Revision [517]

This is an old revision of DeepBlackSky13 made by AdminDare on 2017-02-04 11:16:12.

 

Devil and the Deep Black Sky 13: Kotimaan anarkistit<-- 12: Sankareiden kotiinpaluu - 14: -->

"Kun ilmiantajaksi kerran ryhtyy, on ilmiantaja aina."
- Jacob Lindh

 


Ytterhus uutisissa


Ger∂rin jäähallissa Arne, Cati, James ja Paloma ovat kaveripiireineen katsomassa jääkiekko-ottelua, jossa Ger∂risk Draker ottaa yhteen Palladion Saintsin kanssa. Palladion on Tasavaltaan kuulumaton habi asteroidivyöhykkeellä, ja sen jääkiekkojoukkue on kiertueella Tasavallassa. Sääntöjen mukaan Tasavalta päästää pelaamaan vain urheilijoita, jotka ovat ihmisiä alkuperäisessä kehossaan, mutta vähintään näiden pelaajien kehot ovat samalla tavoin mittatilattuja kuin Merlin de Vooghtin tai Silvio Murrietan. Heidän pelityylinsä on flamboyanttia siinä missä Ger∂rin on hyvin tiukkaa ja täsmällistä. Matsi päättyy Ger∂rin voittoon, ja sitä seuraa viinanhuuruinen juhlintakierros kaupungilla.

Seuraavana aamuna krapula on melkoinen. Pahoinvoinnin läpi tunkee Ingrid Ytterhusia koskeva uutinen: ilmeisesti katolinen kirkko on vuotanut Ytterhusin ja Meredithin kohtalon medialle. Kulissien takana Tasavalta ja Titan ovat käyneet neuvottelua varastettujen egojen palauttamisesta tai tuhoamisesta, mutta kirkko ei oletettavasti ole ollut tyytyväinen niiden etenemiseen, joten koko kuvio on paljastettu tiedotusvälineille. Tasavallan uutiset lypsävät tapahtuneen shokkiarvoa, ja sotilaallisesti aggressiiviset tai uskonnolliset poliitikot vaativat, että Titan pakotetaan vastaamaan sen kansalaisen tekemästä rikoksesta ihmisyyttä ja Jumalaa vastaan. Diafotismoksesta on Titanilla aktivoitu kopio, joka kiistää koskaan mitään mieliä varastaneensa, ja vaatii Tasavaltaa palauttamaan heillä hänestä laittomasti olevan forkin.

Ger∂rin uutiset ovat hieman Tasavallan yleistä linjaa maltillisempia, ja Ingridin perhe on pysytellyt poissa mediasta. Brita Nielson ottaa yhteyttä Palomaan, ja kertoo äitinsä haluavan jutella jonkun kanssa, jolla on ensi käden kokemusta Diafotismoksesta ja Ingridin kohtalosta. Paloma lähteekin haastateltavaksi.

Jamesin kaveri Eva Björksdottir kysyy tältä jääkiekkomatsissa olleen komean kundin (Merlinin) yhteystietoja pyytääkseen tätä treffeille. Cati viestii Majakka-säätiön kanssa. Katoliset ja kiivaat Luján V -läiset ovat kuohuksissaan uutisista, ja Cati lupaa käydä seuraavana päivänä siellä kertomassa heille mitä tietää tapahtuneesta.

Paloman haastattelussa Britan Signe-äiti osoittautuu hölösuista ja sähläävää tytärtään huomattavasti ammattitaitoisemmaksi, ja on todella terävä huomaamaan asioita. Tasavallan sotilaasta ei kuitenkaan lähtökohtaisesti saa painaa mitään, mitä sotilas ei itse hyväksyisi, ja toiminta politiikassa tai mediassa on stratokratiassa sotilaalle täysin normaalia. Haastattelun tuloksena syntyy artikkeli, johon sekä Signe että Paloma ovat tyytyväisiä, ja Paloman kuva on erityisen onnistunut. Kysymykseen siitä, mitä Ingridin varastetulle egolle pitäisi tehdä Paloma ei ota kantaa. Hän ei myöskään paljasta Diafotismoksen ilmoittamaa kiirastulen sijaintia; tätä seikkaa ei ole vielä vuodettu julkisuuteen, ja Saint Sunnivallakin sen tiesivät vain upseeristo sekä Diafotismoksen kanssa puhuneet.

James on jokseenkin masentunut. Uutiset muistuttavat hanta siitä, että Ingridin kuoltua hänellä oli hetken aikaa käsissään levy, jossa oli kopio tämän mielestä, mutta hän tuhosi sen. Nyt ainoa kopio mielestä on jossain Diafotismoksen helvetissä. Kukaan ei oikeastaan tuntenut Ingridiä poikkeuksellisen hyvin, mitä nyt että koko perheen tiedettiin olevan hyvin musikaalinen. Viestit kavereilta koettavat hieman piristää hanta. Eva valittaa, ettei Merlin lähtenyt hänen kanssaan treffeille, ja James kimmottaa tälle palveluseräkuvan koko porukasta sanoen, että näistä voi sitten valita jonkun muun.

Cati vierailee Majakka-säätiöllä kertomassa kokemuksistaan roskaväkiparvessa. Toisin kuin Gerdrin skandinaavit, jotka suhtautuvat tietoon egovarkaudesta jonkinlaisella pidättyvyydellä, Luján V:n hurskaat katolilaiset näkevät sen suunnattomana rikoksena, ja ovat valmiita paiskomaan tuoleja. Muutamat puhuvat sotilaspalvelukseen lähtemisestä, mutta tämä lienee pelkkää puhetta; Catin lisäksi selviytyjistä Carlos Franco -niminen ex-jengiläinen oli myös yrittänyt sotilasuraa kuluneen vuoden aikana, mutta hänet oli potkittu pois peruskoulutusjakson päätteeksi.

Hyttijakoa


Seuraavana iltana Saint Sunnivan kersantti Iain Klebbiltä tulee yhteydenotto ja kutsu pikaiseen sotilaspalaveriin keskustan trendibaarissa. Aiheeksi paljastuu Saint Sunnivan seuraavan palvelukiertueen aliupseeriston hyttijako: kokonaan uusia ihmisiä on ylennetty, vanhoja on poistunut, ja kolmen aliupseerihytin miehitys pitää suunnitella. Kaikki aliupseerit Holstia ja Douglasia lukuunottamatta ovat Gerdrillä, joten hyttijaon voi yhtä hyvin funtsia täällä.

Vanhoista aliupseereista palveluksessa ovat Klebb (reaktori), Olafsen (ruori), Douglas (asejärjestelmät) ja Holst (alusjärjestelmät), tosin Holstin oletetaan saavan ylennys aliluutnantiksi Murrietan menehdyttyä. Uusia aliupseereita ovat Iglesias ja Valchak (silta), Coleman (alusjärjestelmät), Falk (asejärjestelmät) sekä Acosta (valtaus). Sitten baariin astuu sisään myös de Vooght, joka sanoo juuri saaneensa siirron ja ylennyksen; hänet siirrettiin asejärjestelmistä ruoriin, ja ylennettiin aliupseerioppilaaksi.

Hyttijako syntyy melko nopeasti, ja tuopillisten ääressä tuleva aliupseeristo pohtii tehtäväjakoaan. Saint Sunnivalla on vielä viisi kuukautta kiertuetta ennen kuin seuraava asevelvollisuuserä saapuu palvelukseen, ja vaikka yksittäisiä täydennysmiehiä saattaakin saapua, periaatteessa fregatti on vielä väkensä puolesta palveluskykyinen. Aliupseeristo on myös fiksua ja kyvykästä, ja enimmäkseen tulee toimeen keskenään. Klebbiä ja Douglasia monet pitävät vähän mulkkuina, Iglesiasilla ja Valchakilla on vahva kilpailuasetelma, eikä de Vooghtilla ole minkäänlaisia johtamistaitoja, mutta toisaalta ruori-AU:na hänellä ei varsinaisesti ole alaisiakaan, ja hänen kumppaninsa Olafsen näyttää suhtautuvan häneen hyvin. Isoimmat ongelmat ovat alusjärjestelmät (vaikka Coleman ja Holst ovatkin päteviä, heidän alaistensa taitotaso on surkea) sekä valtaus: kersantti Astridsdottirin keskeytettyä palveluksensa vuodeksi Acosta joutuu yksin komentamaan marginaalisen käytöshäiriöistä raskaasti aseistettua porukkaa.

Klebb koettaa ottaa puheeksi Ytterhusin, mutta tästä seuraa vain jäätävä hiljaisuus, ja Olfasen vaihtaa puheenaiheen jääkiekko-otteluun.

Pidätetty


Pari päivää myöhemmin James on vaateostoksilla, kun hänen ektoonsa putoaa viesti Ari Björksonilta: Sarah joutui miliisin pidättämäksi kumouksellisesta toiminnasta epäiltynä. Ari ei ole tähän mennessä tahtonut edes tavata laivastoon lähtenyttä entistä parasta kaveriaan Jamesia, mutta tilanne on nyt muuttunut. Opiskelijabaarissa istuva Arne saa Jacobilta samanlaisen viestin. Kumpikin tapaa pian kaveriaan, ja saa kuulla mitä tapahtui.

LiquidState-taidekollektiivi, johon Ari ja Sarahkin tuntuivat kevään aikana liittyneen, oli tapaamassa Basaltin Bunca Villa- alueella. Bunca Villassa on paljon paikkoja joihin pääsy on kielletty turvallisuussyistä: joitain vuosia sitten tapahtunut onnettomuus on jättänyt sen elämänylläpitojärjestelmän epämääräiseksi, mutta ehkä tärkeämpänä syynä on, että valvontajärjestelmät siellä ovat käytännössä täysin kaput, ja alue on siksi rikollisten, kapinallisten ja yksityisyyttä kaipaavien suosiossa. Nyt miliisi oli jotenkin päätynyt keskeyttämään taidekollektiivin tapaamisen, ja pidättänyt Sarahin. Tapahtuma ei sinänsä ole ainutlaatuista, mutta sen sijaan että he olisivat vain ottaneet nimen ylös ja päästäneet Sarahin pois, he olivatkin lukeneet tälle syytteen.

Jacob sanoo Arnelle, että miliisikapteeni on jatkanut hänen painostamistaan älyvaatteiden koodarin ilmiantamisesta, ja pelkää näiden nyt yrittävän käyttää hänen tyttöystäväänsä painostuksen välineenä. James vetää Arin jutuista johtopäätöksen, että Jacobilla on jotain tekemistä Sarahin kiinnijäämisen kanssa. James soittaa Arnelle ja kysyy Jacobin sijaintia; Arne kutsuu Jamesin opiskelijabaariin. Tottuneina opiskelijakapinallisina Jacob ja Arne ovat nurkassa, jossa tiedetysti kuuntelulaitteet eivät toimi ja johon mikään valvontakamera ei katso. Ari ja James saapuvat paikalle, ja James aloittaa juttelun tempaisemalla Jacobia rempseästi naamaan.

Ari saa Jamesin rauhoitettua ennenkuin tilanne puhkeaa oikeaksi tappeluksi. Pohditaan mitä tehdä, ja todetaan, että parasta on jutella muun LiquidStaten kanssa. Kollektiivin pääideologi Daniel Haugen sekä hänen kaverinsa Kine Hummel löytyvätkin pelihallista. Arne ja Daniel olivat aiemmin läheisempiä, mutta vahvasti anarkistinen Daniel ei ottanut lainkaan hyvin Arnen lähtöä armeijaan. Hän tekee selväksi, että hän ei tunne Jamesia lainkaan eikä puhu tämän läsnäollessa mitään, mutta kun James lähtee hakemaan juotavaa, ei hänen asenteensa paljon parane. Hän sanoo, ettei luota enää Arneen eikä aio kertoa tälle mitään; hän ei suostu myöntämään mitään älyvaatteiden koodarista, ja sanoo vain, että tilanne on hallinnassa. Melko nopeasti tapaaminen eskaloituu pelkäksi huutokilpailuksi.

Perheillallinen


Samaan aikaan Cati on Iglesiasin perheen luona illallisvieraana. Paloma on kutsunut hänet paikalle taka-ajatuksenaan saada hänet puhumaan vähän järkeä typerälle Valentine-siskolleen, joka tuntuu alkaneen pyöriä rikollisuuteen kallellaan olevissa porukoissa. Entisenä jengiläisenä Catilla on automaattisesti Valentinelta edes vähän kunnioitusta. Niinpä kun illallisen jälkeen Cati käy ulkona tupakoimassa, Valentine tulee mukaan.

15-vuotiaalle Valentinelle 17-vuotias sotilas ja ex-jengiläinen Cati on tosi makee ja hieno. Kuitenkaan Catin totuudenmukaiset ja varsin lohduttomat kuvaukset rikollisesta elämästä Luján V:n slummiutuneessa Reagan-sylinterissä eivät ole Valentinelle mieleen. Turvallisella Gerdrillä kasvaneelle tytölle oikeat rikolliset näkyvät lähinnä televisiossa, ja hänen käsityksensä niistä on typerän romantisoitu. Käy ilmi, ettei Cati ole ensimmäinen Luján V:n selviytyjä, jonka Valentine on tavannut - hänen koulussaan käy Maria Pilar Rey -niminen 15-vuotias Majakka-säätiöltä.


Pelinjohtajan kommentteja


Kesken


<-- 12: Sankareiden kotiinpaluu - 14: -->CategoryPelit - CategoryDeepBlack
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki