Devil and the Deep Black Sky 32a: Reaktorissa<-- 32: Tane-Rore - 33: -->


 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/laskeutumisryhma.jpg)
 

Tane-Rore, A-sektori, fuusioreaktorin huoltokeskus; maanantai 24.1. 2146, kello 20


Neljä tuntia laskeutumisen jälkeen, eli pisteessä johon jakso 32 päättyi, ryhmä on saanut turvattua Tane-Roren fuusioreaktorin. Yhteys Saint Eskilille on katkennut, mutta tämä on luultavasti vain laitevika. Fuusioreaktori on tukikohta, jota on helppo puolustaa. Ryhmä saa olla rauhassa ainakin kahdeksan tuntia; mikään vihollinen ei välittömästi ole uhkana. Alikersantti Lavezzi määrää vahtivuoroja ja korjaustehtäviä, mutta enimmäkseen ryhmä vetäytyy lepäämään seuraavaan aamuun asti. Mitä kukin ryhtyy tekemään?

Tilaa on useita huoneita, ja yksityisyyttäkin tarvittaessa löytyy. Voi tehdä sotilasjuttuja, pelailla korttia, nukkua, kirjoittaa salaista päiväkirjaa, jutella kavereiden kanssa, tai mitä sitten keksiikin. Tämä sivu on hahmojen vuorovaikuttamiselle tai sellaisille puuhille, jotka eivät vaadi pelinjohtoa; think foorumirope. Oletus on, että fuusioreaktorin ympäristö on oikeasti turvallinen - pelaajan ei tarvitse vainoharhailla yllätyshyökkäyksistä tai fuusioräjähdyksistä tai kaasukuolemista, ellei hahmo lähde nimenomaan tekemään jotain ihan suunnattoman typerää. (Hahmo voi tietysti pelätä kaikkia näitä asioita, mutta Lavezzi rauhoittaa hermostuneita kohtalaisen pätevästi.)

Hahmojen puuhia tai keskusteluja voi käsitellä editoimalla sivua tai kirjoittamalla kommentteja. Ei kannata yrittää liiaksi pitää sivua järjestyksessä - kaaokseen se varmaan hajoaa. Käyttöliittymä on mitä on, kun en jaksanut perustaa tätä varten mitään wikisivua ihmeellisempää. Supertarkkaa tämä ei ole, mutta älkää koettako murhata ketään, ainakaan toisianne.

Sisäänkirjautunut käyttäjä voi editoida sivua tuplaklikkaamalla. Pelinjohtaja koettaa käydä täällä aina välillä reagoimassa, mut ei varmaan joka päivä.

Alik. Lavezzi - Jakaa vahtivuorot, käskee runkoryhmän tyyppejä varmistamaan paikan puolustettavuuden. (Tämä on nopeasti tehty: seinät ja ovet ovat järeitä.) Alikersantti pysyy skarpilla vaihteella, mutta kehottaa sotilaitaan lepäämään ja rauhoittumaan.

Olano - Vaihtaa huoltotilan suodattimet ja tarkistaa ilmanvaihdon. "Tämä ilma ei nyt varmaankaan tuoksu erityisen hyvältä, mutta sitä uskaltaa hengittää ja kompressorista voi ladata puvun tankit." Olano kuoriutuu pois omasta taistelupanssaristaan, mutta ilman sitäkin on levoton ja hermostunut, ei osaa nukkua vaan hakee koko ajan jotain puuhattavaa - lähinnä siivoaa tilaa, korjailee ilmanvaihdon suodattimia, tutkii vesivarastoja ja muutenkin puuhaa.

Botosov - Varmistettuaan että kukaan ei ole haavoittunut painuu saman tien nukkumaan ja on unessa minuutissa. Häneltä saa tarvittaessa särkylääkettä tai mietoja rauhoittavia (tai piristeitä) jos moisia kaipaa.

Hammer - Nappaa rauhoittavia. Sen jälkeen hakeutuu Nytorpin ja/tai Choshin seuraan käydäkseen läpi jotain "pitäiskö puhua siitä mitä sukkulassa taannoin tapahtui" -keskustelua.

Astridsdottir - Murrettuaan Hammerille pääsyn fuusioreaktorin kontrollijärjestelmään Astridsdottir jäi säätämään vielä jotakin tietojärjestelmien kanssa ja mutisi jotain "onpa tämä kummaa", mutta sitten distraktoitui löydettyään vanhoja uusseelantilaisia komediasarjoja paikallisesta verkosta.

Hwang - Hwang on tunnetusti aika nopeasti pitkästyvää sorttia, ja tällaisen toimintaspektaakkelin jälkeen ei takuulla ainakaan nukuta. Alkajaisiksi hän siis kartoittaa ympäristön erilaiset tilat (etenkin yksityisyyttä tarjoavat), ja kun todetaan, että taistelupanssarista voi luopua, tekee näin sekä alkaa etsiä seuraa jonka kanssa juhlistaa sitä, että ollaan vielä hengissä, mieluiten iloisen komerossa käpälöinnin merkeissä... Mahdollisten partnereiden listalla on ensimmäisenä Choshi, sen jälkeen Nytorp (sen sijaan kaikkia vakavia keskusteluja mitä nämä ja Hammer ehkä käyvät Hwang toki välttelee huolellisesti). Jos näistä ei ole seuraksi niin menee hieman haastavammaksi; pitänee tarkastella mikä muiden fiilis on.

Reaktorin ohjauskeskuksesta on turvattu viisi huonetta (kontrollikeskus, kaksi toimistoa, kylpyhuone, kahvihuone) plus näiden väliset käytävät, joissa ilmanvaihto kulkee Olanon virityksen läpi ja joiden ovet ja turvakamerat on eristetty muista järjestelmistä. Turvatun tilan ulkopuolellekin voi mennä, mutta silloin on hyvä olla aliupseerin hyväksyntä, kaveri mukana ja panssari yllä. Periaatteessa täältä on mahdollista livahtaa vaikka kaupungin raunioihin, tosin sieltä tuskin löytyy seuraa...

Ebtehaj - On vähän poissa tolaltaan, tosin tätä ei välttämättä huomaa kuin Nsue tai jos on poikkeuksellisen terävä ihmisluonnon tuntija.
CategoryPelit - CategoryPelit2145 - CategoryDeepBlack
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki