Revision [974]

This is an old revision of DeepBlackSky31 made by AdminDare on 2019-05-20 10:17:55.

 

Devil and the Deep Black Sky 31: Ave Maria<-- 30: Exarchiaan - 32: -->


"De Arcio on oikea sotasankari, se ansaitsi Cruz de la Servicion!"
- Vettermoln

 


Sosiaalisia suhteita

New Manilan habitaatti, Jupiterin Kreikkalaiset, joulu 2145

NEW MANILA
New Manilan lippu
Sijainti: Jupiterin kreikkalaiset, häntäpää (42800 Lakhmos)

Perustettu: 2100

Tyyppi: Kennosto / proto-Reagan
Mitat: Akselit 30 km / 20 km
Painovoima: pyörimispainovoima (parhaimmillaan 0,47 G

Väkiluku: 140 000

Etniset ryhmät: Filippiiniläiset (80%), muut aasialaiset (15%), latinalaisamerikkalaiset (5%)

Kielet: Filipino, espanja, englanti

Uskonto: Katolinen, islam (2%), buddhalaisuus (1%)

Elinkeinot: Kaupankäynti, jalostaminen

Naapureita: Autrans Astra, Stepper's Refuge


Saint Eskilin miehistö on saanut kymmenen päivän joululoman. Koska alus on edelleen Kreikkalaisilta, ja matka sieltä kotiin kestäisi yli viikon, joululoma vietetään New Manilan protektoraatissa. Saint Eskiliä korjataan kiertoradalla, satahenkinen miehistö laskeutuu asteroidille ja etenee sen sisään rakennettuun kaupunkiin. Ensimmäisen päivän aikana sotilaille selviää, että New Manila on arvoiltaan varsin takapajuinen (itsestään liikkuvat robotit on lähes täysin kielletty, kaikki työt teetetään ihmisillä, lisääntyminen tapahtuu ilman eksokohtuja, sukupuolten tasa-arvo on vinossa ja seksuaalivähemmistöt on tapakulttuurissa segregoitu). Acostalle tämä tuo mieleen Luján V:n, muut puistelevat vaihtelevassa määrin päätään omituisuuksille.

Syrjäisen habin pari hotellia on jo valmiiksi täynnä Tasavallan sotilaita, mutta paikalliset vuokraavat omia asuntojaan vieraille melkoiseen hintaan. Varattomimmat (kuten Vincenzo De Arcio) tyytyvät halpaan kommunaaliseen riippumattomajoitukseen, mutta useimmat vuokraavat yksin tai kimpassa asuntoja. Sota-alueella palkkaa on kertynyt säästöön, ja sitä tuhlataan. Useimpien loma alkaa shoppailulla: vaatteita, joululahjoja ja muita välttämättömyyksiä. Hintataso vaihtelee, mutta enimmäkseen se on suhteellisen halpaa.

Bileporukka (Erasto Texidor, Peter Hwang, Jola Ravn, Haideh al-Hamar, Natalie Scholl ja Ulrike Bogedal) vuokraavat asunnon ja lähtevät oitis etsimään menomestoja. Käsittämättömät seksuaaliorientaatioon perustuvat baarit aiheuttavat heille huvitusta ja turhautumista - Texidor ei ole superkiinnostunut kundeista, mutta tavalliset baarit ovat hänelle liian keski-ikäisiä, eikä Bogedal täysin hahmota, minkä vuoksi yksikään mies baarissa ei muka ole yhtään lämpenemässä naisille. Todetaan paikan olevan vallankumouksen tarpeessa. Acostalle hommat ovat mutkattomia: hän vaihtaa bilevaatteet ylle, ja tanssii ei-sateenkaarialueen tanssimestassa aamuun saakka. Jotkut löytävät itselleen seuraa, ainakin Hwang ja al-Hamar (tosin al-Hamarin iskemä atleettinen tyttö haluaa kuulla aivan liikaa Tasvallan sotavoimista). Jola Ravn draamailee Ingrid Olafsenin suhteen - hän ei kestä mitään jäähyväisiä palveluksesta poistuvan kersanttisäätönsä kanssa.

 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/birgit_vettermoln_figure.jpg) De Arcio, Vettermoln ja Lillehammer suorittavat baarikierrosta, ja heidän joukkoonsa lyöttäytyy muitakin valtauksen ihmisiä. Vaikka New Manila on Tasavallan protektoraatti, sillä on myös oma armeijansa, ja pientä nokittelua paikallisten sekä Tasavallan sotilaiden välillä esiintyy. Se ei kuitenkaan eskaloidu pahasti. Paikallinen sosiaalinen konservatiivisuus hämmentää tätäkin joukkoa: ilmeisesti tyttöjen ja naisten kuuluu olla ainakin valtavirrassa todella hyveellisiä, mikä siis merkitsee, että kaikki pokaaminen on tehtävä hieman diskreetisti ja naisen kunnia säilyttäen. Miehet saavat kai olla miten irstaita tahtovat. De Arcio herää aamulla riippumatostaan muisti kateissa, mutta hänen ektossaan on paikallisen tytön kanssa otettu kuva ja tämän yhteystiedot.

Jouluaatonaatto


Biletyksen ohella nautitaan kulttuurista. New Manilan suurimmassa luolassa on osana Pyhän Rodrigon katedraalia kivi kiveltä Maapallon Filippiineiltä siirretty Pyhän Ninon torni, jota kaikki katoliset tai nähtävyyksistä kiinnostuneet ihailevat. Katedraalissa Acosta yhyttää niin ikään Lujanin neitsyttä rukoilevan Lavezzin. Rikollisella on yllättävän harras meno, ja hän mainitsee veitsitaistelusalista, jossa oli eilen pikaisesti käväissyt. Acosta päättää vilkaista tätä.

Toinen kiinnostava asia on eläintarha: puolen geen painovoiman ansiosta täällä voi pitää jopa suuria nisäkkäitä. Sotilaista ainoastaan yhden geen Pinochetin maa- ja karjataloushabista kotoisin oleva de Arcio on nähnyt tällaisia aiemmin, muut ihkuileva lehmistä, porsaista ja pienistä norsuista joita kalliissa eläintarhassa on. De Arcio puistelee päätään vähän kitukasvuisen näköisille elikoille. Lisäksi eläintarhassa on pari simpanssia, jotka käyttäytyvärt toisin kuin aiemmin tavatut simpanssit - eli eivät käytä vaatteita tai puhu.

Veitsitaistelusalissa Acosta pääsee käyttämään ultimaattikenraali Matar Ntheppeltä perimiään taitoja, ja tekee vaikutuksen paikallisiin taidollaan ja omintakeisella tyylillään. Hän saa paljon uusia kavereita, ja päätyy veitsitekniikoiden kulttuurivaihtoon

De Arcio koettaa onneaan Juanita-tytön kanssa, mutta hänen sosiaalinen silmänsä ei aivan riitä täkäläiseen hienovaraiseen lähestymiseen. Syntyy tappelu Juanitan kunniiaa varjelevien miesten kanssa, ja maalaispoika on saada köniinsä. Kuitenkin häntä tukemaan ilmestyvät Ibarra, Lillehammer sekä Vettermoln. Tappelu eskaloituu, poliisi soitetaan, ja Ibarra jää painimaan pamputtajien kanssa suojatakseen muiden pakoa yöhön.

 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/erasto_texidor_figure.jpg) Texidor ja Hwang ovat tulleet siihen tulokseen, että New Manila pitää sivistää vaikka väkisin, ja he siirtyvät bilettämään valtavirtaa edustavaan tanssipaikkaan. Molempien lookki on täysin tänne sopimaton, ja paikalliset suhtautuvat heihin lievällä tyrmistyksellä. Texidorin kyberkäsikin on täällä ilmeisesti jonkinlainen epäsopiva juttu, kybernetiikka pitäisi kätkeä, ja tätä ei tietenkään tehdä. Texidor ja Hwang tanssivat hitaita ja Hwang riemastuu tilaisuudesta saada iskettyä Texidor - mutta koko homma olikin vain Texidorin ovelaa juonta saada kokeilunhaluisempia naisia lähtemään heidän mukaansa yöksi.

Vettermoln on paikantanut habista elävää musiikkia. Tarjonta ei ole suuren suuri, mutta perinteistä brittiläistä kansanmusiikkia (eli punkkia) soittava Frozen Snot kerää muutamia reippaasta rokista pitäviä sotilaita yleisönsä joukkoon. Bändi ei tarkalleen ole paikallisia: he ovat matalapalkkatyötä tekeviä siirtotyöläisiä, ja aggressiivisen musiikin välissä pitävät poliittisia puheenvuoroja siitä, kuinka huonosti New Manila kohtelee siirtotyövoimaansa. Useimpia politiikka ei kuitenkaan kiiinnosta, vaan he ovat tulleet ahtaaseen tehdashalliin pogottamaan. al-Hamar nappaa paikallisen punkkaripojan, vetää nappeja, ja nai tätä keikkamestan vessassa. Keikan jatkot ovat siirtoduunareiden kaljabaarissa, jossa kaljan lisäksi on tarjolla lisää paikallispolitiikkaa.

Jouluaatto
Pelinjohtajan kommentteja


Kuvaus kesken!

Olin melkoisessa flunssassa pelauttaessani, enkä tiedä miten hyvin ajatus kulki. En myöskään tajunnut varoittaa joululahjonnasta etukäteen, joka oli vähän typerä amatöörimoka.

Sittenkin, peli oli minusta riemastuttavan pöhkö. Tosiaan juonikin oli olemassa, mutta se oli olemassa vain hätätilannetta varten eikä siihen onneksi tartuttu. Tyhmät sosiaaliset kuviot olivat riittävän viihdyttäviä. Pidin siitä, miten jokainen ihmssuhdekuvio oli jotenkin vaikea tai vähintään epäilyttävä. Olisin mielelläni syventynyt niihin vielä enemmänkin, mutta kuuden pelaajan pelissä ei ihan kauheasti ehdi. Nytkin pelkäsin, että välillä liikuttiin vähän liian hitaasti.

<-- 30: Exarchiaan - 32: -->CategoryDeepBlack - CategoryPelit
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki