Revision [1227]

This is an old revision of DeepBlackSky36a made by AdminDare on 2020-02-12 06:26:52.

 

Devil and the Deep Black Sky 36a: Vallankumouksen alku


<-- 36: Urasuunnitelmat - 37: -->

"Syytätkö minua jostain? Taas?"
- Falk Valchakille

 


Saint Eskil, Jupiterin sisempien kuiden avaruus


Saint Eskilin lähtiessä pois Libertyltä Jacob Lindh, Paloma Iglesias ja Arne Falk viimeistelevät juoniaan. Jacobin alukselle tuoma nanofabrikaattori on tarkoitus salakuljettaa Ger∂rille, ja tähän etsitään sopivinta keinoa.

Kolme ilmeisintä reittiä laitteen viemiseksi havaitaan: joko suoraan tullin kautta lähetettynä jollekulle Ger∂rillä, lähetyksenä sotilasalueelle ja sieltä itse laite läpi kantaen, tai ehkä järjestämällä sukkulalento pinnalle, ja jättämällä fabrikaattori sinne myöhempää noutoa varten. 60 kiloinen laite on luokkatilan varastossa rahtikontissa "opetustarvikkeina", ja jotenkin se pitäisi kuljettaa sotilasalueelta pois.

Ongelmaksi muodostuu, että sillalla ja asejärjestelmissä palvelevat sotilaat eivät oikeastaan tiedä juuri mitään aluksen rahti- tai tullikäytännöistä. Logistiikkamatruusit tietäisivät, mutta heiltä on vaikea kysyä ilman että paljastaa liikaa aikeistaan. Bocalta ja sittemmin matruusi Pederseniltä tiedustellaan naniittisniffereistä, ja käy ilmi, että ne ovat lähes hyödyttömiä purkkiin suljettuja naniitteja vastaan. Tämän toteamuksen myötä arvellaan, että kätevintä on vain sijoittaa kontti ulosmenevään rahtiin, merkitä vastaanottajan osoitteeksi lounasravintola jossa Iglesiasin äiti Marina on managerina, ja ehkä naamioida fabrikaattoria hieman.

Naamiointia varten Falk ja Iglesias käyvät ruumassa hieman tutkimassa aluksen rahtia. Tämä ei mene ihan putkeen: ensin Falk rikkoo sinetöidyssä rahtikontissa olleen sensorilaitteen, ja sitten Iglesias jää kiinni Ayezille oltuaan ruumassa. Ei siellä ole kiellettyä aliluutnantin käydä, mutta on selvää, että Ayez kummastelee tällaista käytöstä. Kummasteluun ei oikein olisi varaa. Niinpä Falk ja Iglesias kertovat johtoryhmän kokouksessa tarinan, jonka mukaan joku yrittää salakuljettaa huumeita ruumassa: Iglesias kävi tarkistamassa, mutta ei ole löytänyt mitään epäilyttävää.

Kapteeni huolestuu huumesalakuljetuksesta, ja Iglesias tarjoutuu tutkimaan asiaa enemmänkin. Tämän varjolla hän tekee valeratsioita eri paikkoihin aluksella, ja muka havaitsee, että siellä täällä aluksen konteissa ei olekaan mitä manifesti väittää. Tämän varjolla hän uudelleenmerkitsee aluksen kirjanpitoon opetustarvikkeet käytöstä poistettavaksi uuniksi, ja lähettää sen ruumaan kuljetettavaksi Ger∂rille. Periaatteessa poistoon menevän keittiötarvikkeen ei pitäisi olla mitenkään kummallinen asia.

Hermot kireällä


Matka kohti Kalliston kiertorataa kuluu piinallisen hitaasti. Jopa tavallisesti sosiaalinen Iglesias pysyttelee omissa oloissaan, tosin nähdessään uutislähetyksen, jossa alikersantti Nsueta haastatellaan Tane-Rorelta löytyneistä aarteista hän räjähtää täysin. Hänen pinnansa on hyvin kireällä, eikä Falkilla tai Jacobilla mene merkittävästi paremmin.

48 tuntia ennen Kalliston kiertoradan saavuttamista Jacob tulee juttelemaan Falkille. Hän sanoo puhuneensa logistiikassa työskentelevän Mackayn kanssa tullikäytännöistä, ja oppineensa huolestuttavia asioita. Ilmeisesti kaikki sotilasalueelta siviilialueelle menevät rahtikontit läpivalaistaan ja tarkistetaan käsin tai koneellisesti, ja tullin läpi pääsee nopeutetusti ainoastaan, jos kontilla on kahden logistiikkaupseerin allekirjoitus. Detaljeita tästä Jacob ei uskaltanut kysyä, koska hän pelkäsi vaikuttavansa epäilyttävältä, mutta ilman minkäänlaisia allekirjoituksia fabrikaattorikontti joutuu ilmeisesti tarkkaan syyniin.

Falk kertoo asiasta Iglesiasille, ja tarkistaa Saint Eskilin aiempaa rahtikirjanpitoa. Tosiaan tällaisia tullin ohi lähetettyjä pakkauksia löytyy, ja niissä on kaikissa kuittaus kersantti Bocalta sekä ylipursimies Viléniltä. Falk ja Iglesias voisivat toki kahdestaan allekirjoittaa ohituksen, mutta entä jos ainakin toisen allekirjoittajista pitää olla ammattisotilas tai tosiasiassa logistiikan palvelushaarasta? Joutuuko paketti silloinkin syyniin?

Vaihtoehtoisia tapoja pohditaan. Konttia ei enää uskalleta lähettää kasarmille, koska kuljetussuunnitelma on jo olemassa. Vaihtoehdot ovat joko lahjoa tai sabotoida tulli, tai hankkia allekirjoitukset jotenkin.


Pelinjohtajan kommentteja


kuvaus kesken

<-- 36: Urasuunnitelmat - 37: -->CategoryPelit - CategoryPelit2144 - CategoryDeepBlack
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki