Revision [588]

This is an old revision of DeepBlackSky14 made by AdminDare on 2017-04-08 17:46:47.

 

Devil and the Deep Black Sky 14: Luutnantti Garcia<-- 13: Kotimaan anarkistit - 15: -->

"Ei helvetti, teillähän on vaarana tosiaan kuolla."
- Liam Garcia

 


Lomaltapaluu


 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/ss_komentoketju.jpg)

Elokuun ensimmäisenä päivänä Saint Sunniva palaa palvelukseen. Ger∂riltä alukseen nousevat miehistön jäsenet ovat vaihtelevan krapulaisia, etenkin Falk, jonka kaverit ovat juottaneet häntä viimeisen siviili-illan kunniaksi. Scholl saapuu paikalle käsiraudoissa CDC:n saattamana.

Aluksella selviää, että Murrietan paikalle varusmiesupseerikokelaaksi ei olekaan ylennetty Holst, vaan asejärjestelmä-AU Douglas. Holst on saanut pelkästään kersantin natsat palvelusvuosiensa vuoksi, ja hän on todella käärmeissään. Näyttää myös siltä, että häntä on tasan tarkkaan lakannut nappamasta mikään ehdottoman minimin ylitse. Muutoin koko aluksen miehistö on ennallaan - täydennyksiä ei ole saatu, mutta toisaalta kukaan uusi ei ole päättänyt jäädä siviiliin. Jopa Mackay on edelleen vahvuudessa.

Kapteenin käskynjaossa kerrotaan, että Saint Sunniva on lähdössä pitkälle komennukselle Jupiterin kreikkalaisten asteroidien suuntaan, ja että tälle komennukselle mukaan on tulossa ulkopuolinen konsultti, joka poimitaan matkan varrelta. Sillalla päivystävälle Iglesiasille selviää, että konsultti on tulossa Tasavallan ulkopuolelta, ja että hänen saapumiseens valmistaudutaan järjestämällä aluksen turvajärjestelmiä uudelleen.

Eräällä miehistökannella on tyhjä hytti, ja Mackay kysyy Colemanilta, voisivatko hän ja kaverinsa Bogedal muuttaa sinne: kummankin tämänhetkinen seura on hieman raskasta. Coleman tarkistaa hytin ja takavarikoi sieltä ensin ainakin kahden henkilön viinakätkön, mutta päätyy lopulta siihen tulokseen, ettei hän halua aivan ansiottomasti sitä Mackaylle antaa. Coleman sanoo, että Mackayn pitää osoittaa ansaitsevansa hytti.

Kapteeni Halkenhvad vaikuttaa Skarsgardia kontrolloivammalta ja kulmikkaammalta komentajalta, mutta mitään konkreettista kriisiä hän ei synnytä. Falk sen sijaan on paikalla, kun aliluutnantti Guanchana käy kertomalla Holstille, että reaktorialiupseeri Klebb on jäämässä pois palveluksesta viiden kuukauden kuluttua, ja alus jää vaille reaktori-AU:ta. Guanchana toivoisi, että Holst ilmoittautuisi vapaaehtoiseksi siirtymään tähän tehtävään, hänellä kun on myös reaktoripuolen osaamista. Holst tekee selväksi, että hänellä ei ole mitään aikomusta tehdä mitään moista. Guanchana on hieman yllättynyt, mutta sanoo, että lopulta nimityksen tekee kapteeni.

Coleman saa kuulla tilanteesta, ja käy kertomassa Guanchanalle, että hän voisi olla kiinnostunut reaktori-AU:n pestistä. Hän ei toki fuusioreaktoreista osaa kuin perusteet, mutta viidessä kuukaudessa hän ehtii kyllä opetella niitä jos hän tahtoo. Guanchana on tyytyväinen tähän, ja sanoo vievänsä toiveen eteenpäin.

Viikon verran Saint Sunniva kiihdyttää kreikkalaisten suuntaan. Sen jälkeen se saa lennossa ajoainetankkauksen, ja samalla se saa yhteyden pienempään alukseen, joka sen on määrä kohdata. Upseeristolle ja aliupseeristolle kerrotaan, että alukselle tulee Planetary Consortiumin edustaja konsultoimaan operaatiossa, jonka Avaruusjoukot ja Konsortio aikovat suorittaa yhdessä. Ilmoitusta seuraa hämmennys ja huhumylly.

Konsultti saapuu


 (image: http://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/docked_ships.png)

Saint Sunniva lähestyy pientä rakettijahtia, ja suorittaa sen kanssa telakoitumisen. Tämän jälkeen Acosta käy tuomassa aluksesta nousevan konsultin Saint Sunnivalle. Konsultti esittäytyy luutnantti Liam Garciaksi. Hänellä on yllään harmaa sotilaallis-korporaatin univormu, ja hän on häkellyttävän komea. Kapteeni Halkenhvad, XO Qassim sekä luutnantti Jaramillo toivottavat hänet tervetulleeksi alukselle. Lyhyiden muodollisuuksien jälkeen Acostaa pyydetään näyttämään luutnantille hänen hyttinsä, sekä selittämään hänelle vierasprotokolla. Garcialla on ID-ranneka joka avaa pääsyn niihin osiin alusta, joihin hänen on lupa mennä: nämä ovat kannet lääkinnästä upseerikannelle.

 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/liam_garcia.jpg) Puolen tunnin kuluttua kapteeni pitää käskynjaon, jolla miehistölle kerrotaan mitä tarkalleen on tapahtumassa. Tätä ennen komentoketjua alas on valunut ilmoitus siitä, että sotilaiden tulee näyttää skarpeimmiltaan; alusjärjestelmä- ja valtausmatruusien kesken tämä vaatii hieman ryhdin kohentamista. Kapteeni kertoo, että Jupiterin avaruusjoukot ja Konsortion Stellar Intelligence ovat yhteistyössä jäljittämässä Diafotismoksen tukikohtaa, jonka tämänhetkisen tiedon valossa oletetaan sijaitsevan Jupiterin radan tuntumassa. Stellar Intelligencellä on tästä lisätietoja. Saint Sunniva on nimetty tähän tehtävään, koska sen miehistö on ollut aiemminkin tekemisissä Diafotismoksen kanssa.

Luutnantti Garcia on liittolaisorganisaation edustajana muodollisen komentoketjun ulkopuolella, mutta konsulttikapasiteetissa hänen kohtuullisiin toiveisiinsa pyritään vastaamaan. Vastaavasti hän noudattaa aluksen miehistön käskyjä kaikessa aluksen toimintaan liittyvässä. Hänellä on hytti upseerien keskikannella.

Tehtävän suorittamiseksi luutnantti Jaramillo nimittää erikoisryhmän, joka ryhtyy kokoamaan yhteen tiedustelutietoja ja esittelee sen johtopäätöksiä kapteenille toimenpiteitä varten. Ryhmä toimii upseerikannen kokoustilassa, joka suljetaan muulta käytöltä. Tämän jälkeen Garciaa kehotetaan lausumaan pari sanaa. Garcia kiittää pääsystä alukselle, kehuu Jupiterin avaruusjoukkoja, Saint Sunnivaa ja sen miehistöä, ja ilmaisee varmuutensa hedelmälliseen yhteistyöhön.

Garcian esiintyminen on äärimmäisen ammattitaitoinen ja hän vaikuttaa todella särmältä tyypiltä. Garcia itse on naamionsa alla hieman hämmentynyt tähän saakka näkemästään. Tasavallan sotilaat flat morpheissaan ovat suunnilleen niin rujoja kuin hän oli odottanutkin, mutta flattien ohella hän kummastelee podeja, joihin Acostan, Alghanin ja muutaman muun pää on yhdistetty. Toisaalta, kukaan ei ole vielä julistanut häntä Saatanan kätyriksi ja koettanut heittää ilmalukosta.

 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/taskforce.jpg)

Käskynjaon jälkeen erikoisryhmään kuuluvat saavat ilmoituksen tilastaan. Ei yllättäen, erikoisryhmään on nimitetty samat henkilöt, jotka Diafotismoksen toivat Jane Doe -roskaväkiparvelta Saint Sunnivalle: alikersantit Acosta, Coleman, Falk ja Iglesias. Lisäksi mukana on heidän handlerinaan toiminut aliluutnantti Fjell, sekä Ytterhusin mukana roskaväkiparvessa ollut matruusi Ishaq Alghani. Upseerikerhon tilat on muutettu kokoushuonetyyppisemmiksi, mutta sittenkin se on erinomaisen viihtyisä paikka ryhmän työhön.

Jaramillo aikoo johtaa ryhmää tehokkaasti mutta sotilasarvoihin tiukasti katsomatta. Ensimmäiseksi kuullaan Iglesiasin kertomus Diafotismoksen toimista Jane Doe and the Mockingbirdsillä - siitä, miten hän kaappasi lähetyssaarnaaja Meredithin sekä matruusi Ytterhusin mielet ja kertoi inkarnoineensa ne kiirastuleen. Garcia oli törmännyt tähän tarinaan aiemmin Tasavallan mediassa, mutta oli sivuuttanut sen pelkkänä propagandana. Kuitenkin nyt hänelle väitetään, että Jupiterin avaruusjoukot ottavat sen tosissaan.

Pelinjohtajan kommentteja


Olen päivittänyt myös Saint Sunnivan 3d-mallin ja alusta esittelevän sivun. Esim. hyttijakoa avataan siellä tarkemmin. Oikeasti tuolla sivulla on tällä hetkellä ihan helkkaristi detaljia, enemmän kuin pelissä koskaan varmaan tarvitaan.

Ensimmäinen peli, johon osallistui vieraileva pelaaja, vieläpä kokonaan Tasavallan ulkopuolelta tulevalla hahmolla.

<-- 13: Kotimaan anarkistit - 15: -->CategoryPelit - CategoryDeepBlack
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki