Revision history for OutThere4


Revision [1656]

Last edited on 2022-05-03 18:38:33 by AdminDare
Additions:
[[OutThere3|<-- 3: Viisi alusta]] - [[OutThere5|5: Kaksi reittiä -->]]
[[OutThere3|<-- 3: Viisi alusta]] - [[OutThere5|5: Kaksi reittiä -->]]
Deletions:
[[OutThere3|<--: 3: Viisi alusta]]
[[OutThere3|<--: 3: Viisi alusta]]


Revision [1651]

Edited on 2022-04-11 06:41:10 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]
Additions:
Leirinuotiolla soitteleminen on leppoisaa ja rentouttavaa, ja on helppo unohtaa, että paikka on vain virtuaalinen. Altair tietoisesti hakee nimenomaan taktiilisia kokemuksia muistuttaakseen itseään siitä, että satumaailman koukkuun ei pidä jäädä. Jonkin verran ainakin Kriang Krai myös suorittaa pelin tehtäväpainotteisempaa sisältöä. Vaikka välillä puuttuvat assetit häiritsevätkin, enimmäkseen kokemus on hyvin korkeatasoinen ja toistaiseksi NPC:tkin vaikuttavat aika oikeilta olennoilta enemmän kuin yksinkertaisilta silmukoilta.
Altair ja Fajar nukkuvat simulaation ulkopuolella. Kriang Krai jää nukkumaan leiriin. Muut pohtivat, onko terveellistä viihtyä noin selvästi enemmän virtuaalitodellisuudessa kuin oikeassa maailmassa. Joka tapauksessa virtuaalimaailma potkaisee Kriang Krain nukahtamisen jälkeen ulos, ja herätessään hän on konekehossaan.
Deletions:
Leirinuotiolla soitteleminen on leppoisaa ja rentouttavaa, ja on helppo unohtaa, että paikka on vain virtuaalinen. Berin tietoisesti hakee nimenomaan taktiilisia kokemuksia muistuttaakseen itseään siitä, että satumaailman koukkuun ei pidä jäädä. Jonkin verran ainakin Kriang Krai myös suorittaa pelin tehtäväpainotteisempaa sisältöä. Vaikka välillä puuttuvat assetit häiritsevätkin, enimmäkseen kokemus on hyvin korkeatasoinen ja toistaiseksi NPC:tkin vaikuttavat aika oikeilta olennoilta enemmän kuin yksinkertaisilta silmukoilta.
Berin ja Fajar nukkuvat simulaation ulkopuolella. Kriang Krai jää nukkumaan leiriin. Muut pohtivat, onko terveellistä viihtyä noin selvästi enemmän virtuaalitodellisuudessa kuin oikeassa maailmassa. Joka tapauksessa virtuaalimaailma potkaisee Kriang Krain nukahtamisen jälkeen ulos, ja herätessään hän on konekehossaan.


Revision [1650]

Edited on 2022-04-10 10:22:54 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]
Additions:
{{image url="images/campfire.jpg" width="800"}}


Revision [1649]

Edited on 2022-04-07 12:16:12 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]

No Differences

Revision [1648]

Edited on 2022-04-06 18:31:42 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]
Additions:
Raquel kertoo myös, että osa matkustajista oli yrittänyt poistua egocasterilla, jollainen Nagasawalla on. Tämä ei kuitenkaan ollut ilmeisesti täysin onnistunut, tai ainakin castattavista ihmisistä oli jäänyt kopio elämään laivueeseen. Tämän kokemuksen perusteella Raquelilla itsellään ei ole halua egocastata mihinkään.
Pohditaan, mitä pitäisi seuraavaksi tehdä. Tieto siitä, että Nagasawalla on egocasteri antaa uusia mahdollisuuksia. Kukaan ei ole ollut tällaisen laitteen kanssa koskaan tekemisissä, mutta kai se toimii samalla tavoin kuin mikä tahansa egosiirto, pidemmällä kantamalla vain. Tosin Raquelin kertomuksen mukaan jokin siirrossa oli mennyt vikaan. Tuntuu entistä tärkeämmältä yrittää saada viestintäyhteyksiä muualle auki.
{{image class="left" url="images/virtual_raquel.png" width="250"}}Kymmenen minuutin keskustelun jälkeen Altair palaa virtuaalimaailmaan. Raquel on ehtinyt siellä kustomoida avatarinsa. Altair sanoo, että ryhmä aikoo nyt vaivuttaa hänet uneen, ja tarkoitus on, että kun hän seuraavan kerran herää, koko laivue on turvassa. Raquel kysyy, kauanko tähän kestää, eikä Altairilla ole muuta vastausta kuin että Raquelin perspektiivistä ei hetkeäkään. Kaksi vuotta hylkylaivueessa elänyt Raquel ei halua uneen, koska hän pelkää, ettei enää koskaan herää. Hän kysyy, eikö hän voisi jäädä virtuaalimaailmaan, edes vähäksi aikaa, koska se on hänestä miellyttävämpi kuin Tanya Gomez. Altair myöntyy Raquelin toiveeseen viettää päivä virtuaalimaailmassa. Sitten hän loggaa itse ulos, ja on jokseenkin hajalla kokemastaan. Kun hänen menettelyään kyseenalaistetaan, hän sanoo että seuraavalla kerralla joku muu saa kertoa ihmisille että heidät nyt sammutetaan.
Kriang Krai toteaa virtuaalitodellisuuden kuluttavan energiaa, ja tämä onkin totta: aurinkopaneelien tehosta ainakin kolmannes menee virtuaalimaailman pyörittämiseen. Toisaalta akuissa on senkin kanssa virtaa vielä yli viideksi vuodeksi.
Berin vilkaisee vielä nopeasti mahdollisuutta saada Bromon viestintäjärjestelmä toimimaan. Se vaatisi kuitenkin paljon tehoa, ja aluksen fuusioreaktori näyttää olevan peruuttamattomasti rikki.
Pelisessio lähes yksinomaan mielenfilosofiaa ja etiikkaa. Ihan mahtavaa settiä oli tämä, varmaan suosikkisessioni tähän mennessä!
Tosiaan vaikka VR-maailma käyttääkin aluksen keräämästä energiasta huomattavan osan, en muistanut pelissä korostaa että Bromon akuissa on kuitenkin vielä paljon virtaa, ja ettei tässä määrässä virtuaalimaailma ole oikeasti iso syöppö.
Deletions:
Raquel kertoo myös, että osa matkustajista oli yrittänyt poistua egocasterilla, jollainen Nagasawalla on. Tämä ei kuitenkaan ollut ilmeisesti täysin onnistunut, tai ainakin castattavista ihmisistä oli jäänyt kopio elämään laivueeseen.
kuvaus kesken


Revision [1647]

Edited on 2022-04-06 14:51:29 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]
Additions:
Kolmikko haastattelee ""McGilliä"". Kapteeni kertoo olleensa Albert Jackan komentava upseeri, ja päätyneensä syvään avaruuteen, koska aurinkokunnassa oli käynnistynyt "maailmanloppu". Hän sanoo sen alkaneen Kiinan ja Japanin sodasta, mutta nopeasti eskaloituneen globaaliksi tuhoksi. Kautta planeetan koneälyt olivat viimein osuneet rekursiiviseen älykkyytensä kasvuun, ja välittömästi ryhtyneet hävittämään ihmiskuntaa. Kapteeni kertoi Albert Jackan olleen saattamassa Tanya Gomezia ja muita aluksia turvaan. Alusten tietokoneet oli lamautettu, kun Waitui Tolun fijiläiset palkkasotilaat hyökkäsivät australialaisia vastaan. Syyt jäävät epäselviksi, mutta ilmeisesti tässä taistelussa kapteeni ""McGill"" menehtyi. Hän kysyy mikä päivämäärä on, mutta saa vastaukseksi "ei tietoa". Kolmikko kertoo kapteenille osaamisensa, ja ""McGill"" antaa ymmärtää, että hänellä olisi hallussa sekä Albert Jackan että Tanya Gomezin järjestelmien koodit. Hän pyytää, että hänet inkarnoidaan konekehoon jotta hän voisi käyttää niitä. Hän ei tahdo antaa koodeja kenellekään muulle. Hän kertoo viidennen aluksen olevan nimeltään Nagasawa, ja lipultaan japanilainen.
Seuraavaksi virtuaalimaailmaan inkarnoidaan toinen kassakaapista löytynyt ego. Berin taivaltaa Tanya Gomezilta Bromolle ollakseen tällä kertaa mukana kuulustelussa. Koska oletuksena on, että tämäkin on sotilas, ryhmä pukeutuu yhdenmukaisen univormuhenkisesti, ja kehittää etukäteen yhteisen puhumissuunnitelman. Heti kun inkarnoitava saapuu virtuaalimaailmaan, se käy lähimpänä olevan Kriang Krain kimppuun, mutta Kriang Krai on questannut fantsumaailmassa, ja hänen avatarinsa on jo kolmostasolla. Hän selättää tulokkaan oitis, ja vaatii tätä kertomaan nimensä ja sotilasarvonsa. Vastaukseksi tulee **pursimies Mura Takeno**. Kriang Krai väittää olevansa kapteeni ""McGill"", ja hän koettaa saada pursimies Takenolta vastauksia sekä koodeja. Takeno kertoo, että kapteeni ""McGilliä"" ammuttiin selkään Tanya Gomezin komentosillalla, ja että joku ampui hänetkin; hän luettelee sillalla olleita henkilöitä, joiden nimet kuulostavat filippiiniläiseltä. Kysyttäessä Takeno väittää, ettei hänellä ole alusten yleishallintakoodeja, eikä hän suostu antamaan henkilökohtaisia salasanojaan. Kriang Krain hieman ylinäytelty sotilasmeno huvittaa Beriniä ja Altairia. Lopulta yritetään väittää, että ilman salasanoja alus tuhoutuu, mutta Takeno ei suostu antamaan niitä. Nelikko poistuu virtuaalimaailmasta, ja Kriang Krai pyyhkii Takenon inkarnoidun version olemattomiin.
Kolmaskin kuorinippu testataan. Se paljastuu ei-sotilashenkilöksi, ja esittäytyy nimellä **Raquel**. Hän kertoo olleensa Tanya Gomezin matkustaja, ja kysyy heti, onko ryhmä pelastusoperaatio. Kun Raquelille selviää oikea ajankohta, hän järkyttyy ja on vähällä luhistua. Hän pysyy kuitenkin puhekykyisenä. Raquel vahvistaa jossain määrin aiempien kertomukset Maan tilanteesta; hän sanoo itse olevansa 24-vuotias liiketalouden opiskelija, joka oli menossa Marsiin vanhempiensa luo. Mutta sitten kotiplaneetalla käynnistyi katastrofi, laivue muutti kurssiaan, ja australialainen sotilasalus otti sen kiinni. Raquelin kertoman mukaan Albert Jacka surmasi valtaosan Tanya Gomezilla olleista kaasuhyökkäyksellä. Syitä hän ei täysin tiedä tai pysty kertomaan, mutta joka tapauksessa laivueen hallinnasta käytiin taisteluita. Myöhemmin jotain aluksia koetettiin kääntää takaisinkin, mutta tämä ilmeisesti epäonnistui. Raquel sanoo viimeisen muistikuvansa olevan lokakuulta 2135, jolloin hän oli käynyt nukkumaan hytissään. Hän kertoo Tanya Gomezilla olleen tuolloin enää kolme eloonjäänyttä.
Raquel kertoo myös, että osa matkustajista oli yrittänyt poistua egocasterilla, jollainen Nagasawalla on. Tämä ei kuitenkaan ollut ilmeisesti täysin onnistunut, tai ainakin castattavista ihmisistä oli jäänyt kopio elämään laivueeseen.
Kovin koherenttia tarinaa ei Raquelista jäädä puristamaan. Altair sanoo, että ryhmä vetäytyy hetkeksi keskustelemaan, ja lupaa palata 10 minuutin kuluttua. Raquel ei haluaisi jäädä yksin, mutta ei asetu poikkiteloinkaan. Ryhmä poistuu pelistä.
===Vaikeita valintoja===
kuvaus kesken
Deletions:
Kolmikko haastattelee ""McGilliä"". Kapteeni kertoo olleensa Albert Jackan komentava upseeri, ja päätyneensä syvään avaruuteen, koska aurinkokunnassa oli käynnistynyt "maailmanloppu". Hän sanoo sen alkaneen Kiinan ja Japanin sodasta, mutta nopeasti eskaloituneen globaaliksi tuhoksi. Kautta planeetan koneälyt olivat viimein osuneet rekursiiviseen älykkyytensä kasvuun, ja välittömästi ryhtyneet hävittämään ihmiskuntaa. Kapteeni kertoi Albert Jackan olleen saattamassa Tanya Gomezia ja muita aluksia turvaan. Alusten tietokoneet oli lamautettu, kun Waitui Tolun fijiläiset palkkasotilaat hyökkäsivät australialaisia vastaan. Syyt jäävät epäselviksi, mutta ilmeisesti tässä taistelussa kapteeni ""McGill"" menehtyi. Hän kysyy mikä päivämäärä on, mutta saa vastaukseksi "ei tietoa". Kolmikko kertoo kapteenille osaamisensa, ja ""McGill"" antaa ymmärtää, että hänellä olisi hallussa sekä Albert Jackan että Tanya Gomezin järjestelmien koodit. Hän pyytää, että hänet inkarnoidaan konekehoon jotta hän voisi käyttää niitä. Hän ei tahdo antaa koodeja kenellekään muulle.
Seuraavaksi virtuaalimaailmaan inkarnoidaan toinen kassakaapista löytynyt ego. Berin taivaltaa Tanya Gomezilta Bromolle ollakseen tällä kertaa mukana kuulustelussa. Koska oletuksena on, että tämäkin on sotilas, ryhmä pukeutuu yhdenmukaisen univormuhenkisesti, ja kehittää etukäteen yhteisen puhumissuunnitelman. Heti kun inkarnoitava saapuu virtuaalimaailmaan, se käy lähimpänä olevan Kriang Krain kimppuun, mutta Kriang Krai on questannut fantsumaailmassa, ja hänen avatarinsa on jo kolmostasolla. Hän selättää tulokkaan oitis, ja vaatii tätä kertomaan nimensä ja sotilasarvonsa. Vastaukseksi tulee **pursimies Mura Takeno**. Kriang Krai väittää olevansa kapteeni ""McGill"", ja hän koettaa saada pursimies Takenolta vastauksia sekä koodeja. Takeno väittää, ettei hänellä ole yleishallintakoodeja, eikä hän suostu antamaan henkilökohtaisia salasanojaan. Kriang Krain hieman ylinäytelty sotilasmeno huvittaa Beriniä ja Altairia. Lopulta yritetään väittää, että ilman salasanoja alus tuhoutuu, mutta Takeno ei suostu antamaan niitä. Nelikko poistuu virtuaalimaailmasta, ja Kriang Krai pyyhkii Takenon olemattomiin.
kuvaus aloittamatta


Revision [1646]

Edited on 2022-04-06 14:42:18 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]
Additions:
{{image url="images/tanya_gomez_silta.jpg" width="800"}}


Revision [1645]

Edited on 2022-04-06 14:08:23 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]
Additions:
Beriniä varten viritetään Bromolle lähiantenni ja kaapelointi, niin että hän voi Tanya Gomezilta käsin nähdä, mitä aluksen sisällä tapahtuu. Kriang Krai ottaa toisen kassakaapista löytyneistä nipuista ja kytkee sen Pikiranin järjestelmään. Hän purkaa nipusta löytyvän pakatun egon, ja sitten siirtää sen VR-palvelimelle. Kriang Krai, Fajar ja Altair siirtyvät fantasiamaailmaan, streamaavat Kriang Krain näkymän ulos Beriniä varten, ja asettavat VR-maailman käynnistämään puretun egon ja ajamaan sitä. Niinpä minuuttia sen jälkeen kun kolmikko on saapunut fantasiamaailman aloituskukkulalle, sinne ilmaantuu kimmellys, joka tarkentuu geneeriseksi sukupuolettomaksi aloitushahmoksi. Hahmo on selvästi varuillaan ja katselee ympärilleen. Kun häneltä kysytään nimeä, hän sanoo olevansa **kapteeni Ash ""McGill""** Australian avaruuslaivastosta.
Pohditaan myös ""McGillin"" tarinaa koneälyjen kapinasta. Jotkut asiantuntijat (tai salaliittoteoreetikot) ovat varoitelleet tällaisesta kymmeniä vuosia, mutta yleisesti oltiin sitä mieltä, että singulariteetti ja rekursiivinen älykkyyden kasvu ovat mahdottomia tapahtumia. Ilmeisesti näin ei kuitenkaan ole ollut.
Seuraavaksi virtuaalimaailmaan inkarnoidaan toinen kassakaapista löytynyt ego. Berin taivaltaa Tanya Gomezilta Bromolle ollakseen tällä kertaa mukana kuulustelussa. Koska oletuksena on, että tämäkin on sotilas, ryhmä pukeutuu yhdenmukaisen univormuhenkisesti, ja kehittää etukäteen yhteisen puhumissuunnitelman. Heti kun inkarnoitava saapuu virtuaalimaailmaan, se käy lähimpänä olevan Kriang Krain kimppuun, mutta Kriang Krai on questannut fantsumaailmassa, ja hänen avatarinsa on jo kolmostasolla. Hän selättää tulokkaan oitis, ja vaatii tätä kertomaan nimensä ja sotilasarvonsa. Vastaukseksi tulee **pursimies Mura Takeno**. Kriang Krai väittää olevansa kapteeni ""McGill"", ja hän koettaa saada pursimies Takenolta vastauksia sekä koodeja. Takeno väittää, ettei hänellä ole yleishallintakoodeja, eikä hän suostu antamaan henkilökohtaisia salasanojaan. Kriang Krain hieman ylinäytelty sotilasmeno huvittaa Beriniä ja Altairia. Lopulta yritetään väittää, että ilman salasanoja alus tuhoutuu, mutta Takeno ei suostu antamaan niitä. Nelikko poistuu virtuaalimaailmasta, ja Kriang Krai pyyhkii Takenon olemattomiin.
Deletions:
Beriniä varten viritetään Bromolle lähiantenni ja kaapelointi, niin että hän voi Tanya Gomezilta käsin nähdä, mitä aluksen sisällä tapahtuu. Kriang Krai ottaa toisen kassakaapista löytyneistä nipuista ja kytkee sen Pikiranin järjestelmään. Hän purkaa nipusta löytyvän pakatun egon, ja sitten siirtää sen VR-palvelimelle. Kriang Krai, Fajar ja Altair siirtyvät fantasiamaailmaan, streamaavat Kriang Krain näkymän ulos Beriniä varten, ja asettavat VR-maailman käynnistämään puretun egon ja ajamaan sitä. Niinpä minuuttia sen jälkeen kun kolmikko on saapunut fantasiamaailman aloituskukkulalle, sinne ilmaantuu kimmellys, joka tarkentuu geneeriseksi sukupuolettomaksi aloitushahmoksi. Hahmo on selvästi varuillaan ja katselee ympärilleen. Kun häneltä kysytään nimeä, hän sanoo olevansa kapteeni Ash ""McGill"" Australian avaruuslaivastosta.


Revision [1644]

Edited on 2022-04-05 18:05:10 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]
Additions:
Tanya Gomezin komentosilta on ahdas mutta sentään pysynyt vapaana levästä. Nelikko pohtii, mitä tehdä löytämillään kuorinipuilla. Kuorinippujen omistajat ovat kuolleet, eikä ole mitään takeita, että nippuihin tallennetut mielet ovat mitenkään järjissään, mutta niiltä saattaisi saada tietoa siitä, mitä aluksilla on tapahtunut. Mutta jos ne kerran aktivoi ja inkarnoi, olisiko ne syytä sitten pitää päällä pysyvämmin? Puhutaan paljon forkeista ja näiden tekemisen oikeutuksesta.
Deletions:
Tanya Gomezin sillalla nelikko pohtii, mitä tehdä löytämillään kuorinipuilla. Kuorinippujen omistajat ovat kuolleet, eikä ole mitään takeita, että nippuihin tallennetut mielet ovat mitenkään järjissään, mutta niiltä saattaisi saada tietoa siitä, mitä aluksilla on tapahtunut. Mutta jos ne kerran aktivoi ja inkarnoi, olisiko ne syytä sitten pitää päällä pysyvämmin? Puhutaan paljon forkeista ja näiden tekemisen oikeutuksesta.


Revision [1643]

Edited on 2022-04-05 17:32:44 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]
Additions:
Tanya Gomezin sillalla nelikko pohtii, mitä tehdä löytämillään kuorinipuilla. Kuorinippujen omistajat ovat kuolleet, eikä ole mitään takeita, että nippuihin tallennetut mielet ovat mitenkään järjissään, mutta niiltä saattaisi saada tietoa siitä, mitä aluksilla on tapahtunut. Mutta jos ne kerran aktivoi ja inkarnoi, olisiko ne syytä sitten pitää päällä pysyvämmin? Puhutaan paljon forkeista ja näiden tekemisen oikeutuksesta.
Berin ja Fajar nukkuvat simulaation ulkopuolella. Kriang Krai jää nukkumaan leiriin. Muut pohtivat, onko terveellistä viihtyä noin selvästi enemmän virtuaalitodellisuudessa kuin oikeassa maailmassa. Joka tapauksessa virtuaalimaailma potkaisee Kriang Krain nukahtamisen jälkeen ulos, ja herätessään hän on konekehossaan.
Beriniä varten viritetään Bromolle lähiantenni ja kaapelointi, niin että hän voi Tanya Gomezilta käsin nähdä, mitä aluksen sisällä tapahtuu. Kriang Krai ottaa toisen kassakaapista löytyneistä nipuista ja kytkee sen Pikiranin järjestelmään. Hän purkaa nipusta löytyvän pakatun egon, ja sitten siirtää sen VR-palvelimelle. Kriang Krai, Fajar ja Altair siirtyvät fantasiamaailmaan, streamaavat Kriang Krain näkymän ulos Beriniä varten, ja asettavat VR-maailman käynnistämään puretun egon ja ajamaan sitä. Niinpä minuuttia sen jälkeen kun kolmikko on saapunut fantasiamaailman aloituskukkulalle, sinne ilmaantuu kimmellys, joka tarkentuu geneeriseksi sukupuolettomaksi aloitushahmoksi. Hahmo on selvästi varuillaan ja katselee ympärilleen. Kun häneltä kysytään nimeä, hän sanoo olevansa kapteeni Ash ""McGill"" Australian avaruuslaivastosta.
Kolmikko haastattelee ""McGilliä"". Kapteeni kertoo olleensa Albert Jackan komentava upseeri, ja päätyneensä syvään avaruuteen, koska aurinkokunnassa oli käynnistynyt "maailmanloppu". Hän sanoo sen alkaneen Kiinan ja Japanin sodasta, mutta nopeasti eskaloituneen globaaliksi tuhoksi. Kautta planeetan koneälyt olivat viimein osuneet rekursiiviseen älykkyytensä kasvuun, ja välittömästi ryhtyneet hävittämään ihmiskuntaa. Kapteeni kertoi Albert Jackan olleen saattamassa Tanya Gomezia ja muita aluksia turvaan. Alusten tietokoneet oli lamautettu, kun Waitui Tolun fijiläiset palkkasotilaat hyökkäsivät australialaisia vastaan. Syyt jäävät epäselviksi, mutta ilmeisesti tässä taistelussa kapteeni ""McGill"" menehtyi. Hän kysyy mikä päivämäärä on, mutta saa vastaukseksi "ei tietoa". Kolmikko kertoo kapteenille osaamisensa, ja ""McGill"" antaa ymmärtää, että hänellä olisi hallussa sekä Albert Jackan että Tanya Gomezin järjestelmien koodit. Hän pyytää, että hänet inkarnoidaan konekehoon jotta hän voisi käyttää niitä. Hän ei tahdo antaa koodeja kenellekään muulle.
Kolmikko sanoo vetäytyvänsä keskustelemaan. Virtuaalimaailman ulkopuolella heidän näkemyksensä Australian laivaston kapteenista ei ole kovin hyvä. Altairin mukaan tämä pyrki heti manipuloimaan heitä. Lähes varmasti ""McGillin"" taidot ja koodit olisivat erittäin hyödyllisiä, mutta arveltiin myös, että tämä johtaisi siihen, että ryhmä päätyisi tosiasiassa kapteenin komentoon. Olisiko tämä hyväksyttävä hinta siitä, että kotiinpääsyn mahdollisuus kasvaisi? Berinin mielestä saattaisi hyvinkin olla.
Yksimielisyyttä ei saavuteta, mutta päätöstä ei tarvitse vielä tehdä. Kriang Krai sammuttaa virtuaalimaailman, ja mutkattomasti deletoi ""McGillin"" version, jota siellä oli ajettu (alkuperäinen kappale kuorinipussa on yhä tallella). Altair sanoo, että hänestä tuntuu siltä kuin joku olisi kuollut. Muutkin Kriang Krain linjaukset ja häikäilemätön suhtautuminen kopioituihin mieliin karmivat muita.
Deletions:
Tanya Gomezin sillalla nelikko pohtii, mitä tehdä löytämillään kuorinipuilla. Kuorinippujen omistajat ovat kuolleet, eikä ole mitään takeita, että nippuihin tallennetut mielet ovat mitenkään järjissään, mutta niiltä saattaisi saada tietoa siitä, mitä aluksilla on tapahtunut. Mutta jos ne kerran aktivoi ja inkarnoi, olisiko ne syytä sitten pitää päällä pysyvämmin?
Berin ja Fajar nukkuvat simulaation ulkopuolella. Kriang Krai jää nukkumaan leiriin, mutta virtuaalimaailma potkaisee hänet sieltä ulos, ja herätessään hän on konekehossaan.
Beriniä varten viritetään Bromolle lähiantenni ja kaapelointi, niin että hän voi Tanya Gomezilta käsin nähdä, mitä aluksen sisällä tapahtuu. Kriang Krai ottaa toisen kassakaapista löytyneistä nipuista ja kytkee sen Pikiranin järjestelmään. Hän purkaa nipusta löytyvän pakatun egon, ja sitten siirtää sen VR-palvelimelle. Kriang Krai, Fajar ja Altair siirtyvät fantasiamaailmaan, ja asettavat VR-maailman käynnistämään puretun egon ja ajamaan sitä. Niinpä minuuttia sen jälkeen kun kolmikko on saapunut fantasiamaailman aloituskukkulalle, sinne ilmaantuu kimmellys, joka tarkentuu geneeriseksi sukupuolettomaksi aloitushahmoksi. Hahmo on selvästi varuillaan ja katselee ympärilleen. Kun häneltä kysytään nimeä, hän sanoo olevansa kapteeni Ash McGill Australian avaruuslaivastosta.
Kolmikko haastattelee McGilliä. Kapteeni kertoo olleensa Albert Jackan komentava upseeri, ja päätyneensä syvään avaruuteen, koska aurinkokunnassa oli käynnistynyt "maailmanloppu". Hän sanoo sen alkaneen Kiinan ja Japanin sodasta, mutta nopeasti eskaloituneen globaaliksi tuhoksi. Kautta planeetan koneälyt olivat viimein osuneet rekursiiviseen älykkyytensä kasvuun, ja välittömästi ryhtyneet hävittämään ihmiskuntaa. Kapteeni kertoi Albert Jackan olleen saattamassa Tanya Gomezia ja muita aluksia turvaan. Alusten tietokoneet oli lamautettu, kun Waitui Tolun fijiläiset palkkasotilaat hyökkäsivät australialaisia vastaan. Syyt jäävät epäselviksi, mutta ilmeisesti tässä taistelussa kapteeni McGill menehtyi. Hän kysyy mikä päivämäärä on, mutta saa vastaukseksi "ei tietoa". Kolmikko kertoo kapteenille osaamisensa, ja McGill antaa ymmärtää, että hänellä olisi hallussa sekä Albert Jackan että Tanya Gomezin järjestelmien koodit. Hän pyytää, että hänet inkarnoidaan konekehoon jotta hän voisi käyttää niitä. Hän ei tahdo antaa koodeja kenellekään muulle.


Revision [1642]

Edited on 2022-04-05 17:17:28 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]
Additions:
Beriniä varten viritetään Bromolle lähiantenni ja kaapelointi, niin että hän voi Tanya Gomezilta käsin nähdä, mitä aluksen sisällä tapahtuu. Kriang Krai ottaa toisen kassakaapista löytyneistä nipuista ja kytkee sen Pikiranin järjestelmään. Hän purkaa nipusta löytyvän pakatun egon, ja sitten siirtää sen VR-palvelimelle. Kriang Krai, Fajar ja Altair siirtyvät fantasiamaailmaan, ja asettavat VR-maailman käynnistämään puretun egon ja ajamaan sitä. Niinpä minuuttia sen jälkeen kun kolmikko on saapunut fantasiamaailman aloituskukkulalle, sinne ilmaantuu kimmellys, joka tarkentuu geneeriseksi sukupuolettomaksi aloitushahmoksi. Hahmo on selvästi varuillaan ja katselee ympärilleen. Kun häneltä kysytään nimeä, hän sanoo olevansa kapteeni Ash McGill Australian avaruuslaivastosta.
Kolmikko haastattelee McGilliä. Kapteeni kertoo olleensa Albert Jackan komentava upseeri, ja päätyneensä syvään avaruuteen, koska aurinkokunnassa oli käynnistynyt "maailmanloppu". Hän sanoo sen alkaneen Kiinan ja Japanin sodasta, mutta nopeasti eskaloituneen globaaliksi tuhoksi. Kautta planeetan koneälyt olivat viimein osuneet rekursiiviseen älykkyytensä kasvuun, ja välittömästi ryhtyneet hävittämään ihmiskuntaa. Kapteeni kertoi Albert Jackan olleen saattamassa Tanya Gomezia ja muita aluksia turvaan. Alusten tietokoneet oli lamautettu, kun Waitui Tolun fijiläiset palkkasotilaat hyökkäsivät australialaisia vastaan. Syyt jäävät epäselviksi, mutta ilmeisesti tässä taistelussa kapteeni McGill menehtyi. Hän kysyy mikä päivämäärä on, mutta saa vastaukseksi "ei tietoa". Kolmikko kertoo kapteenille osaamisensa, ja McGill antaa ymmärtää, että hänellä olisi hallussa sekä Albert Jackan että Tanya Gomezin järjestelmien koodit. Hän pyytää, että hänet inkarnoidaan konekehoon jotta hän voisi käyttää niitä. Hän ei tahdo antaa koodeja kenellekään muulle.
Deletions:
Beriniä varten viritetään Bromolle lähiantenni ja kaapelointi, niin että hän voi Tanya Gomezilta käsin nähdä, mitä aluksen sisällä tapahtuu. Kriang Krai ottaa toisen kassakaapista löytyneistä nipuista ja kytkee sen Pikiranin järjestelmään. Hän purkaa nipusta löytyvän pakatun egon, ja sitten siirtää sen VR-palvelimelle. Kriang Krai, Fajar ja Altair siirtyvät fantasiamaailmaan, ja asettavat VR-maailman käynnistämään puretun egon ja ajamaan sitä. Niinpä minuuttia sen jälkeen kun kolmikko on saapunut fantasiamaailman aloituskukkulalle, sinne ilmaantuu kimmellys, joka tarkentuu geneeriseksi sukupuolettomaksi aloitushahmoksi.


Revision [1641]

Edited on 2022-04-05 10:48:13 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]
Additions:
Keskustelut eivät johda tuloksiin, joten ryhmä palaa haravoimaan Tanya Gomezia. Fajar ja Berin tutkivat keskusrunkoa ja sen ympärillä olevia rahtikuplia, Altair ja Kriang Krai matkustajarengasta. Renkaan hyteistä löytyy kolme vainajaa, ja yhdellä niistä Altair huomaa kuorinipun. Hän irrottaa sen vainajan niskasta. Kriang Kraita ruumiit ja niihin kajoaminen ällöttää. Vainajia on kuitenkin selvästi vähemmän kuin kuvittelisi: aluksella on ollut varmaan sata ihmistä, ja ruumiita on ollut vain pari. Missä loput ovat? Onko ne heitetty ilmalukosta vaiko varastoitu jonnekin?
===Simulaatioita===
Aamulla sovittuun aikaan Bromon kolmikko ja Tanya Gomezille jäänyt Berin nousevat rungolle voidakseen viestittää. Tanya Gomezissa olisi vielä tarkempaa tutkittavaa, kaapelia tai lauttaa viimeiselle alukselle menemiseen voisi rakentaa, ja sitten on vielä kolme löytynyttä kuorinippua. Viimeksimainitut valitaan tutkimuskohteeksi.
Beriniä varten viritetään Bromolle lähiantenni ja kaapelointi, niin että hän voi Tanya Gomezilta käsin nähdä, mitä aluksen sisällä tapahtuu. Kriang Krai ottaa toisen kassakaapista löytyneistä nipuista ja kytkee sen Pikiranin järjestelmään. Hän purkaa nipusta löytyvän pakatun egon, ja sitten siirtää sen VR-palvelimelle. Kriang Krai, Fajar ja Altair siirtyvät fantasiamaailmaan, ja asettavat VR-maailman käynnistämään puretun egon ja ajamaan sitä. Niinpä minuuttia sen jälkeen kun kolmikko on saapunut fantasiamaailman aloituskukkulalle, sinne ilmaantuu kimmellys, joka tarkentuu geneeriseksi sukupuolettomaksi aloitushahmoksi.
Deletions:
Keskustelut eivät johda tuloksiin, joten ryhmä palaa haravoimaan Tanya Gomezia. Fajar ja Berin tutkivat keskusrunkoa ja sen ympärillä olevia rahtikuplia, Altair ja Kriang Krai matkustajarengasta. Renkaan hyteistä löytyy kolme vainajaa, ja yhdellä niistä Altair huomaa kuorinipun. Hän irrottaa sen vainajan niskasta. Kriang Kraita ruumiit ja niihin kajoaminen ällöttää.


Revision [1640]

Edited on 2022-04-05 05:46:42 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]
Additions:
>>(EUROPA) ""BiwaLogicals"" on ilmoittanut takaisinkutsusta viimeisimmälle versiolle selkiemorfistaan johtuen viasta verenkiertojärjestelmässä. ""BiwaLogicals"" on luonnehtinut vikaa vakavaksi, ja luvannut täyden hyvityksen. Selkie on suosittu morfi sekä oseanografisen yhteisön että urheilijoiden parissa, vaikka sitä harvoin viedäänkään Europan ulkopuolelle. ""BiwaLogicalsin"" osakkeen arvo putosi 8% Conamara Cityn pörssissä uutisen myötä.>>
Kun kaikki väsyvät alushylyn tutkimukseen, Kriang Krai ilmoittaa aikovansa mennä virtuaalimaailmaan viettämään vapaa-aikaansa. Hän myös korostaa, että järjissään pysyäkseen kaikilla on hyvä olla muutakin sisältöä kuin kuolleiden alusten tutkimusyritykset. Kaikki eivät ole tästä ihan samaa mieltä. Berin ei tahdo virtuaalimaailmaan lainkaan, ja päättää jäädä mieluummin Tanya Gomezille. Muut hyppivät kaapeleiden kautta ensin Albert Jackalle ja sitten Bromolle. Omaan rauhaansa jäänyt Berin käyttää monta tuntia tutkien konekehonsa rajoja ja kuunnellen radiokanavia. Hänen näkemyksensä siitä, että hän viihtyy robottikehossa paremmin kuin virtuaalimaailmassa vahvistuu.
Kriang Krai käy ensin tutkimassa toista pelimaailmaa. Sen nimeksi osoittautuu //Hell on Earth//. Alkutekstien skippaamisen jälkeen pelaaja on raunioituneessa suurkaupungissa myrskyisän taivaan alla, pukeutuneena kuin post-apokalyptinen survivalisti. Tornitalon raunioissa joku huomaa pelaajan heti, ja sieltä lähtee lentämään kohti parvi jotakin. Kriang Krai juoksee sisään, kohtaa irvistävän vainajan ja ampuu sitä haulikollaan, ja sitten hänen yhteytensä katkaistaan. Tämä peli ei ainakaan ole yhtä rauhallinen kuin fantasiamaailma.
Kolmikko palaa Bad Circuksen satumaailmaan. Questaamisen asemasta he päätyvät leirinuotiolle soittelemaan luuttua, tinapilliä ja rumpuja, sekä juttelemaan menneistä. Kriang Krai sanoo suoraan, että katsoo tämän virtuaalimaailman olevan oikea elämänsä, ja että avaruusalusten korjaaminen on hänelle vain arkityö. Muut hieman paheksuvat tätä ajattelutapaa. Fajar on sitä mieltä, että Kriang Krain rigidi suhtautuminen työ- ja vapaa-aikaan ei suinkaan ole ainoa tapa elää ja että maaseudulla jossa hän vietti lapsuutensa oli ajattelutapa kokonaisvaltaisempi. Kriang Krai kertoo, ettei ole ihan puhdas kaupunkilainen, ja viettäneensä pitkähkön ajan työskentelemässä ilmastopakolaisten parissa jättimäisillä leireillä. Tällä saa respektiä: ilmastopakolaisten valtaisat joukot ovat useimmille jotenkin rauhassa elävillä epämukava mutta kiistämätön tosiasia. Altair sanoo, että hänen on aina ollut jotenkin vaikea pysyä paikoillaan, ja sanoo jo lapsuudessa tottuneensa muuttamiseen.
Leirinuotiolla soitteleminen on leppoisaa ja rentouttavaa, ja on helppo unohtaa, että paikka on vain virtuaalinen. Berin tietoisesti hakee nimenomaan taktiilisia kokemuksia muistuttaakseen itseään siitä, että satumaailman koukkuun ei pidä jäädä. Jonkin verran ainakin Kriang Krai myös suorittaa pelin tehtäväpainotteisempaa sisältöä. Vaikka välillä puuttuvat assetit häiritsevätkin, enimmäkseen kokemus on hyvin korkeatasoinen ja toistaiseksi NPC:tkin vaikuttavat aika oikeilta olennoilta enemmän kuin yksinkertaisilta silmukoilta.
Berin ja Fajar nukkuvat simulaation ulkopuolella. Kriang Krai jää nukkumaan leiriin, mutta virtuaalimaailma potkaisee hänet sieltä ulos, ja herätessään hän on konekehossaan.
Deletions:
>>(EUROPA) BiwaLogicals on ilmoittanut takaisinkutsusta viimeisimmälle versiolle selkiemorfistaan johtuen viasta verenkiertojärjestelmässä. BiwaLogicals on luonnehtinut vikaa vakavaksi, ja luvannut täyden hyvityksen. Selkie on suosittu morfi sekä oseanografisen yhteisön että urheilijoiden parissa, vaikka sitä harvoin viedäänkään Europan ulkopuolelle. BiwaLogicalsin osakkeen arvo putosi 8% Conamara Cityn pörssissä uutisen myötä.>>
Kun kaikki väsyvät alushylyn tutkimukseen, Kriang Krai ilmoittaa aikovansa mennä virtuaalimaailmaan viettämään vapaa-aikaansa. Hän myös korostaa, että järjissään pysyäkseen kaikilla on hyvä olla muutakin sisältöä kuin kuolleiden alusten tutkimusyritykset. Kaikki eivät ole tästä ihan samaa mieltä. Berin ei tahdo virtuaalimaailmaan lainkaan, ja päättää jäädä mieluummin Tanya Gomezille. Muut hyppivät kaapeleiden kautta ensin Albert Jackalle ja sitten Bromolle. Omaan rauhaansa jäänyt Berin käyttää monta tuntia tutkien konekehonsa rajoja ja kuunnellen radiokanavia.


Revision [1639]

Edited on 2022-04-05 05:28:39 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]
Additions:
>>(EUROPA) BiwaLogicals on ilmoittanut takaisinkutsusta viimeisimmälle versiolle selkiemorfistaan johtuen viasta verenkiertojärjestelmässä. BiwaLogicals on luonnehtinut vikaa vakavaksi, ja luvannut täyden hyvityksen. Selkie on suosittu morfi sekä oseanografisen yhteisön että urheilijoiden parissa, vaikka sitä harvoin viedäänkään Europan ulkopuolelle. BiwaLogicalsin osakkeen arvo putosi 8% Conamara Cityn pörssissä uutisen myötä.>>


Revision [1638]

Edited on 2022-04-05 05:28:14 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]
Additions:
Kun kaikki väsyvät alushylyn tutkimukseen, Kriang Krai ilmoittaa aikovansa mennä virtuaalimaailmaan viettämään vapaa-aikaansa. Hän myös korostaa, että järjissään pysyäkseen kaikilla on hyvä olla muutakin sisältöä kuin kuolleiden alusten tutkimusyritykset. Kaikki eivät ole tästä ihan samaa mieltä. Berin ei tahdo virtuaalimaailmaan lainkaan, ja päättää jäädä mieluummin Tanya Gomezille. Muut hyppivät kaapeleiden kautta ensin Albert Jackalle ja sitten Bromolle. Omaan rauhaansa jäänyt Berin käyttää monta tuntia tutkien konekehonsa rajoja ja kuunnellen radiokanavia.
===Virtuaalimaailmassa===
Deletions:
Kun kaikki väsyvät alushylyn tutkimukseen, Kriang Krai ilmoittaa aikovansa mennä virtuaalimaailmaan viettämään vapaa-aikaansa. Hän myös korostaa, että järjissään pysyäkseen kaikilla on hyvä olla muutakin sisältöä kuin kuolleiden alusten tutkimusyritykset. Kaikki eivät ole tästä ihan samaa mieltä. Berin ei tahdo virtuaalimaailmaan lainkaan, ja päättää jäädä mieluummin Tanya Gomezille. Muut hyppivät kaapeleiden kautta ensin Albert Jackalle ja sitten Bromolle.


Revision [1637]

Edited on 2022-04-05 05:27:23 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]
Additions:
===Tanya Gomezilla===
Tanya Gomezin sillalla nelikko pohtii, mitä tehdä löytämillään kuorinipuilla. Kuorinippujen omistajat ovat kuolleet, eikä ole mitään takeita, että nippuihin tallennetut mielet ovat mitenkään järjissään, mutta niiltä saattaisi saada tietoa siitä, mitä aluksilla on tapahtunut. Mutta jos ne kerran aktivoi ja inkarnoi, olisiko ne syytä sitten pitää päällä pysyvämmin?
Keskustelut eivät johda tuloksiin, joten ryhmä palaa haravoimaan Tanya Gomezia. Fajar ja Berin tutkivat keskusrunkoa ja sen ympärillä olevia rahtikuplia, Altair ja Kriang Krai matkustajarengasta. Renkaan hyteistä löytyy kolme vainajaa, ja yhdellä niistä Altair huomaa kuorinipun. Hän irrottaa sen vainajan niskasta. Kriang Kraita ruumiit ja niihin kajoaminen ällöttää.
Tanya Gomezin rahtikuplat ovat suljettuja, mutta syöttämällä virtaa niiden järjestelmiin saadaan jotain raporttia sisällöstä. Monet niistä sisältävät reaktoripolttoainetta ja ajoainetta, oletettavasti metallivetytankeissa. Reaktiomassaa on kuitenkin surullisen vähän. Mukana on myös paljon elintarvikkeita sadan matkustajan tarpeisiin. Aluksen reaktori itse vaikuttaa olevan ehjä.
Jossain vaiheessa pohditaan myös mahdollisuutta päästä laivueen viidennelle alukselle. Se on 16 kilometrin päässä Tanya Gomezista, joten vaikka siihen hyppääminen olisikin mahdollista, osuminen voi olla hyvin vaikeaa. Pyöritellään ajatuksia todella pitkästä kaapelista tai ulkoisista kylmäkaasusäiliöistä matkustamisen apuna, mutta näissä kaikissa on haasteita. Kaapelien inventointi aloitetaan.
Kun kaikki väsyvät alushylyn tutkimukseen, Kriang Krai ilmoittaa aikovansa mennä virtuaalimaailmaan viettämään vapaa-aikaansa. Hän myös korostaa, että järjissään pysyäkseen kaikilla on hyvä olla muutakin sisältöä kuin kuolleiden alusten tutkimusyritykset. Kaikki eivät ole tästä ihan samaa mieltä. Berin ei tahdo virtuaalimaailmaan lainkaan, ja päättää jäädä mieluummin Tanya Gomezille. Muut hyppivät kaapeleiden kautta ensin Albert Jackalle ja sitten Bromolle.
Deletions:
===Tanya Gomezin silta===
Tanya Gomezin sillalla nelikko pohtii, mitä tehdä löytämillään kuorinipuilla.


Revision [1634]

Edited on 2022-04-04 19:50:23 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]
Additions:
::c::
===Tanya Gomezin silta===


Revision [1633]

Edited on 2022-04-04 19:49:07 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]
Additions:
<<//"Voinko saada olla täällä edes hetken?"
- Raquel//<<
Tanya Gomezin sillalla nelikko pohtii, mitä tehdä löytämillään kuorinipuilla.
===Pelinjohtajan kommentteja===
kuvaus aloittamatta
----
CategoryPelit - CategoryOutThere
Deletions:
<<"Voinko saada olla täällä edes hetken?"
- Raquel<<


Revision [1632]

The oldest known version of this page was created on 2022-04-04 19:48:04 by AdminDare [hahmojen nimiä kirjattu]
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki