Revision [707]

This is an old revision of DeepBlackSky17 made by AdminDare on 2017-09-22 13:10:23.

 

Devil and the Deep Black Sky 17: FNGs<-- 16: Stressi - 18: -->

"Jupiterin juntta saa maksaa hirmuteoistaan. Teidän aluksestanne jää jäljelle vain pölypilvi."
- Baharia-aluksen kaapannut Migen Bajramovic

 


Saint Sunniva, Kalliston kiertorata, tammikuun alku 2145


 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/class_of_2145.jpg)
Sukkula, joka tuo mukanaan vuoden 2145 tuoreet matruusit, telakoituu Saint Sunnivaan. Iglesias ja Acosta hakevat 21 tulokasta laivalle, näyttävät hytit joihin he voivat jättää tavaransa, ja sitten järjestävät heidät messikannelle kapteenin tervehdykseen. Kapteenin tervehdyspuhe on Iglesiasin kirjoittama.

Uusien matruusien joukossa näkyy yllättäen tuttuja kasvoja: Iglesiasin kaveri Julieta Abelló, Colemanin tuntemat Sarah London ja Piotr Sokolov, sekä Falkin LiquidState-toveri Jacob Lindh. Heidän saapumisensa palvelukseen tuli yllätyksenä kaikille, joskin Abelló oli maininnut aikeistaan Iglesiasille aiemmin. Lisäksi Lujan V:ltä Gerdrille siirtynyt ammattirikollinen Damian Lavezzi näyttää myös saaneen kesäisten rikostensa jälkeen tuomarilta valinnan joko asepalveluksen tai vankilan väliltä, ja valinneen asepalveluksen.

Tuoreiden matruusien paimentamisen välissä Europalla joululomaa viettäneet käyvät rekisteröimässä uudet implanttinsa tai lääkkeensä. Saint Sunniva lähtee Kalliston kiertoradalta partiotehtävälle. Joululoman aikana poliittinen tilanne ei ole muuttunut helpommaksi, mutta kireimmät paikat ovat kaukana Jupiterin kreikkalaisilla, ja tullipartiointi on kaukana vaikeista paikoista. Se onkin hyvä, koska uudessa matruusijoukossa on melkoisesti tekemistä. Heti ensimmäisenä päivänä Iglesias havaitsee Vettermolnin koettamassa murtautua Texidorin punkkaan (Abelló oli käynyt vihjaamassa tästä hänelle), ja syyttää Texidoria jonkun epämääräisen pakkauksen varastamisesta. Iglesias tekee Vettermolnille selväksi, ettei tällainen vetele. Texidorin laatikosta ei varastettua tavaraa löydy, mutta kundi näyttää niin niljakkaalta, että Iglesias ei usko hänen olevan viaton. Hän pelottelee Texidoria, ja Texidor pistää matruusiporukassa sanan kiertämään, että Vettermolnilta on kadonnut jotain, joka olisi hyvä saada takaisin. Kadonnut paketti paljastuu olutpaketiksi (joka ei tietenkään ole luvallinen) ja matruusi Hwang löytää sen matruusi Barrahanin hallusta. Paketti palautetaan, ja Vettermoln antaa sen veljelleen Lillehammerille.

Seuraavan parin päivän aikana vastatulleita perehdytetään laivaan ja sen palvelushaaroihin. Aliupseerit ja vanhemmat matruusit esittelevät omia osa-alueitaan aseistuksesta reaktoriin, ja vastailevat vaihtelevan älykkäisiin kysymyksiin. Himalia-kuun maatilalta kotoisin oleva de Arcio tuskailee tajutessaan, että melkein kaikki alat vaativat jotain kouluosaamista. Norrhjelm koettaa briljeerata reaktorimanuaaliosaamisellaan ja Coleman ei ole tästä kovin innostunut.

Esittelyjen aikana vastatulleille käy selväksi, että suunnilleen joka kolmannella aluksen miehistöstä on Herido en Combate -kunniamerkki haavoittumisesta taistelussa, ja koneälyhyökkäyksessä kroppansa päästä alaspäin menettäneet aiheuttavat järkyttyneisyyttä. Matruusi Al-Hamar keksii kysyä alusjärjestelmäesittelyä pitävältä kersantti Holstilta, pitääkö paikkansa että sopiva osuma Saint Sunnivan keskiosaan voisi katkaista koko aluksen kerralla kahtia. Holst ei selvästikään olisi halunnut tätä kysyttävän, mutta vastaa, että tämä pitää paikkansa: rahtitilan kohdalta Hargrave-luokan fregatti on hauraimmillaan.
Pelinjohtajan kommentit


Kesken!

Pelin rakenne oli vähän epätasainen; paljon aikaa käytettiin alkupuolen orientaatiohömppään ja tyhmäilyyn, mistä johtuen lopun avaruustaistelun monia kohtia käsiteltiin hyvin nopeasti. Tuloksena esim. hyökkääjän tarkat motivaatiot, evakuoinnin detaljit yms. jäivät käsittelemättä. Näihin kyllä palataan seuraavassa pelissä.

Yhdeksän pelaajan peli voisi olla logistinen painajainen, mutta suhteellisen jouhevastihan tämä sujui. Olin ihan varautunut pelkkään kaaosmenoon, mutta kaikilla osallistujilla oli todella hyvä ote siihen, mitkä asiat toivat kiinnostavaa pelisisältöä. Hyvin tehty!

Avaruustaistelussa vihollinen oli tosiaan Saint Sunnivaan nähden alivoimainen, ja sen oikeastaan ainoa järkevä keino oli itsemurhaava yllätysisku. Sen lopputulos oli onnenkauppaa: sillä oli pieni mahdollisuus rampauttaa Saint Sunniva täysin, suuri mahdollisuus ärsyttää sitä, ja kohtalainen mahdollisuus haavoittaa sitä. Lopputulos osui suunnilleen haavoittamisen luokkaan. (Testasin taistelua muutaman kerran ennen peliä, ja eräässä niistä tuli kyllä hieno worst-case -skenaario: Saint Sunnivalla kaikki heitot failasivat, ja keihäät osuivat komentosillalle sekä reaktoriin. Tämä olisi johtanut vähän erilaiseen lopputulokseen.)

Seuraavassa pelissä fokus on avaruustaistelun jälkien siivoamisessa, uusien matruusien lopullisessa sijoittamisessa, laivan nykyisissä sosiaalisissa kuvioissa sekä upseerikisassa.


<-- 15: Kiirastuleen - 17: -->


CategoryDeepBlack - CategoryPelit
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki