Devil and the Deep Black Sky 20: Vallankaappaus<-- 19: Friedman - 22: Vapaa Miory -->


"Tästä tuli nyt meidän operaatiomme."
- Falk

 


Saint Sunniva, maaliskuu 2145Ion avaruusjalkaväen 4. avaruusrynnäkkölaivueen Delta-komppanian 1. joukkue liftaa Saint Sunnivan kyydissä Friedmanilta Miorylle.| Matruusit joutuvat jakamaan punkkiaan ja muita tilojaan avaruusjalkaväen kanssa, ja ryhmänjohtajat majoitetaan aliupseerihytteihin. Matruusit valittavat punkkajaosta, avaruusjalkaväellä on hektinen treeniaikataulu, ja maaliosastona toimiva valtausryhmä sparraa heitä vastaan ja osoittaa olevansa niinikään osaavia. Falkin ja Holstin hyttiin majoitettu alikersantti Diaz on kotoisin pääkaupunki Libertystä, ja upseerikokeeseen lukemisen ohella kertoo ison maailman menosta.

Iglesias alkaa toden teolla käyttää unirytminsäätelyimplanttiaan, ja lukee upseerikokelaan tutkintoon useita ylimääräisiä tunteja päivässä. Se on helppoa, koska hän pärjää nykyään hyvin kahden tunnin yöunella.

Falk kerää Jaramillolta saamiensa ohjeiden mukaan työryhmän. Siihen kuuluvat hän, Acosta, Coleman, Iglesias ja de Vooght. Lento Friedmanilta Miorylle kestää viisi vuorokautta, ja sen viimeisenä päivänä Jaramillo pitää ryhmälle lyhyen käskynjaon. Hän sanoo kapteenin vapauttavan ryhmän Saint Sunnivan tehtävistä hetkeksi, koska Jupiterin avaruusjoukkojen tiedustelu (JSFI) ottaa heidät komentoketjuunsa. Jaramillolla on tiedustelussa kapteeniluutnantin arvo, ja hänellä on valtuudet antaa väliaikainen upseerikomissio ryhmälleen. Koko joukkue ylennetään tehtävän keston ajaksi sotilastiedustelun luutnanteiksi. Tehtävä suoritetaan Miorylla, ja sen ei pitäisi kestää kovin pitkään. Satamavapaa alkaa 0900, tehtäväselostus ja käskynjako ovat vuokratussa toimistossa Square Bulldog Buildingissa X-sektorilla kello 1000. Enempiä detaljeita ei vielä jaeta.

Joillekin Saint Sunnivalla on myönnetty 24 h satamavapaa, tosin Holst on halunnut pitää oman ryhmänsä aluksella, jotta hän pystyisi valvomaan huoltoa ja korjaamaan pakolaisten ja avaruusjalkaväen aiheuttamaa ylikuormitusta. Hän kiroilee, että joku oli tästä huolimatta mennyt hyväksymään Mackayn lomahakemuksen.

Maanantai 15.3., kello 0900: Kaupunkiin


Saint Sunniva jää Mioryn kiertoradalle, ja ensimmäinen sukkula vie ensimmäisen erän habiin matkustavia alas. Jaramillon työryhmä on tässä. Pohjoispään avaruussataman laskeutumismuodollisuudet ovat nopeat, kuten aiemminkin. Jopa rennolla Miorylla käynnistynyt sotatila näkyy: aiemmin hiljaisessa avaruussatamassa näkyy nyt sotilaita vartiossa. Junalla matkustetaan avaruussataman mikropainovoimasta sisemmäs, kunnes putkahdetaan ulos varsinaiseen Mioryn kaupunkiin asteroidin suuressa sisäluolassa. Kolmasosageen painovoima, raikas, tuoksuva ilma ja pintaa pitkin kurottava kaupunki aiheuttaa agorafobiaa.

Iglesiasin ektoon tulee muun mainospostin osalla europalaisen varmuuskopiointiklinikan mainos: klinikalla on konttori Miorylla, ja he muistuttavat, että edellisestä varmuuskopiosta on kolme kuukautta ja nyt on tilaisuus ottaa uusi. Niinpä kun muu ryhmä siirtyy syömään aamiaista, Iglesias ja de Vooght käväisevät Air Jernih -klinikan haarakonttorissa I-sektorilla. Klinikka on hyvin diskreetti ja virallisesti tarjoaa kosmeettista kirurgiaa, mutta mainostamatta se tarjoaa myös backup-mahdollisuuksia. De Vooght päätyy myös kirjautumaan europalaisen organisaation asiakkaaksi. Varmuuskopiointi kestää kotvasen.

Kapteeniluutnantti Arguelia Jaramillo JSFI:n univormussaSiviilivaatteissa koko ryhmä saapuu X-sektorilla olevaan Square Bulldog Buildingiin, jossa sijaitsee useiden pienten yritysten toimistoja. Täältä Jaramillo on vuokrannut ryhmälle valmiiksi kalustetun pikkuisen toimistotilan, joka toimii tukikohtana. Ensi töikseen Jaramillo antaa jokaiselle puettavaksi sotilastiedustelun mustan univormun asiaankuuluvilla arvomerkeillä. Univormulla on todella pelottava maine kaikkialla Tasavallassa, eivätkä sotilaat ole koskaan nähneet sen käyttäjiä näin läheltä. Univormuun kuuluu kevyt panssariliivi, HUD-aurinkolasit ja palveluspistooli. Ne istuvat hämmästyttävän hyvin, ja jopa Acostan ja Colemanin podimorfin jaloille on sopivat kengät. Ryhmä saa käyttöön myös sotilastiedustelun numeroimattomat ektot, jotka tarvittaessa toimivat myös kryptattuina peer-to-peer -lähettiminä.

Samalla kun jokseenkin järkyttynyt ryhmä sovittaa univormujaan, Jaramillo antaa tarkemman tehtäväkuvauksen. Kaksi kuukautta sitten sotilastiedustelun luutnantti Carlos Taury menehtyi Miorylla. Virallisesti kuolinsyy oli onnettomuus, mutta JSFI ei ollut tyytyväinen miliisin (Civil Defense Corps, CDC) antamaan selontekoon tapahtuneesta. Jaramillolla ja hänen ryhmällään on kaksi tehtävää: ensimmäinen on kävellä sisään CDC:n päämajaan, mennä tietokonekeskukseen ja ottaa kopiot kaikesta CDC:n aineistosta luutnantin kuoleman ympärillä. Oletus on, että joku CDC:stä on peitellyt asioita, ja tämä halutaan jäljittää.

Coleman (?) kysyy, eikö olisi järkevämpää mennä sisään vähän huomaamattomammin kuin täydessä univormussa. Jaramillo vastaa, että datan kerääminen on vain näennäinen syy käydä paikalla, ja se osa, joka kerrotaan CDC:lle. Tärkeämpää on päästä käsiksi CDC:n valvontadataan, ja pyyhkiä siitä Miorylle juuri laskeutuneet 25 avaruusjalkaväen sotilasta, niin että CDC unohtaa heidän olemassaolonsa. Avaruusjalkaväen on määrä jäädä tänne hoitamaan tehtävän loppuosa.

Valmistelujen päätyttyä ryhmä laskeutuu hissillä kellariin, jossa heille tilataan miorylainen robottitaksi viemään heidät CDC:n päämajaan A-sektorilla. Päämaja on kallioon kaivettu linnoitus, mutta Miory on vain 55 000 ihmisen habi, joten päämajakaan ei ole mikään supervaltava.

1045: CDC:llä


Sisään ovista marssiva ryhmä JSFI:n upseereita aiheuttaa melkoisen tyrmistyksen CDC:llä. Jaramillo pysyy taustalla kun Falk ilmoittaa päivystävälle kersantille, että heidän on tavattava päämajan komentava upseeri. Ryhmän henkilöllisyydet tarkistetaan, ja sitten heidät saatetaan toimistotilaan tapaamaan Mioryn CDC:n kakkospäällikköä, yliluutnantti Arcelia. Asetunnistimet turvalaitteissa piipittävät, mutta kukaan ei kuvittelekaan pyytävänsä ryhmää riisumaan aseitaan.

yliluutnantti Arcel, CDC:n varapäällikköArcel ottaa ryhmän vastaan toimistossaan. Hän ei selvästikään ole riemuissaan sotilastiedustelun saapumisesta, mutta kysyy silti asiallisesti, mitä hän voi tehdä heidän hyväkseen. Falk kertoo ryhmän tarvitsevan pääsyn CDC:n tietoaineistoihin; Arcel tarjoaa toimistotilaa, mutta ryhmä haluaa toimia suoraan tietokonekeskuksesta käsin. Pienen vastustelun jälkeen CDC:n alikersantti johdattaa heidät sinne. Alikersantti koettaa jäädä itse myös paikalle, koska aseman säännöt vaativat niin, mutta Acosta tekee hänelle selväksi, ettei tämä ole suotavaa. Alikersantti poistuu, ja ryhmä jää konehuoneeseen omilleen. Tietokonekeskuksen kamerat säädetään loopille, ulkoisia seurantoja rajoitetaan, ja sitten ryhdytään toimeen.

CDC:n kaikkein pyhin on hämmästyttävä paikka. Sen järjestelmistä käsin pystyy valvomaan kaikkia Mioryn julkisia valvontakameroita ja käytännössä kaikkea tietoliikennettäkin. Nopeasti vilkaistaan, ettei tilassa ole mitään jekkuja. Sitten salkuista otetaan esiin muistipankkeja, joihin ryhdytään kopioimaan haluttua tietoa. Kun tilaisuus kerran on, monet tyydyttävät omaa uteliaisuuttaan: Falk vilkaisee, mitä kaikkea CDC tietää paikallisista anarkisteista (paljon, ja monet näistä ovat CDC:n informantteja). De Vooght katselee habin tapahtumia kameroista. Acosta seuraa CDC:n päämajan toimia.

Jaramillo ryhtyy piilottamaan avaruusjalkaväkeä lokeista. Käy ilmi, että he ovat tulleet Saint Sunnivalta Miorylle käyttäen fregatin miehistön henkilöllisyyksiä: alukselle jääneiden nimet ja identiteetit on lainattu niin, että rajamuodollisuuksiin on jäänyt vain merkintä fregatin miehistöstä satamavapaalla. Nyt nämäkin merkinnät hävitetään, eikä Mioryn järjestelmiin jää mitään tietoa sotilasjoukkueen paikallaolosta.

Pallomainen mellakanhallintadronePäämajassa kuhisee, mikä ei sinänsä ole mikään ihme - JSFI:n tyly ryhmä on varmasti tyrmistyttänyt monia. Acostan huomio kiinnittyy ryhmään miliisejä, jotka vetävät varusteita ylleen - toiminto, jota hän ei pysty kytkemään mihinkään ulkoiseen hälytykseen. Kuuntelun kautta hän tajuaa ryhmän saaneen kersantilta käskyt, joita he pitävät hämmentävinä, mutta toteuttavat niitä silti. Pari päämajan sisäistä kameraa sammuu, ilmeisesti fyysisesti irti kytkettyinä, ja yksi varaston kauko-ohjattavista mellakanhallintadroneista on aktivoitunut. Sille on annettu ohjeet ei-letaaliin voimankäyttöön. Kohteiksi on listattu Jaramillo ryhmineen. Acosta ilmoittaa, että paikalla on vihollisia.

1130: Taistelu CDC:llä


Jaramillo avaa yhden laukun, josta löytyy koottava rynnäkkökivääri-kranaatinheitinyhdistelmä, ja osoittaa sen Acostalle. Hän antaa käskyn vetäytyä: avaruusjalkaväki on kätketty, joten mukaan otetaan se osa muistipankeista jotka on saatu kopioitua. Iglesias kartoittaa ryhmälle parhaan reitin ulos. Falk aktivoi kolme uutta mellakanhallintadronea, ja lähettää ne ei-letaalilla aseistuksella miliisin kimppuun. Acosta kokoaa rynnäkkökiväärin. Coleman potkii muut käyttäjät ulos järjestelmästä, ja sammuttaa aseman jäljelläolevat mellakanvalvontadronet.

Kamat kootaan vilkkaasti, ja ryhmä poistuu toimistojen kautta. Acosta on pointtina, Coleman pitää perää. Ensimmäiset pari käytävää ovat tyhjiä, mutta kun ryhmä pääsee avokonttoriin, siellä aseistautunut CDC:n vääpeli huutaa ohjeita miliiseille. Toimistotyötä tekevät miliisit ovat enimmäkseen aseistamattomia, mutta vääpelillä on konepistooli. Acosta ampuu häntä tyrmäyskranaatilla. Flashbang neutraloi avokonttorin ihmiset.

Ryhmä etenee toimiston läpi vauhdilla. Takaapäin Colemania heitetään tyrmäyskranaatilla, mutta hän väistää pahimmat efektit. Hän nappaa mukaan tyrmätyn vääpelin konepistoolin. Avokonttorin seuraavassa tilassa on kevyeen taistelupanssariin pukeutunut miliisi, johon pistoolit eivät pure ja jonka kanssa käydään lyhyt tulitaistelu. Miliisi saa haavoitettua Jaramilloa konepistoolillaan, minkä jälkeen Acosta ampuu häntä rynnäkkökiväärillä rintaan ja neutraloi hänet. Muualtakin koetetaan tunkeutua avokonttoriin, mutta Colemanin käynnistämät roverdronet pysäyttävät selustaan hyökkäävät miliisit. Jaramillo pysyy vielä jaloillaan kun ryhmä pakenee CDC:n kallioluolasta Mioryn keskussylinterin auringonvaloon ja odottavaan robottitaksiin. Jaramillolle annetaan ensiapua samalla kun taksi kruisaa X-sektorille, Square Bulldog Buildingin tiloihin.

1200: Pakosalla


Näkymä Square Bulldog Buildingin toimistosta Mioryn pyörimisen suuntaanToimistossa pidetään nopea tilanneorientaatio. Jaramillo on vielä tajuissaan, muttei välttämättä kovin pitkään. CDC varmasti jäljittää ryhmän tänne, mutta operaatiolla on varatukikohta - samanlainen toimisto V-sektorilla. Univormut ja muistipankit dumpataan putkikasseihin, kaikki vaihtavat siviilivaatteisiin, ja ryhmä lähtee rakennuksesta. Kahdessa joukossa monorailia pitkin siirrytään V-sektorille, Oh-jun Waylle, jonka 4. kerroksesta löytyy hieman pienempi vastaava toimisto, eri peiteyrityksen nimellä varattu. Tästä tulee nyt työryhmän päämaja.

Jaramillo antaa käskyn ottaa yhteyttä kapteeniin ja kertoa hänelle suunnilleen mitä tapahtui. Sitten hänen vammansa ja lääkityksensä pääsevät niskan päälle, ja hänen tajuntansa sammuu. Hän on haavoittunut oikeaan olkavarteensa ja rintakehään, mutta rintapanssari pysäytti ammukset vartalon kohdalta: hänen nykyiset vammansa ovat kyllä vakavia, mutta hän ei vuoda enää verta eikä ole välittömässä hengenvaarassa.

Kapteenia ei onnistuta tavoittamaan. Uutisiin ilmestyy pian pieni maininta anarkistien pommista CDC:n päämajassa, mutta Tasavallalle tyypilliseen tapaan detaljeita ei juurikaan anneta. Oletettavasti X-sektorin toimistoa tutkitaan parhaillaan, mutta toivon mukaan CDC on niin kaaoksessa, ettei ryhmää saa helposti seurattua V-sektorille.

Ryhmä pohtii, kuka heitä vastaan oikein hyökkäsi. CDC on selvästi tällä hetkellä vihamielinen, mutta mistä syystä? Huomioiden vastustuksen tason pidetään hyvin luultavana, että vastaava päällikkö, yliluutnantti Arcel itse, oli hyväksynyt toiminnan. CDC:n miliisit olivat normaalin doktriininsa mukaisesti ensisijaisesti yrittäneet käyttää ei-letaaleja menetelmiä, eikä reaktio ollut salamannopea.

Informaatiokeruu maalaa huolestuttavaa kuvaa. Keneenkään lomalla olevaan sotilastoveriin ei saada yhteyttä, eikä viestiä saada liioin aluksen päivystävään aliluutnatti Douglasiinkaan. Joku on sulkenut Saint Sunnivan miehistön viestinnän, sekä katkaissut fregatin ja Mioryn viestiyhteydet. JSFI:n työryhmän peer-to-peer -ektot toimivat normaalisti. Päätetään varoittaa Saint Sunnivan lomailevia tovereita käymällä tapaamassa heitä. De Vooght jää Jaramillon kanssa toimistoon ja ryhtyy samalla louhimaan CDC:ltä otettua dataa saadakseen siitä vihjeitä tilanteesta. Falk ja Coleman tietävät mistä Jacob Lindhin löytää, Acosta ja Iglesias puolestaan suuntaavat etsimään Julieta Abellóa. Ulkona näyttää olevan paljon miliisejä, mutta he eivät tunnu osaavan hakea nimenomaan JSFI:n ryhmäläisiä.

Jacob Lindh paikannetaan yliopiston kahvilasta. Siviilivaatteissa olevat Falk ja Coleman kertovat hänelle, että Saint Sunnivan miehistöä uhataan, CDC:iin ei voi luottaa, ja verkkoyhteydet on katkaistu. Lindh on epäuskova, mutta sitten huomaa, että kavereidensa somepäivitykset eivät ole oikein heidän tapaisiaan. Hänelle ei kerrota enempää, mutta varoituksen saatuaan hän lähtee etsimään tovereitaan ja levittämään heille sanaa.

Abelló löytyy alikersantti Valchakin kanssa C-sektorin neljän vuodenajan puutarhasta. Valchak vaatii saada tietää enempää, mutta Iglesias ilmoittaa, että hänelle ei ole lupa antaa koko tilannekuvaa. Lopulta Valchak myöntyy tähän, ja ryhtyy sen sijaan toimiin kerätäkseen saintsunnivalaisia yhteen.

1430: Klinikalle


De Vooght kertoo datalouhinnasta selvittäneensä, että aina kreikkalaisilla tapahtuneen tilanteen kiristymisen alusta alkaen Mioryn sotavoimat on nostanut omaa valmiustilaansa ja kutsunut paljon reserviläisiä palvelukseen. Tällä hetkellä Mioryn CDC sekä avaruusjoukkojen 224. kiinteä patteri (joka vastaa habin avaruuspuolustuksesta) ovat suunnilleen kaksinkertaistaneet vahvuutensa, ja lisävärväys on jatkuvasti käynnissä. Kaikesta päätellen CDC ja 224. kiinteä patteri ovat toimineet tässä täydessä yhteisymmärryksessä, joten oletettavaa on, että mitä CDC tekeekin, myös paikallinen Avaruusjoukkojen ryhmä on mukana kuvioissa.

Falkista tämä alkaa kuulostaa sotilasvallankaappauksen valmistelulta. Ryhmä palaa toimistolle. Yhteydenotto avaruusjalkaväkeen olisi nyt paikallaan. Jaramillo arvelee, että avaruusjalkaväki on täällä vain nyrkkinä; joku, joka on tullut paikalle heistä riippumatta toimii heidän komentajanaan, ja tähän johonkuhun olisi nyt tärkeää saada yhteys. Jaramillo ei tiedä avaruusjalkaväen sotilaiden sijaintia, mutta hänellä on verkossa toimiva dead drop, johon hän voi jättää viestin. Sinne jätetäänkin tapaamispyyntö.

Jaramillo täytyisi saada aivan oikeaan lääkäriin tai hän pian heikkenee niin paljon, ettei hänestä ole mitään hyötyä. Mutta paikalliset klinikat raportoivat varmasti vammoista CDC:lle. Iglesias kuitenkin arvelee, että europalainen Air Jernih saattaa tehdä vähemmän yhteistyötä Tasavallan viranomaisten kanssa kuin muut. Kun Jaramillo kuulee klinikasta, hän on hieman huvittunut siitä, että Iglesias tietää moisista asioista, mutta pitää sen käyttämistä hyvänä ajatuksena. Acosta lähtee saattamaan Jaramilloa klinikalle. Klinikalla Jaramillo ei kerro nimeään tai asemaansa, mutta sanoo tietävänsä, että Air Jerdah suorittaa mielten kopiointia, ja että mikäli hän ei saa hoitoa kaikessa hiljaisuudessa, Longinuksen keihäs ja/tai Tasavallan viranomaiset tulevat sisään ovista ja ikkunoista, ja sulkevat paikan ja vangitsevat sen henkilöstön. Uhkailu tehoaa, ja kapteeniluutnantti otetaan hoitoon. Acosta jää läheiseen kahvilaan pitämään seutua silmällä.

Avaruusjalkaväki vastaa kutsuun ja sopii tapaamisen M-sektorilla sijaitsevaan Pyhän Teresan kappelin. Falk, Coleman ja Iglesias lähtevät monoraililla tapaamiseen. De Vooght jää toimistolle.

1700: Avaruusjalkaväki


Reaktorin valojen himmetessä iltaa kohti monorail kulkee vilkkaan näköisen kaupungin yli. Pyhän Teresan kappeli on varsin pieni, mikä sinänsä selittynee sillä, että katolilaisia on Miorylla vain 30% väestöstä. Merijalkaväen matruusi Ventura löytyy sieltä siviilivaatteissa. Ventura kuulee ekan version tilanteesta, ja toteaa, että kolmikon on varmaan paras puhua joukkueen luutnantin kanssa. Venturan kanssa mennään läheiseen baariin, jossa siviilivaatteinen luutnantti Garand on muka kaljalla.
 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/marine_chain.jpg)
Käy ilmi, että Garand on tuonut joukkonsa Miorylle odottamaan, että sotilastiedustelun komentava upseeri ottaisi heihin yhteyttä ja antaisi heille käskyt. Tämä komentava upseeri, komentajakapteeni Luciano, ei kuitenkaan lainkaan näyttäytynyt, ja sotilaat ovat nyt vailla käskyjä. He ovat myös menettäneet yhteyden Saint Sunnivaan, ja ovat huolissaan. Heillä ei ole sen tarkempaa tietoa siitä, mitä he ovat tulleet tänne tekemään. Luutnantti olettaa, että JSFI:n edustajina saapunut kolmikko ottaa nyt operaation komentoonsa.

Vailla järkeviä vaihtoehtoja Falk ottaa avaruusjalkaväen komentoonsa. Tarkasta tehtävästä ei ole vielä kuvaa, mutta näyttää kovasti siltä, että joukkue tuotiin tänne puuttumaan CDC:n toimiin. Luutnantti myös kertoo, että hänen ryhmällään ei ole tällä hetkellä kuin pari käsiasetta: Saint Sunnivalta oli toimitettu Miorylle 30 konttia taisteluvälineistöä, mutta luutnantti ei ole koskaan vastaanottanut niitä. Ilman aseita avaruusjalkaväki ei paljon aikaan voi saada.

Garand kertoo joukkueensa tukikohdan olevan liikuntahalli U-sektorilla, varatukikohdaksi on järjestetty P-sektorilla sijaitseva varasto. Falk sanoo ryhtyvänsä toimiin aseistuksen löytämiseksi.

1900: Kuvernöörin syrjäytys


Jaramillo on parsittu jälleen kuntoon. Hänen oikea kätensä ei vielä toimi kovin hyvin, mutta hän pystyy nyt toimimaan. Klinikka luovuttaa hänet Acostan hoiviin, ja hän vaatii maksaa palveluksista. Hän on vahvasti lääkitty ja tarvitsee unta, mutta hänen järkensä juoksee.

Monorailissa L-sektorin yläpuolella Colemanin, Falkin ja Iglesiasin juna pysähtyy yllättäen. Kaiuttimet ilmaisevat, että on käynnistynyt äkillinen turvapoikkeama, ja matkustajien tulee pysyä vaunussaan. Alapuolella L-sektorissa näyttää olevan tekeillä poliisioperaatio: katuja on suljettu ja ihmisiä ohjataan pois. Kymmenen minuutin kuluttua juna liikkuu jälleen, eikä mitään selitystä katkolle anneta. L-sektorilla kuitenkin toimii mm. Mioryn kuvernööri, ja pidetään mahdollisena, että kumoukselliset ovat juuri tehneet uuden siirron.

Komentajakapteeni Kim, Mioryn korkea-arvoisin sotilasTukikohdalla uutisista saadaan vahvistus tähän, kun Mioryn patalajoonan päällikkö ja habin korkea-arvoisin sotilas, komentajakapteeni Kim, ilmoittaa että anarkistit ovat tehneet hyökkäyksen kuvernööriä vastaan. Hän ei kerro, onko kuvernööri kunnossa, mutta sanoo, että käynnissä on poikkeustila: suuria yleisökokoontumisia on rajoitettu ja etenkin L-sektorilla ihmisten tulee pysyä kotonaan. Tasavallassa tällaista tapahtuu tuon tuostakin, mutta tällä hetkellä on ilmiselvää, että Kim on joko mukana kumouksessa, tai rikollisen pätemätön. Miehestä ei löydy paljonkaan tietoja: 50-vuotias uraupseeri Keskisten kuiden laivastossa, ei juuri ylenemisprospekteja mutta edennyt urallaan kunnioitettavan korkealle.

Jaramillo tietää avaruusjalkaväen aseistuksesta: hän huolehti rahdin CDC:n muodollisuuksien läpi ollessaan tietokonekeskuksessa. Aselastin pitäisi odottaa vain toimitusta. Lasti tilataan läheiseen varastoon. Jaramillo on vetäytymässä nukkumaan, mutta hän jakaa käskyt: aseet pitää saattaa avaruusjalkaväelle, vihollisen joukot ja tärkeät henkilöt on identifioitava, ja Saint Sunnivan tilanteesta tulee päästä selville. Sitten Jaramillo vetäytyy kenttävuoteeseen nukkumaan, tosin sanoo, että hänet tulee herättää mikäli jotain olennaista tapahtuu.

2100: Illan käskyt


Acosta käy tarkistamassa asekuljetuksen. 30 konttia pitää sisällään raskaita CTPR San Quintus -panssareita, Mercer RN 2 -raiderynnäkkökivääreitä, IWI Safed Mk 7 -raidehaulikoita, BelQ 120 -konekiväärejä... kaikki, mitä joukkueellinen avaruusjalkaväkeä tarvitsee maatoimintaan. Acosta tilaa rahdille kuljetuksen avaruusjalkaväen tukikohtaan, ja kulkee itse mukana kontissa vahtimassa. Pian robotti nostaakin rahdin monorailiin, jolla se kulkee U-sektorille paikalliskuormuri vie sen perille liikuntahalliin. Siellä avaruusjalkaväki tervehtii luutnantti Acostaa ja hänen tuomaansa rautaa ilolla.

Falk suorittaa datalouhintaa. Hän identifioi CDC:n ja 224. patterin henkilöitä, joiden on pakko olla mukana tapahtumissa, sekä henkilöitä, jotka eivät näytä vielä sekaantuneen asioihin pahasti ja jotka voisi kenties saada perääntymään aikeistaan. Lisäksi he hahmottavat Mioryn erityispiirteitä: habissa on valtavasti edistyneen bioteknologian teollisuutta, joka saattaa kokea Tasavallan lait rajoittaviksi, ja joilla on varmasti mielipide vallankumouksesta. Samaten Miorysta leijonanosan omistaa Demidchik-niminen oligarkkiperhe, ja voi epäillä, että tällaista ei ilman heidän myötävaikutustaan pääse tapahtumaan. Mackay on rikkaasta suvusta, ja pidetään mahdollisena, että hän saattaisi tietää Demidchikeistä jotain; hän on myös lomailemassa.

De Vooght kantaa huolta Saint Sunnivan lomailijoista. Korkea-arvoisin paikannettu sotilas on edelleen alikersantti Valchak, joka on saanut koottua monia lomailijoita hotellihuoneistoon. Useita ei ole tavoitettu (koska he ovat itse asiassa yhä aluksella ja heidän identiteettinsä olivat vain lainassa avaruusjalkaväellä), mutta tiettävästi ketään ei ole vielä pidätetty.

Coleman ja Iglesias lähtevät viestittämään Saint Sunnivalle. Koska viestintäverkko alukselle on blokattu, heidän on päästävä pienen kuun pinnalle jotta he saisivat suoran kontaktin siihen viestintälaserilla. Avaruussatama olisi yksi keino tähän, mutta siellä heitä saatetaan etsiä. Niinpä parhaaksi vaihtoehdoksi arvioidaan pinnalle meneminen huoltokäytäviä pitkin. CDC:ltä viedystä datavuoresta etsitään huoltokäytävät, ja niistä reitti, jossa on vähiten valvontaa. Tämänkin tien varrella on lukittuja ovia, ja voi olettaa, että JSFI:n kulkulupa ei niitä avaa. Apuun pyydetään avaruusjalkaväkeä, ja näiden tunkeutumisspesialisti, sotilas Engstrom, yhyttääkin tiedustelun luutnantit.

Kolmikko livahtaa ensin rakenteilla olevaan luolaan, jonne Mioryn keskussylinteriä laajennetaan ja jossa tällä hetkellä toimii sotavoimien reserviläisten järjestäytymistilana. Täältä he polttavat auki huoltoluukun ja laskeutuvat pitkiä tikkaita kohti aseman pintaa. Tyhjät huoltokäytävät seuraavat toisiaan, ja ovia poltetaan auki, niiden hälytysjärjestelmät neutraloidaan. Eräässä he kohtaavat neljän hengen huoltoryhmän, joka kysyy heidän aikeitaan täällä. Näille vilautetaan JSFI:n henkilökorttia, ja tämä riittääkin. Kolmen vartin kuluttua ryhmä saavuttaa ilmalukon. Siellä he pukevat ylleen avaruuspuvut. Ovi heidän jalkojensa alla aukeaa, ja he pudottautuvat kaapeleilla ulos Mioryn sisältä, ottamaan yhteyttä Saint Sunnivaan.


Pelinjohtajan kommentit


Avaruusnatsit tulevat!

Aivan hirveän hyvin toiminut dynaaminen peli, jossa oli koko ajan meno päällä. Olin varautunut useampaankin tulitaisteluun, mutta hahmot toimivat fiksusti ja väistivät ne (esim. alkuperäinen toimisto Square Bulldog Buildingissa tosiaan koki varttituntia myöhemmin vastapuolen kovan tiedustelun).


<-- 19: Friedman - 22: Vapaa Miory -->


CategoryPelit - CategoryDeepBlackMainStory - CategoryPelit2144 - CategoryDeepBlack - CategoryMiorynKapina
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki