Revision [493]

This is an old revision of DeepBlackSky12 made by AdminDare on 2016-12-07 15:38:03.

 

Devil and the Deep Black Sky 12: Sankareiden kotiinpaluu<-- 11: Song Cai Flower - 13: -->

"Me ollaan myös intissä, Saint Sunnivalla"
- alikersantti James Coleman

 


Heinäkuu, Kalliston kiertorata


Saint Sunniva on viettänyt joitakin viikkoja partiolennossa muun laivueen kanssa. Sitten se telakoituu Kalliston kiertoradalla olevaan Tasavallan laivaston asemaan, jossa kehonsa menettäneet saavat podit. Totuttelu näihin on kaikille hankalaa, ja ulkopuoleltakin podit näyttävät helposti oudoilta: kersantti Astridsdottirin turvapodi on valtava kaappi, Bogedalin mallilla on vihreä iho, Guanchanan podi näyttää olevan sukupuoleltaan mies, ja Cat Acosta sekä James Coleman ovat ottaneet mikropainovoimamallit, joiden jaloissa on tarttumasormet.

Kun podien kanssa on totuteltu kaksitoista tuntia, Kallistolle jäävä osa miehistöstä pakataan sukkulaan. Valtaosa vuoden 2144 kurssista sekä monia vanhempia sotilaita laskeutuu kotiinsa Ger∂rille, viettämään neljän viikon mittaista lomajaksoa. Tunnelma sukkulassa on enimmäkseen lomalle lähtevän riehakas.

Avaruussatamassa perhettä on saapunut vastaanottamaan monia sotilaista, ja paljon innostuneita halauksia jaetaan. Acosta väistelee Ger∂risk Nyheterin toimittaja Signe Nielsonia (Matruusi Nielsonin äiti) sekä tasavaltalaista toimittajaa; Luján V:n selviytyjistä maineikkaampana häntä halutaan toki haastatella. Uuden ruumiinrakenteen, ajeltujen hiusten ja Arne Falkin tuottaman hämäyksen avulla hän onnistuu väistämään haastetelluksi tulemisen, ja lähtee Jamesin ja Paloma Iglesiasin mukana kohti Gammelgruven kaupunginosaa, jossa nämä asuvat. Paloma on kutsunut Catin luokseen, koska tällä ei ole Ger∂rillä oikein kotia.

De Vooght on niinikään vailla asuntoa, ja etenkin opiskelija-asunnosta laivastoon lähteneet sotilaat arvioivat, että vanhempien luona asuminen neljän viikon ajan saattaa olla vähän kuluttavaa. Syntyy idea vuokrata halpa yhteiskämppä jostain kuukauden ajaksi.

Podikehojen haltijat käyvät ostamassa uusia vaatteita, illallisia syödään ja kuulumisia vaihdetaan perheen kesken. Iglesiasien koti osoittautuu kolmioksi jossa asuu 9 ihmistä, ja kaikki heistä ovat valtavan sosiaalisia; Paloman sairaanhoitajaksi opiskeleva Samantha-pikkusisko kummastelee Catin jalkoja ja tämä töksäyttää vastaan että koneälyt leikkasivat hänen päänsä irti.

Illallisilta ajaudutaan baareihin; ensin Gammelgruvan lähiöbaariin, ja sieltä sitten Arnea jäljittäen yliopistoalueelle Östra Väggin kaupunginosaan. Täältä opiskelevat sotilaat löytävät tuttujaan, ja Jamesin hyvä ystävä Sarah on yllättäen myös paikalla; hän on alkanut seurustella Arnen Jacob-nimisen opiskelijakaverin kanssa. Arne huomaa, että Jacobia vaivaa jokin, ja kysyy selitystä: tämä kertoo, että LiquidState-taiteilijakollektiivi on tehnyt tempauksen Hyodenista tuotujen älyvaatteiden uudelleenohjelmoinnin kanssa ja levittänyt sillä tavoin varsin harmittomia meemejä. Sitten uudelleenohjelmoinnin mahdollistanut murto levisi muidenkin tietoon, ja yhtäkkiä älyvaatteita alettiin käyttää aivan muihin asioihin. Civil Defense Corps kiinnostui asiasta, CBEAT kielsi vaatteiden myynnin, ja nyt CDC:n poliisi on käynyt kuumottamassa Jacobia ja vaatinut tätä kertomaan, kuka älyvaatemurron on alunperin tehnyt. Jacob ei itse tiedä, mutta tietää kuka tietää; hän ei haluaisi antaa poliisille mitään, mutta on mahdollista, että he vaikeuttavat hänen elämäänsä jotenkin mikäli hän ei ryhdy ilmiantajaksi.

Mikropainovoimapodit humaltuvat nopeasti, ja James on vauhdilla kovassa kännissä. Pari muutakin paikallaolijaa on ollut palveluksessa, ja kertoilee hurjaa tarinaa ripuliepidemiasta korvetilla, jolla toimi. Saint Sunnivan miehistö ei ryhdy nokittelemaan tästä, vaikka jossain vaiheessa selviääkin, että Jamesin alkuperäinen keho on tuhoutunut hurjassa taistelussa koneälyjen kanssa. Jamesin toinen kaveri Eva suorittaa sotilaspalvelusta CDC:ssä jossain päin Ger∂riä, Paloman tuttu Julieta on tehnyt sosiologian paperia Luján V:n selviytyjien sopeutumisesta (ja tunnistaa Catin, muttei ryhdy kiusaamaan tätä). Cati ja de Vooght ovat vähän ulkopuolisia. De Vooght saa todella vetävän näköisenä paljon huomiota, muttei itse tunnu tästä hirveästi innostuvan. Arnen ylennys alikersantiksi on paikallaolijoiden mielestä täysin käsittämätöntä: kundi tunnetaan lähinnä kauheana anarkistina ja auktoriteettivihollisena, eikä kukaan pysty käsittämään, miten sotakoneisto olisi voinut nähdä hänet aliupseeriaineksena.

Uutisia


Seuraava aamu valkenee varsin krapulaisena. Cati ei mennyt Iglesiasien luo, vaan jäi hotelliin, ja aamulla testailee mikropainovoimapodinsa kapasiteettia hotellihuoneessa, etenkin sen käsissä ja jaloissa olevia tarttumapintoja. Paloma puolestaan tajuaa kotona, että hänen Valentina-siskollaan on jotenkin laiton älyvaate, ja arvelee, että Arne saattaisi tietää tästä lisää.

Arne on itse sillä aikaa tutkinut älyvaatekuviota tarkemmin. Helmikuussa Ger∂rin suurin tavaratalo, Mackware, alkoi myydä hyodenilaisia älyvaatteita varsin halvalla. Älyvaatteet eivät ole harvinaisia, mutta yleensä ne ovat olleet kalliita ylellisyystuotteita. LiquidState oli löytänyt keinon murtaa tämän mallin datasuojaus, ja saanut sen toimimaan lähettimenä, vastaanottimena, mediapintana, virusvektorina ja yleensä kevyenä henkilökohtaisena ektona. Mikä parasta, vaate oli saatu murrettua niin avoimeksi, että sen tunnisteavaintakin pystyi vaihtamaan - toisin sanoen, sen avulla pystyi viestimään anonyymisti. Kun tämä seikka tuli yleiseen tietoon, CBEAT määräsi vaatteen myynnin loppumaan ja keräsi jo myydyt kappaleet takaisin, mutta monia jäi vielä kiertoon, ja Mackwaren varasto katosi jonnekin kaupungin alamaailmaan. Valvontaobsessoitunut tasavaltalainen koneisto ei suhtautunut tähän lainkaan hyvin, ja nyt CDC jäljittää vimmalla paitsi irrallaan olevia älyvaatteita, myös henkilöä, joka ne alunperin mursi.Pelinjohtajan kommentteja


Kun ollaan sotilaskontekstin ulkopuolella, koetin tässä viitata ainakin pelaajahahmoihin enemmän etunimillä. En tiedä, onko tämä hyvä ajatus.

<-- 11: Song Cai Flower - 13: -->


CategoryPelit - CategoryDeepBlack
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki