Devil and the Deep Black Sky 13: Kotimaan anarkistit<-- 12: Sankareiden kotiinpaluu - 14: Luutnantti Garcia -->

"Kun ilmiantajaksi kerran ryhtyy, on ilmiantaja aina."
- Jacob Lindh

 


Ytterhus uutisissa


 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/gerdr_sosiaalikuviot.jpg)

Ger∂rin jäähallissa Arne, Cati, James ja Paloma ovat kaveripiireineen katsomassa jääkiekko-ottelua, jossa Ger∂risk Draker ottaa yhteen Palladion Saintsin kanssa. Palladion on Tasavaltaan kuulumaton habi asteroidivyöhykkeellä, ja sen jääkiekkojoukkue on kiertueella Tasavallassa. Sääntöjen mukaan Tasavalta päästää pelaamaan vain urheilijoita, jotka ovat ihmisiä alkuperäisessä kehossaan, mutta vähintään näiden pelaajien kehot ovat samalla tavoin mittatilattuja kuin Merlin de Vooghtin tai Silvio Murrietan. Heidän pelityylinsä on flamboyanttia siinä missä Ger∂rin on hyvin tiukkaa ja täsmällistä. Matsi päättyy Ger∂rin voittoon, ja sitä seuraa viinanhuuruinen juhlintakierros kaupungilla.

Seuraavana aamuna krapula on melkoinen. Pahoinvoinnin läpi tunkee Ingrid Ytterhusia koskeva uutinen: ilmeisesti katolinen kirkko on vuotanut Ytterhusin ja Meredithin kohtalon medialle. Kulissien takana Tasavalta ja Titan ovat käyneet neuvottelua varastettujen egojen palauttamisesta tai tuhoamisesta, mutta kirkko ei oletettavasti ole ollut tyytyväinen niiden etenemiseen, joten koko kuvio on paljastettu tiedotusvälineille. Tasavallan uutiset lypsävät tapahtuneen shokkiarvoa, ja sotilaallisesti aggressiiviset tai uskonnolliset poliitikot vaativat, että Titan pakotetaan vastaamaan sen kansalaisen tekemästä rikoksesta ihmisyyttä ja Jumalaa vastaan. Diafotismoksesta on Titanilla aktivoitu kopio, joka kiistää koskaan mitään mieliä varastaneensa, ja vaatii Tasavaltaa palauttamaan heillä hänestä laittomasti olevan forkin.

Ger∂rin uutiset ovat hieman Tasavallan yleistä linjaa maltillisempia, ja Ingridin perhe on pysytellyt poissa mediasta. Brita Nielson ottaa yhteyttä Palomaan, ja kertoo äitinsä haluavan jutella jonkun kanssa, jolla on ensi käden kokemusta Diafotismoksesta ja Ingridin kohtalosta. Paloma lähteekin haastateltavaksi.

Jamesin kaveri Eva Björksdottir kysyy tältä jääkiekkomatsissa olleen komean kundin (Merlinin) yhteystietoja pyytääkseen tätä treffeille. Cati viestii Majakka-säätiön kanssa. Katoliset ja kiivaat Luján V -läiset ovat kuohuksissaan uutisista, ja Cati lupaa käydä seuraavana päivänä siellä kertomassa heille mitä tietää tapahtuneesta.

Paloman haastattelussa Britan Signe-äiti osoittautuu hölösuista ja sähläävää tytärtään huomattavasti ammattitaitoisemmaksi, ja on todella terävä huomaamaan asioita. Tasavallan sotilaasta ei kuitenkaan lähtökohtaisesti saa painaa mitään, mitä sotilas ei itse hyväksyisi, ja toiminta politiikassa tai mediassa on stratokratiassa sotilaalle täysin normaalia. Haastattelun tuloksena syntyy artikkeli, johon sekä Signe että Paloma ovat tyytyväisiä, ja Paloman kuva on erityisen onnistunut. Kysymykseen siitä, mitä Ingridin varastetulle egolle pitäisi tehdä Paloma ei ota kantaa. Hän ei myöskään paljasta Diafotismoksen ilmoittamaa kiirastulen sijaintia; tätä seikkaa ei ole vielä vuodettu julkisuuteen, ja Saint Sunnivallakin sen tiesivät vain upseeristo sekä Diafotismoksen kanssa puhuneet.

James on jokseenkin masentunut. Uutiset muistuttavat hanta siitä, että Ingridin kuoltua hänellä oli hetken aikaa käsissään levy, jossa oli kopio tämän mielestä, mutta hän tuhosi sen. Nyt ainoa kopio mielestä on jossain Diafotismoksen helvetissä. Kukaan ei oikeastaan tuntenut Ingridiä poikkeuksellisen hyvin, mitä nyt että koko perheen tiedettiin olevan hyvin musikaalinen. Viestit kavereilta koettavat hieman piristää hanta. Eva valittaa, ettei Merlin lähtenyt hänen kanssaan treffeille, ja James kimmottaa tälle palveluseräkuvan koko porukasta sanoen, että näistä voi sitten valita jonkun muun.

Cati vierailee Majakka-säätiöllä kertomassa kokemuksistaan roskaväkiparvessa. Toisin kuin Gerdrin skandinaavit, jotka suhtautuvat tietoon egovarkaudesta jonkinlaisella pidättyvyydellä, Luján V:n hurskaat katolilaiset näkevät sen suunnattomana rikoksena, ja ovat valmiita paiskomaan tuoleja. Muutamat puhuvat sotilaspalvelukseen lähtemisestä, mutta tämä lienee pelkkää puhetta; Catin lisäksi selviytyjistä Carlos Franco -niminen ex-jengiläinen oli myös yrittänyt sotilasuraa kuluneen vuoden aikana, mutta hänet oli potkittu pois peruskoulutusjakson päätteeksi.

Hyttijakoa


Seuraavana iltana Saint Sunnivan kersantti Iain Klebbiltä tulee yhteydenotto ja kutsu pikaiseen sotilaspalaveriin keskustan trendibaarissa. Aiheeksi paljastuu Saint Sunnivan seuraavan palvelukiertueen aliupseeriston hyttijako: kokonaan uusia ihmisiä on ylennetty, vanhoja on poistunut, ja kolmen aliupseerihytin miehitys pitää suunnitella. Kaikki aliupseerit Holstia ja Douglasia lukuunottamatta ovat Gerdrillä, joten hyttijaon voi yhtä hyvin funtsia täällä.

Vanhoista aliupseereista palveluksessa ovat Klebb (reaktori), Olafsen (ruori), Douglas (asejärjestelmät) ja Holst (alusjärjestelmät), tosin Holstin oletetaan saavan ylennys aliluutnantiksi Murrietan menehdyttyä. Uusia aliupseereita ovat Iglesias ja Valchak (silta), Coleman (alusjärjestelmät), Falk (asejärjestelmät) sekä Acosta (valtaus). Sitten baariin astuu sisään myös de Vooght, joka sanoo juuri saaneensa siirron ja ylennyksen; hänet siirrettiin asejärjestelmistä ruoriin, ja ylennettiin aliupseerioppilaaksi.

Hyttijako syntyy melko nopeasti, ja tuopillisten ääressä tuleva aliupseeristo pohtii tehtäväjakoaan. Saint Sunnivalla on vielä viisi kuukautta kiertuetta ennen kuin seuraava asevelvollisuuserä saapuu palvelukseen, ja vaikka yksittäisiä täydennysmiehiä saattaakin saapua, periaatteessa fregatti on vielä väkensä puolesta palveluskykyinen. Aliupseeristo on myös fiksua ja kyvykästä, ja enimmäkseen tulee toimeen keskenään. Klebbiä ja Douglasia monet pitävät vähän mulkkuina, Iglesiasilla ja Valchakilla on vahva kilpailuasetelma, eikä de Vooghtilla ole minkäänlaisia johtamistaitoja, mutta toisaalta ruori-AU:na hänellä ei varsinaisesti ole alaisiakaan, ja hänen kumppaninsa Olafsen näyttää suhtautuvan häneen hyvin. Isoimmat ongelmat ovat alusjärjestelmät (vaikka Coleman ja Holst ovatkin päteviä, heidän alaistensa taitotaso on surkea) sekä valtaus: kersantti Astridsdottirin keskeytettyä palveluksensa vuodeksi Acosta joutuu yksin komentamaan marginaalisen käytöshäiriöistä raskaasti aseistettua porukkaa.

Klebb koettaa ottaa puheeksi Ytterhusin, mutta tästä seuraa vain jäätävä hiljaisuus, ja Olfasen vaihtaa puheenaiheen jääkiekko-otteluun.

Pidätetty


Pari päivää myöhemmin James on vaateostoksilla, kun hänen ektoonsa putoaa viesti Ari Björksonilta: Sarah joutui miliisin pidättämäksi kumouksellisesta toiminnasta epäiltynä. Ari ei ole tähän mennessä tahtonut edes tavata laivastoon lähtenyttä entistä parasta kaveriaan Jamesia, mutta tilanne on nyt muuttunut. Opiskelijabaarissa istuva Arne saa Jacobilta samanlaisen viestin. Kumpikin tapaa pian kaveriaan, ja saa kuulla mitä tapahtui.

LiquidState-taidekollektiivi, johon Ari ja Sarahkin tuntuivat kevään aikana liittyneen, oli tapaamassa Basaltin Bunca Villa- alueella. Bunca Villassa on paljon paikkoja joihin pääsy on kielletty turvallisuussyistä: joitain vuosia sitten tapahtunut onnettomuus on jättänyt sen elämänylläpitojärjestelmän epämääräiseksi, mutta ehkä tärkeämpänä syynä on, että valvontajärjestelmät siellä ovat käytännössä täysin kaput, ja alue on siksi rikollisten, kapinallisten ja yksityisyyttä kaipaavien suosiossa. Nyt miliisi oli jotenkin päätynyt keskeyttämään taidekollektiivin tapaamisen, ja pidättänyt Sarahin. Tapahtuma ei sinänsä ole ainutlaatuista, mutta sen sijaan että he olisivat vain ottaneet nimen ylös ja päästäneet Sarahin pois, he olivatkin lukeneet tälle syytteen.

Jacob sanoo Arnelle, että miliisikapteeni on jatkanut hänen painostamistaan älyvaatteiden koodarin ilmiantamisesta, ja pelkää näiden nyt yrittävän käyttää hänen tyttöystäväänsä painostuksen välineenä. James vetää Arin jutuista johtopäätöksen, että Jacobilla on jotain tekemistä Sarahin kiinnijäämisen kanssa. James soittaa Arnelle ja kysyy Jacobin sijaintia; Arne kutsuu Jamesin opiskelijabaariin. Tottuneina opiskelijakapinallisina Jacob ja Arne ovat nurkassa, jossa tiedetysti kuuntelulaitteet eivät toimi ja johon mikään valvontakamera ei katso. Ari ja James saapuvat paikalle, ja James aloittaa juttelun tempaisemalla Jacobia rempseästi naamaan.

Ari saa Jamesin rauhoitettua ennenkuin tilanne puhkeaa oikeaksi tappeluksi. Pohditaan mitä tehdä, ja todetaan, että parasta on jutella muun LiquidStaten kanssa. Kollektiivin pääideologi Daniel Haugen sekä hänen kaverinsa Kine Hummel löytyvätkin pelihallista. Arne ja Daniel olivat aiemmin läheisempiä, mutta vahvasti anarkistinen Daniel ei ottanut lainkaan hyvin Arnen lähtöä armeijaan. Hän tekee selväksi, että hän ei tunne Jamesia lainkaan eikä puhu tämän läsnäollessa mitään, mutta kun James lähtee hakemaan juotavaa, ei hänen asenteensa paljon parane. Hän sanoo, ettei luota enää Arneen eikä aio kertoa tälle mitään; hän ei suostu myöntämään mitään älyvaatteiden koodarista, ja sanoo vain, että tilanne on hallinnassa. Melko nopeasti tapaaminen eskaloituu pelkäksi huutokilpailuksi.

Kapteeni Zeibner, CDCJames käväisee keskustan poliisiasemalla tapaamassa Sarahin pidätyksestä vastaavaa kapteeni Zeibneria. CDC:n kapteeni ottaa laivaston alikersantin vastaan, ja arvelee Jamesin olevan luotettava ja tunnollinen nuori mies. Hän myöntää, että Sarah on hänelle ensisijaisesti keino löytää vaarallista teknologiaa toimittavia rikollisia, ja antaa Jamesin tavata Sarahin (tottakai siten, että keskustelu tallennetaan). Sarah näyttää olevan kunnossa, tosin hieman säikähtänyt ja hämmentynyt miliisin häneen kohdistamasta huomiosta. James arvelee, ettei Sarahilla ole mitään käsitystä siitä, että hanta yritetään käyttää lähinnä välineenä saada Jacobista irti tietoja.

Perheillallinen


Samaan aikaan Cati on Iglesiasin perheen luona illallisvieraana. Paloma on kutsunut hänet paikalle taka-ajatuksenaan saada hänet puhumaan vähän järkeä typerälle Valentine-siskolleen, joka tuntuu alkaneen pyöriä rikollisuuteen kallellaan olevissa porukoissa. Entisenä jengiläisenä Catilla on automaattisesti Valentinelta edes vähän kunnioitusta. Niinpä kun illallisen jälkeen Cati käy ulkona tupakoimassa, Valentine tulee mukaan.

Maria Pilar Rey Luján V:ltä15-vuotiaalle Valentinelle 17-vuotias sotilas ja ex-jengiläinen Cati on tosi makee ja hieno. Kuitenkaan Catin totuudenmukaiset ja varsin lohduttomat kuvaukset rikollisesta elämästä Luján V:n slummiutuneessa Reagan-sylinterissä eivät ole Valentinelle mieleen. Turvallisella Gerdrillä kasvaneelle tytölle oikeat rikolliset näkyvät lähinnä televisiossa, ja hänen käsityksensä niistä on typerän romantisoitu. Käy ilmi, ettei Cati ole ensimmäinen Luján V:n selviytyjä, jonka Valentine on tavannut - hänen koulussaan käy Maria Pilar Rey -niminen 15-vuotias Majakka-säätiöltä. Lisäksi selviää, että Valentine tuntee Damian Lavezzi -nimisen lujanilaisen jengiläisen. Cati tietää Lavezzin olevan väkivaltainen ja tunnoton paskiainen, ja varoittaa Valentinea tästä.

Valentine ei tahdo uskoa Catin karuja kertomuksia, ja päättää jossain vaiheessa, että tämä tahtoo vain lässyttää hänelle. Cati jättää intensiivisellä ja pelottavalla käytöksellään sentään jotain jälkiä Valentinen mieleen ja toivottavasti saa tämän pohtimaan, kenen kanssa aikaansa viettää. Illallisen jälkeen Cati ja Paloma käyvät vielä baarissa, jonne kutsutaan myös Catin kaveri, Cris Panicucci. Cris on entinen baarimikko Luján V:ltä, ja on löytänyt ihan kunniallisen ammatin Gerdriltä. Kun hän kuulee, että Paloman pikkusisko hengaa Damian Lavezzin kanssa, hän sanoo että tämä kannattaa kaikin tavoin estää: Lavezzi on vaarallinen eikä millään tavoin lojaali kenellekään. Cati oli huomannut Lavezzin olevan enemmän pröystäilevän ja varakkaan kuin kyräilevän ja katkeran näköinen, ja kysyy, tietääkö Cris miksi nilkki vaikuttaa niin menestyvältä. Cris sanoo, että hänen käsittääkseen Damian järjesti itselleen tuhottavaksi menossa olevan laittoman älyvaatelastin, ja on nyt diilaillut niitä hyvällä voitolla. Lavezzi ei suinkaan myy niitä itse, vaan käyttää nuoria ja hölmöjä kätyreitä hoitamaan katukaupan. Oletettavasti Valentine on yksi tällainen.

Yhdistyvät tiedot


Paloma ottaa yhteyttä Arneen vaihtaakseen tietoja älyvaatteista. Arne on todennut Danielin kanssa puhumisen tuloksettomaksi, ja koettanut saada Kineltä apua. Kine ei liioin tiedä, kuka älyvaatteiden koodin on murtanut, mutta osaa kertoa, että Daniel ja hän ovat suunnitelleet koodaajan järjestämistä pois Gerdriltä. Hän sanoo koettavansa kaivaa asiasta lisätietoja Arnea varten. Arnen tavoite on koettaa vakuuttaa miliisi siitä, että älyvaatteiden murtokoodi on tullut Gerdrin ulkopuolelta.

Paloman tuomat tiedot kuitenkin antavat toisen suunnan johon edetä: kenties miliisin huomio voitaisiin kiinnittää älyvaatteita diilaaviin rikollisiin. Samalla kun Paloma, Arne ja James yhdistävät tietojaan, Cati lähtee Sektor D -nimiselle alueelle etsimään Lavezzia. Sektor D on Gerdrin halvimpia asuinalueita, ja sieltä löytyy monia kaupungin rikollisia. Cati kiertelee kapakoissa, ja lopulta näkee Carlos Francon, joka on hoippumassa humalassa kotiin. Hän lähtee suuntaan, josta Carlos on tullut, ja onnistuu löytyämään salakapakan, jossa Damian Lavezzi pitää ruhtinaan elkein hovia. Mitään bisnestä ei näytä olevan tekeillä.

Kimppakämpällä de Vooght värvätään mukaan Lavezzin vastaiseen operaatioon. Paloma tuumii, että hänen on parasta järjestää pikkusiskonsa pois kaupungista; ehkä hän voisi lähettää tämän ja toisen siskonsa viikonlopuksi käymään Nuevo Taglen habitaatilla etukäteisenä syntymäpäivälähjana. Arne saa viestin Jacobilta: kapteeni Zeibner on ilmoittanut hänelle, että joko Jacob antaa kapteenille aamuun mennessä jotain hyödyllistä, tai Zeibner ryhtyy toimenpiteisiin.

James kertoo puolestaan kapteenille, että älyvaatteita levittää rikollinen nimeltä Damian Lavezzi. Kapteeni kiittää tästä tiedosta, ja sanoo tutkivansa asiaa. Cati seuraa Lavezzia tämän oletettuun asuntoon Sektor D:llä, ja panee paikan muistiin. Myöhään aamuyöllä hän palaa kimppakämpälle, jossa porukka vetäytyy nukkumaan.

Aamun tullen


Arnella on aamulla videoviesti Jacobilta. Viesti on tallenne Jacobin keskustelusta miliisikapteeni Zeibnerin kanssa, jossa Jacob sanoo yksikantaan, että myöntämättä tai kieltämättä mitään, hän ei aio ryhtyä miliisin ilmiantajaksi, koska sellaisesta tehtävästä ei koskaan pääse pois. Nyt sopii toivoa, että kapteenille pystytään antamaan jotakin muuta, jota tutkia.

Paloma tarjoaa Valentinelle etukäteisenä syntymäpäivälahjana viikonloppua Nuevo Taglella (Jimena-sisko lähtee mukaan lapsenvahdiksi). Valentine innostuu ajatuksesta. Lähtö on samana iltana, jahka koulu päättyy.

Miliisi luultavasti tutkii Damian Lavezzia, mutta tämä ei vielä riitä hankkimaan Sarahia ja Jacobia pois pinteestä. Niinpä päätetään yhdistää Lavezzi älyvaatteisiin konkreettisesti. Merlin lähetetään juttelemaan Valentinen ja Marian kanssa 10 älytakin ostamisesta, ajatuksena seurata lähetystä Lavezzin varastolle. Samalla Lavezzin salakapakan tieto vuodetaan kapteeni Zeibnerille, ja tämä toteaa aikovansa pian laskea Sarahin vapaaksi; ainahan tämän saa takaisin jos tätä tarvitaan.

James kehottaa Arnea välittämään Jacobille viestin, että tämän tulee kertoa Sarahille mihin on tämän sotkenut ja miksi, tai hän tekee niin. Puolenpäivän aikoihin Sarah pääseekin posesta, ja suuntaa Jacobin luo.

Merlin on tilannut Valentinelta ja Marialta älytakkeja, ja kun teinitytöt pääsevät koulusta, Cati varjostaa heitä. He käyvät Lavezzin asunnolla, mutta eivät saa takkeja sieltä; sen sijaan he poistuvat tapaamaan kuriiria, joka jättää heille kaksi suurta säkkiä älyvaatteita. Cati seuraa kuriiria pizzeriaan juuri parahiksi näkemään, kuinka CDC:n partio pidättää tämän laittoman teknologian välittämisestä. Oletettavasti CDC aikoo seuraavaksi napata myös Valentinen ja Marian.

Paloma viestittää siskolleen varoituksen siitä, että CDC on juuri etsimässä 10 älytakkia kuljettavia kuriireja Sektor D:llä. Valentine saa viestin, dumppaa ensireaktiona älytakit Marialle ja ottaa pitkät, mutta tottakai CDC silti nappaa molemmat muutamaa minuuttia myöhemmin. Paloma lähtee poliisiasemalle, ja pääsee seuraamaan itkuisen pikkusiskonsa kuulustelua. Miliisi ei onneksi pidä teinityttöjä kovin vakavina uhkina; he ovat enemmän kiinnostuneita kuulemaan, mistä nämä saivat älyvaatteet. Valentine kertookin Damian Lavezzin osoitteen miliisille.

Seurauksia


Iglesiasin perhe on järkyttynyt Valentinen pidätyksestä. Tämä pääsee kyllä alkuillasta pois putkasta, mutta Nuevo Tagleen lähtö viikonlopuksi on totaalisesti peruttu. Paloma saa kiitoksia pikkusiskonsa auttamisesta virkavallan kanssa; hän itse kokee syyllisyysttä siitä, että oli käyätnnössä myötävaikuttamassa Valentinen pidättämiseen.

CDC ratsaa Lavezzin kämpän, ja pidättää Lavezzin. Jälkeenpäin selviää, että saman ratsian yhteydessä asunnolta löytyi Emilia Farah -niminen tietoliikennetekniikan opiskelija, joka älyvaatteiden salauksen oli alunperin murtanut. Emilian yhteydet LiquidStateen ja Danieliin jäävät hämäriksi - juuri kukaan ei hanta tuntenut.

Emilia pidätetään, mutta muiden yliopistoaktiivien osalta tilanne on lauennut. Sarah ei kanna Jacobille kaunaa pidätyksestä - tämän mielestä oli hienoa ja moraalista selkärankaa osoittavaa todeta miliisikapteenille, ettei ryhty tämän vasikaksi. On epäselvää, olisiko Sarah samaa mieltä, mikäli hän olisi joutunut oikeasti vankilaan Jacobin yhteistyöhaluttomuuden vuoksi. Daniel Haugen ja Arne Falk ikäänkuin hyväksyvät tilanteen, jossa he ovat tällä hetkellä eri puolilla - Daniel aktivistina, Arne sotilaana. Arikaan ei tunnu tällä hetkellä paheksuvan Jamesia laivastossa olemisen vuoksi.

Kine Hummel tuntuu arvelevan, että lopulta Tasavaltaa koko älyvaatejupakka ei aivan hirveästi kiinnostanut - lähinnä pari gerdriläistä oikeistopoliitikkoa oli ajanut asiaa osoittaakseen, että Gerdr noudattaa tiukasti tasavaltalaisia normeja. Kuitenkin Gerdrisk Nyheterin artikkelit älyvaatteista olivat yllättävän maltillisia: lehti oli huomauttanut, että oikeasti älyvaatteet eivät ole vaarallisia ja että niiden suurin pulma oli vaatesuunnittelulliset tekijänoikeusloukkaukset. Lehtijuttujen sävy viittaa siihen, että teknologinen ilmapiiri kaupungissa on tällä hetkellä hieman vapaampi kuin oli veikattu.

Eva sanoo Jamesille päätyneensä käymään kaljalla de Vooghtin kanssa, ei treffeillä vaan ihan koska tämä on extropialaisena kiinnostava. Hän toteaa, että de Vooght on kyllä kumma tyyppi; ilmeisesti tämä ei ole koskaan seurustellut. Arvellaan, että tämä johtuu hänen erikoisesta splicer-kropastaan, josta on varmaan suunnitteluvaiheessa jätetty seksuaalivietti kokonaan pois.

Cati käy Crisin kanssa oluella. Cris sanoo olevansa vain hyvillään, että Lavezzi pidätettiin, ja on sitä mieltä, että jopa 15-vuotiaalle Marialle on tällä hetkellä vain hyväksi joutua tekemisiin virkavallan kanssa: tyttö on ollut todella huonossa seurassa viimeiset puoli vuotta.


Pelinjohtajan kommentteja


Parissa kohtaa rytmi vähän heitteli, mutta juoni ja detaljit tässä pelisse olivat minusta todella mainioita. Mihinkään ylimutkikkaaseen dekkarointiin ei sorruttu, nuoret sotilaat tekivät räväkästi asioita ja lopputulos oli herkullinen. Aivan erityisesti pidin tilanteesta, jossa hölmö Valentine joutuu yhtäkkiä pidätetyksi.

Tosiaan ilman pelaajahahmojen väliintuloa asiat olisivat menneet paljon karummin: kapteeni Zeibner olisi lähes varmasti järjestänyt Sarahin ja/tai Jacobin pahaan liemeen, ja Valentine olisi jatkanut vaarallisen gangsterin lakeijana. Toisaalta, Emilia Farah olisi saattanut päästä livahtamaan pois miliisin kynsistä.

Tasavalta kestää!

<-- 12: Sankareiden kotiinpaluu - 14: Luutnantti Garcia -->CategoryPelit - CategoryDeepBlackMainStory - CategoryPelit2144 - CategoryDeepBlack
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki