Aivokuorinippu (cortical stack) (transh.): niskaan kiinnitettävä tallennusjärjestelmä, joka tekee tallennusta aivotoiminnasta myöhempää lukemista ja mahdollista mielikopion valmistusta varten.

Ecto (External link): henkilökohtainen kommunikaattori / verkkoyhteyslaite, vrt. älypuhelin.

Egocast (transh.): Mielensiirto pitkiä matkoja laseria, radioaaltoja tai neutriinoviestintää käyttäen.

Exarchia - Autonomistohabitaatti Kreikkalaisten häntäpäässä. Tietotekniikan keskus. Exarchiassa rakennettiin sotilastietojärjestelmää, joka alkoi bootstrapata itseään kohti singulariteettia. Tasavallan Avaruusjoukot tuhosi Exarchian 11/2145.

Extropia: Äärilibertaarinen itsenäinen valtio ja habitatti Päävyöhykkeellä. Autoonomistiliiton toinen voimakas napa.

Farcaster: Neutrinokommunikaattori, yksi monista pitkän kantaman viestintään käytetyistä järjestelmistä. Vaatii paljon energiaa ja tilaa, mutta viestintä on mahdollista myös esteiden läpi.

Habitaatti:| Mikä tahansa inhimillinen pysyvä asutus Maapallon ulkopuolella - avaruusasema, kupolikaupunki, ontto asteroidi tms.

Ihmisjäljitelmä: Jupiterin tasavallan virallinen termi mille tahansa ihmistä muistuttavalle mielelle, joka on siirretty uuteen kehoon. Monia ei-virallisia haukkumasanoja on, kuten frankenfriikki, tango jne.

Infomorfi (transh.): Entinen ihmismieli, jolla ei ole käytössä ruumista vaan joka asuu tietokoneessa.

JSFI: Jovian Space Forces Intelligence, Tasavallan sotilastiedustelupalvelu

Kuorinippu: ks. aivokuorinippu

Mahogany: Uplift-habitaatti kaukana ulkojärjestelmässä

Morfi (transh.): Transihmistermi keholle.

Muusa (transh.): Henkilökohtainen pseudo-AI sihteeri, joka elää aivoimplantissa.

Neokakadu: Eräs neosiivekkäiden laji, suuria, upliftattuja, älykkäitä kakaduja

Planeettojen konsortio: Hyperyritysten yhteenliittymä sisemmässä järjestelmässä, äärikapitalistinen ja transnationalistinen.

Podi: Keinotekoinen, puoliksi biologinen, puoliksi koneellinen keho, joihin mieliä voidaan istuttaa. Jotkut kutsuvat kyborgejakin podeiksi.

Roskaväki (Scum): Nomadisia, pääsääntöisesti anarkistista politiikkaa tunnustavia harhailijoita, jotka kulkevat ympäri aurinkokuntaa vallatuilla romualuksilla. Pääasiassa ihmisjäljitelmiä, joukossa harvoja oikeita ihmisiä.

Splicer: Ihminen, jota on paranneltu jo ennen syntymää, ja joka on tämän johdosta vahvempi, kestävämpi ja/tai älykkäämpi kuin perusihminen, kuitenkin geneettisesti edelleen homo sapiens sapiens. Erottuvat suunnilleen silmämääräisesti lihaskuntonsa ja malli-ihonsa vuoksi perusihmisistä. Tasavallassa jotkut konservatiivisemmat piirit suhtautuvat näihin vihamielisesti.

Sukittaa (transh.; to sleeve): sijoittaa ihmistä jäljittelevä mieli uuteen kehoon, käytössä yhteiskunnissa jossa tämä on normaalia.

Tharsis-liitto: Marsia hallitseva liittovaltio, parlamentaarinen demokratia.

TITAN (Total Information Tactical Awareness Network, titaani): Maapallolla kehitelty sotilaskoneäly, joiden kiihdytys kohti singulariteettia laukaisi Romahduksen 10 vuotta sitten. Titaanien katsotaan olevan vihamielisten koneälyjen ylin kaaderi.

Titan: Saturnuksen kuu, Titanin kansainyhteisön päämaailma ja Autonomistiliiton dominoiva valtio. Ei etymologista yhteyttä TITAN-koneälyihin, on varmasti silkkaa ironista sattumaa, että konepäätöksenteon, vapaan nanoteknologian ja aivomuuntelun pääadvokaatti aurinkokunnassa kantaa samaa nimeä kuin ihmiskunnan pahimmat viholliset.

Ultimaatit: Pieni transihmiskunnan individualistinen ideologinen faktio, joka tähtää täydellisyyteen, erityisesti sota- ja taistelutaidoissa. Maineikkaita palkkasotilaita ja henkivartijoita, joiden kanssa Tasavallalla ei normaalisti ole juuri mitään kontaktia; ultimaatteja näkyy lähinnä elokuvissa (yleensä cooleina pahiksina).

Uplifti: Maapallon eläinlajista geenimuuntelulla kehitetty älykkäämpi variantti. Tasavallassa harvinaisia ja vailla kansalaisoikeuksia, suhtautuminen vastaa suhtautumista arvokkaisiin eläimiin.

Watts-MacLeod -virus: Koneälyjen valmistama virus, joka väitetysti antaa kantajalleen psionisia kykyjä. On epäselvää, onko WML vain urbaani legenda vai onko se oikeasti olemassa.CategoryDeepBlack
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki