa vain suurbisnes ja jolle on aivan sama mitä rajaseutujen pikkyhteisöissä tapahtuu.

Ulkona tomumyrsky on noussut. Uutisvahdin mukaan myös Tharsis Terraforming Officen viimeisin komeetta on putoamassa lähiseudulle samoihin aikoihin. Kanjonin seinän sisään kaivetussa tunneliverkostossa kummastakaan ei kuitenkaan näy eikä kuulu mitään. Sunan liittyy seuraan jossain vaiheessa, ja kolmikko viettää pari tuntia ravintolassa. Sitten Isra käy kertomassa, että eräs hänen kaverinsa on poikaystävänsä luona tämän yön ja hänen asuntonsa on tyhjä; hän suostui lainaamaan sitä erävartijalle empimättä. Mi-sook tarttuu tarjoukseen ja lähtee suihkuun ja nukkumaan. Nittaya ja Sunan vetäytyvät kotiinsa.

Kotona pariskunta vielä pohtii hallituksen investointeja. Molemmat päätyvät kannattamaan varmuuskopiointilaitteistoa: ""CCS:n"" hyväksymä varmuuskopiointijärjestelmä yhteisössä tarkoittaisi, että varmuuskopioita ei enää tarvitsisi käydä ottamassa Burton Pointissa, joten yhteisöön ei pitäisi enää jäädä ketään, joiden varmistukset ovat vuoden ikäisiä. Sunanin mielestä tämä on paitsi psykologian ja yksilön oikeusturvan kannalta hyödyllistä, myös yhteisön etu. He pohtivat myös, miten suhtautua Nopadonin splicer-intoon. Toivon mukaan se menee ohitse, koskapa uuteen spliceriin tuskin olisi vuodenkaan kuluttua varaa.

Seuraavana päivänä Sunan ja Nittaya sanovat Chailaille, että heidän mielestään varmuuskopiointikalusto olisi paras investointi. Chailai kuuntelee heidän argumenttinsa, ja päätyy olemaan samaa mieltä tästä. Hallitus päättää rakentaa sairaalan yhteyteen täyden varmuuskopiointitilan, mukaanlukien holvin, jossa varmuuskopioita säilytetään ja sateliittiyhteydet ristiinvarmistuksia varten. Common Continuity Services ottaa mielellään Khlun Luk Himin osaksi verkostoaan.

[[Sirenum000|<-- Sirenum: Nittayan tausta]] - [[Sirenum001|Sirenum 1: Erävartija -->]]

----
CategoryPelit - CategorySirenum
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki