Revision [1266]

This is an old revision of DeepBlackSky38 made by AdminDare on 2020-07-06 21:21:17.

 

Devil and the Deep Black Sky 38: Hyvästi, Saint Sunniva


<-- 37: Basiliski - 39: -->

Saint Eskil, tuntematon paikka, tuntematon aika


Saint Eskilin miehistö

Kuusi tuntia hyökkäyksestä Falk antaa raportin aseistuksen tilanteesta. Saint Eskilillä on tuliratkaisu Saint Sunnivaan, ja 500 metrin kantamalla yksi laserin laukaus tuhoaisi välittömästi Saint Sunnivan fuusioreaktorin. Valitettavasti tilanne on sama toisinpäin: jos Saint Sunniva ampuisi laserillaan, se voisi pyyhkiä Saint Eskilin taivaalta. Tosin 500 metrin etäisyys olisi sille itselleenkin kuolettava, koskapa Saint Eskilin antimateriareaktorin räjähdys veisi luultavasti Saint Sunnivankin mukanaan. Niinpä parempi olisi neutraloida Saint Sunniva jollain muulla keinolla.

Kapteeni Iglesiasin arvioiden mukaan fregatilla on jossain vaiheessa käytävä, ja Acosta ryhtyy valmistautumaan tähän. Colemanilta tilataan lisää selvityksiä omituisesta kuplasta, joka aluksia ympäröi 200 kilometrin päässä. Syntyy idea lähettää yksi Saint Eskilin sukkuloista kuplan ulkopuolelle. Iglesias etsii vapaaehtoista aliupseeria tähän; Paraison ja Nsue ilmoittautuvat. Falk sanoo tarvitsevansa asejärjestelmissä ihmisiä nyt kun keskustietokoneistus on nurin, joten Iglesias nimittää Nsuen. Tämä etsii itselleen kolmen hengen miehistön.

Coleman lähettää mustan kuplan läpi luotaimen käskyillä palata, mutta se ei koskaan tule takaisin. Luotaimessa olleet kaksi kameraa lähettävät jonkinlaisen sähkömagneettisen häiriön sillä hetkellä, kun ne koskettavat kuplan reunaa. Seuraavaksi kerätään näyte kuplasta, ja vt. tiedealikersantti Miguez velvoitetaan tutkimaan sitä aluksen ulkopuolella. Koska luotain ei palannut, päätetään olla lähettämättä sukkulaa. (Colemanin mielestä parempi idea olisi roikuttaa jotain vapaaehtoista kaapelin päässä kuplan reunan läpi, mutta tähänkään ei ryhdytä.)

Quilleboeuf antaa Iglesiasille raportin infratilanteesta, ja pyytää lupaa puhua suoraan. Kun hän saa luvan, hän sanoo, että tämän kaltainen tilanne ei ole sellainen, joka kuuluu varusmiesupseerin koulutusohjelmaan, ja sanoo, että mikäli Iglesias tahtoo luopua komennosta, sitä ei mitenkään katsota hänelle haitaksi. Iglesias kysyy, onko Quilleboeufilla jotakin moittimista, ja tämä sanoo, ettei ole, mutta näkee vain yleisemmällä tasolla tilanteen sellaisena, jonka ei pitäisi olla asevelvollisen harteilla. Iglesias ei kuitenkaan kapteenin paikastaan luovu.

Sensorioperaattorit ilmoittavat Falkille havainneensa tyhjiössä leijuvia kappaleita, 20 kilometrin päässä aluksista. Nämä tunnistetaan ohjuksiksi. Niiden moottorit eivät ole päällä. Veikataan, että Saint Sunniva on heittänyt ne ulos jossain vaiheessa kuin miinoiksi, siltä varalta että niitä tarvittaisiin. Ne leijuvat hitaasti poispäin aluksista, ehkä 3 kilometriä tunnissa, mutta jos ne aktivoituvat, ne saavuttavat aluksen 7 sekunnissa. Falk raportoi tämän kapteenille, ja suunnittelee tuliratkaisun. Ohjuksia on nähty kolme, passiivisensoreilla, mutta ei ole mitään varmuutta, että nämä olisivat kaikki mitä ulkona leijuu. Aktiivisensoreita ei haluta käyttää, koska ei tahdota paljastaa Saint Sunnivalle, että ohjukset on nähty.

Tunnustelua


Acosta on maalauttanut joukon taistelupanssareita sekä Amantec Skintight -tyhjiöpukuja mustaksi. Koska Saint Sunniva on vain 500 metrin päässä, on mahdollista yksinkertaisesti hypätä alukselta toiselle. Acosta on kysynyt vapaaehtoisia, ja saanut näitä suuren määrän; käytännössä koko valtausryhmä, plus monia muita.


Pelinjohtajan kommentteja


Kuvaus kesken!

En mitenkään muista kaikkea, mitä tapahtui. Anteeksi.CategoryPelit - CategoryPelit2144 - CategoryDeepBlack - CategoryDeepBlackMainStory
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki