Revision [1094]

This is an old revision of DeepBlackSky33 made by AdminDare on 2019-08-13 19:53:32.

 

Devil and the Deep Black Sky 33: Ilmaherruus<-- 32: Tane-Rore - 34: -->

New Manilan kiertorata, tammikuun alku 2146


 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/xmas_draw_text.jpg) Joululomailleet johtoryhmän jäsenet palaavat aluksella, joka on huollettu ja kunnostettu. Saint Eskil ei ole heti lähdössä rintamalle, ja sen vanha miehistö on tästä johtuen rauhallisempaa kuin aikoihin. Muutamia henkilöstömuutoksia on tapahtunut: Vandergrafin tilalle navigaattoriksi on saapunut ylipursimies Beebe (joka palveli aiemmin Saint Genevievellä). Webica on ylennetty aliluutnantiksi ja muuttaa Colemanin kanssa samaan hyttiin. Colemanin saama pöhkö joulukortti on hytin pöydällä. Matruusi De Arcio on puolestaan siirtynyt asejärjestelmistä valtaukseen, koskapa valtaus on hyvin vähälukuinen vuosikurssin 2143 kotiutuksen jälkeen. Vettermoln on siirtynyt LSO:sta runkoryhmään. Jaramillo ei ole enää aluksella. Falk saa häneltä JSFI:n kanavalta yhden sanan viestin - "¡duermed!" (nuku).

Pari päivää uudenvuoden jälkeen vuoden 2146 tuoreet matruusit saapuvat alukselle. Heitä on 16, ja heidän sijoittamisensa on aliupseeriston tehtävä: johtoporras seuraa tätä vain sivusta. Uudet tulokkaat saavat aikaan ensimmäisen tappelun pari minuuttia hyttiin pääsemisensä jälkeen, mikä on jonkinlainen ennätys. Kapteenin käskynjaossa johtoryhmälle kerrotaan seuraava tehtävä: Tane-Rore -nimisen O'Neill-sylinterin sirpaleen tutkiminen ja siellä olevien museoesineiden pelastaminen. Tämän pitäisi olla varsin yksinkertainen tehtävä, ja johtoryhmän työnä onkin vain suunnitella operaatio: aliupseerit toteuttavat sen, enimmäkseen uusilla tulokkailla.

Seuraavat kolme viikkoa on upseeritasolla enimmäkseen rauhallista. Kreikkalaisilla konflikti jatkuu, mutta se on hitaassa manööverivaiheessa; Saint Eskil on aivan asteroidipilven laidalla, kaukana taisteluista, ja Exarchian komennuksen jälkeen se on enimmäkseen tehnyt tehtävänsä etulinjassa. Tane-Roren operaation valmistelu ja aliupseerien arviointi vuosikurssin 2145 upseeritehtäviä varten vie suurimman osan ajasta. Acostan ja Lavezzin suhde ei jäänyt pelkästään New Manilalle, ja parhaista aikeista huolimatta kaksikko päätyy pari kertaa peuhaamaan aluksellakin. He ovat kuitenkin hyvin diskreettejä, ja ainoa joka mitään huomaa on Falk. Coleman ja Valcuijan ovat vähemmän diskreettejä, mutta koska heillä ei ole alaisuussuhdetta mutkistamassa asiaa, ei kukaan kiinnitä heihin paljon huomiota. Valcuijan tosin valittaa, että uusien matruusien mukana alukselle on saapunut Thomas Miguez, joka on hänen eksänsä ja "kauhea kusipää". Acosta pyörittää valtausryhmän harjoituksia ja tähtää siihen, että kaikki valtausmatruusitkin saavat ryhmänjohtajatason osaamista, jopa näennäisesti toivottomat tapaukset.

Uudet matruusit sijoitetaan koulutushaaroihin. Eräässä tapauksessa komentajakapteeni Halkenhvad jyrää aliupseeriston päätöksen, ja lähettää Iglesiasin viemään viestiä, että siltamatruusiksi nimitetään matruusi Nsue aliupseeriston ehdotuksen sijasta. Tämä sinänsä ei ole epätavallista - Nsuekin on hyvin pätevä - mutta Iglesias on oppinut epäilemään kaikkia tilanteita, joissa Halkenhvad puuttuu alaistensa tason asioihin, ja kaivelee Nsueta hieman. Hän tajuaa, että tämä on Vidarr Cityn senaattori Nsuen tytär - senaattori Nsue on kovan luokan militaristi. Falk ja Iglesias päivittelevät Nsuen paikallaoloa. Aluksella on toinenkin poliitikon tytär, Nsuen kaveri matruusi Ebtehaj, jonka isän politiikka on reformistisempaa. Arvellaan, että kun Saint Eskilillä on näin kallisarvoisia henkilöitä, se ei varmaan ole päätymässä pahoihin paikkoihin aivan pian.

Lopulta uusien matruusien sijoittelu tuntuu onnistuneen hyvin: puutteet vahvuudessa saadaan paikattua ja reaktoristakin tulee täysilukuinen.

Tane-Rorelle


Tane-Roren lähestyessä loittoryhmä kootaan, ja sen johtoon määrätään alikersantti Lavezzi. 15 hengen ryhmä ottaa ison sukkulan, ja lentää renkaalle. Saint Eskil jää 5000 kilometrin päähän. Sukkula laskeutuu ilman välikohtauksia. Kun se on saavuttanut pinnan ja ryhmä lähtenyt liikkeelle, komentosillalla oleva Falk saa yhteydenoton Tane-Rorelta. Kuvaruutuun ilmestyy neomiekkavalaan kasvot, ja matala ääni alkaa puhua. Ääni esittäytyy kapteeni Adagioksi, Shiny Poetic Salvage Ltd:stä, ja sanoo, että hänellä on käynnissä hylkypelastus Tane-Rorella, ja muiden alusten tulee planeettojenvälisen sopimuksen mukaan pysyä kaukana ilman SPS:n lupaa. Falk on tästä eri mieltä, ja kutsuu kapteenin paikalle.

Halkenhvad ei liioin ole antamassa Adagiolle mitä tämä tahtoo. Hän toteaa, että koska Adagiolla ei ole asiaankuuluvaa signaalimajakkaa ja koska hän on vain egocastannut paikalle eikä tullut aluksella, Tasavalta ei tunnusta hänen vaadettaan. Molemmat kovistelevat hetken, sitten Adagio sanoo, että hän voi myös pelata likaisesti. Tane-Roren pinnalla havaitaan rypäs ohjuksia, jotka on ammuttu sukkulaa kohti. Saint Eskilin puolustuslaserit saavat niistä yhden torjuttua, mutta 40 mikro-ohjusta osuu laskeutuneeseen sukkulaan. Sisällä ollut matruusi Nytorp ehtii juuri pelastautua ulos ennenkuin sukkula hänen takanaan räjähtää.

Adagio sanoo sotilaiden olevan nyt hänen armoillaan renkaalla. Halkenhvad näkee asian täysin toisin: hän sanoo, että Adagio juuri tuhosi Tasavallan sota-aluksen ja jätti 16 eliittiluokan maihinlaskusotilasta renkaalla vaille mitään muuta tekemistä kuin metsästää vihollistaan. Taivaalla puolestaan Saint Eskilillä on ehdoton ilmaherruus, jonka korostamiseksi asejärjestelmät ammuskelevat pinnalla olevia potentiaalisia ohjuspattereita. Samalla kun tämä käy, hälytykset herättävät ihmisiä aluksella: Tane-Rore ei muodosta Saint Eskilille minkäänlaista uhkaa, mutta sen on oltava valmis tukemaan pinnalla olevia sotilaitaan. Sukkulan tuhon myötä yhteys heihin on katkennut.

"Olen kapteeni Adagio Shiny Poetic Salvage Lltd:stä, ja suoritan hylkypuhdistusta Tane-Rorella. Valitettavasti kapteeninne Halkenhvad ei kunnioita Aurinkokunnan hylkypelastussopimuksia ja koettaa häiritä meidän operaatiotamme. Olemme osanneet varautua siihen, että ei-kenenkään maalla pelataan likaisesti. Emme halua vahingoittaa ketään teistä, mutta meidän on puolustettava vaadettamme."

"Yhtiöni latasi juuri 80,000 Tasavallan dollaria Mutual Credit Bankin escrow-tilille, luovutettavaksi eteenpäin aikaleimatulla ilmoituksella sabotaasista Saint Eskilille. Rahat myönnetään kriittisten järjestelmien lamautuksesta kuudeksi tunniksi. Yksin tai ryhmänä, onnistunut sabotaasi tuo joka tapauksessa kaksi kertaa sen verran rahaa kuin koko asepalvelus. Halkenhvad ja Qassim eivät ehdi vahtia teitä kaikkia. Hyvää metsästysonnea."
Adagio väittää ostaneensa kontakteiltaan haavoittuvuuksia Saint Eskilin järjestelmissä, ja on valmis käyttämään niitä. Hän sanoo tahtovansa 96 tuntia toimintarauhaa, mutta Halkenhvad ei aio antaa sitä hänelle. Niinpä Adagio katkaisee yhteyden. Hetken kuluttua tulee ilmoituksia, että Saint Eskilin matruusit ovat saaneet Tasavallan omien viestiyhteyksien kautta tarjouksen kapteeni Adagiolta: sabotoikaa Saint Eskiliä, niin saatte 80 000 Tasavallan dollarin palkkion. Rahojen toimittaminen ei ole ihan triviaalia, mutta tyhmempiin tai epätoivoisimpiin sotilaisiin tarjous voi vedota. Todetaan, että on parasta pitää miehistö kiireisenä, jottei kellekään tulisi kiusausta ryhtyä sabotaasiin.

Taivaalla


Kotvasen kuluttua yhteydet pintaryhmään palaavat. Lavezzi raportoi kaikkien olevan kunnossa ja jatkavansa tehtävää. Pintaryhmän ensimmäinen kohde on fuusioreaktori, jonka sammuttaminen myös neutraloisi suurimman osan Tane-Roren omasta puolustuskapasiteetista ja luultavasti rampauttaisi vihollisen. Reaktoriin on puolen kilometrin matka, ja Lavezzi vie porukkaansa sinne.

Boca on paikallistanut tietotekniikassa aukon, josta Adagio sai lähetettyä viestinsä sotilaille; se on nyt tukittu, eikä mikään kriittinen järjestelmä ole ollut uhattuna. Aluksella aletaan pohtia seuraavaa toimenpidettä. Vaikka Lavezzin ryhmällä ei olekaan mitään hätää, heillä ei ole enää sukkulaa joten heidät täytyy jossain vaiheessa ekstraktoida. Pienilläkin sukkuloilla ryhmän voi hakea, mutta tällä hetkellä Tane-Rorelle laskeutuminen on riskialtista.

Kapteeni kerää johtoryhmältään operatiivista suunnitelmaa. Kapteenin prioriteetit eivät ole muuttuneet: hän haluaa evakuoida museon aarteet, ja on sitä mieltä, että loittoryhmällä ei ole mitään hätää nykyisessä tilanteessa. Toki se, että pinnalla ovat sekä Nsue että Ebtehaj, kaksi tärkeiden ihmisten lasta, tuo oman painonsa näiden turvallisuuden takaamiseen. Iglesias on enemmän huolissaan sotilaista, ja pitää huolta siitä, että kapteeni ei unohda näitä.

Mitä tahansa tehdäänkin, on selvää, että ensimmäinen vaihe on reaktorin sammuttaminen; tämän jälkeen habitaatin jäännettä voidaan lähestyä turvallisesti. Lavezzin ryhmä saavuttaa reaktorirakennuksen ja etenee sisään. Aluksi rakennus on tyhjä, mutta parinkymmenen minuutin etenemisen jälkeen he kohtaavat aseistettua vastarintaa - yksinkertaisia humanoidirobotteja kevyiden aseiden kanssa. Nämä kuitenkin nujerretaan ilman mitään ongelmaa. Viestintäyhteydet ovat huonoja, ja jossain vaiheessa ne katkeavat kokonaan. Arvellaan, että noin kahdessa tunnissa ryhmä saavuttaa reaktorin.

Tätä odottaessa Acosta kerää seuraavaa ryhmää, joka voisi lähteä vahvistukseksi Tane-Roren pinnalle. Tietotekniikkakersantti Boca raportoi, että nähtävästi Adagion toimittaman viestin mukana oli tullut virus, joka oli sotkenut matalan turvallisuusluokituksen viestintäjärjestelmän kokonaan. Boca asensi järjestelmän uudestaan tyhjältä pohjalta, mutta korruptoituneiden järjestelmien lokeja ei pysty lukemaan. Tästä johtuen on mahdotonta sanoa, onko joku aluksella esim. vastannut Adagion viestiin. Sen ei pitäisi olla helppoa, mutta keinoja saattaa olla. Coleman kehottaa Bocaa tutkimaan lokeja siltä varalta että niistä löytyisi jotain, mutta Boca sanoo, että vaikka jotain löytyisikin, hän ei voisi luottaa siihen etteikö se olisi väärä positiivinen.

Iglesias selvittää lisää asioita kapteeni Adagiosta ja SPS Salvagesta. Yritys on rekisteröity 2 Pallasille, ja tarkempi penkominen paljastaa yhteydet Night Cartelin sisäsysteemin rikollissyndikaattiin. Kapteeni Adagionkin tausta löytyy: kyseessä on ilmeisesti aivan oikeasti neomiekkavalas, Maapallolla syntynyt, vaikkakin Tane-Roressa varmasti jossain muussa morfissa.

Kahden tunnin aika kuluu, mutta reaktorille ei tapahdu mitään. Hermot kiristyvät. Lopulta, neljä tuntia myöhemmin viestiyhteys loittoryhmään palaa. Loittoryhmä kohtasi lisää aseistettua vastarintaa, mutta selvisi voittajana. Panssarit ovat ottaneet hieman osum mutta muuten ryhmä on ehjä. Se on ottanut fuusioreaktorin kontrolliin, mutta reaktoria on sabotoitu: sen akusto on rikottu siten, että jos reaktori sammuu, fuusion sulkeva magneettikenttä sammuu myös ja tämä johtaa koko reaktorin sulamiseen. Sulaminen ei vaarantaisi valtavan kokoista rengasta, ja fuusiovoimalan tiloissakin panssaroidut sotilaat varmaan selviäisivät jos eivät olisi ihan plasman lähellä, mutta reaktorista tulisi kyllä käytännössä täysin korjauskelvoton.

Sabotaasi on selvästi tehty vain viikkoa aiemmin. Kapteeni Adagio tiesi Saint Eskilin olevan tulossa kohti Tane-Rorea, ja on valmistautunut kohtaamiseen. Alkaa näyttää melko selvältä, että SPS hakee habitaatin raunioista nimenomaan kulttuuriaarteita: pelkkä data olisi jo saatu ulos ongelmitta. Kulttuuriaarteiden viemiseen soveltuu Tane-Roren massasinko, joka saa voimansa reaktorista.

Coleman toteaa, että vaikka reaktoria ei voikaan sammuttaa turvallisesti, sen voimansiirron muuhun habiin voinee katkaista. Lavezzin ryhmä selvittää asiaa, ja tämä todetaan mahdolliseksi. Se vaatii parin tunnin valmistelut, mutta ryhmä pystyy siihen kyllä. Kuitenkin jos reaktori lakkaa tuottamasta energiaa, siitä tulee välittömästi vihollisen kohde kun nämä tahtovat ottaa sen takaisin itselleen. Tätä varten päätetään lähettää Lavezzille vahvistuksia. Acosta kerää kakkosryhmän; hän ottaa Colemanin mukaan reaktoriasiantuntijana, ja muuten koostaa sen valtausmatruuseista (Alghani, Myrland, Schooll, Sokolov, London, Texidor ja Vega).


Pelinjohtajan kommentteja


Errata! Yhteys loittoryhmään katkesi hieman myöhemmin kuin muistin - ensimmäisen taistelukosketuksen jälkeen vasta. Mutta tällä ei ole suurta vaikutusta mihinkään.

kesken


<-- 32: Tane-Rore - 34: -->


CategoryPelit - CategoryDeepBlack
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki