Wiki source for DeepBlackSky31


Show raw source

====Devil and the Deep Black Sky 31: Ave Maria====


[[DeepBlackSky30| <-- 30: Exarchiaan]] - [[DeepBlackSky32| 32: Tane-Rore --> ]]
[[DeepBlackSky31a| 31a: Parempi maailma --> ]]
[[PowerFailure| Power Failure --> ]]

<<//"De Arcio on oikea sotasankari, se ansaitsi Cruz de la Servicion!"
- Vettermoln//<<
::c::

{{image url="images/31_kaverit.jpg" width="800" title="Sosiaalisia suhteita"}}

===New Manilan habitaatti, Jupiterin Kreikkalaiset, joulu 2145===
>>**NEW MANILA**
{{image url="images/new_manila_flag.jpg" width="300" title="New Manilan lippu"}}
Sijainti: Jupiterin kreikkalaiset, häntäpää (42800 Lakhmos)

Perustettu: 2100

Tyyppi: Kennosto / proto-Reagan
Mitat: Akselit 30 km / 20 km
Painovoima: pyörimispainovoima (parhaimmillaan 0,47 G

Väkiluku: 140 000

Etniset ryhmät: Filippiiniläiset (80%), muut aasialaiset (15%), latinalaisamerikkalaiset (5%)

Kielet: Filipino, espanja, englanti

Uskonto: Katolinen, islam (2%), buddhalaisuus (1%)

Elinkeinot: Kaupankäynti, jalostaminen

Naapureita: Autrans Astra, Stepper's Refuge
>>

Saint Eskilin miehistö on saanut kymmenen päivän joululoman. Koska alus on edelleen Kreikkalaisilta, ja matka sieltä kotiin kestäisi yli viikon, joululoma vietetään New Manilan protektoraatissa. Saint Eskiliä korjataan kiertoradalla, satahenkinen miehistö laskeutuu asteroidille ja etenee sen sisään rakennettuun kaupunkiin. Ensimmäisen päivän aikana sotilaille selviää, että New Manila on arvoiltaan varsin takapajuinen (itsestään liikkuvat robotit on lähes täysin kielletty, kaikki työt teetetään ihmisillä, lisääntyminen tapahtuu ilman eksokohtuja, sukupuolten tasa-arvo on vinossa ja seksuaaliset suuntautumiset on tapakulttuurissa segregoitu). Acostalle tämä tuo mieleen Luján V:n, muut puistelevat vaihtelevassa määrin päätään omituisuuksille.

Syrjäisen habin pari hotellia on jo valmiiksi täynnä Tasavallan sotilaita - Saint Eskil ei ole ainoa alus habin liepeillä - mutta paikalliset vuokraavat omia asuntojaan vieraille melkoiseen hintaan. Varattomimmat (kuten Vincenzo De Arcio) tyytyvät halpaan kommunaaliseen riippumattomajoitukseen, mutta useimmat vuokraavat yksin tai kimpassa asuntoja. Sota-alueella palkkaa on kertynyt säästöön, ja sitä tuhlataan. Useimpien loma alkaa shoppailulla: vaatteita, joululahjoja ja muita välttämättömyyksiä. Hintataso vaihtelee, mutta enimmäkseen se on suhteellisen halpaa.

Bileporukka (Erasto Texidor, Peter Hwang, Jola Ravn, Haideh al-Hamar, Natalie Scholl ja Ulrike Bogedal) vuokraavat asunnon ja lähtevät oitis etsimään menomestoja. Käsittämättömät seksuaaliorientaatioon perustuvat baarit aiheuttavat heille huvitusta ja turhautumista - Texidor ei ole superkiinnostunut kundeista, mutta tavalliset baarit ovat hänelle liian keski-ikäisiä, eikä Bogedal täysin hahmota, minkä vuoksi yksikään mies baarissa ei muka ole yhtään lämpenemässä naisille. Todetaan paikan olevan vallankumouksen tarpeessa. Acostalle hommat ovat mutkattomia: hän vaihtaa bilevaatteet ylle, ja tanssii ei-sateenkaarialueen tanssimestassa aamuun saakka. Jotkut löytävät itselleen seuraa, ainakin Hwang ja al-Hamar (tosin al-Hamarin iskemä atleettinen tyttö haluaa kuulla aivan liikaa Tasvallan sotavoimista). Jola Ravn draamailee Ingrid Olafsenin suhteen - hän ei kestä mitään jäähyväisiä palveluksesta poistuvan kersanttisäätönsä kanssa.

{{image class="left" url="images/birgit_vettermoln_figure.jpg" width="300"}}De Arcio, Vettermoln ja Lillehammer suorittavat baarikierrosta, ja heidän joukkoonsa lyöttäytyy muitakin valtauksen ihmisiä. Vaikka New Manila on Tasavallan protektoraatti, sillä on myös oma armeijansa, ja pientä nokittelua paikallisten sekä Tasavallan sotilaiden välillä esiintyy. Se ei kuitenkaan eskaloidu pahasti. Paikallinen sosiaalinen konservatiivisuus hämmentää tätäkin joukkoa: ilmeisesti tyttöjen ja naisten kuuluu olla ainakin valtavirrassa todella hyveellisiä, mikä siis merkitsee, että kaikki pokaaminen on tehtävä hieman diskreetisti ja naisen kunnia säilyttäen. Miehet saavat kai olla miten irstaita tahtovat. De Arcio herää aamulla riippumatostaan muisti kateissa, mutta hänen ektossaan on paikallisen tytön kanssa otettu kuva ja tämän yhteystiedot.

===Jouluaatonaatto===

Biletyksen ohella nautitaan kulttuurista. New Manilan suurimmassa luolassa on osana Pyhän Rodrigon katedraalia kivi kiveltä Maapallon Filippiineiltä siirretty Pyhän Ninon torni, jota kaikki katoliset tai nähtävyyksistä kiinnostuneet ihailevat. Katedraalissa Acosta yhyttää niin ikään Lujanin neitsyttä rukoilevan Lavezzin. Rikollisella on yllättävän harras meno, ja hän mainitsee veitsitaistelusalista, jossa oli eilen pikaisesti käväissyt. Acosta päättää vilkaista tätä.

Toinen kiinnostava asia on eläintarha: puolen geen painovoiman ansiosta täällä voi pitää jopa suuria nisäkkäitä. Sotilaista ainoastaan yhden geen Pinochetin maa- ja karjataloushabista kotoisin oleva de Arcio on nähnyt tällaisia aiemmin, muut ihkuileva lehmistä, porsaista ja pienistä norsuista joita kalliissa eläintarhassa on. De Arcio puistelee päätään vähän kitukasvuisen näköisille elikoille. Lisäksi eläintarhassa on pari simpanssia, jotka käyttäytyvärt toisin kuin aiemmin tavatut simpanssit - eli eivät käytä vaatteita tai puhu.

Veitsitaistelusalissa Acosta pääsee käyttämään ultimaattikenraali Matar Ntheppeltä perimiään taitoja, ja tekee vaikutuksen paikallisiin taidollaan ja omintakeisella tyylillään. Hän saa paljon uusia kavereita, ja päätyy veitsitekniikoiden kulttuurivaihtoon. Acostan taitoja hämmästellään, ja hän sepittää tarinan veitsitaistelukillasta Lujan V:llä.

De Arcio koettaa onneaan Juanita-tytön kanssa, mutta hänen sosiaalinen silmänsä ei aivan riitä täkäläiseen hienovaraiseen lähestymiseen. Syntyy tappelu Juanitan kunniiaa varjelevien miesten kanssa, ja maalaispoika on saada köniinsä. Kuitenkin häntä tukemaan ilmestyvät Ibarra, Lillehammer sekä Vettermoln. Tappelu eskaloituu, poliisi soitetaan, ja Ibarra jää painimaan pamputtajien kanssa suojatakseen muiden pakoa yöhön.

{{image url="images/erasto_texidor_figure.jpg" class="right" width="300"}}Texidor ja Hwang ovat tulleet siihen tulokseen, että New Manila pitää sivistää vaikka väkisin, ja he siirtyvät bilettämään valtavirtaa edustavaan tanssipaikkaan. Molempien lookki on täysin tänne sopimaton, ja paikalliset suhtautuvat heihin lievällä tyrmistyksellä. Texidorin kyberkäsikin on täällä ilmeisesti jonkinlainen epäsopiva juttu, kybernetiikka pitäisi kätkeä, ja tätä ei tietenkään tehdä. Texidor ja Hwang tanssivat hitaita ja Hwang riemastuu tilaisuudesta saada iskettyä Texidor - mutta koko homma olikin vain Texidorin ovelaa juonta saada kokeilunhaluisempia naisia lähtemään heidän mukaansa yöksi. Sivutuotteena selviää, että New Manilassakin äänioikeus on sidottu asepalvelukseen (joko habin oman tai Tasavallan), mutta vain 30% naisista käy tämän, joten useimmilla naisilla ei ole äänioikeutta lainkaan. Käynnissä on sosiaalinen reformihanke, joka antaisi myös synnyttäneille naisille äänioikeuden, mutta sotilaskonservatiivinen koneisto vastustaa tätä.

Vettermoln on paikantanut habista elävää musiikkia. Tarjonta ei ole suuren suuri, mutta perinteistä brittiläistä kansanmusiikkia (eli punkkia) soittava Frozen Snot kerää muutamia reippaasta rokista pitäviä sotilaita yleisönsä joukkoon. Bändi ei tarkalleen ole paikallisia: he ovat matalapalkkatyötä tekeviä siirtotyöläisiä, ja aggressiivisen musiikin välissä pitävät poliittisia puheenvuoroja siitä, kuinka huonosti New Manila kohtelee siirtotyövoimaansa. Useimpia politiikka ei kuitenkaan kiiinnosta, vaan he ovat tulleet ahtaaseen tehdashalliin pogottamaan. al-Hamar nappaa paikallisen punkkaripojan, vetää nappeja, ja nai tätä keikkamestan vessassa. Keikan jatkot ovat siirtoduunareiden kaljabaarissa, jossa kaljan lisäksi on tarjolla lisää paikallispolitiikkaa.

===Jouluaatto===

Lavezzi ja Acosta käyvät myös eläintarhassa. Lavezzi sanoo saaneensa selville, että täällä on kolmaskin Lujan V:n selviytyjä: Sombras-jengin ex-päällikkö Engracia Mendez. Sombras ja Huracan (johon Lavezzi ja prospektina myös Acosta kuuluivat) olivat verivihollisia. Todetaan, että ehkä Mendeziä ei haluta käydä moikkaamassa.

Saint Eskilillä korjauksia valvonut Iglesias pääsee viimein myös aloittamaan lomansa. Hän on seuraillut kaveriensa somepäivityksiä ja lukenut New Manilasta, ja tietää mihin on menossa. Acosta, Falk, Coleman ja de Vooght ovat vuokranneet yhdessä tilavan kaksion, jonne hänkin majoittuu. Hän juoksee läpi samoja nähtävyyksiä kuin muutkin, ja valmistautuu illan ohjelmaan.

New Manilalla on oma kardinaali, Nicolas Guideverno, ja jouluyönä hän on johtamassa keskiyön messun Pyhän Rodrigon katedraalissa. Huomattavan suuri joukko Saint Eskilin sekä muiden alusten sotilaita osallistuu siihen, useimmat univormuissa ja täysissä kunniamerkeissä. Sankariteoista kertova //Cruz de la Servicio// kiiltää de Arcion rinnassa, Acostalla ja Iglesiasilla on taistelusta haavoittumisesta kertovat //Herido en Combate// sekä ansiotuneesta komentotehtävästä annetut //San Cristobalin tähdet// .

Messun ollessa käynnissä ateisteilla ja agnostikoilla on omat varjobileet. 95-prosenttisestii katolinen kaupunki on aavemainen ja tyhjä kaikkien seuratessa messua. Koska vuonna 2145 profeetta Muhammedin syntymäjuhla on osunut samalle päivälle kuin joulupäivä, ja New Manilan muslimeilla on myös illallistapahtuma. Al-Hamar käy täällä syömässä ja juoruilemassa.

===Joulupäivä===

{{image url="images/Kuvitus/xmas_draw_text.jpg" width="300" class="left" title="Myötäpäivään kello yhdestätoista: matruusi Peter Hwang, matruusi Sarah London, alikersantti Daniela Valcuijan, matruusi Jola Ravn ja matruusi Ulrike Bogedal"}}Joulupäivänä Saint Eskilin sotilaat ovat varanneet itselleen joukon pöytiä ravintolasta ja viettävät pitkää juhlalounasta pitkin päivää. Täällä jaellaan joululahjoja - hilpeitä, vittuilevia ja liikuttavia. Jola Ravn jakaa eksilleen seksikkäitä vaatteita, Hwang on antanut omilleen suklaata. Acosta löytää omasta paketistaan Huracan-jengihuivin ja krusifiksin - Lavezzilta. Iglesias saa fyysisen kirjan, jonka hän kätkee nopeasti näkyvistä. de Arciolle on ostettu hieno silkkipaita pelastamaan hänet maalaispojan pukeutumiselta. Etenkin Acosta on ostanut monille lahjakortteja kylpylään, sellainenkin harvinaisuus täällä kun on. Holst saa molemmilta infraryhmiltä robottiundulaatin (hankittu jostain muualta kuin täältä) ja työkalusarjan. Vettermoln saa "delegointitarralappuja" sekä laillisuuden rajaa hipovan casa-arturolaisen älyjakoavaimen. Hwang saa ammattimaisesti editoidun videon sukkulalentotaidonnäytteistään (Sokolovilta ja Londonilta). Coleman saa itsetehdyn alastonkuvapostikortin Valcuijanilta ja kavereilta.

{{image url="images/jola_ravn_figure.jpg" width="300" class="right"}}Illasta monet päätyvät käyttämään kylpylälahjakorttejaan. Iglesias ja Valchak rentoutuvat porealtaassa. He tilaavat shampanjaa, ja juovat maljoja lähestyvälle kansalaisuudelle.

Texidor, Hwang, Scholl ja Jola Ravn käyttäytyvät (paikallisittain) sopimattomasti yhdessä poreammeessa. Täysin yllättäen heidän joukkoonsa hyppää myös Merlin de Vooght, ilmeissti aikeena seurata säädytöntä menoa oikein läheltä. Jääkuninkaana pidetty kundi ei paheksu kosketuksia, vaikka pysyykin vähän etäällä Hwangin ja Schollin kähmiessä häntä. Kylpylän henkilökunnalle tämä on viiemeinen pisara, ja viisi tyyppiä heitetään kadulle. He jatkavat viinakaupan kautta bilekämpälle.

Vincenzo De Arcio on ainoa uimataitoinen, ja testailee uintia puolessa geessä. Uima-altaaassa hän törmää odottamatta tuttuun naamaan: samasta kylästä samoihin aikoihin laivastoon lähtenyt naapurin tyttö nimeltä Anjelica Ros on täällä. Anjelica toimii 55. Kreikkalaislaivueen huollossa ja hänen tämänetkinen asemapaikkansa on New Manila. Vettermoln ilmestyy kertomaan Anjelicalle de Arcion urotöistä Mioryn kapinan yhteydessä. Pinochetilaiset vaihtavat kuulumisia tutuista: kolmas samasta kylästä laivastoon lähtenyt tyyppi, Ricardo Suarez, menehtyi Saint Genevieven räjähdyksessä puolitoista kuukautta sitten. Kylpylästä siirrytään baariin. Anjelica ja Vincenzo häipyvät jonnekin catchuppaamaan, muu korttipelirinki jää baariin pohtimaan omia ihmissuhdetilanteitaan (kellään ei ole ihmissuhteita, ja kaikki vakuuttavat että parempi niin).

Acosta käy Lavezzin kanssa hienolla illallisella. Viinitarjonta on kohtalaista, enemmän persoonallista kuin laadukasta. Acosta päätyy kertomaan Lavezzille veitsitaistelutaitojensa alkuperän: [[DeepBlackSky10| mielten yhteys ultimaattikenraali Matar Ntheppeen]]. Lavezzi pyytää häntä näyttämään, ja niinpä kaksikko siiryy jälkiruuan jälkeen veitsisalille. Siellä he matsaavat aikansa, ja on ilmeistä, että Acosta on Lavezzia parempi. Sparraus on kuumaa puuhaa. Siirryttäessä suihkuun Lavezzi heittää Acostalle kutsuvan katseen. Acosta järjestää veitsitaistelututtujensa kautta itselleen lainaksi asunnon, siirtyy sinne, ja tekstaa Lavezzille osoitteen. Lavezzi ilmestyy paikalle, ja kaksikko repii toisltaan vaatteet päältä ja hyppää sänkyyn.

Bilekämpällä käynnissä on sosiaalisesti hankalat orgiat: Hwang on viimein saanut de Vooghtin innostumaan seksistä. Jola Ravn on soittanut paikalle Ingrid Olafsenin, ja kaksikko vihanussii menemään. Scholl tunkee kolmanneksi mukaan Hwangin ja de Vooghtin menoon, ja Texidor ei oikein tiedä mitä itsellään tekisi. Lopulta lähinnä Hwang ja de Vooght nauttivat olostaan.

Valchak ja Iglesias juovat kuohuviinin ja jatkavat baariin. He avautuvat sotilaselämän vieraannuttavuudesta, lomalla olemisen vaikeudesta ja sosiaalisten kuvioidensa tyhjyydestä. Iglesias sanoo kadehtivansa Valchakin aivoja ja Valchak Iglesiasin sosiaalista lahjakkuutta. Valchak sanoo, ettei hänellä ole ollut oikeastaan edes lyhyitä suhteita palvelusaikana, ja Iglesias kertoo saman. Valchak on tästä ällistynyt, ja väittää, että Iglesias voisi saada ihan kenet tahansa aluksella - että häneen ihastuneita riittää. Esimerkkinä hän mainitsee Julieta Abellon. Tämä tulee Iglesiasille täysin puun takaa: Julieta oli hänen kämppiksensä Ger∂rin yliopistoajoilta, ja hän on ajatellut tätä vain kaverinaan.

Humalainen kaksikko päätyy lopulta Iglesiasin kämpälle. Täällä on myös Falk, joka naljailee Valchakin paikallaolosta ja puhuu jotain paikallispolitiikasta. Iglesias ja Valchak päätyvät nukkumaan sylikkäin.

===Seuraavat päivät===

Korttipelirinki nakkelee frisbeetä puistossa ja esittelee veitsitemppuja. Lillehammer sanoo siskolleen, että Ibarra yrittää selvästi iskeä tätä. Vettermoln ei ole tajunnut asiaa lainkaan.

Iglesias käy vaateshoppailemassa Valchakin kanssa, ja kuuntelee Acostan kerotmusta Lavezzista. Iglesias lukee joululahjaksi saamaansa kirjaa. Se on A. Denisovichin //Ionian Labours//, Tasavallassa kielletty teos Maui Pateran vankilaoloista. Kirja maalaa huolestuttavan kuvan siitä, mitä Tasavallan rangaistuslaitoksissa oikein tapahtuu ja mitä Tasavallan turvallisuusneuvosto tekee pitääkseen kiinni vallastaan. Iglesias ei tiedä, mitä ajattelisi, eikä liioin tiedä, miksi kirja hänellä on tai keneltä se on - lahjassa ei ollut nimeä. Hän päätyy kertomaan tästä Julieta Abellolle, jolta kirja ei ainakaan ollut peräsisin. Tämä pyytää saada lukea sitä.

Hwang tajuaa de Vooghtin ihastuneen häneen. Tämä on pilotille hieman uusi tilanne, ja hän pakenee sitä ärsyttävien kaveriensa seuraan. De Vooght ei jaksa Bogedalia ja Astridsdottiria kauaa, ja poistuu, mutta käy kertomassa Acostalle kuinka ihana Hwang on. Acosta haistaa katastrofin, muttei keksi keinoa kiertää sitä.

Vettermoln ja Ibarra päätyvät harrastamaan reipasta seksiä Ibarran hotellihuoneessa.

Monet käyvät vielä erikseen hyvästelemässä Holstin ennenkuin tämä lähtee takaisin kohti Jupiterin sydänmaita.


===Pelinjohtajan kommentteja===


Olin melkoisessa flunssassa pelauttaessani, enkä tiedä miten hyvin ajatus kulki. En myöskään tajunnut varoittaa joululahjonnasta etukäteen, joka oli vähän typerä amatöörimoka.

Sittenkin, peli oli minusta riemastuttavan pöhkö. Tosiaan juonikin oli olemassa, mutta se oli olemassa vain hätätilannetta varten eikä siihen onneksi tartuttu. Tyhmät sosiaaliset kuviot olivat riittävän viihdyttäviä. Pidin siitä, miten jokainen ihmssuhdekuvio oli jotenkin vaikea tai vähintään epäilyttävä. Olisin mielelläni syventynyt niihin vielä enemmänkin, mutta kuuden pelaajan pelissä ei ihan kauheasti ehdi. Nytkin pelkäsin, että välillä liikuttiin vähän liian hitaasti.

New Manila oli aika hankala paikka pelauttaa ja suunnitella. Pelisisältönä homofobia ja seksismi ovat tympeitä eikä niiden ole tarkoitus olla tämän kampanjan teemoja millään tavalla; niinpä pyrin esittämään ne enemmän takapajuisina ja viime kädessä hampaattomina menneisyyden jäänteinä kuin oikeasti ahdistavina asioina. En tiedä, miten hyvin tämä toimi; en ehkä olisi ihan suuremmalle yleisölle koettanut niitä tällä tavoin käyttää. Toisaalta oli myös riski, että paikka vaikuttaisi pelkästään nykymaailman arvoilta siirrettynä keskelle scifipeliä, eikä sekään ollut tarkalleen tavoitteeni. Pelkään, että tämä ei silti superhyvin onnistunut, mutta ehkä nyt edes jotenkuten. Toisaalta, tällainen paikka toi myös mahdolliseksi osottaa hieman selkeämmin pelimaailman oikeaa vierautta: Tasavallan yleisellä skaalalla Texidor on lähinnä ärsyttävä dudebro, mutta Tasavallassa on ihan normaalia, että sellainen pukeutuu korsettiin lähtiessään bilettämään.

Joulupäivä 2145 on tosiaan myös profeetta Muhammein syntymäpäivä islamilaisen kalenterin mukaan. Lähde: https://www.al-habib.info/islamic-calendar/hijridateconverter.htm


[[DeepBlackSky30| <-- 30: Exarchiaan]] - [[DeepBlackSky32| 32: Tane-Rore --> ]]
[[DeepBlackSky31a| 31a: Parempi maailma --> ]]
[[PowerFailure| Power Failure --> ]]


----
CategoryPelit - CategoryDeepBlackMainStory - CategoryPelit2144 - CategoryPelit2145 - CategoryDeepBlack
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki