Devil and the Deep Black Sky 31a: Parempi maailma<-- 31: Ave Maria - 32: Tane-Rore -->


"Mikäli tämä kuorinippu sattuisi löytymään, ja luovuttaisin sen teille, ymmärrämmekö että se ei koskaan tulisi enää minun riesakseni?"
- kapteeni Luandamo, New Manilan poliisi

 


New Manila, joulun välipäivät, 2146


Iglesias ja Falk päättävät sekaantua New Manilan paikallisasioihin. Mies nimeltä Muazzar Alafas on murhattu 19.12., ja murhasta on pidätetty hänen veljensä Mukim. Muazzarilla on kuitenkin ollut kuorinippu, mutta New Manilan viranomaiset eivät halua katsoa sitä. Mukimia uhkaa kuolemanrangaistus tai mahdollisesti karkoitus - ja jälkimmäinen saattaisi kohdata myös hänen perhettään. Molemmat ovat siirtotyöläisiä Abandagolta, eikä New Manilan viranomaisia kauheasti kiinnosta mitä heille tapahtuu.

Iglesias ja Falk käyvät paikallisella poliisiasemalla ja pääsevät pienen byrokraattisen tanssin jälkeen jututtamaan Mukimia ja hänen juristiaan. Odottaessaan sinne pääsyä Iglesias kertoo Falkille, että hänellä on hallussaan Denisovichin "Ionian Labours", jonka hän sai nimettömänä lahjana. Falk ilmaisee halua lukea kirja. Kumpikaan ei keksi, miksi se olisi annettu nimettömänä lahjana, mutta varmaankin kirja oli juuri täällä helppo hankkia.

Kuulustelu Mukimin kanssa saadaan. Kun pidätetty mies saadaan uskomaan, että Tasavallan sotilaat ovat hänen puolellaan, hän vakuuttaa syyttömyyttään ja väittää, että hänen veljensä oli enkeli joka ei koskaan tehnyt pahaa kenellekään ja jolla ei ollut vihollisia eikä vaarallista politiikkaa eikä mitään. Hän antaa sotilailla listan henkilöitä, joita pitäisi jututtaa. Tämä kuulostaa tympeältä poliisityöltä.

Niinpä sen sijaan kaksikko suostuttelee poliisin luopumaan vainajan kuorinipusta. Tätä varten keksitään väite, että sotilastiedustelu tarvitsee sitä johonkin terrorismitutkimukseen liittyen. Paikallinen kapteeni luovuttaa nipun kun hänelle vakuutetaan, että sen jälkeen hänen ei enää tarvitse kuulla siitä.

Falk kävelee sisään Tasavallan sotilastiedustelun toimistoon kasarmilla, ja sanoo, että hänen tarvitsisi tutkia kuorinipussa olevaa mieltä. Päivystävä luutnantti tarkistaa hänen kredentiaalinsa, ja lomakkeen täyttämisen jälkeen päästää ajamaan kuorinippua simulaatiossa. Falk ohjaa simulaatiota tekemään vainajalle alkuperäisen näköisen kehon, ja on itse paikalla AR-laseilla. Simulaatio on yksinkertainen puutarha - sopivan rauhoittava, mutta selvän epätodellinen. Sitten hän käynnistää nipun. Mitään varsinaista ohjeistusta tähän ei ole, JSFI olettaa, että Falk tietää mitä tekee.

Muazzar havahtuu tietoisuuteen, ja saa paniikkikohtauksen. Falk oli odottanut tätä, ja pyrkii puhumaan Muazzarille rauhoittavasti. Muazzar tajuaa, että hänet murhattiin, ja tahtoo tietää onko hänen perheensä kunnossa - Falk vakuuttaa, että on. Vaikka Muazzarin pakokauhu ja trauma ei väistykään, hän pystyy kuitenkin vastaamaan kysymyksiin. Hän sanoo, että häntä puukotti hänen työtoverinsa nimeltä Curt Harper, koska heillä oli tyhmä riita rahasta jota Muazzar oli lainannut eikä voinut maksaa takaisin. Syyllisyydentunto ja kauhu vuorottelevat Muazzarin simuloiduilla kasvoilla, kun hän tajuaa olevansa simulaatio.

Kuulustelu, tai keskustelu, on hyvin raskas kokemus, mutta Falk onnistuu pysymään rauhallisena. Hän ottaa kaikki relevantit yksityiskohdat, ja kysyy sitten, mitä Muazzar toivoisi nipullaan tehtävän. Muazzar haluaisi, että se lähetetään jonnekin, jossa hän voi saada uuden kehon - vaikka Abandagolle, jos on aivan pakko, mutta mieluummin jonnekin inhimillisempään paikkaan. Falk lupaa, että näin tehdään. Sitten Muazzar kysyy, mitä hänelle nyt tapahtuu - lakkaako hän olemasta. Falk selittää rauhallisesti, että se on vain kuin nukahtaisi, ja sitten hän sammuttaa simulaation.

Hän pitää kuorinipun itsellään, ja JSFI merkitsee sen olevan hänellä, mikäli jotain kysymyksiä herää. Hänellä on hieman pahoinvoiva olo kokemastaan, joten hän menee näyttämään Iglesiasille videotallenteen kuulustelusta. Iglesias katsoo myös nauhoitteen läpi, ja näkee siitä Muazzarin kauhun. Kuitenkin mies haluaa selvästi vielä jatkaa elämäänsä, sellaisena kuin se enää on. Curt Harperin nimi oli esiintynyt Mukimin antamissa henkilöiden luettelossa.

Koska mielen kopion virtuaalitodellisuuskuulustelu ei varmaankaan paljon paikallisille viranomaisilla painaisi, Harperia käydään jututtamassa. Hän löytyy parakkibaarista juomasta, aivan kuin häntä painaisi jokin. Tasavaltalaisten upseerien saapuminen kääntää melkoisesti päitä surkeassa siirtolaisbaarissa. Falk ja Iglesias lähestyvät häntä, ja sanovat, että hän oli kuulemma joutunut viikko sitten tappeluun ja puukottanut jotakuta. Syyllisyys paistaa Harperin kasvoilta, kun hän kysyy, kuka näin kertoo?

Lopulta humalainen mies on melko helppo saada tunnustamaan. Ainoa syy mikä on estänyt häntä tekemästä niin on huoli hänen omasta perheestään. Kun tasavaltalaiset sanovat tekevänsä kaikkensa, että hänen perhettään ei karkoiteta, hän suostuu lähtemään heidän mukanaan poliisiasemalle tunnustamaan tekonsa. Loppu on lähinnä poliisin sisäistä byrokratiaa. Hetken näyttää siltä, että joku aiemman pidätyksen henkilökohtaisesti ottanut poliisi haluaa kyseenalaistaa tämän tunnustuksen, mutta jostain löytyy oikean poliisityön siemen. Kuusikymmenvuotias etsivä toteaa, että Harper tuntuu tietävän tapahtuneesta kaiken, joten hän on luultavasti syyllinen. Hänet otetaan säilöön ja Mukim vapautetaan.

Iglesias käy juttelemassa etsivämajurin kanssa. Tämä suhtautuu häneen varsin penseästi ja kysyy, onko Tasavallalla aikomus ratkoa myös muut satakunta selvittämätöntä murhaa jotka ovat mapeissa hänen takanaan. Iglesias sanoo vain tahtovansa varmistaa, että Harperin perhettä ei karkoiteta. Majuri sanoo, että jos heillä on järkevät työt eikä mitään tekemistä rikoksen kanssa, ei kukaan heihin tule koskemaan. Tähän täytyy tyytyä.

Lopulta Mukimin ja Muazzarin perhe tarjoaa Falkille ja Iglesiasille kiitollisen illallisen. Kuorinipun kohtaloa pohditaan, mutta abandagolaisilla on tähän jos nyt ei ihan rutiini niin ainakin jonkinlainen suunnitelma. Muazzarin rahat siirretään tilille muualle - tässä tapauksessa Europaan, ja kuorinippu postitetaan sinne. Yhdessä sukulaisilta kerätyn kolehdin kanssa rahat riittävät halpaan podikehoon, ja Muazzar voi yrittää Europalla rakentaa elämänsä uudelleen. Ei se äärimmäisen helppoa ole, mutta selvästi se on mitä hän tahtoisi tehdä. Kuorinipun postittaminen Tasavallan postissa voi olla vähän epävarmaa, mutta Falk jättää mukaan saatteeksi sotilastiedustelun ilmoituksen, että nippu on tarkistettu ja häneen voi olla yhteydessä asiasta. Tämä luultavasti riittää. Useimmat abandagolaisista näyttävät suhtautuvan kuorinippuihin paljon luontevammin kuin tasavaltalaiset, tosin joku jäärä myös mutisee, että kuolleen pitäisi antaa vain pysyä kuolleena.

Operaation jälkeen Iglesias päättyy hieman kyselemään Falkilta nanofabrikaattorista, mutta Falk sanoo, että tämä ei ole asia jota käsitellään, ennenkuin molemmat ovat jälleen Ger∂rillä ja poissa palveluksesta. Jälkimmäiseen on vielä 18 kuukautta.

<-- 31: Ave Maria - 32: Tane-Rore -->CategoryPelit - CategoryPelit2144 - CategoryDeepBlack
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki