Devil and the Deep Black Sky 11: Song Cai Flower<-- 10: Massamieli - 12: Sankareiden kotiinpaluu -->

"Omasta mielestäsi, oletko yhä kykenevä palvelemaan Tasavallan sotilaana, tai vaihtoehtoisesti toimimaan turvallisesti siviilinä?"
- Kapteeni Fri∂a Halkenhvad

 Song Cai Flower, Saint Sunnivan ohjusten jälkeen

Kesäkuun alku, 2144, Saint Sunniva, lähellä Themiston kiertorataa


Sillalla päivystävä Iglesias vastaa Colemanin radiokutsuun. Loittoryhmä raportoi olevansa yhä elossa, mutta vahingoittuneena - Guanchana yrittää antaa rauhallista raporttia, mutta Coleman huutaa väliin että "ne leikkasivat meidän päät irti!" Iglesias kutsuu Fjellin sillalle, ja tämä ottaa tilanteen haltuunsa. Koska irrotetut päät ovat kiinni elämää ylläpitävässä laitteistossa, pienessä rahtisukkulassa avaruusaseman (jonka nimeksi Guanchana kertoo Song Cai Flower) sisällä, Fjell toteaa, että on käynnistettävä pelastusoperaatio. Iglesias ottaa sen johdettavakseen. Hän alkaa kerätä vapaaehtoisia. Ensimmäiseksi hänelle ilmoittautuu de Vooght, mutta hän ei ota tätä, koska tietokone tämän päässä tekisi tästä haavoittuvaisen koneälyjen toimille. Seuraavaksi ilmoittautuu Ishaq Alghani, jonka veli on Song Cai Flowerilla, mutta Fjell sanoo, että tätä tarvitaan ampujan tehtävään. Holst yrittää myös ilmoittautua mukaan, mutta hän on lievästi haavoittunut taistelussa, eikä häntäkään päästetä.

Jaramillo ilmestyy sillalle, ja vaatii selitystä radioyhteyksiin. Fjell sanoo avanneensa ne normaalin ohjesäännön mukaisesti, mutta Jaramillo vastaa ettei tilanne ole normaali ja että Saint Sunniva on yhä vaarassa koneälyjen signaalikontaminaation suunnalta. Iglesias livahtaa tiehensä valmistelemaan pelastusta, ennenkuin Jaramillo tajuaa mitä hän on tekemässä, ja kieltää operaation. Hän saa ryhmäänsä lentäjäksi Toksvigin, ja muiksi jäseniksi Perrigosin, Lillehammerin sekä Falkin.

Song Cai Flower, rahtitila


Rahtitilan summittainen kaavio

Sillä välin loittoryhmä on hahmottamassa omaa tilannettaan. Heillä on pääsy rahtisukkulan järjestelmiin, ja niiden avulla he tutkivat ympäristöään. Järjestelmät kertovat, että rahtitilan ilmanpaine on normaali ja useimmat järjestelmät toimivat, mutta aseman etuosan linkit näyttävät punaista. Araknoidimallisia robotteja kulkee ympäri tilaa tekemässä korjauksia. Kun heille kerrotaan, että asema on ammuttu kahtia, Acosta osaa vahvistaa, että varsinainen koneäly sijaitsi vanhalla komentosillalla. Tieto välitetään eteenpäin Saint Sunnivan asepuolelle.

Muutama araknoidirobotti näyttää työskentelevän massamielen kuntoon palauttamisen parissa. He lähettävät toiseen patteriin sijoitettuja päitä takaisin ensimmäiseen patteriin, jossa massamielen valtaosa sijaitsee. Coleman koettaa kiskoa rahtikäsillä massamielestä lisää päitä irti, mutta hänen pääsynsä on estetty. Sen sijaan hän tajuaa, että tämä signaali jäljitetään rahtisukkulaan, ja yksi araknoidirobotti lähtee sitä kohti. Se alkaa avata sukkulan ulko-ovea. Coleman koettaa ottaa sen kontrolliinsa, mutta tämä näyttää vaikealta; Francis Ngyen tarjoutuu auttamaan. Stellar Intelligencen vakooja pääsee nopeasti suojausten lävitse, ja saa araknoidin uskomaan tehtävän olevan jo suoritettu.

Pelastusoperaatio


Iglesias komentaa sukkulan lähtemään Song Cai Flowerin suuntaan. Hän puoliksi odottaa Jaramillon komentavan heidät takaisin, ja on valmis teeskentelemään yhteysongelmia jos näin käy, mutta sentään tämä vältetään. Sen sijaan silta ohjeistaa heidät pitämään etäisyyttä aseman etuosaan, ja pian pari ohjusta ammutaan sitä kohti. Asema koettaa uudelleenohjelmoida ne viestintälasereilla, mutta tietenkään moinen ei tasavaltalaisiin tyhmiin ohjuksiin tehoa. Puolta minuuttia myöhemmin irronnut etuosa leimahtaa, ja siitä jää jäljelle vain pieniä palasia.

Pelastussukkula kiinnittyy suoraan Song Cai Flowerin rahtitilan viereen, ja tarttuu kiinni ulkopinnan muodoista telakoitumiskäsillä. Iglesias ei halua hukata ryhmän aikaa ryömimällä telakoitumiskäsivarren tai huoltomoduulin läpi, ja sen sijaan päättää mennä sisään suoraan rahtitilan kyljen ilmalukosta. Sisälläolijat ovat raportoineet pienen rahtisukkulansa olevan aivan kunnossa, mutta ajoainetta siinä ei ole. Se käyttää polttoaineena metallivetyä, joten päätetään, että Saint Sunnivan sukkulan yksi säiliöistä siirretään siihen; tämän jälkeen Bogedal voi yksinkertaisesti ajaa rahtisukkulan ulos.

Toksvig jää sukkulaan, Iglesias, Lillehammer, Falk ja Perrigos siirtyvät sisään; kaksi viimeksimainittua kuljettavat yhdessä 400 kg painavaa metallivetytankkia. Ilmalukko avataan manuaalisesti, sitten siihen pumpataan ilmaa, ja pelastusryhmä astuu sisään rahtitilaan.
RahtitilassaTilan keskellä sijaitsee valtava tankki, joka on jaettu yli tuhanteen pieneen kuutioon. Jokaisen sisällä näyttää kelluvan irtileikattu pää. Näky on pysäyttävän karmiva, ja ryhmä ei voi olla tuijottamatta sitä edetessään rahtisukkulaa kohti. Francis Ngyen on ainoa, joka havaitsee tilan kameroista, että koneälyjen lonkerorobotti ilmestyy pelastusryhmän taakse. Coleman karjaisee varoituksen, ja ryhmä kääntyy ympäri. Lillehammer ampuu kiväärillään, mutta lonkerobotti suojautuu rakenteiden taakse. Iglesias komentaa Perrigosia ja Falkia viemään säiliön sukkulaan, ja hän jää itse Lillehammerin kanssa katsomaan taakse. Pian rahtitilaan ilmestyy kaksi muuta lonkerorobottia. Lillehammer on ainoa, jolla on rynnäkkökivääri; muut on aseistettu raidehaulikoilla, koska rynnäkkökiväärillä harhalaukaus saattaisi rikkoa rahtisukkulan tai metallivetykanisterin. Lonkerorobotit ovat kuitenkin tehokkaan haulikonkantaman tuolla puolen. Lillehammer osuu yhtä robottia, ja tämän liikkuminen vaikeutuu. Sittenkin robotit jatkavat saapumistaan, ja puikkelehtivat tilan rakenteiden välissä ollakseen vaikeampi maali. Larson koettaa hämätä niitä laukomalla rahtitilan jauhesammutusjärjestelmiä niiden päälle.

Coleman sammuttaa araknoidirobotteja, jottei niistä tulisi lisää riesaa. Yksi niistä on kiinni sukkulan pohjassa, ja kun hän koettaa sulkea sen, Francis Ngyen kieltää. Hän sanoo käyttäneensä hakkeroimansa robotin Song Cai Flowerin tunnistamattomassa putkessa ottamassa videokuvaa, ja haluaa viedä sen mukanaan täältä lähtiessään, jotta saataisiin selville, mikä aseman reaktoriin kiinnitetty laite oikein on.

Acosta käy läpi rahtitilan kameroita, ja huomaa, että rahtisukkulan etuosassa vaanii yksi lonkerorobotti lisää. Hän varoittaa tästä pelastusryhmää. Lillehammer pitää edelleen takana tulevia robotteja kurissa, joten Iglesias siirtyy rahtisukkulan kyljelle päästäkseen riittävän lähelle käyttääkseen raidehaulikkoa. Lonkerorobotti ponkaiseekin irti, Iglesias avaa tulen, mutta vaikka hän saakin pari osumaa, ne eivät ole riittävän hyviä pysäyttämään konetta, ja sitten se kimpoaa hänen ympärilleen. Lonkerot kietoutuvat taistelupanssarin ympärille, ja sirkkelin ääni käynnistyy, kun kone koettaa sahata Iglesiasin kaulapanssaria auki.

Falk jättää Perrigosin painamaan metallivetytankkia paikalleen ja kääntyy rahtisukkulan kulman ympäri. Hän ponkaisee kohti Iglesiasta ja robottia, painaa haulikon piipun lonkerorobotin keskustaa kohti, ja laukaisee. Nollakantamalta ammuttu laukaus räjäyttää robotin keskusosan ja sen ote Iglesiasista herpaantuu ja sirkkeli sammuu. Iglesiasin panssari on naarmuilla, mutta suunnilleen ehjä.

Perrigos saa metallivetytankin salvat paikalleen, ja sukkula on valmis lähtemään. Coleman kysyy lonkerorobotista juuri selvinneeltä Iglesiasilta, onko ok, että sukkula ottaa mukaansa araknoidirobotin tallentamaa videota Song Cai Flowerin tuntemattoman komponentin sisältä. Iglesias hyväksyy tämän, joten Coleman ottaa videon talteen erilliseen alusjärjestelmään.

Pelastuspartio lähtee palaamaan ilmalukkoa kohti tähtimäisessä puolustusmuodostelmassa. Tulitus rahtitilassa on rikkonut joitain massamielen pääkapseleita, ja läpikuultavaa hoitonestettä leijuu tilassa. Vielä yksi lonkerorobotti näyttäytyy, mutta Lillehammerin tulitus pysäyttää sen. Ryhmä pääsee ilmalukkoon, ulos ja takaisin omaan sukkulaansa.

Bogedal kytkee rahtisukkulan laukaisukiskoon, ja ajaa sen tilan takaosan ilmalukkoon. Nopean kierrätyksen kautta se pulpahtaa avaruuteen, raunioituneen Song Cai Flowerin taakse. Sitten sen moottori käynnistetään. Molemmat sukkulat palaavat Saint Sunnivan tuntumaan.

Dekontaminaatio


Sukkulat puhdistetaan huolellisesti. Saint Sunnivan omaan sukkulaan on tarrautunut yksi lonkerorobotti, mutta fregatti grillaa sen lähipuolustuslaserilla. Kun alukset on todettu puhtaaksi, yhteyssukkulan miehistö avaruuskävelytetään yksi kerrallaan alukselle, tarkistetaan, läpivalaistaan ja sullotaan karanteeniin. Rahtisukkula ajetaan tämän jälkeen sisään Saint Sunnivan rahtitilaan, ja pääpatteristo kytketään aluksen sähköön sekä elämää ylläpitävään järjestelmään.

Karanteenista vapautuessaan Falk ja Iglesias painelevat suoraan rahtitilaan, jossa kapteeni ja Jaramillo ottavat tilanneraporttia pelastetuilta. Guanchana kertoo massamielen summittaisen rakenteen, ja hetken pohditaan, pitäisikö siinä olevia päitä yrittää pelastaa. Acostan mielestä olisi tarpeen yrittää, Alghani taas on sitä mieltä, että kuolema olisi armollisempi kohtalo. Asioita punnitaan, mutta lopulta todetaan, että suurempaan pelastusoperaatioon ei ole rahkeita, ja massamielessä pidempään olleissa ei luultavasti ole enää paljoa pelastettavaa jäljellä. Niinpä uusien ohjusten myötä myös Song Cai Flowerin takaosa hävitetään.

Muutaman tunnin ajan Saint Sunniva tarkistaa, että alueelle ei ole jäänyt mitään isompaa tai vaarallista, ja sitten se ottaa kurssin kohti Jupiterin keskisiä kuita. Kapteeni Halkenhvad pitää käskynjaon, jossa hän kertoo että asemalta on pelastettu jotakin, mutta seuraavaksi on selvitettävä, onko kyseessä heidän palvelustoverinsa, vai jokin irvokas jäljitelmä heistä. Menehtyneille järjestetään muistotilaisuus.

Pelastuspartio debriefataan erikseen. Tämä on rutiinia, mutta Jaramillo ottaa Falkilta vielä erillisen raportin, sekä kertoo tälle kysyttäessä, että koneälyjen on tiedetty ennenkin vieneen ihmisten päitä rakentaakseen niistä kuvatun kaltaisia orgaanisia tietokoneita. Luutnantti kysyy Falkilta, miksi tämä lähti mukaan pelastustehtävälle. Falk sanoo olleensa ampumavuoronsa jälkeen vapaalla, ja katsoneensa, että pelastustehtävä tarvitsi hänen osaamistaan. Jaramillo näyttää hyväksyvän tämän. Muutamaa tuntia myöhemmin Falkille tulee ilmoitus, että hänet on ylennetty upseerioppilaaksi.

Saint Sunniva palaa normaaliin partiolentomoodiin, mutta rahtitilassa olevien Guanchanan ja hänen ryhmänsä osalta tarkat kuulustelut ovat vasta alkamassa. Lääketieteellisesti päistä ei löydy mitään vierasta, mutta memeettistä kontaminaatiota pelätään. Jaramillo ja Ayez kuulustelevat jokaista loittoryhmän jäsentä erikseen saadakseen selville, mitä tarkalleen tapahtui, ja ovatko ryhmän jäsenet edelleen inhimillisiä.

Kuulustelut kestävät päiviä, ja niitä jatkamaan saapuu ryhmä laivaston psykiatreja. Kaikenlaisia huhuja niiden etenemisestä kiertää: joidenkin mukaan päät ovat täysin koneälymeemien läpäisemiä, ja ne pitäisi vaan huuhtoa ulos ilmalukosta. Toisten huhujen mielestä mitään merkittävää ei ole tapahtunut, ja palvelustoverit tahdottaisiin toivottaa heti takaisin vahvuuteen.

Falk ja Iglesias toimivat aliupseeritarjoilijoina upseerien illallisella, ja kuulevat näiden keskustelua aiheesta. Jaramillo sanoo, että tämä on ensimmäinen kerta kun kukaan on kyennyt raportoimaan massamielen sisältä, ja pelkästään datan puolesta sotilaat ovat korvaamattoman arvokkaita. Ayez taas pelkää, että sotilaat ovat pahasti saastuneet, ja että heidän sielulleen armollisinta olisi, mikäli heidät päästettäisiin tuskistaan. Kapteeni Halkenhvad ei sano omaa mielipidettään.

Runsaan viikon ajan asioita käydään läpi. Sitten Guanchana ja Coleman todetaan puhtaiksi, hetkeä myöhemmin myös Acosta. Astrdisdottir, Larsen, Bogedal ja Alghani ovat vielä pari päivää tutkittavina, mutta sitten heidätkin julistetaan terveiksi. Kaikki saavat mitalin haavoittumisesta, ja heillä on odotettavissa kuukauden sairausloma jonka aikana heille kasvatetaan uudet vartalot. Uudet vartalot ovat podimuotoisia - täyden alkuperäisen ihmiskehon rakentamiseen kuluu pari vuotta. De Vooght kertoo Acostalle podien ominaisuuksista, ja sanoo, että ne ovat vähän epäkäytännöllisiä vahvasti kybernetiikkaa sisältävinä, mutta silti monet niitä suostuvat käyttämään.

Toipilasaikansa Acosta käyttää lukemalla paljon. Hänen kosketuksensa Matar Ntheppe -ultimaattikenraaliin on selvästi jättänyt häneen jälkiä, mutta laivaston psykiatrit ovat sitä mieltä, että hän on edelleen oma itsensä, ja joka tapauksessa ultimaatit eivät ole sellaisenaan Tasavallan vihollisia. Mahdollinen memeettinen kontaminaatio on näissä olosuhteissa hyväksyttävissä, etenkin kun Acostan usko ja into taistella koneälyjä vastaan ovat ennallaan.

Coleman saa myöskin ylennyksen upseerioppilaaksi, tosin joidenkin mukaan vain siksi, että joku alusjärjestelmistäkin on lähes pakko ylentää tai alus saattaa jäädä vaille LSO-aliupseeria. Iglesias toimittaa aliluutnantti Murrietan kuorinipun tämän perheelle, ja nämä antavat hänelle 6000 tasavallan dollarin lahjoituksen palkkioksi poikansa nipun pelastamisesta. Iglesias tarjoutuu jakamaan tämän Fjellin kanssa, mutta aliluutnantti kieltäytyy; hän sanoo, että Iglesias nipun oli hakenut, ja palkkio kuuluu siis hänelle.

Coleman puhuu Francisin kanssa erotusleikkauksesta. Francis sanoo operaationsa olevan valmis, ja tahtovansa ulos Colemanin päästä. Coleman tahtoo vakuutuksen siitä, ettei tämän tilalle olla tuomassa ketään muuta. Francis sanoo, että Song Cai Flowerin tuhoutumisen jälkeen Saint Sunniva ei enää Stellar Intelligenceä kiinnosta, eikä hän usko, että Coleman suhtautuisi toiseen agenttiin hyvin - olisi taktisesti huono siirto koettaa hämätä tässä.

Saint Sunniva etenee kohti sisempiä kuita huoltoa ja täydennysmiehistöä varten, ja sillä palvelevat sotilaat ovat saamassa kuukauden loman kertyneen palvelusjakson vuoksi. 48 kuukautta palvellut Fjell on pääsemässä reserviin, mutta hän sanoo harkitsevansa ammattisotilaan uraa; Saint Sunnivalla olisi tällä hetkellä tarvetta alusupseerille.


Pelinjohtajan kommentteja


Ensimmäinen kausi peliä on nyt takanapäin. Hahmojen asepalvelusta on suoritettu vuosi, kolme vielä jäljellä. Seuraava kausi alkaa kuukauden lomajaksolla Ger∂rillä ja kenties muuallakin Tasavallassa.

Tavoitteeni oli, että ensimmäisen kauden jälkeen olen saanut ylennettyä kaikki pelaajahahmot aliupseersiksi, ja siten annettua heille hieman enemmän päätösvaltaa sekä vastuuta sotilastoimissa. Onneksi tämä oli mahdollista.

Peli oli lyhyt, mm. siksi, että hahmojen tekemät valinnat olivat hyviä ja enimmät sudenkuopat väistettiin. Itse asiassa koko homma meni yllättävänkin sujuvasti. Jaksoissa 9 ja 10 oli jo suoritettu raskaat osat, nyt jäljellä oli enimmäkseen vain siivousta. Song Cai Flowerin 3D-malli on makeimpia kokoamistani, ja harmittaa, että se hajotettiin atomeiksi.

Song Cai Flower on Eclipse Phasen valmisseikkailusta Glory, mutta aseman sisältö on täysin muutettu, taustatarinaa mukailtu ja rakenne funtsittu uudelleen (koskapa alkuperäisen skenaarion tekijät eivät esim. osanneet laskea sylinterin renkaan pinta-alaa oikein, sheesh...)


<-- 10: Massamieli - 12: Sankareiden kotiinpaluu -->CategoryPelit - CategoryDeepBlackMainStory - CategoryPelit2144 - CategoryDeepBlack
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki