ARNE FALK
(Pelaaja: Tiemus)
Ensign Arne Falk
Jovian, born 2124, Callisto, Ger∂r Mining Base
Scandinavian; 179 cm, 60 kg
FLAT: ST 9 DX 10 IQ 13 WILL 12 HT 11
Speed 5.25
IMPLANTS: Basic Biomods, Math Boost, Cortical Stack
Military Rank 2 (Ensign), Odious Personal Habit: Annoying rebel-wannabe (-1)
Scandinavian (Norse), English, Spanish, Sociology-12, Research-11, Psychology-10, Artist (conceptual)-11, Bard-10, Politics-9, Guns (Kinetic)-11, Free Fall-10, Vacc Suit-10, Memetic Resistance-10, Life Support Ops-11*, Savoir-Faire (military)-11, Tactics-11, Gesture-9, Gunner-13*, Electronics Ops (astronav)-11*, Electronic Ops (commo)-11, Computer Operations-13*, Mathematics-12*, Intelligence Analysis-13*, Leadership-11
Fancies himself a highly controversial character; Anti-corporate
*: +2 due to Math Boost
Kunniamerkit
Triple Bronze Ribbon (3 vuotta palvelusta)
Star of San Cristobal (ansioitunut palvelu vastuullisessa komentotehtävässä: Miory)
Herido en Combate (haavoittuminen: lento Exarchiaan)
Tehtävä: Aseistusupseeri
Saint Eskil, Avadaci II-luokan taisteluristeilijä, on itsenäinen sota-alus, joka pystyy tarvittaessa suorittamaan itsenäisiä sotaoperaatioita pitkänkin matkan päässä. Sen kevyt pääase on raidetykki sekä lasertornit, keskiraskaana aseistuksena toimivat ohjukset sirpale- tai ydinkärjillä. Raskaana aseistuksena sillä on antimateriakärkiä: 10 ohjusta sisältää antimateriasäiliön, joihin voidaan tarvittaessa sijoittaa maksimissaan 1 kg antimateriaa. Täydellä teholla tämä vastaa noin 50 megatonnin ydinkärkeä (vertailun vuoksi Tasavallan tavallisilla maamaaliydinohjuksilla on 20-30 kilotonnin lataus) ja riittää pirstomaan pari kilometriä halkaisijaltaan olevia nikkelirauta-asteroideja. Antimateriaa ei, toisin kuin ydinkärkiä, voi yksinkertaisesti ampua alas: antimateriaa koossa pitävän järjestelmän pettäessä seuraa välitön reaktio ja rähähdys, joka tosin on vain 10% kontrolloidun räjähdyksen tehosta.
Avadaci II pystyy haastamaan toisia taisteluristeilijöitä tai korvettisaattueita. Se on alakynnessä kokonaisia hävittäjälaivueita vastaan (mutta niille tulee hyvin kalliiksi käydä sen kimppuun). Sillä on merkittävän hyvä moniajo sekä torjuntakapasiteetti, jonka ylikuormittamisen pitäisi olla hyvin vaikeaa. Tämä tarkoittaa, että se pystyy taistelemaan tehokkaasti myös habitaatteja vastaan.
Ilmeisenä heikkoutena Avadaci II ohjautuu huonosti, mutta taisteluristeilijältä on turha ketteryyttä odottaakaan, ja joka tapauksessa tällä ei ole käytännössä merkitystä. Vähemmän ilmeisenä, mutta huolestuttavampana Avadaci II:n panssarointi on yllättävän kevyttä ja enimmäkseen reaktiivista. Tämä toimii kyllä hyvin laseereita ja ohjuksia vastaan, mutta järeät kineettiset ammukset läpäisevät sitä paremmin kuin päältäpäin voisi kuvitella. Vaikka aluksen aseistus, komento ja moottorit ovat erittäin hyvin suojattuja, aluksesta on helpointa rampauttaa sen kyky pitkäjänteiseen toimintaan tuhoamalla sen rahtitilat, varastot ja itsenäinen huolto.
Tehtävä: Tiedustelu-upseeri
Virallisesti Saint Eskilillä ei ole sotilastiedustelu-upseeria. JSFI:n logoa ei ole kenenkään hihassa, kenenkään käskyissä ei ole mainintaa tiedustelusta. Sittenkin JSFI:n presenssi tuntuu.
JSFI on pragmaattinen, tulosorientoitunut organisaatio, joka on vähemmän kiinnostunut memeettisestä puhtaudesta tai ideologisesta noidanmetsästyksestä. Sen kiinnostus on ulkopuolelta tulevien uhkien torjunnasta. Tottakai se kerää toimintansa ohessa massiivista datavuorta Tasavallan sotilaista, mutta hälytyslippuja nousee näistä niin paljon, että organisaatio on jo hyväksynyt, että kukaan ei ole ideologisesti täydellinen ja todelliset uhat ovat muualla.
Todelliset uhat JSFI:n näkökulmasta ovat reaalinen koneälyinfestaatio, tietojärjestelmien murrot, autonomistiliiton ja Konsortion vakoojat sekä aktuaaliset väkivaltaiset terroristit. Tiedustelulla on jatkuvasti oma agendansa, joka kulkee virallisen komentoketjun agendan vieressä ja jota toteutetaan sen ohella. Tiedustelu ei voi kumota kapteenin sanaa tai ottaa alusta komentoonsa, mutta selvästi sillä on paljon liikkumavaraa siinä, miten se saamiaan käskyjä tulkitsee. Tiedustelulla on myös huomattavan laaja ja dokumentoimaton pääsy kaikkiin aluksen tietojärjestelmiin. Kapteeni ja XO varmasti tietävät tästä, mutteivät puutu asiaan mitenkään.
Sosiaaliset kuviot Gerdrillä
Kaavio Falkin toveripiiristä Gerdrillä, sekä miten se linkittyy muihin sotilaisiin.
Perhe:
Isä Egil, äiti Ruth ja 4 vuotta nuorempi veli Birger.
Falkin perhe on keskiluokkainen ja epäpoliittinen. Isä Egil on insinööri, äiti Ruth opettaja, ja kummallekin sekä Arnen akateemisuus että poliittisuus ovat vierasta maailmaa josta varsinkin viimeksi mainitusta he eivät oikeastaan edes tiedä. Suhteet vanhempiin eivät muutenkaan ole erityisen läheiset, ja vanhemmat eivät ole kovinkaan hyvin selvillä siitä mitä heidän lapsensa oikeastaan todellisuudessa ajattelevat tai tekevät. Esikoisen pääsyä yliopistoon ja armeijaan lähtöä arvostetaan, mutta minkäänlaisen kunnollisen urasuunnitelman puute epäilyttää vanhempia. Lukioikäinen Birger katsoo ehkä veljeään hiukan ylöspäin tämän kapinallisen imagon takia. Arne on muuttanut pois kotoa yliopiston aloittaessaan, jossa asuu kämppiksen kanssa.
Arnen sosiaalisen piirin siviilissä muodostavat sosiaalisen hakkeripiirin, johon Arne päätyi yliopistolla, jäsenet. Nämä ovat nuoria yhteiskunnallisesti kriittisiä pseudoanarkisteja, jotka ovat kiinnostuneita protestoimaan tasavallan yksilönvapauksien rajoituksia ja erityisesti memeettistä kontrollia vastaan erilaisilla tempauksilla, hakkeroinneilla, ”vastamainoksilla” ja muulla vastarintatoiminnalla joka vakavuudeltaan muistuttaisi varmaan taideperformanssien tai nykymaailman kevyempien Anonymous-iskujen vakavuusluokkaa. Ryhmä itse pitää toimintaansa varmasti paljon paheksuttavampana kuin minä valtiovalta sen näkee: Loppujen lopuksi kyse on lähinnä kapinoivista nuorista jotka pysyvät esivallan näkökulmasta vielä aika harmittomalla tasolla vaikka virallisesti moista ei tietenkään hyväksyttäisikään. Tietenkin riskinä on, että lopulta joku ylittää vahingossa jonkun oikean rajan ja päädytään oikeasti vakaviin ongelmiin, mutta toistaiseksi näin ei ole vielä käynyt.
Arne on eniten ryhmän yliopistolla opiskelevien jäsenten kanssa tekemisissä. Ryhmän luonteeseen kuuluu, että jokaisen ”projektin” osalta ryhmän nimi ja toteuttava kokoonpano vaihtelevat, mutta jonkinlaisena kattonimenä ja viittauksena kiitoslistoilla toimii LiquidState ja aaltologo.
Arnen kavereita:
Jacob Lindh
Arnen hyvä ystävä ja kämppis yliopistolla, mediatutkimuksen opiskelija ja aloitteleva videotaiteilija. Myös mukana sosiaalisessa hakkeriporukassa ja yleensä myös samoissa projekteissa Arnen kanssa. Kiinnostuneempi omasta taiteestaan kuin politiikasta, mutta vastustaa jo ihan periaatteestakin kaikkea ilmaisuvapautensa rajoittamista.
Kine Hummel
LiquidStaten karismaattisempia hahmoja, psykologian opiskelija, radikaalimpi anarkisti. Tuntenut Arnen jo lapsuudesta, ja saanut aikoinaan Arnen kiinnostumaan mukanaan anarkistisemmista ajatuksista ja tasavallan rajoitusten kyseenalaistamisesta. Nuori kapinallinen, joka on auktoriteettiasemastaan ryhmässä huolimatta enemmänkin toimintaan kuin suunnitteluun taipuva.
Daniel Haugen
Vanhempi politiikan tutkimuksen opiskelija, LiquidStatessa mukana ja jonkinasteisesti ryhmän ideologi tai ainakin itse taipuvainen pitämään itseään sellaisena. Daniel on vakaumuksellinen anarkisti, joka paheksui avoimesti Arnen lähtöä asepalvelukseen, tätä ennen ovat olleet hyvissä väleissä. Opintojensa loppuvaiheessa olevana politologina päätyy helposti luennoimaan muille hiukan alentuvaan sävyyn asioista joita nämä eivät ole ymmärtäneet yhteiskunnassa tai politiikassa
CategoryHahmot
Gunnery 12 -> 13