Devil and the Deep Black Sky 34: Taistelu reaktorissa


<-- 33: Ilmaherruus - 35: Virheitä ja typeryyksiä -->

"Lakatkaa ampumasta konekivääreillä fuusioreaktorissa!"
- Coleman

 


Tane-Rore, A-sektori, fuusioreaktorin huoltotilat, helmikuun alku, 2146


 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/reaktori_lastaushalli.png)
Reaktorin haltuun ottanut loittoryhmä on saanut Qassimin käskyn sammuttaa sähköt välittömästi, ja toiminut sen mukaisesti. Tane-Rore on nyt vailla sähköä, ja vihollinen on epäilemättä aikeissa vallata sen takaisin. Tätä varten ryhmä on kuitenkin linnoittanut reaktoritilaan johtavaa käytävää. Lavezzi komentaa sotilaat asemiin, samalla kun Vettermoln ja Ebtehaj rullaavat viimeistä irrotettua voimakaapelirullaa suojaan valvomon tiloihin.

Mitään yhteyksiä ulkopuolelle ei ole. Panssaroidut ja aseistetut sotilaat ottavat puolustuslinjat. Hermostuneen neljännestunnin kuluttua kamerat reitillä reaktorille alkavat sammua, oletettavasti, koska reaktoria kohti tunkeutuva vihollinen särkee niitä tullessaan. Dubois ja Olano ovat uloimmalla puolustuslinjalla, reaktorihallin pohjoispuolella sijaitsevassa kaarimasessa käytävässä, mutta he eivät vielä näe mitään merkkejä kenestäkään.

Al-Hamar käy läpi sotilaita ja varmistaa, että kaikilla on tilanne hanskassa. Lavezzi tarjoaa de Arciolle ja Hwangille taisteluhuumeita, jotka hän sanoo takavarikoineensa Casa Arturon keikalta. Näistä kieltäydytään. Muutamat sotilaat ottavat rauhottavia. Kamerat sammuvat perätysten. Sitten barrikadilta tulee ilmoitus pienoistankista, joka jyrää käytävää pitkin kohti reaktoria. Dubois ja Olano vetäytyvät nopeasti pois sen tieltä. Järeällä aseistuksellaan se leikkaa barrikadin hetkessä palasiksi, mutta toiveita on, että tankki on liian iso mahtumaan ahtaasta kurvista lastaushalliin ja sotilaiden varsinaisiin asemiin.

Tunnelma on kireä. Vahvistusten pitäisi olla täällä pian, mutta tarkkaa aikaa ei tiedetä eikä yhteyttä Saint Eskilille ole. Minuutteja kuluu. Sitten lastaushallin hyökkää aalto humanoidirobotteja. Niitä on ainakin 15 ja ne ryntäävät sisään täyttä karkua, ja ampuvat tullessaan rynnäkkökivääreillään. De Arcio on miinoittanut sisääntuloreitin, ja räjähdys pirstoo robotteja sekä paiskoo niitä laidan yli lastaushallin keskellä olevaan kuiluun. Sotilaat avaavat samalla tulen, ja järeät rynnäkkökväärit tuhoavat koko aallon parissa sekunnissa. Humanoidirobotteja ei ole tosiaan panssaroitu suunnattoman raskaasti, eivätkä ne kestä tasavaltalaisten aseita kuin hetken.

 (image: https://vignette.wikia.nocookie.net/eclipse-phase/images/6/6d/SphereMorph_AdamBurn.png/revision/latest/scale-to-width-down/347?cb=20180214015136) Hetken aikaa hallissa vallitsee hiljaisuus. Sitten sisään hyökkää seuraava aalto robotteja. Uutta miinoitetta viemässä ollut de Arcio on jäädä niiden jalkoihin, ja vaikka muiden sotilaiden tulitus kaataa niitä yhtä tehokkasti kun aemmin, pari nopeasti vierivää pallorobottia kiitää tulituksen ohi. Hwang poistuu niin ikään suojastaan saadakseen parempaa kulmaa palloihin, mutta ne kiitävät reaktorihallin lattialla älytöntä vauhtia, ja avaavat tulen omilla aseillaan. Hwang joutuu vetäytymään.

Sotilaiden puolustus kuitenkin pitää, ja toinenkin aalto saadaan torjuttua. Paremmin panssaroidut ja aseistetut pallorobotitikin ammutaan palasiksi: Haddadin BelQ 120 -raidekonekiväärin tulitus repii niistä toisen riekaleiksi. Konekivääri on niin tehokas, että sen luodit tekevät lastaushallin seinään valtava kraattereita, joista valuu jäähdytysnestettä. Hallin valot vilkkuvat. Vettermoln, joka näkee jäljen läheltä tajuaa, että reaktorin lähellä näin isoilla aseilla ampuminen on vaarallista, ja ilmoittaa siitä radioon. Valvomossa Hammer vahvistaa tämän: reaktori reagoi yllättäviin häiriöihin sen sekundäärisissä järjestelmissä huonosti, ja kun sen normaali jäähdytys on rikottu, normaali turvapysäytys johtaisi koko reaktorin sulamiseen. Tämä olisi huono asia tehtävän kannalta. Lavezzi ja al-Hamar määräävät konekivääreillä varustetut Duboisin ja Haddadin vaihtamaan kevyempiin aseisiin. Selustaan vetäytynyt Olano rientää viemään Duboisille rynnäkkökivääriä.

Daitya, maatalousrobotti jonka normaalivarustukseen ei kuulu pikatykkiSisäänkäynnin luona räjäytetään savupanos, ja sankka savu peittää kohdan, josta vihollinen tulee sisään. Sotilaat ampuvat suojatulta savua kohti, ja sitten sieltä vastataan tuleen järeällä aseistuksella. Konekivääritulitus leikkaa hallin pylvään melkein kahtia, ja pakottaa Duboisin suojautumaan. Räjähdys puhaltaa savua pois, ja sen takaa paljastuu uusi aalto humanoidirobotteja, sekä tonnin painoinen Daitya-maatalousrobotti jolla on pikatykki oikeassa kädessään. Pikatykki leikkaa lähes kahtia pylvään, jonka takana Olano ja Dubois ovat; he maastotutuvat. Tulitus rikkoo lisää seinien sisällä olevia järjestelmiä, ja valvomossa Hammer huutaa radioon, että reaktorin lähellä tämä ei ole viisasta.

Vahvistuksia


Kaarevassa käytävässä Acosta, Coleman, Alghani, Myrland ja Scholl ovat saavuttaneet reaktoriosaston viimeisen turvaoven. He ovat tyhjiössä, oven takana on ilmaa. Acosta saa radioyhteyden Astridsdottiriin ja pyytää tilanneraporttia: tämä antaa sellaisen. Valot välähtävät, ja Coleman tajuaa, että vihollinen käyttää aseita, joita reaktorialue ei kestä. Hän vaihtaa kanavalle, jota tietää vihollisenkin kuuntelevan, ja koettaa käskeä näitä lopettamaan reaktorin tuhoamisen. Kapteeni Adagio kysyy, kinnostaisiko Tasavallan sotilaita antautua -- ei tietenkään. Mutta vihollisen tavoite ei voi olla yksinomaan tuhota reaktoria. Coleman vaihtaa Tasavallan kanavalle, ja ilmoittaa että ilma häipyy pian. Sitten hän ja muut sotilaat kääntävät mekaanisesti turvaoven auki. Reaktorinhallin ilma alkaa syöksyä ulos avoimesta ovesta. Oven toisella puolella on pari taisteluandroidia, jotka ammutaan saman tien.

Reaktorihallissa al-Hamar käskee Haddadia ampumaan daityaa, ja tämä tekeekin näin. Konekiväärin sarja riittää rikkomaan daityan, sekä repimään valtavaa railoa sen takana olevaan seinään. Hammer huutaa, että reaktori ei kestä tällaista, mutta sentään välitön uhka on taltutettu. Taisteluandroiditkin saavat ammuttua muutamia osumia sotilaisiin, mutta niiden nanofabrikaattorista tulleet kevyet aseet eivät pure tasavaltalaisten järeisiin taistelupanssareihin. Oman tolppansa takaa Choshi pudottelee androideja tarkoilla laukauksilla.

Daityan takaa kaksi uutta daityaa saapuu halliin, samoin kuin lisää humanoidirobotteja ja pallomorfeja. Kameroissa havaitaan, että vihollinen koettaa avata toistakin reittiä ja tunkeutua eräälle muuntajalle johtavaan tunneliin. Vettermoln ja Nytorp ovat kuitenkin turvaamassa tätä suuntaa, ja sillä hetkellä kun tunnelin ovet aukeavat, he tulittavat pitkin käytävää ja pakottavat vihollsien maastoutumaan. Pallomorfi saa osuman Vettermolnin kypärään ja vahingoittaa taistelupanssarin järjestelmiä, ja pakottaa hänet vetäytymään.

Hallissa daityat suojaavat kevyemmällä aseistuksella humanoidirobottien etenemistä, ja yksi roboteista lentää rakettirepun voimin keskuskuilun ylitse päästäkseen Lavezzin kimppuun. Sotilaat hallissa joutuvat suojautumaan daityoiden tulituksen alta. Hwang on siirtynyt tukemaan Vettermolnia ja Nytorpia sivukäytävään. Acosta saa kuitenkin oman ryhmänsä tuotua vihollisen selustaan, jossa on jäljellä vielä yksi daitya. Se kääntyy ympäri ja avaa tulen raskaalla konekiväärillään pitääkseen sotilaat loitolla. Kuitenkin valtauksen ryhmä heittäytyy sulkutulen läpi jättiläisrobotin luo. Acostan panssari vahingoittuu rynnäkössä, mutta ryhmä avaa tulen nollaetäisyydellä. Raskaista metallilevyistä tehty suojapanssari lommoutuu ja daitya ei saa omaa tulitustaan käännettyä tehokkaasti lähikantamalle. Samalla Acostan radioon tulee ilmoitus Sarah Londonilta, joka raportoi viholliskosketuksesta habin pinnalla.

Coleman arvelee robottilauman tarkoittavan, että osa vihollisesta on kauko-ohjattua, ja käynnistää mukanaan tuomansa huutolaatikon katkaistakseen näiden taistelutehon. Laajaspektrin ylivoimakas signaali katkaiseekin kaikki viestintäyhteydet hallissa, mutta käsittämättömästi kaikki vihollisen robotit jatkavat hyökkäystä. Vettermoln suojautuu pallorobotin tulitukselta kaapeliputken päälle. Lavezzi ampuu rakettirepulla tullutta robottia päähän haulikolla. De Arcio osuu erään daityan pienoisohjuspatteriin, joka räjähtää ja vie robotin konekiväärin mukanaan.

Olanon yrittäessä ampua toista daityaa se osuu hänen panssarinsa olkaniveleen. Osuma läpäisee panssarin ja Olano putoaa maahan. Botosov ryntää antamaan hänelle lääkintää. Coleman ja Myrland ovat myös hyökänneet pieneen turvavalvomoon, jossa valtausryhmä taistelee viimeistä daityaa vastaan. Se ampuu pienoisohjuksen Colemanin rintapanssariin, ja reaktiivinen haarniska pelastaa insinöörin hengen. Kuitenkin punaiset valot vilkkuvat, pääjärjestelmät sammuvat ja panssari ilmoittaa korjauskelvottomasta vahingosta. Coleman pakenee ulos taisteluhalliin, jossa käynnissä on täysi kaaos.

Al-Hamar käskee konekiväärillä aseistettua Haddadia tuhoamaan Olanoa ampuneen vielä ehjän daityan, ja Haddad tekee kuten käsketään. Konekiväärin sarja repii jättirobotin kappaleiksi, mutta myös vahingoittaa järjestelmiä seinässä sen takana. Astridsdottir ja Hammer kuittaavat reaktorin hälytyksiä ja koettavat estää sitä sammuttamasta itseään.

Valtausryhmän ahtaan tilan taistelu daityan kanssa päättyy yllättäen, kun reaktorihallin toisesta päästä Lavezzi ampuu tarkkuuskiväärillään robottia niskassa olevaan heikkoon kohtaan. Robotti sätkii ja hetkeä myöhemmin Acostan ja kumppanien tulitus pysäyttää sen. Se romahtaa suoraan Schollin päälle.

Hallissa Choshi, Nsue ja de Arcio pudottelevat viimeisiä humanoidirobotteja sekä viimeistä vielä jaloillaan olevaa asejärjestelmänsä menettänyttä daityaa. Muuntajalla oleva kolmikko saa neutraloitua pallomorfin, ja Hwang lähtee juoksemaan vihollista kohti kaapeliputken päällä. Hän käy akrobaattisen taistelun edistyneemmän humanoidirobotin kanssa ja voittaa. Nytorp on huomannut erään tätä kautta tulevan robotin käyttäytyvän täysin eri tavoin kuin muut: se osoittaa itsesuojeluvaistoa ja on lähtenyt vetäytymään. Nytorp pudottaa sen tähdätyllä laukauksella.

Tämän jälkeen taistelu on ohi. Haavoittuneet Olano ja Coleman evakuoidaan kuplatelttoihin: molempien panssarit ovat rikki, ja Olano tarvitsee nopeasti lääkintää. Onneksi Botosov on pätevä medikki. Acosta lähettää saman tien joukon valtausmatruuseja tukemaan Londonia habin pinnalla, mutta hänen oma panssarinsa on liian vahingoittunut että hän voisi lähteä mukaan.

Jälkiseuraukset


Reaktorihalli on järkyttävässä kunnossa. Ainakin 50 humanoidirobottia on ammuttu palasiksi, sähköjärjestelmiä on tuhoutunut ja seinät ovat täynnä suuria ja pieniä reikiä. Vihollinen on kuitenkin hävitetty viimeiseen droneen. Lavezzi ja al-Hamar perustavat vartiointipisteet ja turvaavat alueen, mutta enempää vastustajia ei näytä olevan tulossa.

Colemanilla on vain rikkinäisiä kylkiluita, ja kipulääkityksen jälkeen hän hakeutuu vielä ehjään valvomoon estääkseen Hammerin ja Astridsdottitrin kanssa reaktoria sulamasta. Koko taistelun ajan reaktorin automaattivalvonta koetti reagoida vahinkoon aloittamalla sammutussyklin, ja sotilaat olivat saaneet jatkuvasti keskeyttää sen sekä vakuuttaa automatiikalle, että kaikki on aivan kunnossa.

Nytorp ja Hwang käyvät vilkaisemassa erikoisesti käyttäytynyttä robottia. Se on selvästi täysin erilainen malli kuin muut täällä näkyneet humanoidit, ja näyttää paljon vähemmän taisteluoptimoidulta. He ruuvaavat sen ehjän pään irti ja toimittavat komentajilleen. Oletettavasti robottia animoinut mieli on vielä sisällä, koska huutolaatikon käynnistämisen jälkeen sillä ei ole ollut keinoa paeta. Kun reaktori on saatu jotenkin vakaaksi, Coleman alkaa tutkia, saisiko päässä olevaa egoa kuulusteltua jotenkin. Hän löytää virtuaalitodellisuusjärjestelmän, johon päässä oleva ego voidaan aktivoida. Sitten hän, Acosta ja al-Hamar alkavat kuulustella tätä. Uteliaat matruusit heitetään ulos kuulustelutilanteesta.

Pinnalla ollut ryhmä palaa, ja tuo mukanaan Londonin, Texidorin sekä Vegan. Vihollinen on ajettu pois ja haavoittunut Sokolov evakuoitu Bogedalin mukana. Ryhmä lähtee seuraavaksi viemään Olanoa.

Vangiksi saatu ego kertoo nimensä olevan Jeremy, ja olevansa kapteeni Adagion luutnantti sekä pääinsinööri, tehtävänään ottaa reaktori hallintaan. Hän vaatii egocastia pois täältä yhteistyönsä hinnaksi, mutta Saint Eskililtä tulee tähän kieltävä vastaus. Kuulustelu on vaikeaa, mutta al-Hamar puhetulvineen paljastuu yllättävän taitavaksi muodostamaan rapporttia haastateltavan kanssa. Selviää, että Tane-Roren sirpaleella on ehkä 200 robottimorfia (joista ainakin neljännes juuri tuhottiin) ja että kapteeni Adagion ryhmä on vain neljä henkeä: Adagio (komentaja), Jeremy (insinööri), Kaylee Szarko (marsilainen kulttuuriantropologi) ja el Colmillo (taistelija). Jokaisessa hyökänneessä robotissa oli kopio el Colmillon egosta, hieman typistetty deltaforkki josta oli jätetty kokonaan pois mm. itsesuojeluvaisto. El Colmillo on Acostalle ja Colemanille tuttu nimi; tämä on kohdattu aiemminkin Diafotismoksen kiirastulessa, jossa käynnissä oli samanlainen monistus. Ajatus monistetusta mielestä ajamassa kymmeniä morfeja samanaikaisesti on kaikille hyvin häiritsevä.

Olano evakuoidaan Saint Eskilille. De Arcio korjaa Colemanin panssarin riittävän hyväksi toimimaan edes tyhjiöpukuna. Vettermoln johtaa hajonneiden järjestelmien korjausoperaatiota. Kukaan ei tule aivan heti häiritsemään.

Pelinjohtajan kommentit


Nämä crossover-tarinat käyvät aina vaan massiivisemmiksi; tämä oli yhdeksän pelaajan spektaakkeli. Käytännössä massiivisena figupelinä pelattu pitkä taistelukohtaus meni aika lailla kuten epäilinkin: vihollisen suurin ongelma oli, että heillä ei ollut kauhean järeää aseistusta, ja heidän piti yrittää osua heikkoihin kohtiin saadakseen mitään aikaan. Tähän nimenomaan pallomorfit olivat hyviä, mutta ne ammuttiin heti kun niitä näkyi, mikä oli ehkä suurin syy siihen, että tasavaltalaisten tappiot jäivät niin pieniksi.


<-- 33: Ilmaherruus - 35: Virheitä ja typeryyksiä -->CategoryPelit - CategoryDeepBlackMainStory - CategoryPelit2144 - CategoryPelit2145 - CategoryPelit2146 - CategoryDeepBlack
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki