Revision [531]

This is an old revision of SaintSunniva made by AdminDare on 2017-02-04 20:45:16.

 

 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/saint_sunniva.png)

JRNV Saint Sunniva on Jupiterin tasavallan laivaston Hargrave-luokan fregatti (oikeasti iso korvetti). Se on Ger∂rin suurin sota-alus (tyypillisesti pyhimysten nimet on ainoastaan pääaluksilla tai taistelulaivoilla). Sen tehtävä on tullipartiointi sekä Jupiterin avaruuden saapumisvektoreiden valvonta. Se on osa 9. partiolaivuetta, joka puolestaan kuuluu Kalliston taistelulaivastoon (komentaja amiraali Cuneovidal, komentoalus Saint Maria Magdalena.) 9. partiolaivueen fregatit toimivat yleensä itsenäisesti; tämä pätee myös Saint Sunnivaan.

Miehistö: 45 henkeä (6 upseeria, 12 aliupseeria, 27 matruusia; 7 ammattisotilasta, 38 asevelvollista)
Komento: Kapteeni Halkenhvad, XO Qassim
Massa: 3000 tonnia
Mitat: 100m x 15m x 19m
Reaktori: 20 GW fuusioreaktori
Päämoottori: Fuusioraketti; 0,05G kiihtyvyys
Ohjausraketit: Metallivetyraketit, 3G kiihtyvyys
∆v-totaali päämoottorilla: 400 km/s
Aseistus: Ohjuspatteri, hiukkastykit, lasereita, puoli-itsenäisiä droneja
Pienemmät alukset: 2 kpl kevyesti aseistettua valtaussukkulaa, kummallakin 20 hengen kapasiteetti
Valmistaja: Cruz-Kristol Shipyards, Io, Jupiterin tasavalta, 2139

Saint Sunnivan keula koostuu aseistuksesta ja peräosa fuusioraketista. Välissä on keulasta/ylhäältä katsoen silta, upseerikansi, miehistökansi (sis. messi, lääkintä, liikunta, vapaa-aika), huoltokannet (sis. sukkulan ja varastot), hyttikansi sekä konekansi. Saint Sunnivalla ei ole pyörivää osiota, joten normaalioloissa se on joko mikropainovoimassa tai päämoottorin työnnöstä aiheutuvassa 0.05G:n painovoimassa. Painovoima kohdistuu aluksen perään, joten "ylös" tarkoittaa aluksen keulaa kohti Alus ei pysty laskeutumaan pinnalle.

Kaikista pinnoista aukeaa valtavia lämpöpaneeleita aluksen käyttäessä reaktoriaan täydellä teholla. Kolmasosa [aluksen massasta mutta vain neljästoistaosa sen tilavuudesta) on reaktoria. SS:n säteilysuojaus mahdollistaa lyhyet oleskelut jopa Jupiterin sisempien renkaiden sisällä.

Rungon läpileikkaus

Aluksen kannet


Alhaalta ylöspäin, Saint Sunnivan kannet

Konekansi (Engineering deck)
Reaktorimiehistön työpiste. Pursimies Vilénin ja kersantti Klebbin valtakunta. Reaktoriin mennään äärimmäisen harvoin - suurin osa huoltotyöstä tehdään roboteilla. Kuitenkin poikkeustilanteita varten täällä on myös pari järeää suojapukua, joiden kanssa voi urhoollisuusmitaleita tavoitteleva laskeutua fuusioreaktoriin huoltamaaan sitä.

Putka (Brig)
Sisältää varastotilaa, kuulusteluhuoneen ja pari koppia. Myös kuntosalivälineistöä. Ayezilla on täällä hyvin pieni toimisto.

Majoituskannet (Quarters deck 3-1)
Miehistön majoitustilat kuuden hengen hyteissä. Alimmalla kannella on tuorein saapumiserä. Ylimmällä kannella sijaitsee miehistön kuntosali. Hyttien punkissa on suljettavat verhot, joiden takana saa tarvittaessa hieman yksityisyyttä ja äänieristystä.

Logistiikkakansi
Alusjärjestelmien mekaaninen kansi, jossa on mm. työkaluvarasto, ruuanlaittoautomaatti ja rahtijärjestelmien operointi. Siellä on myös ilmalukko EVA-toimintaa varten.

Alusjärjestelmäkansi (Ship operations deck)
Aluksen tietokonekeskus sekä elämääylläpitävien järjestelmien valvonta. Tarvittaessa alusjärjestelmäkansi voi toimia varakomentosiltana.

Valtauskansi (Boarding ops deck)
Valtausryhmän varasto, pukuhuoneet ja harjoittelutila. Helvetisti aseita, panssareita ja testosteronia. Käytännössä off-limits kaikille miehistön jäsenille, jotka eivät ole sukkulalentäjiä, valtausryhmäläisiä tai sellaisen mukana. Sisältää kulun sukkuloihin.

Rahtikansi (Cargo deck)
Saint Sunnivan suuri rahtitila. Rahtikontteja, logistiikkavälineistöä, kätkettyjä pontikkapannuja, miehistön jäseniä kähmimässä toisiaan muka valvontakameroiden tavoittamattomissa.

Lääkintäkansi (Medical deck)
Lääkinnän toimisto sekä sairastupa. Täällä päivystää käytännössä aina joku lääkintämatruuseista, ja monesti muutkin hengaavat täällä pelaamassa korttia tai muuten vaan nakkisuojassa. Lääkinnällä on melkoisesti kiireitä, koska vammojen ja sairastumisen lisäksi heidän on valvottava kuntosalirekisteriä ja ravintokoostumusta.

Miehistökansi (Crew deck)
Ainoa kansi, joka on pyhitetty vapaa-ajan vietolle. Biljardia, limu- ja karkkiautomaatteja, iso näyttö ja äänentoisto. Miehistökannella pätevät hieman löyhemmät käytössäännöt: upseereita ei tarvitse tervehtiä, ja käytös voi olla hitusen epäsotilaallista. Univormua on silti käytettävä ellei poikkeuslupaa ole (esim. näytelmät tai vastaavat) eikä päihtyä saa.

Messi (Ready deck / Mess deck)
Ruokala ja auditorio. Täällä pidetään oppitunteja ja käskynjakoja ruoka-aikojen ulkopuolella. Kansi on harvoin tyhjänä, melkein aina joku ryhmä käyttää sitä johonkin viralliseen ohjelmaan.

Messikannen yläpuolella alkavat upseerikannet. Miehistö ei saa oleilla niillä ilman syytä. (Syyksi toki kelpaa siivoaminen tai työtehtävä, mutta niillä ei saa vaan hengata.)

Aliupseerikansi (Officers' second deck)
Varusmiesaliupseerien tilat neljän hengen hyteissä. Aliupseerit siivoavat hyttinsä itse. Kansi on monesti aika meluisa koska messi on aivan vieressä, mutta hyttien äänieristys toimii kelvollisesti.

Upseerien keskikansi (Officers' middle deck)
Kantahenkilökunnan opistoupseerit sekä varusmiesupseerit majailevat täällä. Kantahenkilökunnalla on yksityiset hytit, varusmiehet jakavat hytin. Täällä on myös upseerien kuntosali, jonne miehistöllä ei ole asiaa (aliupseerit voivat sitä käyttää, kunhan poistuvat heti jos ylemmät tarvitsevat sitä).

Upseerikansi (Officers' deck)
Aluksen kantaupseerien hytit, sekä vierashytti. Täällä on myös upseerien vapaa-ajanviettotila, joka kuuluu ainoastaan kantahenkilökunnalle sekä varusmiesupseereille.

Kapteenin kansi (Captain's deck and bridge support)
Kapteenin sekä XO:n hytit, toimistot ja edustustila. Tarvittaessa toimii myös sillan ylivuototilana jos käynnissä on massiivinen kriisi.

Silta (Bridge)
Aluksen hermokeskus. Sillalla päivystää jatkuvasti vähintään yksi henki, ja jos alus on missään muualla kuin parkkeerattuna suuren ja puolustuskykyisen habitaatin kiertoradalla, paikalla on myös päivystävä upseeri, aliupseeri tai siltamatruusi. Silta ja sen ylempi kansi ovat tiukasti off-limits ylimääräisille.

Asekontrolli (Gunnery operations)
Aseiden operointipiste. Yleensä kommunikoi jatkuvasti sillan kanssa, mutta pystyy myös toimimaan itsenäisesti.CategoryDeepBlack - CategoryAlukset

There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki