Devil and the Deep Black Sky 15: Kiirastuleen<-- 14: Luutnantti Garcia - 16: Stressi -->

"Meidän käskyt oli viedä teidän kuoriniput." - "EI MEILLÄ OLE SELLAISIA!"
- Niklas ja Coleman

 


 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/balvan-97.jpg)

Balvan 97, kaivoksen keskusta


Balvan 97

Sijainti: Jupiterin kreikkalaiset, häntäosa (lähellä Jupiteria)
Perustettu: 07/2143
Affiliaatio: Volkovin kaivosyhtymä
Tyyppi: Kennosto
Mitat: Akselit 2.2 km / 1.8 km / 1.4km, etäisyys Jupiteriin ~3.3 AU
Painovoima: mikropainovoima
Väkiluku: 1800 (1200 asukasta, 600 vierasta)
Etniset ryhmät: Mahdotonta sanoa
Kielet: Tsekki, englanti, arabia
Uskonto: Vaihtelevat
Elinkeinot: Kaivostoiminta
Naapureita: Obinam, New Manila

Garcia on käymässä aluksella, ja Coleman, Acosta ja Alghani odottavat häntä kapselihotellin baarissa neuvottelua varten. Suuri osa paikallaolijoista on identtisen näköisiä tyhjiöpodeja Jor's Mining -kaivostyöyrityksestä, ja sotilaita häiritsee, ettei näitä voi erottaa toisistaan. Ihmistarkkailun vuoksi he ovat hyvin varuillaan, kun kaikki viestintäyhteydet katkeavat, ahtaaseen baariin jääneet kuusi mainaria vetävät esiin kannettavat plasmaleikkurit tai muut kaivostyökalut, ja lähtevät uhkaavasti sotilaita kohti.

Acosta määrää silmänräpäyksessä sotilaat puolustavaan muodostelmaan, ja he avaavat tulen pistooleillaan empimättä. Mainareilla ei ole yllätysetua, ja vaikka heillä on lukumäärällinen ylivoima, he eivät odottaneet kohteidensa olevan koulutettuja sotilaita. Puolessa minuutissa mainarit on ammuttu tai ajettu pakosalle ja yksi heistä on haavoittunut kuolettavasti. Yhtä haavoittuneista vaaditaan puhumaan, ja hän sanoo heidän työskentelevän El Colmillo -nimisen tyypin määräyksestä, ja että heidän piti kaapata kolmikko ja/tai viedä heidän kuorinippunsa.

Standardoitu tyhjiöpodi, hyvin yleinen Balvan -97:lläSamaan aikaan paremman hotellin baarissa Iglesias ja Falk saavat habitaatin turvajoukoilta tulevan kutsun saapua näiden toimistolle käsittelemään rahtimanifestin ongelmaa. Kun kukaan muu ei vastaa viestintään, he ovat epäluuloisia; epäluuloisuus moninkertaistuu kun he tajuavat, että "turvajoukkojen toimisto" on vain merkitsemätön ovi keskuskadun eräässä seinässä.

Keskuskadun halki syöksyy Balvan-97:n aseistettuja turvajoukkoja, mutta he ovat menossa kapselihotellin baariin rauhoittamaan siellä olevaa tulitaistelua. Taistelu on jo ohi, ja turvajoukot ottavat kaikki osallistujat kiinni, mukaanlukien kolme Tasavallan sotilasta.

Garcia fury-morfissaIglesias ja Falk päättävät palata alukselle. Päähissi on vioittunut ja turvajoukot kertovat sen joutuneen elektromagneettisen pulssin kohteeksi. Toiselle hissille kiertämällä he kohtaavat Garcian, joka on nyt kookkaassa naispuolisessa morfissa ja taistelupanssarissa. Garcian synthmorfi on tuhoutunut, ilmeisesti juurikin hississä joka on suljettu, ja sen nippu on varastettu.

Puolessa tunnissa Balvan-97:n turvajoukot toteavat, että tasavallan sotilaat vain puolustivat itseään, joten he palauttavat heille aseet ja päästävät heidät vapaaksi (sen jälkeen kun he ovat allekirjoittaneet vastuuvapautussopimuksen, joka vapauttaa Volkovin kaikesta vastuusta hyökkäykseen liittyen). Aluksella todetaan, että kaappausyritys toimi tehokkaimmin Garciaa vastaan, ja fyysisen hyökkäyksen ohella tehtiin puoliammattimainen hakkerointi, joka katkaisi kamerat ja viestiyhteydet, sekä jätti hämääviä elementtejä habin AR-pintoihin Kuitenkin koska tasavallan flat-morfeissa olevilla sotilailla ei ole mitään augmented reality -näkymää, nämä hämäykset menivät heiltä täysin ohitse. Vastustaja ei selvästi tiedä, kenen kimppuun on käynyt.

Tutkimuksia


Garcian uusi muoto on levoton ja hermostuttava. Ensimmäiseksi hänen kanssaan käydään tapaamassa kaivosyrityspomoa, jonka työntekijät riehuivat baarissa. Joré-pomo on hyvin pahoillaan tapahtuneesta, ja sanoo että ilmeisesti hänen duunarinsa hankkivat sivutuloja järjestäytyneeltä rikollisuudelta. Kun järjestäytyneestä rikollisuudesta tahdotaan lisätietoa, paikalle saapuu myös Balvan-97:n päällikkö nimeltään Viktor Smolenak. Smolenak myöntää, että Night Cartel toimii hänen habillaan, ja on hänelle varsinainen päänsärky; hän ei kuitenkaan voi vain heittää capo Hochbaumia ulos ilmalukosta konkreettisten todisteiden puuttuessa.

Viktor Smolenak, Balvan-97:n päällikköGarcia kertoo, että ryhmä etsii asemalta henkilöä, joka ei kuulu Volkovin henkilökuntaan ja on muutenkin yleisesti vahingoksi. Smolenak ja hänen edustamansa Volkov-yhtiö nikkaroivat diilin Stellar Intelligencen kanssa: SI saa jahdata tätä henkilöä ja käyttää voimaa järkevissä rajoissa, mutta jos he rikkovat Volkovin omaisuutta tai alkavat riehua liikaa, Smolenak aikoo laskuttaa heitä tästä kaikesta. Tarkkoja rajoja ei määritellä: Smolenak luottaa ryhmän harkintaan. El Colmillon kerrotaan olevan Night Cartelin gangsteri, ilmeisesti jonkinlainen alipomo, mutta Smolenak ei tiedä miltä hän näyttää tai mistä hänet löytäisi.

Toimiluvan saatuaan ryhmä palaa alukselle. Siellä he ottavat yhteyden Night Cartelin gangstericapo Isaac Hochbaumiin. Hochbaum vakuutaa, että hän ei ryhmän kimppuun ole käynyt, ja on käärmeissään siitä, että ilmeisesti hänen organisaationsa vuotaa. Hän osaa antaa sijainnin vanhoissa kaivoksissa, joista El Colmilloa kannattaisi etsiä.

Heti tämän jälkeen Smolenak ottaa uudelleen yhteyttä, ja kertoo, että Resurrektionisteiksi kutsuttu omituinen pikkulahko on lähettämässä Balvan-97:lle neuvottelijan, joka on pyytänyt diplomaattiaudienssia. Smolenak ei ole koskaan kuullutkaan resurrektionisteista, ja kysyy, tietääkö ryhmä tästä jotain. Abilene of Painin porukka koettaa selvästi jotain sekaantumista. Smolenakia pyydetään viivyttämään, ja hän sanoo, että hän voi siirtää tapaamisen vaikkapa kuuden tunnin päähän. Tämä ostaa ryhmälle ikkunan, jossa toimia. Iglesias lähettää Saint Sunnivalle ylimalkaisen kryptatun tilannekatsauksen, ja saa kuittauksen.

Aluksen asekaapit avataan. Kaikki kuusi aseistautuvat ja panssaroituvat, ja lähtevät aluksesta.

Vanhat kaivokset


Vanhat kaivostunnelit kiemurtelevat asteroidin sisään. Raskaasti aseistettu ja panssaroitu ryhmä etenee Tasavallan ja Stellar Intelligencen parhaita metodeja käyttäen, ja satunnaiset vastaantulijat kiertävät heidät kaukaa. Lopulta he päätyvät alueelle, jossa vain hätävalot palavat ja infrapunajäljet käytöstä ovat hyvin satunnaisia. Tunnelit ovat yhä paineistettuja, mutta ilmanvaihto on verkkaista. Paikka saattaisi hyvin olla ansa, ja ryhmä etenee varovaisesti.

Hochbaumin antama osoite on suljettu osa vanhaa kaivosta, ja ilmalukko kertoo sen takana olevan tilan olevan tyhjiössä. Lämpöjälkien mukaan täällä on käyty ehkä pari tuntia sitten, mutta ilmalukon loki väittää, että kukaan ei ole käynyt täällä viikkoon. Coleman avaa ilmalukon samalla kun Garcian muusa Matilda neutraloi siinä olevan hälytyksen. Käy ilmi, että lokien lisäksi myös ilmalukon ympäristökontrollit valehtelevat: takana ei ole tyhjiötä. Matilda on murtautunut toisen puolen valvontakameroihin, ja toimittaa kuvia alueesta. Ilmalukon takana kaivoskäytävään on tuotu panelointia. Käytävä haarautuu kolmeen suuntaan: yhdessä näyttää olevan asuinmoduuleja, yhdessä infrastruktuuria, ja yksi jatkuu paljaana, kiveen louhittuna kaivoksena. Viimeisin lämpöjälki osoittaa infrastrukturaaliseen moduuliin. Ryhmä päättää edetä kaivosta pitkin.

Leveän ja mutkittelevan kaivostunnelin reunaan on kiinnitetty elämänylläpitojärjestelmän kaapelointeja ja putkia, pikaisen arvion mukaan riittäviä arkisen asuinympäristön tarpeisiin. Kameroista näkyy, että tunneli päättyy oviin, joiden takana oleva kamerajärjestelmä on paremmin suojattu. Kaivostunnelin seinässä on puolitoistametrisiä huoltoluukkuja jonnekin.

 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/colmillo.jpg) Kameroihin ilmestyy liikettä, kun infrastrukturaaliseen käytävään ilmestyy hahmo, jonka alaruumiina on suuri, käärmemäinen häntä ja jolla on ylimääräisiä käsiä. Slitheroidimorfilla on konepistooli vyöllä, mutta se ei näytä olevan tietoinen tunkeilijoista. Hetkeä myöhemmin kaivoskäytävän päässä olevista ovista ilmestyy kolme tyhjiöpodia veitsien kanssa, mutta nämäkin näyttävät olevan enemmän vapaalla ja rennosti liikkeellä kuin odottamassa vaikeuksia.

Välttääkseen kohtaamisia kenenkään kanssa ryhmä avaa huoltoluukun ja sukeltaa sen läpi. Toisella puolella on ahdas, kiveen hakattu käytävä, joka päättyy silmäteräluukkuun. Kamera luukun vieressä näyttää taas kiveen hakatun käytävän, joka on hämärästi valaistu. Tämäkin luukku avataan. Käytävä toisella puolella on hyvin ahdas, tuskin puoli metriä halkaisijaltaan. Acosta livahtaa läpi. Luukku ei kuitenkaan jää auki, vaan varoittaa sulkeutumisesta, jolloin Iglesias sukeltaa Acostan perään jottei tämä jäisi omilleen. Ahtaassa tunnelissa sulkeutuvan luukun peitteeksi laskeutuu kivestä tehty peitto, ja luukku menee aikalukkoon 10 minuutiksi. Samalla radioyhteys sisään menneisiin katkeaa.

Taisteluun


Acosta ja Iglesias ryömivät eteenpäin ahtaassa käytävässä. Kaukaa kuuluu kirkumista. Sitten risteävän käytävän ohi vilistää tyyppi risaisessa säkissä, ja pian hänen perässään toinen samanlainen. Heistäkin alkaa kuulua kirkunaa. Kun Acosta rientää katsomaan, hän näkee heidän tappelevan rumasti pienestä leivänkannikasta. Panssaroidun sotilaan nähdessään molemmat lähtevät pakoon.

Iglesias kuulee takaansa jyrinää, ja tunneli tärisee. Sitten valaistus muuttuu, ja tunneliin täyttää liekkimeri, joka vyöryy häntä kohti. Iglesias koettaa paeta sen tieltä, mutta se saa hänet parissakymmenessä sekunnissa kiinni ja pyyhkii hänen ylitseen. Kuumuus ei kuitenkaan panssarin läpi vahingoita häntä, vaikka se tuntuukin epämiellyttävältä. Palava neste leviää pitkin käytävää, Acosta sukeltaa sitä välttääkseen suurempaan kammioon, ja saa kimppuunsa seinistä tulevan lauman ampiaisia. Ne eivät kuitenkaan pysty hänen panssariinsa. Kammiosta poistuessaan hän löytää taas yhden säkkikankaaseen pukeutuneen ihmisen. Hän saa taklattua tämän, mutta päästää irti kun ampiaiset käyvät tämän kimppuun. Sentään tämä pystyi puhumaan pari etäisen järkevää sanaa.

Muu ryhmä on kääntynyt takaisin huoltokäytävässä. Kun kaivoskäytävässä ollut tyhjiöpodikolmikko on mennyt ohitse, ryhmä etenee ovelle josta se oli tullut. Jälleen ovea aletaan murtaa. Sitten Matilda näkee kameroissa, kuinka käärmehahmo ampaisee esiin asuinmoduulista, nyt kahdella konepistoolilla aseistautuneena. Hänen perässään tulee niinikään tuliasein varustautuneita tyhjiöpodeja. Nämä ovat kaikki selvästi tulossa tunkeutujia kohti.

Coleman koettaa avata ovea, mutta se on uppiniskaisen lukossa. Falk, Alghani ja Garcia painuvat käytävää palan matkaa taaksepäin, ja miinoittavat käytävän kranaateilla. Kuitenkin vihollisellakin on kamerahavainnointia. Käärmehahmo - arvatenkin el Colmillo - vaihtaa älykkääseen rakettipistooliin, ja ampuu ohjautuvan raketin kaivostunneliin. Se mutkittelee sitä pitkin, päätyy miinojen luo, ja ne laukaisevat sen. Colmillo ampuu toisenkin raketin. Garcia etenee ottamaan sen vastaan ja koettaa ampua sen alas. Hän ei aivan onnistu, ja raketti räjähtää, sylkien palavia metallikimpaleita kaikkialle. Garcia väistää pahimman ryöpyn, mutta yksi palava möhkäle osuu hänen selkäpanssariinsa, ja hän joutuu irrottamaan sen ennekuin se kuumenee ja grillaa hänet.

Coleman kyllästyy avaamaan ovea hienovaraisesti, ja räjäyttää kontrollit haulikolla. Sitten hän vääntää oven auki manuaalisesti, ja painuu sisään. Ensimmäinen tila on pukuhuone. Alghani, Falk ja Garcia saapuvat myös oven toiselle puolelle. Ovi suljetaan perässä. Falk ampuu kameran, ja jättää oveen miinan.

Coleman etenee pukuhuoneen läpi seuraavaan huoneesen. Se on valvomo, jossa on läjäpäin ruutuja ja ohjauslevyjä. Sisällä odottanut tyhjiöpodi avaa oitis häneen tulen konepistoolilla. Coleman sukeltaa tulituksen läpi, panssari pysäyttäen pahimmat vauriot, ja lasauttaa tyhjiöpodia päähän haulikolla. Falk seuraa Colemania.

Tilan ovella käydään raju tulitaistelu. Yksi tyhjiöpodeista avaa oven ja miina räjäyttää hänen kätensä irti. Alghani ja Garcia surmaavat kaksi muuta. Sitten oviaukon läpi lentää laajaspektrinen tyrmäyskranaatti. Garcia sukeltaa suoraan eteenpäin ja välttää flashbangin, mutta Alghanin kypärän järjestelmät lyövät hetken tyhjää. Garcia päätyy ulos ovesta, suunnilleen Colmillon syliin. Painietäisyydellä käydään lyhyt veitsihippa, joka päättyy Garcian voittoon: hän leikkaa Colmillon kurkun auki ja katkaisee synteettisen slitheroidin olennaisimmat hermoradat. Hän kerää kuorinipun talteen.

Ingrid Ytterhusin uusi lookColeman ja Falk ovat pysähtyneet tuijottamaan valvomon ruutuja. Niistä näkyy hirvittäviä asioita. Kivisissä tunneleissa juoksentelee rääsyihin pukeutuvia ihmisiä, ja siellä täällä Hieronymus Boschin maalauksista karanneet demoniset hahmot rääkkäävät heitä. Falk tajuaa, että Diafotismoksen tekemä kiirastuli ei olekaan virtuaalinen: se on toteutettu fyysisesti, juuri täällä. Colemanin tuijottaessa hän näkee eräässä ruudussa tutun hahmon: yksi tunneleissa säntäilevistä rääsyläisistä on matruusi Ingrid Ytterhus, jonka Diafotismos murhasi kuukausia sitten. Garciakin saapuu valvomoon, ja erottaa kuvaruudusta poikkeuksellisen eksoottiseen demonipanssariin pukeutuneen hahmon, jonka kinestiikka on kuitenkin tuttua. Abilene of Pain esittää kiirastulen suurinta demonia.

Valvomosta löytyy käytävänpätkän takaa ovi varsinaiseen kiirastuleen, joka on (teologian kannalta virheellisesti) merkitty improvisoidulla "Ken tästä käy saa kaiken toivon heittää" -julisteella. Ovi avataan, mutta sen toisella puolella itse kiirastulta ennen onkin setti valtavia hammasmaisia teriä, jotka hakkaavat yhteen satunnaisin välein. Niiden läpi sukeltaminen tuntuu hengenvaaaralliselta. Coleman säntää takaisin tilaan johtaneeseen käytävään ja ottaa panssaristaan vesurin. Falk etsii järjestelmästä keinoa sulkea hammasovet, ja löytääkin sen.

Sillä välin ahtaissa kivitunneleissa Acosta ja Iglesias ovat edenneet. He seuraavat hirvittävää kirkunaa, ja päätyvät kapealle aukolle, joka johtaa suurempaan kammioon. Kammiossa on kolme alastonta ihmistä kiinni kauheissa venytyspenkeissä, ja suuri, punainen demonihahmo kiduttaa heitä. Acosta ottaa rynnäkkökiväärin selästään, ja tähtää saatanallista hahmoa. Hän painaa liipasimesta samaan aikaan, kun Coleman hakkaa vesurilla sähköjohdot poikki, ja sammuttaa sähköt koko kiirastulesta.

Saatanallisen hahmon pää räjähtää. Acosta ja Iglesias hyppäävät alas kammioon. Acosta ryhtyy irrottamaan kahleita kidutettavista. Selustaa tarkkaileva Iglesias näkee toisen saatanallisen hahmon, joka ilmestyy pimeyden läpi paikalle veitsen kanssa - mutta Iglesiasilla on rynnäkkökivääri, ja hän pysäyttää hahmon yhdellä ainoalla laukauksella. Vapautettavat tyypit sopottavat sekavia: yksi kysyy, onko piina ohitse, toinen sanoo, että hän on syntinen ja häntä pitää rangaista lisää.

Falkilla ja Colemanille on pieni selkkaus, kun Falk säikähtää Colemanin aiheuttamaa äkillistä sähkökatkoa ja pelkää samanlaista tapahtumaa kuin aiemmin. Coleman on kuitenkin oma itsensä. Kuvaruutujen yönäkökoodi kertoo, että sähköjen katkeaminen on sotkenut asioita kiirastulessa. Hampaat ovat lakanneet jauhamasta, joten ryhmä etenee niiden läpi sisään, ja ampuu samalla yhden ulos tulossa olevan demonimorfin. Hammasoven takana pimeä kammio on luola täynnä terävää kiveä ja teräksisiä kidutusvälineitä. Alghani jätetään vahtimaan selustaa, Garcia, Falk ja Coleman etenevät.

Pian Iglesias ja Acosta saavat radioyhteyden muuhun tiimiin. Ryhmä pyrkii jäljittämään Abilene of Painia: Alghani raportoi näytöiltä hänen etenemistään, ja muu ryhmä haarukoi kiirastulta. Keskittyminen pyritään pitämään tekemisessä, vastaan tulevia kurjia kärsijöitä koetetaan olla huomaamatta. Sentään suurin osa paikan demoneista on joko ammuttu tai vetäytynyt piiloon.

Lopulta Abilene jäljitetään kätkettyyn huoltotunneliin, samanlaiseen, josta Iglesias ja Acosta tulivat sisään. Se saadaan auki. Garcia syöksyy perään, Acosta ja Iglesias seuraavat. Falk ja Coleman kiertävät takaisin valvomon suuntaan. Matkalla sinne he havaitsevat, että jotkut kiirastulen kymmenistä asukkaista ovat lähteneet avoimen sisäänkäynnin kautta ulos, ja näiden joukossa näyttää olevan laiha ja kurjan näköinen Ytterhus. Kun hänen toverinsa kutsuvat häntä nimeltä ja avaavat kypäriensä silmikon, hän tunnistaa heidät ja syöksyy halaamaan heitä. Hevari saatetaan ulos kiirastulesta.

Abilene of PainGarcia kiitää huoltotunnelin läpi valtavaa vauhtia, ja päätyy takaisin kaivostunneliin. Hän etenee aseet tanassa, pomppien seinästä seinään mikropainovoimassa. Kun hän kääntyy erään kulman ympäri, jokin iskee häneen, ja hän lamautuu ja sokeutuu. Kun hän muutamaa sekuntia myöhemmin tulee tajuihinsa, hänen edessään on Abilene of Pain, joka ruuvaa hänen kypäräänsä auki. Garcia sihahtaa Abilenen nimen, joka menee yleiselle viestintäkanavalle. Hänen perässään tulevat Iglesias ja Acosta astuvat saman kulman yli. Acosta koettaa ampua Abilenea, mutta tämä on suojautunut Garcian taakse. Iglesias näkee käytävässä kolmannenkin hahmon, tuntemattoman aasialaisen näköisen miehen, jolla ei ole aseita.

Garcian toimintakyvyn rippeet palaavat. Hän tarttuu kranaattiin ja vetää siitä sokan irti. Acosta ja Iglesias vetäytyvät takaisin kulman taaakse. Hetkeä myöhemmin kranaatti räjähtää Garcian ja Abilenen välissä, surmaten molemmat.

Siivous


Garcia säpsähtää hereille aluksessaan. Alusjärjestelmä ilmoittaa hänen morfinsa tuhoutuneen, ja palauttaneensa hänet varmuuskopiosta. Hänen viimeinen muistikuvansa on tapaaminen Hochbaum-gangsterin kanssa.

Acosta ja Iglesias toteavat Garcian ja Abilenen menehtyneen. He koettavat ottaa kiinni kolmannen käytävässä olleen miehen, mutta parinsadan metrin jälkeen tämä on jotenkin päässyt heidän taakseen. On epäselvää, mitä tarkalleen tapahtuu, mutta jotenkin sekä Acosta että Iglesias lamautuvat suunnattomasta kivusta. Iglesias ehtii ampua miestä jalkaan, mutta kun sotilaat tulevat tajuihinsa, mies ei ole enää lähistöllä.

Balvan-97:n turvajoukot ovat tässä vaiheessa ehtineet paikalle, ja tilanne rauhoittuu. Garcian ja Abilenen kuoriniput otetaan talteen. Kiirastulen läheiset alueet tutkitaan. Nyt tyhjistä asuinmoduuleista löytyvät tilat, joissa on asunut Abilene, tuntematon mies, El Colmillo, tusinan verran kiirastulessa työskennelleitä kiduttajia - sekä Diafotismos. Diafotismos on esiintynyt Balvan-97:llä väärällä nimellä, ja hän on paennut paikalta. Smolenakia kehotetaan sulkemaan egocasteri, mutta tämä on myöhäistä: Diafotismos on ottanut äkkilähdön ja 'castannut itsensä kiireellisesti tiehensä sillä aikaa kun kiirastulessa taisteltiin. Hänen päämääränsä oli resurrektionstien Evangelion-habitaatti kaukana ulkosysteemissä.

Smolenak ja Balvan-97:n turvaväki järkyttyy kiirastulen paljastumisesta, ja evakuoi systemaattisesti siellä olleita uhreja. Ytterhusin sotilaat pitävät kuitenkin mukanaan. Yleisiä halauksia jaetaan, mutta kun alkushokista on selvitty, tajutaan että tämä ei ole tarkkaan ottaen Ytterhus - alkuperäinen Ytterhus kuoli, ja hänen ruumiinsa paiskattiin avaruuteen. Tämä on ainoastaan hänen mielestään otettu kopio, joka on sukitettu kehoon, joka on muunnettu näyttämään samalta. Tämä on toisille vakavampi asia kuin toisille, ja etenkin Acostaan oivallus osuu kovaa.

Ryhmän paluu alukselle on kiertelevä. Garcia on vuokrannut itselleen tällä aikaa tyhjiöpodin (näitä on takavarikoitu muutamalta rikolliselta) ja kerännyt yleiskuvan tapahtumasta paikallisesta somesta. Taistelu on ohitse ja hänen liittolaisensa ovat palaamassa. Garcialle käydään tuomassa kuorinippuja: hänen Fury-morfissaan ollut nippu, kiirastulen infra-alueen virtuaalisimulaatiossa ollut synthassa majaillut nippu, sekä Abilene of Pain ja el Colmillo. Garcia sulauttaa mielensä näistä molempien kanssa, ja saa onnistuneesti takaisin muistot hyökkäyksestä kiirastuleen, sekä el Colmillon järjestämästä kaappauksesta ja kuulustelyrityksistä. Hänelle selviää, että kiirastulen kiduttajat olivat kaikki Colmillon alfaforkkeja: sekopäinen kiduttaja oli niitä harvinaisia sosiaalityyppejä, jotka pystyvät tekemään töitä yhdessä omien forkkiensa kanssa.

Ytterhusille hankitaan vaatteita, ruokaa ja vettä. Nopea tarkastus habin lääkärillä kertoo, että tämän nykyinen keho on hieman modattu halpa peruspodi, joka on kuitenkin suht toimintakunnossa. Podilla on matala kipukynnys ja kosmeettinen kirurgia on asentanut siihen inhimillisemmän ulkonäön sekä muokannut sitä alkuperäisen Ingrid Ytterhusin näköiseksi. Lääkäri sanoo myös deletoineensa siltä poikkeuksellisen inhottavan muusan. Lääkäri kummastelee hieman väitettä, että potilas on Jupiterin juntan sotilas, mutta arvelee tämän olevan jokin Stellar Intelligencen peitetarina. Koska potilas on selvästi halukas lähtemään ryhmän mukaan, ei lääkäri estä. Hän mainitsee kuitenkin, että toinenkin kiirastulesta löytynyt väitti olevansa Jupiterista - lähetyssaarnaaja nimeltä Anne-Marie Meredith.

Lääkärin ja turvajoukkojen mukaan kiirastulesta löytyi yhteensä 30-40 uhria. Jotkut heistä ovat suunnilleen Romahduksen (tai hänen terminologiassaan Lankeemuksen) aikana Maapallolla menehtyneitä. Smolenak vakuuttaa, että hänellä tai Volkovilla ei ollut mitään tietoa tällaisesta projektista: Diafotismos oli väärällä nimellä vuokrannut osan asemaa, eikä hän tiennyt, mitä tämä tarkalleen siellä teki.

Ytterhus viedään lopulta alukselle. Tehtävä on enemmän tai vähemmän suoritettu: Garcia on saanut Abilene of Painin, ja vaikka Diafotismos pakeni, hänen kiirastulensa on tuhottu. Lisäksi on selvää, että tämän operaation julkisuutta Titanin kansainyhteisö ei voi peitellä. Smolenak ja Volkov ovat innokkaita osoittamaan, että koko sairas operaatio oli Titanin kansalaisen projekti.

Saint Sunnivalta kuitataan raportti tapahtuneesta, ja todetaan, että laivaston mediakoneisto ottaa asian nyt haltuunsa.

Trauma


Ytterhus on säpäleinä. Hän tuijottaa tyhjyyteen, itkee ja nauraa, eikä pysty puhumaan kuin muutaman lauseen kerrallaan. Hänelle annetaan rauhoittavia lääkkeitä. Coleman käy ostamassa hänelle kitaran ja kuulokevahvistimen. Tämäkin saa häneltä itkuisen reaktion, mutta hän pakenee sen jälkeen musiikin pariin.

Acosta on vaiti ja Alghani hämmentynyt, kun muu ryhmä pohtii mitä tehdä. Tasavallan silmissä tämä ei ole Ytterhus - hän ei ole ihminen, ei siviili eikä kansalainen. Hän voi olla jonkun omaisuutta, mutta toisin kuin esim. Silvio Murrietalla, hänen perheensä ei ole törkeän varakas. Hänellä ei ole sijaa Tasavallassa. Mietitään, kannattaisiko hänet jättää Balvan-97:lle vaiko pyytää Garciaa viemään hänet mukanaan sisempään aurinkokuntaan. Jälkimmäiseen vaihtoehtoon päädytään, ja arvellaan, että tämä sopii Tasavallan laivastollekin.

Acosta ei ole osallinen keskusteluun, mutta hän tietää arvion olevan väärä. Ytterhusin näköinen kopio heidän keskellään on pelkkää julma karikatyyri ihmisestä, joka oli heidän asetoverinsa. Olio itse on tähän toki syyntakeeton, mutta silti sen olemassaolo tuottaa pelkkää tuskaa Ytterhusin aiemmille läheisille. Acosta harkitsee mahdollisuutta yksinkertaisesti ampua podin, mutta lopulta päättää olla tekemättä niin. Hän kuitenkin tietää, että Tasavalta ei vain anna tämän jäljitelmän olla, vaan hävittää sen.

Lopulta päätetään pyytää Garciaa ottamaan Ytterhus hoteisiinsa. Hän suostuu tähän, mutta tahtoo vastapalveluksen. Hän tietää, että Francis Ngyen ja Pong Ho ovat olleet tekemisissä Saint Sunnivan aliupseerien kanssa, ja hän haluaa tästä lisätietoa. Falkin ja Iglesiasin ilmeet paljastavat heidän tietävän asiasta. Garcia sanoo, että toisin kuin hän aiemmin väittä, nämä kaksi eivät ole hänen ystäviään vaan vihollisia tai kilpailijoita, ja hän tahtoo päästä perille siitä, mitä he ovat puuhanneet. Coleman päätyy kertomaan Garcialle vaiheistaan Ngyenin kanssa, sekä tämän lopullisista saavutuksista.

Pieni alus erkanee Balvan-97:ltä ja lähtee Saint Sunnivalle. Parin vuorokauden matka on puuduttava. Saint Sunnivalla Garcia sukittuu jälleen diplomaattimorfiinsa, ja käy ensi töikseen keskustelemassa kapteeni Halkenhvadin kanssa. Hän kertoo Ytterhusin tilanteen ja sanoo, että hän haluaisi ottaa tämän mukaansa. Halkenhvad toteaa, että Ytterhusin näköisen olion olemassaolo on haitallinen sekä emotionaalisesti että poliittisesti. Garcia tekee selväksi, että ryhmä jonka kanssa hän toimi toivoi tätä ("Tuskin kaikki heistä", Halkehvad saoo), ja että olisi heille parasta, mikäli asia ratkeaisi näin.

Halkenhvad ja Garcia neuvottelevat pitkään. Lopulta Halkenhvad taipuu, sillä ehdolla, että pidetään huolta siitä, että tämä versio Ytterhusista ei milloinkaan koeta palata tasavaltaan tai ottaa yhteyttä keneenkään siellä. Tästä olisi poliittisesti huonot seuraukset, koska virallisesti kiirastulessa olijat tuhottiin.

Seuraavaksi Halkenhvad puhuu Acostan, Alghanin, Colemanin, Falkin ja Iglesiasin kanssa. Hän korostaa heille, että heidän löytämänsä olento ei ollut Ytterhus - eikä toinen olento ollut Anne-Marie Meredith - mutta he voivat vielä olla hyödyllisiä Tasavallalle, ja niinpä heidän olemassaolostaan tulee olla vaiti. Halkenhvad ottaa raportin kiirastulen tapahtumista, ja sen jälkeen laatii siitä editoidun version, jossa kaikki kiirastulessa olleet kuolivat. Hän kieltää ehdottomasti ketään sotilaista levittämästä asiaa eteenpäin.

Halkenhvad on taitava, täsmällinen ja tehokas - ja samaan aikaan inhottava ja niljakas. Suunnilleen jokaiselle jää kapteenin suunnitelmasta suuhun paha maku, ja tunne siitä, että tällä ei ole minkäänlaista ymmärrystä heitä kohtaan, puhumattakaan Ytterhusista (tai tämän kopiosta). Halkenhvad itse ei tätä tunnu ymmärtävän.

Ennen lähtöään Garcia käy vielä kättelemässä kaikki mukanaan olleet, ja jättää heille korttinsa. Sen jälkeen hän lähtee Saint Sunnivasta sukkulallaan.


Pelinjohtajan kommentit


Aivan mainio peli tämä kyllä. Brutaalia toimintaa, nopeita päätöksiä, täysin kajahtaneita vastustajia, sekä Ytterhusin vähemmän triumfantti paluu. Tämä saattoi olla oma suosikkipelisessioni tässä kampanjassa tähän asti.

Jälkeenpäin tulin miettineeksi, että teemallisesti olisi voinut olla mahtavaa sekin, jos Acosta tosiaan olisi ampunut Ytterhusin. Toisaalta, olen pelauttanut monia kampanjoita, joissa juuri tällaista on tapahtunut, ja seurauksena on yleensä ollut pari raastavaa ja kauheaa peliä, unettomia öitä ja sitten kampanjan imploosio tai pelaajaporukan vaihtuminen. Ehkä siis parempi näin kuitenkin.

Ensi jakso on edelleen luultavasti aika raastava, sen jälkeen varmaan jotain hitusen kevyempää.
<-- 14: Luutnantti Garcia - 16: Stressi -->


CategoryPelit - CategoryDeepBlackMainStory - CategoryPelit2144 - CategoryDeepBlack
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki