Revision [777]

This is an old revision of DeepBlackSky20 made by AdminDare on 2018-01-20 12:29:27.

 

Devil and the Deep Black Sky 20: Vallankaappaus<-- 19: Friedman - 21: -->

"Tästä tuli nyt meidän operaatiomme."
- Falk

 


Saint Sunniva, maaliskuu 2145


 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/marine_chain.jpg)
Ion avaruusjalkaväen 4. avaruusrynnäkkölaivueen Delta-komppanian 1. joukkue liftaa Saint Sunnivan kyydissä Friedmanilta Miorylle.| Matruusit joutuvat jakamaan punkkiaan ja muita tilojaan avaruusjalkaväen kanssa, ja ryhmänjohtajat majoitetaan aliupseerihytteihin. Matruusit valittavat punkkajaosta, avaruusjalkaväellä on hektinen treeniaikataulu, ja maaliosastona toimiva valtausryhmä sparraa heitä vastaan ja osoittaa olevansa niinikään osaavia. Falkin ja Holstin hyttiin majoitettu alikersantti Diaz on kotoisin pääkaupunki Libertystä, ja upseerikokeeseen lukemisen ohella kertoo ison maailman menosta.

Iglesias alkaa toden teolla käyttää unirytminsäätelyimplanttiaan, ja lukee upseerikokelaan tutkintoon useita ylimääräisiä tunteja päivässä. Se on helppoa, koska hän pärjää nykyään hyvin kahden tunnin yöunella.

Falk kerää Jaramillolta saamiensa ohjeiden mukaan työryhmän. Siihen kuuluvat hän, Acosta, Coleman, Iglesias ja de Vooght. Lento Friedmanilta Miorylle kestää viisi vuorokautta, ja sen viimeisenä päivänä Jaramillo pitää ryhmälle lyhyen käskynjaon. Hän sanoo kapteenin vapauttavan ryhmän Saint Sunnivan tehtävistä hetkeksi, koska Jupiterin avaruusjoukkojen tiedustelu (JSFI) ottaa heidät komentoketjuunsa. Jaramillolla on tiedustelussa kapteeniluutnantin arvo, ja hänellä on valtuudet antaa väliaikainen upseerikomissio ryhmälleen. Koko joukkue ylennetään tehtävän keston ajaksi sotilastiedustelun luutnanteiksi. Tehtävä suoritetaan Miorylla, ja sen ei pitäisi kestää kovin pitkään. Satamavapaa alkaa 0900, tehtäväselostus ja käskynjako ovat vuokratussa toimistossa Square Bulldog Buildingissa X-sektorilla kello 1000. Enempiä detaljeita ei vielä jaeta.

Joillekin Saint Sunnivalla on myönnetty 24 h satamavapaa, tosin Holst on halunnut pitää oman ryhmänsä aluksella, jotta hän pystyisi valvomaan huoltoa ja korjaamaan pakolaisten ja avaruusjalkaväen aiheuttamaa ylikuormitusta. Hän kiroilee, että joku oli tästä huolimatta mennyt hyväksymään Mackayn lomahakemuksen.

Kaupunkiin


Saint Sunniva jää Mioryn kiertoradalle, ja ensimmäinen sukkula vie ensimmäisen erän habiin matkustavia alas. Jaramillon työryhmä on tässä. Pohjoispään avaruussataman laskeutumismuodollisuudet ovat nopeat, kuten aiemminkin. Jopa rennolla Miorylla käynnistynyt sotatila näkyy: aiemmin hiljaisessa avaruussatamassa näkyy nyt sotilaita vartiossa. Junalla matkustetaan avaruussataman mikropainovoimasta sisemmäs, kunnes putkahdetaan ulos varsinaiseen Mioryn kaupunkiin asteroidin suuressa sisäluolassa. Kolmasosageen painovoima, raikas, tuoksuva ilma ja pintaa pitkin kurottava kaupunki aiheuttaa agorafobiaa.

Iglesiasin ektoon tulee muun mainospostin osalla europalaisen varmuuskopiointiklinikan mainos: klinikalla on konttori Miorylla, ja he muistuttavat, että edellisestä varmuuskopiosta on kolme kuukautta ja nyt on tilaisuus ottaa uusi. Niinpä kun muu ryhmä siirtyy syömään aamiaista, Iglesias ja de Vooght käväisevät Air Jernih -klinikan haarakonttorissa I-sektorilla. Klinikka on hyvin diskreetti ja virallisesti tarjoaa kosmeettista kirurgiaa, mutta mainostamatta se tarjoaa myös backup-mahdollisuuksia. De Vooght päätyy myös kirjautumaan europalaisen organisaation asiakkaaksi. Varmuuskopiointi kestää kotvasen.

Kapteeniluutnantti Arguelia Jaramillo JSFI:n univormussaSiviilivaatteissa koko ryhmä saapuu X-sektorilla olevaan Square Bulldog Buildingiin, jossa sijaitsee useiden pienten yritysten toimistoja. Täältä Jaramillo on vuokrannut ryhmälle valmiiksi kalustetun pikkuisen toimistotilan, joka toimii tukikohtana. Ensi töikseen Jaramillo antaa jokaiselle puettavaksi sotilastiedustelun mustan univormun asiaankuuluvilla arvomerkeillä. Univormulla on todella pelottava maine kaikkialla Tasavallassa, eivätkä sotilaat ole koskaan nähneet sen käyttäjiä näin läheltä. Univormuun kuuluu kevyt panssariliivi, HUD-aurinkolasit ja palveluspistooli. Ne istuvat hämmästyttävän hyvin, ja jopa Acostan ja Colemanin podimorfin jaloille on sopivat kengät. Ryhmä saa käyttöön myös sotilastiedustelun numeroimattomat ektot, jotka tarvittaessa toimivat myös kryptattuina peer-to-peer -lähettiminä.

Samalla kun jokseenkin järkyttynyt ryhmä sovittaa univormujaan, Jaramillo antaa tarkemman tehtäväkuvauksen. Kaksi kuukautta sitten sotilastiedustelun luutnantti Carlos Taury menehtyi Miorylla. Virallisesti kuolinsyy oli onnettomuus, mutta JSFI ei ollut tyytyväinen miliisin (Civil Defense Corps, CDC) antamaan selontekoon tapahtuneesta. Jaramillolla ja hänen ryhmällään on kaksi tehtävää: ensimmäinen on kävellä sisään CDC:n päämajaan, mennä tietokonekeskukseen ja ottaa kopiot kaikesta CDC:n aineistosta luutnantin kuoleman ympärillä.

Coleman (?) kysyy, eikö olisi järkevämpää mennä sisään vähän huomaamattomammin kuin täydessä univormussa. Jaramillo vastaa, että datan kerääminen on vain näennäinen syy käydä paikalla, ja se osa, joka kerrotaan CDC:lle. Tärkeämpää on päästä käsiksi CDC:n valvontadataan, ja pyyhkiä siitä Miorylle juuri laskeutuneet 25 avaruusjalkaväen sotilasta, niin että CDC unohtaa heidän olemassaolonsa. Avaruusjalkaväen on määrä jäädä tänne hoitamaan tehtävän loppuosa.

Valmistelujen päätyttyä ryhmä laskeutuu hissillä kellariin, jossa heille tilataan miorylainen robottitaksi viemään heidät CDC:n päämajaan A-sektorilla. Päämaja on kallioon kaivettu linnoitus, mutta Miory on vain 55 000 ihmisen habi, joten päämajakaan ei ole mikään supervaltava.

CDC:llä


Sisään ovista marssiva ryhmä JSFI:n upseereita aiheuttaa melkoisen tyrmistyksen CDC:llä. Jaramillo pysyy taustalla kun Falk ilmoittaa päivystävälle kersantille, että heidän on tavattava päämajan komentava upseeri. Ryhmän henkilöllisyydet tarkistetaan, ja sitten heidät saatetaan toimistotilaan tapaamaan Mioryn CDC:n kakkospäällikköä, yliluutnantti Arcelia. Asetunnistimet turvalaitteissa piipittävät, mutta kukaan ei kuvittelekaan pyytävänsä ryhmää riisumaan aseitaan.

yliluutnantti Arcel, CDC:n varapäällikköArcel ottaa ryhmän vastaan toimistossaan. Hän ei selvästikään ole riemuissaan sotilastiedustelun saapumisesta, mutta kysyy silti asiallisesti, mitä hän voi tehdä heidän hyväkseen. Falk kertoo ryhmän tarvitsevan pääsyn CDC:n tietoaineistoihin; Arcel tarjoaa toimistotilaa, mutta ryhmä haluaa toimia suoraan tietokonekeskuksesta käsin. Pienen vastustelun jälkeen CDC:n alikersantti johdattaa heidät sinne. Alikersantti koettaa jäädä itse myös paikalle, koska aseman säännöt vaativat niin, mutta Acosta tekee hänelle selväksi, ettei tämä ole suotavaa. Alikersantti poistuu, ja ryhmä jää konehuoneeseen omilleen. Tietokonekeskuksen kamerat säädetään loopille, ulkoisia seurantoja rajoitetaan, ja sitten ryhdytään toimeen.

CDC:n kaikkein pyhin on hämmästyttävä paikka. Sen järjestelmistä käsin pystyy valvomaan kaikkia Mioryn julkisia valvontakameroita ja käytännössä kaikkea tietoliikennettäkin. Nopeasti vilkaistaan, ettei tilassa ole mitään jekkuja. Sitten salkuista otetaan esiin muistipankkeja, joihin ryhdytään kopioimaan haluttua tietoa. Kun tilaisuus kerran on, monet tyydyttävät omaa uteliaisuuttaan: Falk vilkaisee, mitä kaikkea CDC tietää paikallisista anarkisteista (paljon, ja monet näistä ovat CDC:n informantteja). De Vooght katselee habin tapahtumia kameroista. Acosta seuraa CDC:n päämajan toimia.

Jaramillo ryhtyy piilottamaan avaruusjalkaväkeä lokeista. Käy ilmi, että he ovat tulleet Saint Sunnivalta Miorylle käyttäen fregatin miehistön henkilöllisyyksiä: alukselle jääneiden nimet ja identiteetit on lainattu niin, että rajamuodollisuuksiin on jäänyt vain merkintä fregatin miehistöstä satamavapaalla. Nyt nämäkin merkinnät hävitetään, eikä Mioryn järjestelmiin jää mitään tietoa sotilasjoukkueen paikallaolosta.

Pallomainen mellakanhallintadronePäämajassa kuhisee, mikä ei sinänsä ole mikään ihme - JSFI:n tyly ryhmä on varmasti tyrmistyttänyt monia. Acostan huomio kiinnittyy ryhmään miliisejä, jotka vetävät varusteita ylleen - toiminto, jota hän ei pysty kytkemään mihinkään ulkoiseen hälytykseen. Kuuntelun kautta hän tajuaa ryhmän saaneen kersantilta käskyt, joita he pitävät hämmentävinä, mutta toteuttavat niitä silti. Pari päämajan sisäistä kameraa sammuu, ilmeisesti fyysisesti irti kytkettyinä, ja yksi varaston kauko-ohjattavista mellakanhallintadroneista on aktivoitunut. Sille on annettu ohjeet ei-letaaliin voimankäyttöön. Kohteiksi on listattu Jaramillo ryhmineen. Acosta ilmoittaa, että paikalla on vihollisia.

Taistelu CDC:llä


Jaramillo avaa yhden laukun, josta löytyy koottava rynnäkkökivääri-kranaatinheitinyhdistelmä, ja osoittaa sen Acostalle. Hän antaa käskyn vetäytyä: avaruusjalkaväki on kätketty, joten mukaan otetaan se osa muistipankeista jotka on saatu kopioitua. Iglesias kartoittaa ryhmälle parhaan reitin ulos. Falk aktivoi kolme uutta mellakanhallintadronea, ja lähettää ne ei-letaalilla aseistuksella miliisin kimppuun. Acosta kokoaa rynnäkkökiväärin. Coleman potkii muut käyttäjät ulos järjestelmästä, ja sammuttaa aseman jäljelläolevat mellakanvalvontadronet.

Kamat kootaan vilkkaasti, ja ryhmä poistuu toimistojen kautta. Acosta on pointtina, Coleman pitää perää. Ensimmäiset pari käytävää ovat tyhjiä, mutta kun ryhmä pääsee avokonttoriin, siellä aseistautunut CDC:n vääpeli huutaa ohjeita miliiseille. Toimistotyötä tekevät miliisit ovat enimmäkseen aseistamattomia, mutta vääpelillä on konepistooli. Acosta ampuu häntä tyrmäyskranaatilla. Flashbang neutraloi avokonttorin ihmiset.

Ryhmä etenee toimiston läpi vauhdilla. Takaapäin Colemania heitetään tyrmäyskranaatilla, mutta hän väistää pahimmat efektit. Hän nappaa mukaan tyrmätyn vääpelin konepistoolin. Avokonttorin seuraavassa tilassa on kevyeen taistelupanssariin pukeutunut miliisi, johon pistoolit eivät pure ja jonka kanssa käydään lyhyt tulitaistelu. Miliisi saa haavoitettua Jaramilloa konepistoolillaan, minkä jälkeen Acosta ampuu häntä rynnäkkökiväärillä rintaan ja neutraloi hänet. Muualtakin koetetaan tunkeutua avokonttoriin, mutta Colemanin käynnistämät roverdronet pysäyttävät selustaan hyökkäävät miliisit. Jaramillo pysyy vielä jaloillaan kun ryhmä pakenee CDC:n kallioluolasta Mioryn keskussylinterin auringonvaloon ja odottavaan robottitaksiin. Jaramillolle annetaan ensiapua samalla kun taksi kruisaa X-sektorille, Square Bulldog Buildingin tiloihin.

Pakosalla


Pelinjohtajan kommentit


Avaruusnatsit tulevat!

kuvaus aloitettu

<-- 19: Friedman - 21: -->CategoryDeepBlack - CategoryPelit
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki