Wiki source for OutThere6


Show raw source

====Out There 6: Kymmenen tuntia====

[[OutThere5|<--: 5: Kaksi reittiä]] - [[OutThere7|7: Pahan tiedon kilpikonna -->]]

<<//"Tällaiset asiat meidän pitää päättää yhdessä."
- Altair//<<
::c::

===Bromon rahtikupla, 4.3. 2147, klo 21 aluksen aikaa===

Altair ja Fajar ovat palanneet Albert Jackalta, ja käyvät läpi kokemuksiaan taistelussa. Kummankin päässä pyörii toistuvasti vaarallinen kohtaaminen fijiläisen taistelurobotin kanssa, je normaalit ihmisille sopivat hengitysharjoitukset eivät sovellu pienille Sei-Epsonin huoltoroboteille. Lopulta molemmat päätyvät rauhoittumaan musiikin avulla sen verran, että voivat käydä nukkumaan. Kriang Krai on virtuaalimaailmassa pelaamassa.

{{image url="images/winged_synth.png" width="400" class="left"}}Pari tuntia myöhemmin Bromon huoltojärjestelmän hälytys herättää heidät. Waitui Tolulla tapahtuu jotain. Rungon aukosta on kuoriutunut uudenlaisia humanoidirobotteja, jotka näyttävät rakentavan jotain aluksen pinnalle. Robotit ovat sotaisan näköisiä ja siivekkäitä, ja rakenteilla oleva laite vaikuttaa aseelta. Onko se uhka Bromolle? Fajar ja Berin ilmoittavat tästä tovereilleen.

Albert Jackalla Berin kuuntelee uutislähetyksiä Europalta läpi yön. Hän löytää tiedekanavan ja innostuu kuuntelemaan meribiologien löydöistä. Hän ei varsinaisesti nukahda. Kriang Krai taas on virtuaalimaailmassa seikkaillut itselleen omaisuutta ja jutellut Raquelin kanssa. Hän sanoo kysyvänsä tästä kapteeni ""McGilliltä"". Pian hän raportoi, että kapteenin mukaan laite näyttää puolustusjärjestelmältä, joka ei ole riittävän järeä läpäisemään edes Bromon runkoa -- mutta se on myös mahdollisesti ensimmäinen aste suojajärjestelmissä, ja sen valmistuttua robotit voidaan lähettää rakentamaan jotain vaarallisempaa, vailla pelkoa että rakennustöitä häiritään.

Berin käväisee Albert Jackan rungolla ja koettaa saada parempaa kuvaa siivekkäistä roboteista, muttei saa mitään uutta näistä irti. Ryhmä päättää lähettää tästä täydennyksen aiemmin lähettämäänsä hätäviestiin, ja pistää mukaan pakattuja kuvia kohtaamistaan vastustajista. Sillalle palattuaan Berin tulee siihen tulokseen, että tässä vaiheessa voisi olla hyödyllisempää olla humanoidikehossa. Hän keskustelee asiasta tovin muiden kanssa, ja tarjoutuu vapaaehtoiseksi kokeilemaan siirtoa. Egosiltaa ei ole, mutta periaatteessa mielen siirtäminen robottikehosta toiseen pitäisi onnistua ilmankin. Hän avaa fijiläisen taistelurobotin nippusiteet, kytkee datakaapelit paikalleen, ja käy läpi manuaalin. Xu fun järjestelmät tunnistavat fijiläisen robotin malliksi //Daewoo Synthetic N2// ja vaikka parista sen järjestelmästä tulee varoitus - toinen silmä on Altairin hitsausliekin jäljiltä sokea - siiihen pitäisi olla turvallista siirtyä. Niinpä Berin aktivoi siirron.

Hetkeksi hänen filminsä katkeaa, ja sitten aistikenttä muuttuu. Näkökenttä kapenee, radioliikenne tulee kaukaisemmaksi, eikä olo ole yhtä paikalleen juurtunut. Hetkellinen tunne haamuraajoista vaivaa, mutta sitten Berin kohottaa kätensä kasvojensa eteen, ja tajuaa, että hänellä on taas kädet -- ja kasvot, ja pää joka kääntyy kuin ihmisen pää.

Humanoidikeho on monella tavalla kuin kotiin palaamista. Vaikka Daewoo on kolhiintunut ja sen toinen silmä on sokea, sen raajat toimivat ongelmitta. Berin lähtee kokeilemaan sen liikkuvuutta, ensin varovaisesti, mutta sitten innokkaammin. Muut kyselevät mitä oikein tapahtuu, ja Berin vastaa siirron onnistuneen. Albert Jacka on suunniteltu ihmisen kokoisille olennoille, ja nyt Berin pystyy todella kulkemaan siellä, kirmaamaan pitkin käytäviä, avaamaan kaappeja, olemaan fyysisenä olentona tilassa, joka on suunniteltu sen kaltaisille olennoille. Kokemus on jokseenkin riemastuttava.

===Paikanvaihto===

Waitui Tolulla siivekkäät robotit ovat saaneet puolustusjärjestelmänsä valmiiksi, ja siirtyvät alukseen sisään. Pyörivässä Waitui Tolussa järjestelmä tekee pientä liikettä kun se pitää Bromon jatkuvasti tähtäimessään. Bromo on Waitui Tolun lähin naapuri, eikä siellä tunnu enää täysin turvalliselta. Altair ja Fajar päättävät, että on aika siirtyä Albert Jackalle. Ensin testataan puolustuslaitteiston reaktiota heittämällä tyhjiä rahtikuutio ja Sei-Epson -morfin näköinen hämäyshäkkyrä Bromolta AJ:lle, mutta puolustustykki ei reagoi näihin mitenkään. Sitten kehitetään melkoinen määrä hämäyskalustoa, jonka seassa aiotaan tehdä varsinainen loikka. Berin ei voi tehdä mitään, joten uuden humanoidikehonsa riemastuttamana hän menee miehistökannella nukkumaan oikeaan vuoteeseen. Sen katossa on palomieskalenterista irrotettu vähäpukeisen komistuksen kuva.

Tässä vaiheessa Kriang Krai poistuu virtuaalimaailmasta. Hän sanoo, että on aivan juuri saamaisillaan kapteeni ""McGilliltä"" turva-avaimia Albert Jackan järjestelmiin, ja tarvitsee tovin aikaa niiden hankkimiseen. Altair kysyy, onko Kriang Krai siis oikeasti käynnistellyt kapteenia uudelleen, ja Kriang Krai sanoo tehneensä näin; hän ei ole laskenut miten monta kertaa tämä on tapahtunut. Altairin mielestä tämä ei ole hyvä asia, ja hän sanoo, että tällaiset päätökset olisi vähintään pitänyt tehdä yhdessä. Kriang Krai ihmettelee, miksi yhdessä asiasta päättäminen olisi ollut yhtään sen enempää oikein. Altair kimpaantuu ja sulkee keskustelyhteyden. Kriang Kraita harmittaa, hän sulkee robottikehonsa tunnevasteet pois, ja palaa virtuaalimaailmaan jatkamaan kapteenin kimpussa.

Muutamaa manipulointikierrosta myöhemmin Kriang Krai onnistuu vakuuttamaan kapteenin siitä, että juuri nyt on kova kiire saada kapteenin avauskoodit. Hän tallentaa kinestesiaohjelmistolla kapteenin käsialanäytteen ja vastaanottaa salasanan; hän ei ole varma siitä, mitä kaikkea tämä avaa, eikä tahdo kysyä. Hän tallentaa kapteenista myös version, jossa tämä keskustelu on jäänyt muistiin. Sen jälkeen hän purkaa Dog of War and Loven VR-peliserverin ja pakkaa sen rahtilaatikkoon. Sitten kaikki kolme Bromolla olevaa loikkaa tyhjyyden läpi Albert Jackalle, mukanaan tarpeellista tavaraa rahtialukselta. Waitui Tolun puolustusjärjestelmä ei näytä olevan kiinnostunut heistä.

Albert Jacalla ryhmää vastaan tulee Berin, joka on ryöstänyt sotilaiden varastosta vaaleansinisen, hihattoman sukellussauran paidan morfilleen, tavoitteenaan eroittua fijiläisistä taisteluroboista. Komentokannella ruuvataan tyhjäksi jääneelle xu fu -morfille kiinni Bromolta tuotu varaosajalka, niin että siitä tulee kokonainen. Sen jälkeen Fajar tekee saman morfinvaihto-operaation kuin Berin aiemmin, ja siirtää tajuntansa Sei-Epsonin huoltorobotista xu fu -rahtimorfiin. Fajarille uusi konekeho tuntuu heti sopivan: hän hahmottaa sen ulottuvuudet vielä paremmin kuin Berin, ja osaa liikkua siinä hyvin. Hän vie xu fun messikannelle, ja kokeilee sen ulottuvuuksia siellä.

Albert Jacka on hieman kauempana Waitui Tolusta, mutta onko se vieläkään turvassa fijiläisiltä taisteluroboteilta? Ryhmällä on ollut aikeena mennä Nagasawalle, ja vaikka tähän ei edelleenkään ole riittävästi kaapelia, voisiko 16 kilometrin etäisyyden hypätä ilman turvanaruja? Tätä pohdittaessa kommunikaatiolaitteisto hälyttää: Albert Jackan radiovastaanotin on poiminut vastauksen samalla taajuudella, jolla se lähetti viestin Marsin suuntaan.

===Sotilasteknologiaa===
>>//"Tharsis-liitto / CCS on vastaanottanut hätäviestinne; tapausnumeronne on RSS-93622. Miten monta elossa, millaiset morfit heillä on (bio/synth/pod/info)? Onko kaikilla kuoriniput tai varmuuskopiot? Mikä on energiatilanteenne? Mikä on akuutein hätänne?"//>>
Vastaus on lyhyt mutta ammattitaitoinen, ja ravistelee viimeiset unet selviytyjien aivoista. Joku todella vastaa! Tharsis-liitto on tunnistettu Marsia hallitsevaksi valtioksi, ja uutisia kuunnellut Berin on kuullut CCS:n nimen, se on jokin virasto, vaikka tarkkaa asemaa ei tiedetäkään. Viestiin laaditaan nopeasti vastaus, jossa kerrotaan hereilläolevien määrät ja mainitaan löytyneet kuoriniput sekä 4000 kylmävarastoitua egoa. Muihinkin kysymyksiin yritetään vastata, mutta ryhmä sanoo, että kenelläkään ei ole teknillistä osaamista antaa tarkkaa tilannearviota, ja akuutista hätätilanteesta tiedotettiin jo aiemmin.

Viestintäviive on kahdeksan tuntia, joten kestää hyvän aikaa ennenkuin tähän tulee vastausta, ja aikaisintaan kolmen tunnin kuluttua reagoidaan edes lähetettyyn kuvaan fijiläisistä taisteluroboteista. Kriang Krai sanoo, että hänellä on avauskoodi oletettuun morfivarastoon, ja antaa Berinille kinesteettisen tiedoston, joka sen sisältää. Fajaria lukuunottamatta ryhmä siirtyy asejärjestelmäkannelle, jossa on järeitä lukittuja ovia. Salasanan ja kinesteettisen tunnisteen antamisen jälkeen yksi näistä aukeaa. Sen takana on kolme järeän näköistä humanoidimuotoista synteettistä morfia.

{{image url="images/aj_synths.jpg" width="800"}}
Morfit näyttävät olevan kunnossa, ja jonkinlaisessa latauksessa. Kriang Krai vie Sei-Epsonistaan datakaapelin humanoidiin, joka ilmoittaa mallikseen //MTH Defender//. Hän käynnistää siirron tähän morfiin ja--

//hänen filminsä katkeaa, hänestä tuntui kuin kuluisi mittaamattoman pitkä aika, pelkkää olemattomuutta//

Sitten hänen aistinsa palaavat, hän on uudessa kehossa, mutta hän ei pysty liikkumaan, kaikki näyttää mahdottomalta tunnistaa.

Ulkopuolelta katsoen siirrossa kuluu minuutin verran. Sitten Kriang Krai palaa ryhmächattiin, ja kysyy, kauanko aikaa on kulunut. Hän ei usko, kun muut sanovat sen olleen vain lyhyt hetki. Hän on paniikissa, sanoo ettei hän pysty liikkumaan ja haluaa, että hänet otetaan pois morfista.

Yhtäkkiä morfin selässä olevat akut käynnistyvät ja Kriang Krai kokee putoavansa niiden läpi tyhjyyteen, pois itsestään, pois kaikesta. Nyt morfi ampaisee liikkeelle, täyden flight or fight -reaktion vallassa. Se hyökkää isot nyrkit pystyssä lähimpänä olevan Berinin kimppuun, mutta ketterä Berin pakenee pois alta. Kriang Krain oma aiempi morfi potkaistaan pois tieltä kun uusi keho riehuu. Altair ja Berin suojautuvat käytävän kulman taakse samalla kun MTH Defender koettaa hakata koloja käytävän seiniin.

Muutama kymmenen sekuntia kuluu omituisessa tuhovimmassa, ja sitten Kriang Krai rauhoittuu. Hän on edelleen jokseenkin kierroksilla, muttei enää yritä tuhota kaikkea ympäriltään. Muu ryhmä uskaltautuu samaan käytävään sotilasmorfin kanssa. Kriang Krai sanoo siirron olleen poikkeuksellisen vaikea, ja hän ei koe kehoa yhtään omakseen. Lisäksi hänen näkökentässään kaikista muista näkyy uhka-arvioita (tosin ainoastaan Berin on oikea uhka, Sei-Epsonissa oleva Altair ei niinkään).

Huolimatta tapahtuneesta Altair tahtoo myös huomanoidimorfiin. Vastaavan väkivaltaisen reaktion pelossa Kriang Krai ottaa valmiiksi jo toisen vihreän sotilasmorfin hallintaotteeseen. Sitten Altair siirtää tajuntansa siihen.

Siirtymä on huomattavasti vähemmän raju kuin Kriang Krailla, ainakin osittain koska heti kun uusi morfi alkaa aistia asioita, se näkee toisen samanlaisen morfin, ja välittömästi tunnistaa tämän liittolaiseksi. Kun Altairin uuden kehon akut käynnistyvät, hän saavuttaa toimintakyvyn heti. Kriang Krai auttaa hänet jaloilleen, ja kaksi hyvin identtisen näköistä sotilasmorfia pysähtyy automaattisesti samanlaiseen lepoasentoon. Molemmat liikkuvat hyvin samanlaisesti, sotilaallisen täsmällisesti.

Kriang Krai rauhoittuu myös toverimorfin aktivoitumisen myötä. Tämän jälkeen kuitenkin stressireaktiot etenkin Beriniin korostuvat, pääasiassa koska tällä on selässä kivääri. Berin antaa tämän Kriang Kraille, jolloin uhka-arvio putoaa hallittavammaksi. Kuitenkin uusissa sotilasmorfeissa sekä Altairilla että Kriang Krailla alkaa näkyä automaattinen vaistonvarainen ryhmäytyminen. Altair tajuaa mitä on tapahtumassa, eikä lainkaan pidä siitä. Fajarille olisi tarjolla kolmas humanoidimorfi, mutta Fajar sanoo, että kokee olonsa aivan kotoisaksi traktorimaisessa xu fussa, eikä näe tarvetta vaihtaa.

===Viestejä Marsista===

Tässä vaiheessa AJ:n saavuttaa vastaus lähetettyyn avunpyyntöön fijiläisistä sotilasroboteista. Ensimmäinen vastaus on kehotus pysyä piilossa ja olla tekemättä uhkaavia eleitä, spesialistilta tulee tarkempia ohjeita. Niitä saapuukin varttituntia myöhemmin, ja ne tarkentuvat myöhemmissä lähetyksissä. CCS on löytänyt Bromon, Albert Jackan ja Tanya Gomezin kaaviot, ja sieltä tulee hyödyllisiä ehdotuksia linnoittamiseen, paikkoihin joissa voi pysyä suojassa jne. Lähetyksiä alkaa nyt saapua 20 minuutin välein: hyvin rautalangasta väännettyjä ohjeita linnoittamiseen, energiatasojen tarkistamiseen jne.

>>Altair Corkoran, Irlanti / Indonesia, s. 2090
Berin Nasri, Iran, s. 2101
Fajar Setiawan, Indonesia, s. 2110
Kriang Krai Chanthara, Vietnam / Indonesia, s. 2098>>{{image class="left" url="images/achmed_chong_ruster.jpg" width="200"}}CCS:n tapausvirkailija esittäytyy nimellä **Achmed Chong**, ja on lähettänyt pienen kuvankin itsestään; näyttää kolmikymppiseltä arabimieheltä. Hän kysyy myös selviytyjien nimiä ja kansallisuuksia. Ryhmä lähettää nämä takaisin, samoin kuin henkilötunnuksensa ja pyydetyt energiatasot Albert Jackan laitteistosta. Viestintäviive on edelleen huomattava, mutta ainakaan välittömästi mitään kovin vaarallista ei näytä olevan tapahtumassa.

Kriang Krai käy testaamassa kinesteettistä allekirjoitusta toisellakin asejärjestelmäkannen ovella, ja pääsee kevytasevarastoon. Kaikki ryhmän jäsenet keräävät sieltä itselleen mieluisia aseita, jopa Altair, joka tajuaa että hänen uuden morfinsa perusturvallisuuden tunnetta lisää, jos hän on aseistautunut. Hän haluaa kuitenkin jotenkin erottua Kriang Kraista, joten hän käy kaivamassa Albert Jackan sotilaiden vaatekomerosta itselleen havaijipaidan.
{{image url="images/bots_006.png" width="800"}}
Virtuaalitodellisuuslaitteistokin kytketään takaisin päälle, vaikka Albert Jackan akuissa ei olekaan sille ihan valtavasti virtaa. Nyt oletus on, että mitään olennaista CCS:ltä ei tule vielä useaan tuntiin. Mutta nyt ryhmällä on sekä varustusta että toimintakykyisiä morfeja, ja Albert Jackalta löytyy järeämmille morfeille kaasureppuja, joita käyttää apuna alusten välillä liikuttaessa. Mahdollisuutta lähteä Nagasawan suuntaan aletaan punnita.

===Pelinjohtajan kommentteja===

Errata! Kriang Krain siirtoon kului täysi minuutti, ei puolta minuuttia kuten kuvailin.

Tosiaan, egosilta ei ole //välttämätön// konekehoa vaihdettaessa, mutta se auttaa poistamaan väkivaltaiset reaktiot ja tekee siirtymästä helpomman, ja kuten havaittiin, tällä on arvoa.

Altairin ja Kriang Krain riesakseen saama Aseveljeys 1.0 -käytösjärjestelmä oli ehkä pelin hulvattominta antia. Siinähän näkevät toisensa nyt luotettuina tovereina ja alkavat suunnitella yhteisiä hitsattuja tatskoja tai vastaavaa.


[[OutThere5|<--: 5: Kaksi reittiä]] - [[OutThere7|7: Pahan tiedon kilpikonna -->]]

----
CategoryPelit - CategoryOutThere
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki