Revision [399]

This is an old revision of DeepBlackSky09 made by AdminDare on 2016-08-31 16:30:26.

 

Devil and the Deep Black Sky 09: Itsemurhatehtävä<-- 08: Kaksoisolento - 10: -->

"Kun loittoryhmää kootaan, sinä et ilmoittaudu vapaaehtoiseksi."
- Luutnantti Jaramillo, Falkille

 

Saint Sunniva, toukokuun loppu 2144


Santa Maria de la Marissa lomailu päättyy, ja sotilaat palaavat sotilastukikohtaan, josta he saavat sukkulakyydin takaisin Saint Sunnivalle. Fiilikset vaihtelevat: jotkut ovat juuri ja juuri riittävän selviä ilmoittautuakseen, jotkut happamia ja penseitä, jotkut näyttävät tyytyväisiltä päästessään takaisin. Joidenkin hienoiseksi yllätykseksi jopa MacKay on vielä vahvuudessa.

Falk ilmoittaa uuden implanttinsa lääkintämatruusi Perrigosille. Perrigos kirjaa tiedon implantista Falkin kansioon, ja juttelee kiinnostuneena implantin toiminnasta tämän kanssa.

Europan kiertoradalta Saint Sunniva ottaa kurssin kohti Keskisten kuiden laivastoa, tarkemmin 1. nopean iskun laivuetta, ja sen komentoalus Saint Joan of Arcia. Huhujen mukaan jotain miehistövaihdoksia on odotettavissa. Vierailu kokonaan toisen laivaston luona on hieman epätavallista.

Colemanin päässä Francis Ngyen on kuullut ohimennen, että kapteeni ja ltn. Jaramillo on kutsuttu neuvonpitoon Joan of Arcin päällikkö kommodori Rocan kanssa. Ngyen ilmaisee halunsa salakuunnella tapaamista mikroboteilla. Coleman kieltää tämän ehdottomasti. Ngyen yrittää järkeilyä, uhkailua ja anelua, mutta Coleman ei suostu harkitsemaan asiaa; oikea, korkea-arvoisten upseerien vakoilu kuulostaa hengenvaaralliselta.

Saint Sunnivan miehistöstä Dachoff poistuu: hän on saanut siirron 1. nopean iskun laivueeseen, jossa hänestä on tulossa hävittäjälentäjä tai vastaavaa. Kapteeni Skarsgard ja luutnantti Jaramillo käyvät todellakin Joan of Arcilla, mutta keskustelun sisältö jää arvoitukseksi. Vain muutamia tunteja kestävän kohtaamisen jälkeen Saint Sunniva ottaa kurssin kohti Themisto-nimistä ulkojärjestelmän pikkukuuta.

Kapteeni Skarsgard puhuttelee miehistöä. Hän sanoo Saint Sunnivan joutuneen useaan vaikeaan paikkaan, mutta sen miehistön selvinneen niistä esimerkillisesti. Tässä vaiheessa sotilaspalvelusta on aika nimittää aliupseeri- ja upseeripoluille suuntaavia matruuseja. Nimitykset tehdään ansioiden mukaan: taistelufregatilla on kyllä nimityksiin sapluuna, mutta tästä voidaan erityisistä syistä poiketa tarvittaessa. Ensimmäisen nimityksen suhteen poikkeusta ei kuitenkaan ole tarpeen tehdä: matruusi Catalina Acosta saa ylennyksen upseerioppilaaksi (käytännössä alikersantin arvo).

Acostan ylennykseen suhtaudutaan yleisillä suosionosoituksilla, ja tämän jälkeen Acosta pääsee tarjoamaan kaikille virvoitusjuomia ja suklaakonvehteja . Abdullah Alghani, joka oli ainoa valtausryhmän tosiasiallinen kilpailija aliupseerikoulutukseen, näyttää suhtautuvan toverinsa ylennykseen hyvin. Juhlimisen jälkeen Ayez käskee Acostaa siirtämään tavaransa peräkannelta aliupseerihyttiin yläkansilla. Acostan hyttitovereiksi osuvat Astridsdottir ja Guanchana. Hytin tunnelma on hyväntuulisen motivoitunut: Acosta otetaan vastaan heti arvostettuna vertaisena, ei minään uutena morttina. Astridsdottir jakaa Acostan kanssa urasuunnitelmia Ger∂rin rajavartiostossa tai henkivartijana Solanolla, Guanchana lukee vimmalla upseerimateriaaleja ja kertoo, että Acostankin on hyvä tietää, että häntä vaivaa luuston ja lihaksiston rappeuma, joka tekee pidemmän oleskelun yli 0.1G:n painovoimassa vaikeaksi. Partiofregatilla tämä ei kuitenkaan häntä merkittävästi rajoita.

Sotilasrutiinia


De Vooghtin Europalta hankkima muusa ei oikein toimi - de Vooght valittaa, että muusa on lähes idiootti ilman jatkuvaa verkkoyhteyttä, eivätkä sen oppimisalgoritmit toimi oikein. Hän sanoo, että muusa, joka jatkuvasti pyytelee anteeksi rajoittuneisuuttaan on masentava olento, jonka kanssa jakaa pääkoppansa, ja harkitsee sen pyyhkimistä kokonaan. Pari sanaa vaihdetaan myös implanteista - Falkin uusi matematiikkaimplantti toimii hyvin, vaikka se tuntuukin välillä vievän hänen keskittymistään muihin asioihin, ja tuntuu tekevän muutamasta hänen aiemmasta rutiinistaan vaikeampaa. De Vooght kertoo kokeneensa jotain samanlaista kymmenisen vuotta sitten, kun hän sai lingvistiikkaimplanttinsa.

Valchak käy juttelemassa Falkin kanssa, ja kysyy, sattuuko tämä tietämään, kuka alukselle tuo memeettisesti epäilyttävää viihdettä. Ilmeisesti aliluutnantti Murrieta on pyytänyt Valchakia selvittämään asiaan, ja Valchak tuntuu valmiilta vasikoimaan, kenties saadakseen etua ylennysharkinnassa. Falk sanoo Valchakille, että tämän valitsemat keinot ovat alhaisia, ja että kukaan ei pidä vasikoista. Hän varoittaa kolmea mahdollista epäiltyä, MacKayta (joka kiittää varoituksesta, mutta sanoo ettei hänellä ole mitään), Bogedalia (joka säikähtää ja sanoo hävittävänsä kaiken mitä omistaa) ja Perrigosia. Perrigos osti Europalta valtavan joukon Tasavallan ulkopuolista av-viihdettä, ja valittaa, ettei hän ole vielä edes ehtinyt katsoa kaikkea. Hän ottaa yhteyttä Acostaan ja kysyy, tietääkö tämä mitään ratsiasta memeettisen materiaalin lähteille; Acosta sanoo ettei tiedä, mutta kannustaa Perrigosia hävittämään moisen.

Holstin ja Guanchanan kamppailu upseerikokelaan ylennyksestä kulminoituu puolustusharjoitukseen, jossa kumpikin nappaa lennosta ryhmän vapaaehtoisia ja lähtee torjumaan tunkeutujia. Harjoitus on hyvin tasaväkinen; Acosta ja Iglesias lähtevät Guanchanan matkaan, Coleman ja Falk Holstin. Coleman, yhdessä Frankin taitojen kanssa, on valtavan tehokas valtaustaistelija, ja saa jälkeenpäin kehuja panoksestaan. Joka tapauksessa pian harjoituksen jälkeen kapteeni Skarsgard ylentää Guanchanan upseerikokelaaksi (käytännössä aliluutnantin natsat); hän muuttaa pois aliupseerihytistä ja nousee upseerikannelle Murrietan ja Fjellin kanssa.

Kohti Themistoa


Matka Saint Joan of Arcilta Themistolle kestää kolme vuorokautta. Sen aikana Saint Sunniva alkaa tehdä kasvavasti epätavallisempia varotoimenpiteitä. Kvanttikryptattu laserlinkki Saint Joan of Arcille on vain ensimmäinen näistä; heti kun sensoreissa alkaa näkyä mitään, alus määrätään kuuromykkään moodiin, jossa se ei lähetä mitään radiolla, eikä liioin kuuntele mitään. Kaikki passiiviset sensorit suunnataan Themiston suuntaan, ja Valchak havaitsee ensimmäisenä jotain erikoista kiertoradalla.

Themisto on pikkuruinen Jupiterin satelliitti, alle kymmenisen kilometriä halkaisijaltaan, ja liian pieni, kaukana ja arvoton asuttamiseen tai hyödyntämiseen. Nyt sen kiertoradalla huomataan jotain epätavallista. Joko pieni avaruusasema tai suuri alus lähettää lämpöjälkeä; aluksessa on virtaa, mutta mitään moottoria se ei käytä. Lähestyttäessä kohteesta selviää lisää. Se on vanha terralainen rahti- ja/tai matkustaja-alus, joka on jossain vaiheessa hylännyt moottorinsa ja johon on liitetty uusi reaktori, sekä jotain tunnistamattomia muita osia. Varovasti lähestyvä Saint Sunniva ei lähetä mitään radiokutsua, eikä liioin kuuntele aluksen viestejä, mutta tottakai sen lähestyminen on havaittu.

 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/song_cai_flower.png)

Aseman kehä pyörii, eikä siinä ole näkyvissä pahoja vaurioita. Ulkopuolisen arvion mukaan asemassa on kevyttä aseistusta - muutamia ohjuksia ja laserpatteri - mutta eräs suoraan reaktoriin kytketty tunnistamaton osa askarruttaa. Se on pari sataa metriä pitkä artikuloitu putki, jota ei ainakaan suoraan löydy arkistosta, mutta joka tuo ensimmäisenä mieleen suuren asejärjestelmän. Kuitenkin putken liikkuvuus vaikuttaa rajoitetulta, ja asema itse on todella hidas kääntymään, joten mikäli putki on ase, sen tulilinja on helppo välttää.

Suoran tulivoiman suhteen Saint Sunniva on ylivoimainen asemaan nähden, eikä se näytä erityisen vaikealta kohteelta mikäli sen tuhoaminen olisi välttämätöntä. Ongelman muodostaa tunnistamaton reaktori. On mahdollista, että kyseessä on antimateriareaktori; jos aluksella aiheuttaa katastrofaalisen virtakatkon, antimaterian magneettikupla pettää, ja tästä seuraa räjähdys, jonka voimaa on vaikea arvioida mutta joka on pahimmillaan todella tuhoisa.

Jaramillo käy Falkin kanssa kahdenkeskeisen keskustelun. Hän kysäisee implantin toiminnasta, ja on hyvillään siitä, että se toimii erinomaisesti. Sitten hän ilmoittaa, että kun seuraavaa loittoryhmää kootaan, Falkin ei tule ilmoittautua siihen vaan pysyä aluksella. Sanomattakin on selvää, että tästä käskystä ei tule hiiskahtaakaan.

Tunnelma Saint Sunnivalla on hermostunut; alkaa olla selvää kaikille, että edessä on jotain epätavallista ja uhkaavaa. Iglesias kulkee miehistön parissa juttelemassa ihmisille ja rauhoittamassa hermostuneita. Muutamaa tuntia myöhemmin kapteeni ilmoittaa, että kohde on potentiaalisesti vihamielinen ja vaarallinen, ja että Saint Sunnivan tehtävä on käydä tarkistamassa se. Loittoryhmän johtajaksi valitaan vastaleivottu upseerioppilas Guanchana, joka pyytää vapaaehtoisia. Hänen viiden hengen ryhmänsä ovat kersantti Astridsdottir, upseerioppilas Acosta, sekä matruusit Alghani, Coleman ja Larsen. Sukkulaa lentää Bogedal. Saint Sunniva jää 500 kilometrin päähän.

Acosta huomaa, että ryhmässä ei ole ketään memeettisten uhkien asiantuntijaa, ja mainitsee tästä Guanchanalle. Guanchana kysyy, ketä Acosta ehdottaisi - de Vooghtia, Falkia vaiko jotakuta? Hän on myös sitä mieltä, että jos Acosta löytää sopivan, voidaan pohtia, pitäisikö kokoonpanoa muuttaa. Niinpä Acosta käy tykkitornissa ja kysyy siellä olevalta Falkilta, haluaisiko hän lähteä loittoryhmään memeettisenä asiantuntijana.

Falk vastaa yksikantaan "en, enkä halua puhua tästä asiasta." Epätyypillisen lyhytsanainen vastaus hämmentää Acostaa, ja yhtäkkiä tulossa oleva komennus hermostuttaa häntä. Hän ei kuitenkaan anna sen näkyä ulospäin.

Luutnantti Serra


Guanchana antaa ryhmälleen toimintaohjeet. Tavoitteena on mennä sisään, katsella ympäriinsä ja perustaa sillanpääasema, mikäli se on turvallista. Mikäli kohdataan ihmisiä, heitä kohtaan ei avata tulta elleivät he käyttäydy uhkaavasti. Ryhmä pukeutuu taistelupanssareihin, ja aseistautuu haulikoilla ja/tai kivääreillä.

Saint Sunnivalla miltei kaikki ovat vuorossa ja asemapaikoissaan, kun Bogedal vie sukkulan kohti asemaa. Sukkulakin pitää yhteyttä Saint Sunnivaan pelkästään viestintälaserilla. Sillalla Valchak ja Iglesias päivystävät, ja kapteeni on selvästi tarkkaavaisempi kuin milloinkaan aiemmin. XO Halkenhvadin lisäksi kapteenin vieressä on luutnantti Jaramillo. Falk istuu tykkitornissa, valmiina usean tuliratkaisun kanssa.

Sukkula saavuttaa aseman, ja telakoituu sen telakointihaaraan. Haaran sisällä on mikrometeoriittien puhkoma kulkuputki, joka johtaa varsinaisen aseman runkoon. Guanchanan ryhmällä ei ole minkäänlaista yhteyttä sukkulaan tai Saint Sunnivaan, mutta niin kauan kun se on kulkuputkessa, se nähdään vielä havainnointilaitteilla. Ryhmä saavuttaa kulkuputken päässä olevan ilmalukon, ja astuu sisään.

Sukkulasta Bogedal raportoi viestintälaserin kautta havaintojaan asemasta. Se näyttää olevan huollon tarpeessa, mutta mitään pahoja vaurioita ei ole havaittavissa. Falk koettaa selvittää arkistoista aseman tarkkaa identiteettiä; malli kyllä löytyy (kaakkoisaasialaisen teollisuuskompleksin 2110-luvulla valmistama pitkän kantaman kuljetusalus), mutta tarkkaa nimeä tai sarjanumeroa ei.

Sitten Bogedalin signaalissa näkyy hetkellinen häiriö, jonka jälkeen puhe jatkuu. Luutnantti Jaramillo toteaa hiljaiseen ääneen kapteenille, että sisään mennyt ryhmä on nyt kuollut, ja hän ehdottaa aseman tuhoamista. Kapteeni kohottaa kulmakarvojaan, ja sanoo, ettei hän jaa tätä arviota, mutta siirtyy viestimään itse Bogedalin kanssa. Pelkkien faktojen ohella sekaan hän heittää muutaman henkilökohtaisen kysymyksen, joihin tulevat vastaukset ovat jäljittelemätöntä Bogedalin hölynpölyä.

Jaramillo ei ryhdy inttämään kapteenin kanssa, mutta lähettää Falkille torniin kehotuksen laatia uusia tulisuunnitelmia vaihtoehtoisilla parametreillä. Useita minuutteja kuluu. Sitten Guanchana palaa sukkulaan, ja raportoi ryhmän kohdanneen aseman henkilökunnan - ja he ovat Jupiterin avaruusjoukkojen Syvän avaruuden laivaston henkilökuntaa. He eivät aio päästää Saint Sunnivan sotilaita tutkimaan asemaa. Ryhmää johtanut kapteeniluutnantti Serra suostuu tekemään selkoa Saint Sunnivan kapteenille heidän toimistaan, muttei muuta. Jaramillo on sitä mieltä, ettei ketään asemalta pidä päästää alukselle, mutta Skarsgard on eri mieltä. Niinpä ryhmä palaa sukkulaan, aseistamaton kapteeniluutnantti Serra mukanaan. Falk ohjeistetaan selvittämään Serran tausta. Sen niminen kapteeniluutnantti todella löytyy Syvän avaruuden laivastosta, mutta ei ole mahdollista tietää, pitäisikö hänen olla täällä juuri nyt. Falk penkoo lisää, ja törmää omituiseen detaljiin: Serra oli ollut Luján V:llä aivan vähän aikaa ennen kuin koneälyt hävittivät sen. Hän raportoi tämänkin Jaramillolle, joka vie sen eteenpäin kapteenille. Tämä ei silti riitä muuttamaan hänen mieltään.

Sukkulan ei anneta telakoitua Saint Sunnivaan, vaan se jää parin kilometrin päähän, ja ryhmä tulee puvuissa fregatille. He saapuvat valtauskannelle, jossa kapteeniluutnantti Serra läpivalaistaan pikaisesti. Sen jälkeen hänet saatetaan kapteenin hyttiin, ja kapteeni Skarsgard menee tapaamaan häntä, aliluutnantti Murrieta adjutanttinaan. Loittoryhmä jää valtauskannelle, sillä oletuksella että se on pian palaamassa takaisin asemalle.

Sitten sillan alapuolella sijaitsevasta kapteenin hytistä kuuluu äkillinen, kirskuva ääni. Hetkeä myöhemmin pari raidehaulikkoa laukeaa kun sen ovella olleet vartijat syöksyvät sisään. Hälytyssireenit alkavat ulvoa, valtauskansi raportoi tunkeutumisesta, ja sukkulasta palannut ryhmä hyökkääkin omiensa kimppuun.

Mitä asemalla todella tapahtui: 20 minuuttia aiemmin


Guanchana johtaa ryhmänsä sisään ilmalukosta, ja päätyy paineistettuun ja käytetyn näköiseen rahtitilaan. Suunnilleen heti kun ilmalukko on sulkeutunut heidän takanaan, heidän ympärillään jupiterilaisia taistelupanssareita ja aseita ilmestyy näkyviin eri puolilta. Molemmat ryhmät osoittavat toisiaan aseilla, ja hetken aikaa kummankin ryhmän johtajat huutavat toisilleen. Kukaan ei kuitenkaan avaa tulta.

Guanchana sanoo olevansa Saint Sunnivan aliluutnantti, ja tulevansa käskystä tutkimaan Tasavallan avaruudessa olevan ilmoittamattoman aseman. Paikallisten johtaja esittäytyy kapteeniluutnantti Serraksi, Tasavallan Syvän avaruuden laivastosta.


Pelinjohtajan kommentteja


Kesken!

CategoryPelit - CategoryDeepBlack
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki