Revision [398]

This is an old revision of DeepBlackSky09 made by AdminDare on 2016-08-31 14:00:22.

 

Devil and the Deep Black Sky 09: Itsemurhatehtävä<-- 08: Kaksoisolento - 10: -->

"Kun loittoryhmää kootaan, sinä et ilmoittaudu vapaaehtoiseksi."
- Luutnantti Jaramillo, Falkille

 

Saint Sunniva, toukokuun loppu 2144


Santa Maria de la Marissa lomailu päättyy, ja sotilaat palaavat sotilastukikohtaan, josta he saavat sukkulakyydin takaisin Saint Sunnivalle. Fiilikset vaihtelevat: jotkut ovat juuri ja juuri riittävän selviä ilmoittautuakseen, jotkut happamia ja penseitä, jotkut näyttävät tyytyväisiltä päästessään takaisin. Joidenkin hienoiseksi yllätykseksi jopa MacKay on vielä vahvuudessa.

Falk ilmoittaa uuden implanttinsa lääkintämatruusi Perrigosille. Perrigos kirjaa tiedon implantista Falkin kansioon, ja juttelee kiinnostuneena implantin toiminnasta tämän kanssa.

Europan kiertoradalta Saint Sunniva ottaa kurssin kohti Keskisten kuiden laivastoa, tarkemmin 1. nopean iskun laivuetta, ja sen komentoalus Saint Joan of Arcia. Huhujen mukaan jotain miehistövaihdoksia on odotettavissa. Vierailu kokonaan toisen laivaston luona on hieman epätavallista.

Colemanin päässä Francis Ngyen on kuullut ohimennen, että kapteeni ja ltn. Jaramillo on kutsuttu neuvonpitoon Joan of Arcin päällikkö kommodori Rocan kanssa. Ngyen ilmaisee halunsa salakuunnella tapaamista mikroboteilla. Coleman kieltää tämän ehdottomasti. Ngyen yrittää järkeilyä, uhkailua ja anelua, mutta Coleman ei suostu harkitsemaan asiaa; oikea, korkea-arvoisten upseerien vakoilu kuulostaa hengenvaaralliselta.

Saint Sunnivan miehistöstä Dachoff poistuu: hän on saanut siirron 1. nopean iskun laivueeseen, jossa hänestä on tulossa hävittäjälentäjä tai vastaavaa. Kapteeni Skarsgard ja luutnantti Jaramillo käyvät todellakin Joan of Arcilla, mutta keskustelun sisältö jää arvoitukseksi. Vain muutamia tunteja kestävän kohtaamisen jälkeen Saint Sunniva ottaa kurssin kohti Themisto-nimistä ulkojärjestelmän pikkukuuta.

Kapteeni Skarsgard puhuttelee miehistöä. Hän sanoo Saint Sunnivan joutuneen useaan vaikeaan paikkaan, mutta sen miehistön selvinneen niistä esimerkillisesti. Tässä vaiheessa sotilaspalvelusta on aika nimittää aliupseeri- ja upseeripoluille suuntaavia matruuseja. Nimitykset tehdään ansioiden mukaan: taistelufregatilla on kyllä nimityksiin sapluuna, mutta tästä voidaan erityisistä syistä poiketa tarvittaessa. Ensimmäisen nimityksen suhteen poikkeusta ei kuitenkaan ole tarpeen tehdä: matruusi Catalina Acosta saa ylennyksen upseerioppilaaksi (käytännössä alikersantin arvo).

Acostan ylennykseen suhtaudutaan yleisillä suosionosoituksilla, ja tämän jälkeen Acosta pääsee tarjoamaan kaikille virvoitusjuomia ja suklaakonvehteja . Abdullah Alghani, joka oli ainoa valtausryhmän tosiasiallinen kilpailija aliupseerikoulutukseen, näyttää suhtautuvan toverinsa ylennykseen hyvin. Juhlimisen jälkeen Ayez käskee Acostaa siirtämään tavaransa peräkannelta aliupseerihyttiin yläkansilla. Acostan hyttitovereiksi osuvat Astridsdottir ja Guanchana. Hytin tunnelma on hyväntuulisen motivoitunut: Acosta otetaan vastaan heti arvostettuna vertaisena, ei minään uutena morttina. Astridsdottir jakaa Acostan kanssa urasuunnitelmia Ger∂rin rajavartiostossa tai henkivartijana Solanolla, Guanchana lukee vimmalla upseerimateriaaleja ja kertoo, että Acostankin on hyvä tietää, että häntä vaivaa luuston ja lihaksiston rappeuma, joka tekee pidemmän oleskelun yli 0.1G:n painovoimassa vaikeaksi. Partiofregatilla tämä ei kuitenkaan häntä merkittävästi rajoita.

Sotilasrutiinia


De Vooghtin Europalta hankkima muusa ei oikein toimi - de Vooght valittaa, että muusa on lähes idiootti ilman jatkuvaa verkkoyhteyttä, eivätkä sen oppimisalgoritmit toimi oikein. Hän sanoo, että muusa, joka jatkuvasti pyytelee anteeksi rajoittuneisuuttaan on masentava olento, jonka kanssa jakaa pääkoppansa, ja harkitsee sen pyyhkimistä kokonaan. Pari sanaa vaihdetaan myös implanteista - Falkin uusi matematiikkaimplantti toimii hyvin, vaikka se tuntuukin välillä vievän hänen keskittymistään muihin asioihin, ja tuntuu tekevän muutamasta hänen aiemmasta rutiinistaan vaikeampaa. De Vooght kertoo kokeneensa jotain samanlaista kymmenisen vuotta sitten, kun hän sai lingvistiikkaimplanttinsa.

Valchak käy juttelemassa Falkin kanssa, ja kysyy, sattuuko tämä tietämään, kuka alukselle tuo memeettisesti epäilyttävää viihdettä. Ilmeisesti aliluutnantti Murrieta on pyytänyt Valchakia selvittämään asiaan, ja Valchak tuntuu valmiilta vasikoimaan, kenties saadakseen etua ylennysharkinnassa. Falk sanoo Valchakille, että tämän valitsemat keinot ovat alhaisia, ja että kukaan ei pidä vasikoista. Hän varoittaa kolmea mahdollista epäiltyä, MacKayta (joka kiittää varoituksesta, mutta sanoo ettei hänellä ole mitään), Bogedalia (joka säikähtää ja sanoo hävittävänsä kaiken mitä omistaa) ja Perrigosia. Perrigos osti Europalta valtavan joukon Tasavallan ulkopuolista av-viihdettä, ja valittaa, ettei hän ole vielä edes ehtinyt katsoa kaikkea. Hän ottaa yhteyttä Acostaan ja kysyy, tietääkö tämä mitään ratsiasta memeettisen materiaalin lähteille; Acosta sanoo ettei tiedä, mutta kannustaa Perrigosia hävittämään moisen.

Holstin ja Guanchanan kamppailu upseerikokelaan ylennyksestä kulminoituu puolustusharjoitukseen, jossa kumpikin nappaa lennosta ryhmän vapaaehtoisia ja lähtee torjumaan tunkeutujia. Harjoitus on hyvin tasaväkinen; Acosta ja Iglesias lähtevät Guanchanan matkaan, Coleman ja Falk Holstin. Coleman, yhdessä Frankin taitojen kanssa, on valtavan tehokas valtaustaistelija, ja saa jälkeenpäin kehuja panoksestaan. Joka tapauksessa pian harjoituksen jälkeen kapteeni Skarsgard ylentää Guanchanan upseerikokelaaksi (käytännössä aliluutnantin natsat); hän muuttaa pois aliupseerihytistä ja nousee upseerikannelle Murrietan ja Fjellin kanssa.

Kohti Themistoa


Matka Saint Joan of Arcilta Themistolle kestää kolme vuorokautta. Sen aikana Saint Sunniva alkaa tehdä kasvavasti epätavallisempia varotoimenpiteitä. Kvanttikryptattu laserlinkki Saint Joan of Arcille on vain ensimmäinen näistä; heti kun sensoreissa alkaa näkyä mitään, alus määrätään kuuromykkään moodiin, jossa se ei lähetä mitään radiolla, eikä liioin kuuntele mitään. Kaikki passiiviset sensorit suunnataan Themiston suuntaan, ja Valchak havaitsee ensimmäisenä jotain erikoista kiertoradalla.

Themisto on pikkuruinen Jupiterin satelliitti, alle kymmenisen kilometriä halkaisijaltaan, ja liian pieni, kaukana ja arvoton asuttamiseen tai hyödyntämiseen. Nyt sen kiertoradalla huomataan jotain epätavallista. Joko pieni avaruusasema tai suuri alus lähettää lämpöjälkeä; aluksessa on virtaa, mutta mitään moottoria se ei käytä. Lähestyttäessä kohteesta selviää lisää. Se on vanha terralainen rahti- ja/tai matkustaja-alus, joka on jossain vaiheessa hylännyt moottorinsa ja johon on liitetty uusi reaktori, sekä jotain tunnistamattomia muita osia. Varovasti lähestyvä Saint Sunniva ei lähetä mitään radiokutsua, eikä liioin kuuntele aluksen viestejä, mutta tottakai sen lähestyminen on havaittu.

 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/song_cai_flower.png)

Aseman kehä pyörii, eikä siinä ole näkyvissä pahoja vaurioita. Ulkopuolisen arvion mukaan asemassa on kevyttä aseistusta - muutamia ohjuksia ja laserpatteri - mutta eräs suoraan reaktoriin kytketty tunnistamaton osa askarruttaa. Se on pari sataa metriä pitkä artikuloitu putki, jota ei ainakaan suoraan löydy arkistosta, mutta joka tuo ensimmäisenä mieleen suuren asejärjestelmän. Kuitenkin putken liikkuvuus vaikuttaa rajoitetulta, ja asema itse on todella hidas kääntymään, joten mikäli putki on ase, sen tulilinja on helppo välttää.

Suoran tulivoiman suhteen Saint Sunniva on ylivoimainen asemaan nähden, eikä se näytä erityisen vaikealta kohteelta mikäli sen tuhoaminen olisi välttämätöntä. Ongelman muodostaa tunnistamaton reaktori. On mahdollista, että kyseessä on antimateriareaktori; jos aluksella aiheuttaa katastrofaalisen virtakatkon, antimaterian magneettikupla pettää, ja tästä seuraa räjähdys, jonka voimaa on vaikea arvioida mutta joka on pahimmillaan todella tuhoisa.

Jaramillo käy Falkin kanssa kahdenkeskeisen keskustelun. Hän kysäisee implantin toiminnasta, ja on hyvillään siitä, että se toimii erinomaisesti. Sitten hän ilmoittaa, että kun seuraavaa loittoryhmää kootaan, Falkin ei tule ilmoittautua siihen vaan pysyä aluksella. Sanomattakin on selvää, että tästä käskystä ei tule hiiskahtaakaan.

Tunnelma Saint Sunnivalla on hermostunut; alkaa olla selvää kaikille, että edessä on jotain epätavallista ja uhkaavaa. Iglesias kulkee miehistön parissa juttelemassa ihmisille ja rauhoittamassa hermostuneita. Muutamaa tuntia myöhemmin kapteeni ilmoittaa, että kohde on potentiaalisesti vihamielinen ja vaarallinen, ja että Saint Sunnivan tehtävä on käydä tarkistamassa se. Loittoryhmän johtajaksi valitaan vastaleivottu upseerioppilas Guanchana, joka pyytää vapaaehtoisia. Hänen viiden hengen ryhmänsä ovat kersantti Astridsdottir, upseerioppilas Acosta, sekä matruusit Alghani, Coleman ja Larsen.

Acosta huomaa, että ryhmässä ei ole ketään memeettisten uhkien asiantuntijaa, ja mainitsee tästä Guanchanalle. Guanchana kysyy, ketä Acosta ehdottaisi - de Vooghtia, Falkia vaiko jotakuta? Hän on myös sitä mieltä, että jos Acosta löytää sopivan, voidaan pohtia, pitäisikö kokoonpanoa muuttaa. Niinpä Acosta käy tykkitornissa ja kysyy siellä olevalta Falkilta, haluaisiko hän lähteä loittoryhmään memeettisenä asiantuntijana.

Falk vastaa yksikantaan "en, enkä halua puhua tästä asiasta." Epätyypillisen lyhytsanainen vastaus hämmentää Acostaa.


Pelinjohtajan kommentteja


Kesken!

CategoryPelit - CategoryDeepBlack
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki