The Devil and the Deep Black Sky on scifiä kauhu- ja konspiraatioelementeillä. Tieteiselementit ovat puolikovia; ts. varsinaisten edistysakelten uskottavuus voi olla vähän niin ja näin, uskottavuutta on kyllä tavoiteltu, mutta kauhean niuhosti tätä ei ole toteutettu ja ennakko-olettamat voivat olla aika villejä. Kuten aiemminkin, scifi tarkoittaa minulle pyrkimystä reilusti ja käsitettävästi toimivaan maailmaan, jossa asioita voi koettaa muuttaa ja maailmassa havaittuja heikkouksia hyödyntää.

Peli pyrkii olemaan jonkinlainen seikkailu- ja kasvutarina nuorille asevelvollisille. Se on pinnallisesti milscifiä, mutta asejärjestelmämasturbaation asemasta tavoitteena on paneutua yhteiskunnallisiin kummallisuuksiin, salaliittoihin ja kenties maailman transhumanistisiin elementteihin, parikymppisten hahmojen pöhköjä ihmissuhdesekoiluja unohtamatta. Valtaosa pelistä tapahtuu sotilaspalveluksessa, mutta sotilaiden loma-aikaakin pelataan mielellään. Pelille on olemassa ison juonen tapainen kuvio, mutta se ei varsinaisesti ole pelin pääasia: mikäli hahmot päätyvät orgaanisesti johonkin aivan muuhun suuntaan, olen täysin valmis viemään peliä sinne.

Pelille on ollut vähän hankala määritellä attraktoreita, mutta jotain seuraavanlaista minulla on mielessä:

OUTOJA ASIOITA TAPAHTUU (keskivahva)
SOTILAIDEN VÄLILLÄ ON KITKAA (keskivahva)
JUPITERIN TASAVALLAN ARVOPOHJAA TUTKITAAN (keskivahva)
SOTILASVOIMAA KÄYTETÄÄN (heikko)

Pelinjohtaja on neuroottinen tosikko, ja huonon roolipelaamisen lisäksi jakaa keltaista korttia asiattomasta paskanjauhannasta, epäluotettavuudesta sekä keskittymisen puutteesta. Pelatessa ajattelin noudattaa tiukkaa "ei puheluita, tekstiviestejä, sähköpostia, irkkiä, facebookkia tai mitään muutakaan ulkopuolisia ärsykkeitä paitsi hätätilanteessa" -linjaa. Scifipelissä en täyttä mobiililaitekieltoa ajatellut asettaa, koskapa suuren tietomäärän hallinta apuvälineiden avulla kuuluu genreen, mutta toivon, että ihmiset eivät distraktoidu mihinkään peliin kuulumattomaan. Jos on oikeasti tylsää, saa lukea sarjakuvia tai piirtää.

Sääntöjärjestelmänä taustalla pyörii kolmosedikan GURPS pienillä modauksilla. Pelaajien ei tarvitse tästä välittää - pelinjohtaja hoitaa pelitekniikan. Oman hahmonsa statit saa halutessaan nähdä, mutta oikeasti systeemistä tarvitsee tietää vain, että useimmat asiat hoidetaan heittämällä 3d6, pieni on hyvä.InspiraatioCategoryMeta| - CategoryDeepBlack
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki