Out There: maailman pikainen kuvaus


Out There lähtee taas eri vinkkelistä kuin muut saman jatkumon pelit. Tässä on pelimaailmaa pähkinänkuoressa. Muita wikistä löytyviä maailmadokumentteja ei ole suotavaa selata, koska ne kertovat olennaisesti erilaisista tilanteista.


Maailma bullet pointteina

 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/nagara_rimba_nusa.png)

"The future is here, it's just unevenly distributed" - William GibsonMitä ei ole:


Käytännössä asetelma on futuristisemman pään kyberpunkia. Jos haluaa muusta fiktiosta tyyliviittauksia, seuraavat voivat olla oikeaan suuntaan:

Historiaa


Jos pitää vuosiluvuista ja tahtoo lisää detaljia, tässä jotakin. Yhteiskunnallisesti välitettavan köyhä, keskittyy avaruustutkimukseen, mut ei pidä tosiaankaan kuvitella, että samalla kun kaikki tämä edistys tapahtuu, taustalla ei jylläisi jatkuvasti ilmastonmuutos, pikkusotia, yhteiskunnallista epävakautta ja muuta arkista.

2060-luku: Fuusiovoima siirtyy kokeiluvaiheesta oikeaan energiantuotantoon.
2074: (Ecuador) Ensimmäinen avaruushissi valmistuu. Marsin pysyvä (kiinalais-amerikkalainen) tukikohta muuttuu pysyväksi siirtokunnaksi ja saa nimekseen Pavonis.
2075: Ensimmäiset selvästii geenimuunnellut lapset syntyvät Marsissa.
2077: Ganymedelle perustetaan ensimmäinen pysyvä tukikohta, (amerikkalais-argentiinalainen) Liberty
2090: Arvioiden mukaan ihmiskunnan varakkaimman 1% lapset ovat kaikki geenikorjailtuja ja tuntuvasti pystyvämpiä kuin tavalliset ihmiset. Termi "splicer" vakiintuu käyttöön näistä parannelluista ihmisistä. Europalle perustetaan pysyvä kansainvälinen tieteellinen tutkimusasema.
2095: Marsin kansainvälisen (mutta vahvasti kiinalaisvetoisen) terraformausprojektin virallinen käynnistyminen
2096: (Etelä-Afrikka) Ensimmäinen puhuva uplift-simpanssi, Jumbles
2097: Ascension, ihmiskunnan (USA-Teksas-Kanada) ensimmäinen ensimmäinen O'Neillin sylinteri, valmistuu Maa-Kuu L4 -pisteeseen
2104: Tyynenmeren avaruushissi valmistuu
2106: (Skandinavian) kolonia Titanilla (Nyhavn) ottaa vastaan ensimmäiset siirtolaiset
2107: Kyberneettiset verkkoyhteysistukkaat ovat hinnoiltaan keskiluokan saavutettavissa.
2114: Upload-teknologian prototyyppi. Egocast-termi mielensiirrolle tulee käyttöön.
2116: Luna-Lagrange Alliance -niminen kiertorata-asemien ja kuutukikohtien yhteisö perustetaan. Se on nimellisesti kansainvälinen yhteistyöprojekti, mutta tosiasiassa se on lähes itsenäinen jättiyritysten hallitsema korpokraattinen valtio, joka kiertää monia Maapallon lakeja ja sopimuksia.
2121: Ei-tuhoava upload-teknologia saapuu markkinoille.
2126: Kuoriniput tulevat markkinoille
2127: Suuri kolonisaatioexodus: upload-teknologia ja mielensiirto johtaa siihen, että miljoonat ihmiset Maapallolla jättävät fyysisen kehonsa ja egocastaavat siirtokuntiin, joissa heidät sijoitetaan pääasiassa konekehoihin.
2129: Raportit egocastattujen siirtolaisten surkeista elinoloista ja velkaorjuudesta suuryrityksille vähentävät intoa lähteä kolonioihin, mutta monille ilmastopakolaisuudessa eläville se tuntuu silti paremmalta vaihtoehdolta kuin loppuelämä leirillä.

Valtioiden etupiiriä avaruudessa


Kiertorata ja Luna nähdään yleensä valtiokontrollista vapaana suuryritysalueena, tosin USA ja Kiina pitävät siellä sotilaspresenssiä pitääkseen huolta siitä, ettei kiertorata voi sotilaallisesti uhata Maapalloa. EU ja Intia ovat vahvasti edustettuina.

Mars on erittäin kansainvälinen, ja tuntuu siltä, että jokaisella valtiolla on siellä oma siirtokunta, suuri tai pieni. Suurin presenssi on Kiinalla, joka rakentaa "punaisen planeetan pääkaupunkia", Valles New Shanghaita.

Asteroidivyö sisältää useita eri kolonioita, mutta useimmat näistä palvelevat yritysintressejä. Pari valtiotoimijoiden yhteisöä sekä joitain idealisteja on myös asettunut tänne.

Jupiterin kuut ovat kilpajuoksun kohteena. Yhdysvaltain ja Latinalaisen Amerikan valtioiden yhteistyöprojekti JOTO on täällä suurin vaikuttaja, tosin Kiinalla on myös joitakin kolonioita.

Saturnus on kolonisaation etäisin kärki, ja siitä ulompi asutus on todella pientä. Saturnuksen kuiden suurin kolonia on skandinaavinen, mutta Indonesia on myös perustanut tänne siirtokunnan.


CategoryOutThere - CategoryMaailma
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki