Revision [1739]

This is an old revision of OutThere6 made by AdminDare on 2022-06-04 07:51:51.

 

Out There 6: Kymmenen tuntia


<--: 5: Kaksi reittiä

"Tällaiset asiat meidän pitää päättää yhdessä."
- Altair

 


Bromon rahtikupla, 4.3. 2147, klo 21 aluksen aikaa


Altair ja Fajar ovat palanneet Albert Jackalta, ja käyvät läpi kokemuksiaan taistelussa. Kummankin päässä pyörii toistuvasti vaarallinen kohtaaminen fijiläisen taistelurobotin kanssa, je normaalit ihmisille sopivat hengitysharjoitukset eivät sovellu pienille Sei-Epsonin huoltoroboteille. Lopulta molemmat päätyvät rauhoittumaan musiikin avulla sen verran, että voivat käydä nukkumaan. Kriang Krai on virtuaalimaailmassa pelaamassa.

 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/winged_synth.png) Pari tuntia myöhemmin Bromon huoltojärjestelmän hälytys herättää heidät. Waitui Tolulla tapahtuu jotain. Rungon aukosta on kuoriutunut uudenlaisia humanoidirobotteja, jotka näyttävät rakentavan jotain aluksen pinnalle. Robotit ovat sotaisan näköisiä ja siivekkäitä, ja rakenteilla oleva laite vaikuttaa aseelta. Onko se uhka Bromolle? Fajar ja Berin ilmoittavat tästä tovereilleen.

Albert Jackalla Berin kuuntelee uutislähetyksiä Europalta läpi yön. Hän löytää tiedekanavan ja innostuu kuuntelemaan meribiologien löydöistä. Hän ei varsinaisesti nukahda. Kriang Krai taas on virtuaalimaailmassa seikkaillut itselleen omaisuutta ja jutellut Raquelin kanssa. Hän sanoo kysyvänsä tästä kapteeni McGilliltä. Pian hän raportoi, että kapteenin mukaan laite näyttää puolustusjärjestelmältä, joka ei ole riittävän järeä läpäisemään edes Bromon runkoa -- mutta se on myös mahdollisesti ensimmäinen aste suojajärjestelmissä, ja sen valmistuttua robotit voidaan lähettää rakentamaan jotain vaarallisempaa, vailla pelkoa että rakennustöitä häiritään.

Berin käväisee Albert Jackan rungolla ja koettaa saada parempaa kuvaa siivekkäistä roboteista, muttei saa mitään uutta näistä irti. Ryhmä päättää lähettää tästä täydennyksen aiemmin lähettämäänsä hätäviestiin, ja pistää mukaan pakattuja kuvia kohtaamistaan vastustajista. Sillalle palattuaan Berin tulee siihen tulokseen, että tässä vaiheessa voisi olla hyödyllisempää olla humanoidikehossa. Hän keskustelee asiasta tovin muiden kanssa, ja tarjoutuu vapaaehtoiseksi kokeilemaan siirtoa. Egosiltaa ei ole, mutta periaatteessa mielen siirtäminen robottikehosta toiseen pitäisi onnistua ilmankin. Hän avaa fijiläisen taistelurobotin nippusiteet, kytkee datakaapelit paikalleen, ja käy läpi manuaalin. Xu fun järjestelmät tunnistavat fijiläisen robotin malliksi Daewoo Synthetic N2 ja vaikka parista sen järjestelmästä tulee varoitus - toinen silmä on Altairin hitsausliekin jäljiltä sokea - siiihen pitäisi olla turvallista siirtyä. Niinpä Berin aktivoi siirron.

Hetkeksi hänen filminsä katkeaa, ja sitten aistikenttä muuttuu. Näkökenttä kapenee, radioliikenne tulee kaukaisemmaksi, eikä olo ole yhtä paikalleen juurtunut. Hetkellinen tunne haamuraajoista vaivaa, mutta sitten Berin kohottaa kätensä kasvojensa eteen, ja tajuaa, että hänellä on taas kädet -- ja kasvot, ja pää joka kääntyy kuin ihmisen pää.

Humanoidikeho on monella tavalla kuin kotiin palaamista. Vaikka Daewoo on kolhiintunut ja sen toinen silmä on sokea, sen raajat toimivat ongelmitta. Berin lähtee kokeilemaan sen liikkuvuutta, ensin varovaisesti, mutta sitten innokkaammin. Muut kyselevät mitä oikein tapahtuu, ja Berin vastaa siirron onnistuneen. Albert Jacka on suunniteltu ihmisen kokoisille olennoille, ja nyt Berin pystyy todella kulkemaan siellä, kirmaamaan pitkin käytäviä, avaamaan kaappeja, olemaan fyysisenä olentona tilassa, joka on suunniteltu sen kaltaisille olennoille. Kokemus on jokseenkin riemastuttava.

Paikanvaihto


Waitui Tolulla siivekkäät robotit ovat saaneet puolustusjärjestelmänsä valmiiksi, ja siirtyvät alukseen sisään. Pyörivässä Waitui Tolussa järjestelmä tekee pientä liikettä kun se pitää Bromon jatkuvasti tähtäimessään. Bromo on Waitui Tolun lähin naapuri, eikä siellä tunnu enää täysin turvalliselta. Altair ja Fajar päättävät, että on aika siirtyä Albert Jackalle. Ensin testataan puolustuslaitteiston reaktiota heittämällä tyhjiä rahtikuutio ja Sei-Epson -morfin näköinen hämäyshäkkyrä Bromolta AJ:lle, mutta puolustustykki ei reagoi näihin mitenkään. Sitten kehitetään melkoinen määrä hämäyskalustoa, jonka seassa aiotaan tehdä varsinainen loikka. Berin ei voi tehdä mitään, joten uuden humanoidikehonsa riemastuttamana hän menee miehistökannella nukkumaan oikeaan vuoteeseen. Sen katossa on palomieskalenterista irrotettu vähäpukeisen komistuksen kuva.

Tässä vaiheessa Kriang Krai poistuu virtuaalimaailmasta. Hän sanoo, että on aivan juuri saamaisillaan kapteeni McGilliltä turva-avaimia Albert Jackan järjestelmiin, ja tarvitsee tovin aikaa niiden hankkimiseen. Altair kysyy, onko Kriang Krai siis oikeasti käynnistellyt kapteenia uudelleen, ja Kriang Krai sanoo tehneensä näin; hän ei ole laskenut miten monta kertaa tämä on tapahtunut. Altairin mielestä tämä ei ole hyvä asia, ja hän sanoo, että tällaiset päätökset olisi vähintään pitänyt tehdä yhdessä. Kriang Krai ihmettelee, miksi yhdessä asiasta päättäminen olisi ollut yhtään sen enempää oikein. Altair kimpaantuu ja sulkee keskustelyhteyden. Kriang Kraita harmittaa, hän sulkee robottikehonsa tunnevasteet pois, ja palaa virtuaalimaailmaan jatkamaan kapteenin kimpussa.

Muutamaa manipulointikierrosta myöhemmin Kriang Krai onnistuu vakuuttamaan kapteenin siitä, että juuri nyt on kova kiire saada kapteenin avauskoodit. Hän tallentaa kinestesiaohjelmistolla kapteenin käsialanäytteen ja vastaanottaa salasanan; hän ei ole varma siitä, mitä kaikkea tämä avaa, eikä tahdo kysyä. Hän tallentaa kapteenista myös version, jossa tämä keskustelu on jäänyt muistiin. Sen jälkeen hän purkaa Dog of War and Loven VR-peliserverin ja pakkaa sen rahtilaatikkoon. Sitten kaikki kolme Bromolla olevaa loikkaa tyhjyyden läpi Albert Jackalle, mukanaan tarpeellista tavaraa rahtialukselta. Waitui Tolun puolustusjärjestelmä ei näytä olevan kiinnostunut heistä.

Albert Jacalla ruuvataan ensin xu fu -morfille kiinni Bromolta tuotu varaosajalka, niin että siitä tulee kokonainen. Sen jälkeen Fajar tekee saman morfinvaihto-operaation kuin Berin aiemmin, ja siirtää tajuntansa Sei-Epsonin huoltorobotista xu fu -rahtimorfiin. Fajarille uusi konekeho tuntuu heti sopivan: hän hahmottaa sen ulottuvuudet vielä paremmin kuin Berin, ja osaa liikkua siinä hyvin. Hän vie xu fun messikannelle, ja kokeilee sen ulottuvuuksia siellä.

Albert Jacka on hieman kauempana Waitui Tolusta, mutta onko se vieläkään turvassa fijiläisiltä taisteluroboteilta? Ryhmällä on ollut aikeena mennä Nagasawalle, ja vaikka tähän ei edelleenkään ole riittävästi kaapelia, voisiko 16 kilometrin etäisyyden hypätä ilman turvanaruja? Tätä pohdittaessa kommunikaatiolaitteisto hälyttää: Albert Jackan radiovastaanotin on poiminut vastauksen samalla taajuudella, jolla se lähetti viestin Marsin suuntaan.

Kommunikaatiota


"Tharsis-liitto / CCS on vastaanottanut hätäviestinne; tapausnumeronne on RSS-93622. Miten monta elossa, millaiset morfit heillä on (bio/synth/pod/info)? Onko kaikilla kuoriniput tai varmuuskopiot? Mikä on energiatilanteenne? Mikä on akuutein hätänne?"

Vastaus on lyhyt mutta ammattitaitoinen, ja ravistelee viimeiset unet selviytyjien aivoista. Joku todella vastaa! Tharsis-liitto on tunnistettu Marsia hallitsevaksi valtioksi, ja uutisia kuunnellut Berin on kuullut CCS:n nimen, se on jokin virasto, vaikka tarkkaa asemaa ei tiedetäkään. Viestiin laaditaan nopeasti vastaus, jossa kerrotaan hereilläolevien määrät ja mainitaan löytyneet kuoriniput sekä 4000 kylmävarastoitua egoa. Muihinkin kysymyksiin yritetään vastata, mutta ryhmä sanoo, että kenelläkään ei ole teknillistä osaamista antaa tarkkaa tilannearviota, ja akuutista hätätilanteesta tiedotettiin jo aiemmin.

Viestintäviive on kahdeksan tuntia, joten kestää hyvän aikaa ennenkuin tähän tulee vastausta, ja aikaisintaan kolmen tunnin kuluttua reagoidaan edes lähetettyyn kuvaan fijiläisistä taisteluroboteista. Kriang Krai sanoo, että hänellä on avauskoodi oletettuun morfivarastoon, ja antaa Berinille kinesteettisen tiedoston, joka sen sisältää. Ryhmä siirtyy asejärjestelmäkannelle, jossa on järeitä lukittuja ovia. Salasanan ja kinesteettisen tunnisteen antamisen jälkeen yksi näistä aukeaa.

Pelinjohtajan kommentteja


Kuvaus tuskin aloitettu

Tosiaan, egosilta ei ole välttämätön konekehoa vaihdettaessa, mutta se auttaa poistamaan väkivaltaiset reaktiot ja tekee siirtymästä helpomman, ja kuten havaittiin, tällä on arvoa.
CategoryPelit - CategoryOuThere
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki