Iglesias: Extropian osakkuus


<-- 08: Kaksoisolento - 09: Itsemurhatehtävä -->

Santa Maria del Marilla Mackay tulee juttelemaan Iglesiasin kanssa tämän syödessä aamiaista. Mackay tahtoisi edelleen häipyä asepalveluksesta - oikeastaan häipyä Tasavallan alueelta kokonaan, ja siirtyä vaikkapa Conamaraan. Iglesias on hieman ärtynyt rikkaan tytön ongelmista, mutta koettaa silti suostutella tätä olemaan tekemättä mitään harkitsematonta. Kaksikko aloittaa jo varhain aamusta baarikierroksen. Mackayn alkoholitoleranssi osoittautuu melkoiseksi.

Iltapäivästä eilen Conamarassa tavattu Riann Carruder viestittää olevansa tulossa Santa Maria del Marin puolelle tapaamaan Mackayta. Mackay siistiytyy ja putsaa alkoholin elimistöstään, ja lähtee tapaamaan hyodenilaista melkein-poikaystäväänsä. Iglesias jää hotelliin lukemaan. Hän käy kahvilla Valchakin kanssa, ja arvelee, että vaikka tämä oli aikeissa iskeä aliluutnantti Murrietan, tämä ei varmaan ole onnistunut. Sen sijaan Iglesias kertoo Valchakille hyväksytyn version Conamaran-vierailustaan. Valchak tuntuu koettavan saada selville jotain, mutta hän ei näytä epäilevän, että vierailu olisi ollut niin vallaton kuin se oikeasti oli. Valaista kuuleminen saa Valchakin harkitsemaan itsekin käyntiä Conamaran puolella.

Illasta Mackay ottaa uudelleen yhteyttä Iglesiasiin. Riann oli käynyt paikalla uudessa kehossa - ilmeisesti hänen haltiamaista kroppaansa ei ollut saanut tuoda Santa Maria del Mariin, joten hän oli ottanut käyttöön yksinkertaisen peruspodin. Mackay oli kokenut siihen suhtautumisen hieman vaikeaksi.

Riann koetti taivuttaa Mackayta lähtemään mukaansa pois Tasavallasta, ja oli hankkinut hänelle jo Extropy Now -yhtiön osakaskansalaisuuden. Iglesias ei täysin luota tähän, ja vilkaisee itse kansalaisuusdokumenttia. Hän pyytää myös de Vooghtilta näkemystä paperista. Osakaskansalaisuus ilmeisesti oikeuttaa sen haltijan asumaan Extropiassa ja toimii rajoitetusti passina muuallakin, mutta mitenkään valtavasti hyötyä siitä ei ole, eikä se varmaankaan toimi poistumisdokumenttina Tasavallan rajatarkastuksessa. On myöskin epäselvää, miten kauan sen haltija saa asua vaikkapa Conamarassa. De Vooght toteaa, että Extropiassa asuminen pelkän tuon paperin turvin on Ger∂riin tottuneelle hurja kokemus: vaikka hengitysilma onkin ilmaista (toistaiseksi), aivan kaikki muu on kaupan ja ostettavaa. Libertaariutopiassa eläminen vaatii jatkuvaa panostamista, eikä Mackay vaikuta kovalta panostamaan. Iglesias ei kerro de Vooghtille, kenen paperi on, eikä de Vooght utele.

De Vooghtin arvion mukaan Tasavalta on haluton päästämään ketään kansalaista tai siviiliä lähtemään pois. Iglesias taas on oppinut pienestä pitäen, että transhumanistien habitaatit ja valtakunnat ovat vaarallisia ja kauheita paikkoja, joissa saattaa milloin tahansa iskeä koneälykatastrofi ja joissa oikeat ihmiset ovat omituisten ihmisjäljitelmien oikkujen armoilla. On epäselvää, onko kumpikaan näkemys oikea.

Mackay kuuntelee Iglesiasin näkemykset asiakirjasta. Hän sanoo, että hän itse haluaisi mieluiten asua vaikkapa Hyodenissa - mutta Tasavallan tapaan siellä on kaikille yleinen asevelvollisuus. Sieltä kotoisin oleva Riann ei itse ole tätä suorittanut, ja on harkinnut muuttoa Extropiaan. Mackay ei ole innostunut asumaan libertaariasteroidilla, ja hänestä vaikkapa Conamara olisi paljon mukavampi paikka. Mutta entä jos Tasavalta haluaisi hänet takaisin? Europa on käytännössä Tasavallan alueen sisällä, ja vaikka se onkin itsenäinen, ei sillä tosiasiassa ole mitään sotilaallista keinoa vastustaa mitään, mitä Tasavalta haluaa.

Riannin mielipide on, että jos Conamarassa asiat kuumenevat, oikea ratkaisu hänelle ja Mackaylle on egocastata jonnekin muualle - Extropiaan tai johonkin muuhun habitaattiin. Mackay ei kuitenkaan luota mielensiirtoteknologiaan. Vaikka Riann onkin siirtänyt mieltään useita kertoja ja väittää sen olevan vain nukahtamiseen rinnastettava tapahtuma, Mackay ei tiedä, pystyykö hän näkemään sitä minään muuna kuin kuolemana. Iglesias on samaa mieltä.

Lopulta Mackay päättää, että hän ei lähde Tasavallasta, ja koettaa yhä käydä asepalvelustaan. Iglesias on tästä hyvillään: ainakaan hänen vahtivuorollaan yksikään sotilas ei karannut palveluksesta.

<-- 08: Kaksoisolento - 09: Itsemurhatehtävä -->
CategoryDeepBlack - CategoryPelit2144 - CategoryPelit
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki