Revision [329]

This is an old revision of DeepBlackSky06 made by AdminDare on 2016-02-21 21:01:44.

 

Devil and the Deep Black Sky 06: Laskeuma<-- 05: Heidän ikuiset sielunsa - 07: -->

"Minut on possessoitu!"
- Coleman


Saint Sunniva, maaliskuu 2144


Coleman, Acosta sekä matruusi Astridsdottir terapoivat itseään rankalla määrällä alkoholia rahtikuilussa. Iglesias keskustelee de Vooghtin kanssa uploadaamisen teknologiasta ja psykologiasta. Extropialainen kertoo kyllä tekniikasta mielellään: yleensä aivokuorinippuun tallennetaan jatkuvasti inkrementaalisia varmistuksia mielestä, joka sitten voidaan tarvittaessa siirtää. Kuitenkin on selvää, ettei hän itse täysin luota teknologiaan, tai ainakaan siihen, ettei mielen siirto tarkoittaisi hänelle itselleen jollain tavalla kuolemaa. Saint Sunnivalle kyytiin tullut Suzuki kertoo Falkille työstään roskaväkiparvessa: hänet värvättiin neljä vuotta sitten Luna-Lagrangesta, ja hänelle luvattiin hyvin maksava työ mikäli hän lähtisi roskaväen matkaan ja raportoisi kaikesta siellä näkemästään Tasavallan sotilastiedustelulle.

Ytterhusin kohtalosta liikkuu ensin huhuja, jotka vähitellen voimistuvat väitteiksi, ja lopulta väitteistä rakentuu täydellinen tarina siitä, mitä Jane Doe and the Mockingbirdsillä tapahtui. Tätä ei vastaanoteta mitenkään hyvin, ja vanhempi matruusi Sepulveda päättää, että de Vooght on transhumanistina ja Tasavallan ulkopuolisena jotenkin osasyyllinen tapahtuneeseen. De Vooght reagoi tähän huonosti, ja miehistötilassa puhkeaa tappelu - selvästi monet ovat sitä mieltä, että jos de Vooght ei ansaitse turpaansa tästä syystä, hän ansaitsee sen jostain toisesta. Coleman kuitenkin katkaisee matsin lyhyeen laukaisemalla vaahtosammuttimet. Tila siivotaan, mutta Sepulveda näyttää selvästi olevan edelleen vittuuntunut de Vooghtiin. De Vooghtia kehotetaan ottamaan iisimmin, mutta tämä sanoo että Ytterhus oli hänestä ihan hyvä tyyppi, ja että häntä vituttaa että joku luiskaotsainen hölmö syyttää häntä tämän kohtalosta. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että de Vooghtin ja muiden yhteenotto ei välttämättä jää viimeiseksi.

Seuraavana iltana Ayez pitää puhuttelun miehistölle. Hän toteaa kuulleensa huhuja tapahtuneesta, ja sanoo, ettei ole hänen tehtävänsä myöntää tai kieltää niitä - mutta sotilaiden tehtävä on toimia sotilaina ja palvella asiallisesti huhuista riippumatta. Tapahtuneen pohtiminen ei ole hyväksi, on tärkeää jatkaa eteenpäin ja toimia oikein. De facto hänen katsotaan myöntävän mitä Ytterhusille tapahtui, ja ilmoittavan, että sen puiminen enempää on turhaa ja ei-toivottavaa. Hän ei varsinaisesti kiellä ihmisiä juoruilemasta, hän vaatii ainoastaan heitä olemaan kunnolla.

Falk miettii muutaman muun kera, miksei Jane Doen tapahtumista ole vielä ollut mediassa mitään - ainoastaan maininta paikallisuutisissa, että ger∂riläinen matruusi menehtyi palveluksessa. Nielson käy juttelemassa Iglesiasin kanssa. Hän kertoo Ishaq Alghanin kanssa kirjoittaneensa Ytterhusin kohtalosta jutun, jonka hän haluaisi toimitta Ger∂risk Nyheter -lehdelle. Nielsonin äiti on töissä kyseisessä lehdessä, ja Ytterhus oli hänen koulukaverinsa - hän sanoo, että hän kokee että hänen pitäisi tehdä jotain, ja että ihmisten pitäisi tietää mitä on tapahtunut. Kaikki Saint Sunnivalta lähtevä normaaliposti kulkee sensuurin kautta, eikä tuollaista tietoa takuulla päästettäisi eteenpäin, mutta sillalla työskentelevällä Iglesiasilla on pääsy aluksen viestintäjärjestelmiin, ja hän voisi saada viestin eteenpäin suoraan sensuurin ohitse.

Iglesias lukee jutun, joka on kirjoitettu paremmin kuin Nielsonin kaltaiselta tyhjäpäältä olisi heti odottanut. Se varoo paljastamasta sotilassalaisuuksia, mutta kertoo kyllä, että titanilainen akateemikko otti Ytterhusin mielestä kopion, ja lähetti sen uudelleen aktivoitavaksi itse rakentamaansa kiirastulta jäljittelevään vankilaan. Iglesias ei ole heti halukas lähettämään tätä eteenpäin, ja kysyy kaveriensa mielipidettä. Acostan mielestä tämän eteenpäin lähettäminen olisi hirveä virhe, ja Coleman on hieman samoilla linjoilla. Falk taas kokee, että ihmisillä olisi oikeus tietää. Iglesias tietää, että tiedon paljastaminen on hyvin kiellettyä, ja jos siitä jäisi kiinni, seuraukset voisivat olla vakavat.

Turpakeikka


Valtaustilassa Acosta on treenaamassa pistooliammuntaa, kun valtausmatruusit Singh, Winnink ja Scholl ilmestyvät notkumaan paikalle ja toivovat, että hän poistuisi. Acosta ei jää hengaamaan, vaan siirtyy nukkumaan. Jonkin aikaa myöhemmin Scholl ilmestyy myös paikalle, vähän erää ottaneen näköisenä mutta tyytyväisenä. Seuraavana aamuna aamiaisella käy ilmi, että de Vooght on saanut rumasti turpaansa, vaikka pienessä painovoimassa sen pystyykin kätkemään melko hyvin. Scholl, Winnink, Singh sekä Sepulveda näyttävät myös hieman tapelleilta, mutta ilmeisesti selvisivät voittajina: he jakavat toisilleen yläfemmoja. De Vooght on enimmäkseen hiljaa ja vastailee kysymyksiin hyvin lyhyesti.
Pelinjohtajan kommentteja


Kesken!


<-- 05: Heidän ikuiset sielunsa - 07: -->


CategoryPelit - CategoryDeepBlack
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki