Elysium City


 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/elysium-city.jpg)

Sijainti: Elysium Chasma, pohjoinen pallonpuolisko, Mars
Väkiluku: 9 miljoonaa
Hallinto: Tharsis-liittoon kuuluva habitaatti, "perustuslaillinen monarkia", hallitsija Zevi Oaxaca-Maartens, pormestari Cormac Laporte
Elinkeinot: Mediatuotanto (Experia)

Sijainti


Muut Marsin miljoonakaupungit - Valles New Shanghai, Noctis-Qianjiao ja Pavonis City - sijaitsevat päiväntasaajan tuntumassa, mutta Elysium City sijaitsee kaukana pohjoisessa. Lankeemuksen jälkeeen sen maglev-yhteys Pavonis Cityyn on poikki; karanteenialue katkaisee sen, eikä sitä ole pystytty avaamaan uudelleen; ainoastaan lounaasen lähtevä yhteys Hellas Plaintiaan on auki. Eristyneisyys ei kuitenkaan ole vähentänyt Elysiumin mystiikkaa, päinvastoin.

Kaupunki on rakennettu Elysium Chasmaan sekä sen sivussa olevaan Hyblaeus Chasmaan, ylängölle, joka on niin korkea, että kun Marsin pohjoinen meri terraformauksen tuloksena syntyy, sen rotkot jäävät sillti merenpinnan tason yläpuolelle. Ainakin näin on laskettu, ja sijoittajat tuntuvat uskovan.

 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/elysium-regional.jpg)

Kokemus


 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/experia.png) Elysiumia hallitsee lähes täysin media-alan jättiläisyhtiö Experia, ja Experiaa hallitsee toimitusjohtaja Zevi Oaxaca-Maartens, edgyiilevä ja itseensä tyytyväinen oligarkki, jolla on kuitenkin terävä bisnesvaisto ja joka ei ole aivan niin herkkänahkainen kuin stereotyyppinen monimiljardööri. Experia tuottaa valtavaan suuren osan transihmiskunnan kuluttamasta mediasta - viihteestä, meemeistä, uutisista, popmusiikista ja kaikesta sen suuntaisesta.

Kaupunki on sisäsysteemin suosituimpia turistikeskuksia, ja huomattavan kallis. Elysium Chasman keskeltä länteen lähtee korkeammalla sijaitseva leveä rotko, Hyblaeus Chasma, joka on kuin Elysium Cityn lähiöalue. Hyblaeus Chasmaa ei ole kokonaan peitetty kuvulla, mutta siellä on pienempiä kupuja biomorfeja varten. Aivan rotkojen leikkaauspisteessä on Kingsgaten kaupunginosa, joka on "portti Elysiumiin". Kauempana Hyblaeusin alangolla on taivaalle avoimia slummeja, joissa asuu lähinnä synthmorfeissa olevia työläisiä. Elysiumissa itsessään synthmorfit ovat harvinaisia: kaikki tahtovat olla biologisia, tai edes podeissa.

 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/elysium-south-w.jpg)


CategoryMaailma
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki