Revision [307]

This is an old revision of DeepBlackSky05 made by AdminDare on 2016-01-19 18:59:30.

 

Devil and the Deep Black Sky 05: Heidän ikuiset sielunsa<-- 04: Kuolema anarkiassa - 06: -->

"Teidän pitäisi varmaankin puhua Diafotismoksen kanssa."
- UrmurcheonJane Doe, jossain Jupiterin ulompien kuiden radoilla, 23. helmikuuta 2144, aamuyö

 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/jane_doe_swarm.png)


Tilanne Tasavallan laivaston komentopisteessä Jane Doella on sekava. Jokseenkin järkyttyneen oloinen Alghani antaa selontekoa Ytterhusin kohtalosta, ja sotilaat reagoivat toverinsa kuolemaan raivolla tai tukahdutetulla paniikilla. Aliluutnantti Fjell ja alikersantti Guanchana pysyvät kuitenkin rauhallisina, ja tilanne tuntuu olevan heillä edes jotenkuten hallinnassa. Alghani oli ollut Ytterhusin kanssa That Ping You Hear -lääkintä- ja tehdasaluksella, oli joutunut eroon Ytterhusista aluksen omituisten asukkien häiritessä heitä, ja myöhemmin löytänyt Ytterhusin ruumiin ilmastointikanavasta. Ytterhusin pää on poltettu plasmasoihdulla tai muulla työkalulla. Niille jotka vilkaisevat kankaan alle näky on kamala.

Kun selonteko on päättynyt, sotilaat komennetaan vartiokonfiguraatioon, ja Guanchana sekä Fjell viestittävät kapteenin kanssa tilanteen kehittymisestä. Isä Joaquin tulee juttelemaan Weissbinder Chariot Theme Songilla käyneiden sotilaiden kanssa, ja kyselee ihmisten tilanteesta tällä aluksella. Hänelle kerrotaan, että katolinen yhteisö oli toivonut isä Joaquinin pitävän heille messun, mutta tässä tilanteessa sellaista tuskin voidaan pitää. Hän myös kertoo, että Anne-Marie Meredithin päiväkirjasta puuttuu osia; joku on leikannut siitä merkintöjä pois, joskin on pyrkinyt tekemään sen huomaamattomasti. Coleman esittää veikkauksen, että Meredithin ei välttämättä ole annettu kuolla uskonsa mukaisesti.

Samalla kun lääkintäpari Santangeli ja Perrigos ryhtyvät tekemään Ytterhusin ruumiille kuolemansyytutkimusta, Fjell käskee Acostan kokoamaan ryhmän ja lähtemään That Ping You Hearille. Tehtävänä on kytkeä virta pois aluksen neutrinofarcasterista, jota parvi käyttää egocastaamiseen. Tarkoitus on estää murhaajaa pakenemasta mielensiirtokeinoilla. Mieluiten tämä on tarkoitus tehdä rikkomatta mitään, mutta jos on välttämätöntä, Acosta voi vaikka tilata ohjusiskun Saint Sunnivalta.

Acosta valitsee tiimiinsä Colemanin, Falkin, Iglesiasin sekä rauhoittavia syöneen Alghanin, joka on ainoana sotilaista käynyt That Ping You Hearilla. Falk ennen lähtöä Fjellille lyhyen tilanneraportin Weissbinder Chariot Theme Songilla haastattelemastaan Tasavallan agentista, ja ehdottaa, että tämä tuotaisiin Jane Doelle täyttä debriefausta varten. Fjell ilmoittaa tekevänsä näin.

Ryhmä käy sukkulassa poimimassa taistelupanssarit ja raidehaulikot. Niitä on vain kaksi, ja ne menevät Acostalle sekä Iglesiasille; muut kolme saavat tyytyä kevyeen tyhjiöpukuun ja pistooliin. Sen jälkeen sukkulasta siirrytään ulkokautta pienelle rakettilautalle, ja sillä siirrytään Jane Doelta toiselle alukselle.

That Ping You Hear


Parin kilometrin matka rakettilautalla kuluu hermostuneissa fiiliksissä. Anarkistien jakamien ektojen avulla saa helposti haettua Pingin kaaviot ja sisäänkäynnit. Pääilmalukko johtaisi suoraan asuinsiiloon, jossa olisi kymmenittäin parven asukkeja, joten sen sijaan rakettilautta viedään materiakeräinten vieressä olevan ilmalukon viereen. Sen on lukitsematon, ja sen takaa löytyy ahdas huoltokäytävä, jossa panssareissa mahtuu liikkumaan juuri ja juuri. Mikropainovoima helpottaa kulkua. Käytävässä tulee vastaan pieni hämähäkkirobotti, joka hämmästyy kohdatessaan Tasavallan sotilaita, ja luikkii tiehensä.

That Ping You Hear on sisältä paljon siistimpi ja paremmin huolletun oloinen kuin tähän saakka nähdyt parven alukset. Muutaman minuutin kuluttua ryhmä selviää huoltotilaan, josta on ovi myös farcasterin luo. Tämä ovi on kuitenkin lukossa, ja näyttää siltä, että tilan päivystäjä on juuri poistunut. Farcasterille johtava ovi on lukossa.

Eräälle näytölle pomppaa suuri harmaa naama, joka kuuluu merkilliselle humanoidiolennolle. Hän vaatii sotilaita poistumaan välittömästi alukselta. Samalla kun Acosta vakuuttaa, että tarkoitus ei ole vahingoittaa ketään, Coleman avaa oven viereisen huoltopaneelin ja ryhtyy ohittamaan lukkoa. Humanoidi, Alghanin mukaan nimeltään Shamancore ja yksi paikan pomoista joihin hän oli Ytterhusin kanssa törmännyt aiemmin, tuo näytölle kuvan aseistautuneesta ryhmästä joka on ilmeisesti tulossa huoltotilaa kohti, ja vaatii uudelleen sotilaita poistumaan. Coleman saa kuitenkin oven auki, ja ryhmä siirtyy farcasterin tilaan. Se on valtava kammio, lähes 20 metriä pisimmältä sivultaan. Toisen pitkän seinän muodostaa joukko suuria putkia joissa neutriinolähettimet kai ovat, ja toisen pitkän seinän keskellä on ohjauskupu. Iglesias ja Coleman pomppaavat ohjauskuvulle, Alghani, Acosta ja Falk jäävät alas pitämään silmällä ovia.

Ohjauskuvun takana pieni robotti hämmästyy tulokkaat nähdessään, mutta poistuu nopeati kun taistelupanssaroitu Iglesias alkaa vääntää ikkunapaneeleita auki. Hän saa ensimmäisen näistä irti ja Coleman livahtaa sisään. Hän ryhtyy hakemaan sammutussekvanssiä järjestelmälle.

Shamancore"Alhaalla" tilan ovi aukeaa, ja sen takaa paljastuu neljä olentoa: aseeton Shamancore, kaksi aseistettua ja sekalaisesti panssaroitua kyborgia, sekä kolmimetrinen teollisuusmecha. Kyborgit kohottavat kiväärinsä Acostaa vastaan, samalla kun Shamancore vaatii tasavaltalaisia laskemaan aseensa ja häipymään täältä. Acosta ilmoittaa, että mitään tällaista ei tapahdu. Toiselta puolelta tilaa yksi sivuovista aukeaa, ja sen takaa vielä kaksi kyborgia ottaa oven suuntaa vahtineen Falkin tähtäimeensä.

Shamancoren mekastaessa Iglesias saa purettua toisen ikkunan, ja livahtaa itsekin sisään ohjauskuplaan. Coleman keksii oikean sammutussekvenssin, ja ajaa farcasterin alas. Kammiossa tasainen humina päättyy ja indikaattorivaloja sammuu. Tämä kimpaannuttaa Shamancorea vielä pahemmin, ja hän ilmoittaa, että tasavaltalaiset joko lähtevät tai heidät toimitetaan ulos palasina. Acosta vastaa mesoamiseen tyynesti ilmoittamalla, että aluksella on tapahtunut tasavallan sotilaan murha, ja että hänen ryhmänsä tehtävänä on huolehtia, että kukaan ei lähetä mieltään ulos ennenkuin asiaa tutkitaan. Shamancore ei tunnu tietävän murhasta, ja sanoo, että tasavaltalaiset eivät silti täällä tutki mitään. Acosta toteaa, että tarvittaessa Saint Sunniva voi myös estää farcasterin käytön ohjuksillaan.

Huutokilpailun ollessa käynnissä Coleman on irrottanut kaapeleita ja poistanut farcasteria ohjaavasta tietokoneinstallaatiosta datalevyt. Saint Sunnivan ohjusten uhka viimein saa Shamancoren lopettamaan painostuksensa. Hänen takanaan teollisuusrobotti on sitä mieltä, että ehkä de-eskalaatio on nyt parempi. Shamancore nyökkää.

Jotain tapahtuu vartiokyborgien kasvoilla. Hetken aikaa he tuijottavat tyhjyyteen. Falk reagoi tähän loikkaamalla suojaan putkien taakse, mikä onkin hyvä, koska hetkeä myöhemmin kyborgit avaavat tulen.

Farcasterin kammiossa käydään lyhyt mutta raju tulitaistelu. Kyborgisotilaat käyvät Saint Sunnivan sotilaiden päälle kuin raivohullut, mutta Shamancore ja teollisuusmecha eivät katso tätä hyvällä, ja puuttuvat itse taisteluun tasavaltalaisten hyväksi. Eräs kyborgeista saa ammuttua tarkan osuman Iglesiasin taistelupanssarin taitekohtaan, rikkoen panssarin järjestelmät ja haavoittaen Iglesiasta pahasti, mutta lopulta kyborgit saadaan taltutettua, ainakin yksi heistä menehtyy taistelussa. Coleman paikkaa Iglesiasta, ja toteaa tämän tarvitsevan melko nopeasti lääkintää. Hänet voisi evakuoida Saint Sunnivalle, mutta That Ping You Hear on roskaväkiparven lääkintäalus, ja sen sairasosasto on aivan vieressä.

Kirurgiaa

UrmurcheonLääkintäosastolla päivystää suunnattoman lihava humanoidi, nimeltään Urmurcheon. Hän on parven pääkirurgi, ja Alghani oli tavannut hänetkin aiemmin. Hän ei selvästikään ole hyvää pataa Shamancoren kanssa, ja Shamancore syyttää häntä kyborgien äkillisestä hyökkäyksestä. Urmurcheon sanoo, että turvapodit eivät olleet hänen rakentamiaan, samalla kun hän ottaa Iglesiasin hoidettavaksi. Erikoinen ja hieman huolestuttava lääketiede alkaa kuroa sotilasta umpeen, ja Coleman ottaa yhteyttä de Vooghtiin Saint Sunnivalla saadakseen tältä jotain selitystä siitä, mitä tapahtuu. De Vooght sanoo, ettei lääketiede ole hänen erikoisalaansa, mutta hänestä toimenpide näyttää melko tavalliselta regeneratiiviselta hoidolta. Vihamielisiä naniitteja ei voi sulkea täysin pois, mutta invasiivisimmat näistä näkyisivät Iglesiasin aivokäyrässä. Coleman ottaa oman pukunsa elintoimintomittarin ja kytkee sen Iglesiasin päähän varmistaakseen, ettei tälle tehdä mitään mitä ei pitäisi.

Shamancore poistuu lopulta lääkinnästä ja Acosta palaa farcasterin kammioon vahtimaan, ettei se palaa toimintaan. Suurta riskiä tähän ei näytä olevan: tulitaistelun jäljiltä laitteisto on aivan riekaleina. Teollisuusmecha patistelee töllistelemään saapuvia anarkisteja töihin, ja jonkinlainen korjausporukka ryhtyykin toimimaan, joskaan ei erityisen tehokkaasti. Eilisellä illallisella tavattu suunsoittaja Leonard Carvel pistäytyy myös paikalla, huomaa Acostan, ja koettaa heittää jotain kommenttia Jupiterin tasavallan yltiöaggressiivisuudesta. Sven-niminen mecha kehottaa Carvelia suksimaan tiehensä jos hänellä ei ole mitään kontribuoitavaa farcasterin korjaamiseen. Sven tarjoaa myös Acostalle oluen lokerostaan, mutta sotilas kieltäytyy, koska hän on palveluksessa. Ylemmäs tiedotetaan, että farcaster on sammutettu.

Lääkinnässä Urmurcheon juttelee Alghanin, Colemanin, Falkin ja toipuvan Iglesiasin kanssa. Hänen mukaansa kyborgien sekoamisen takana oli halpoihin turvapodimalleihin mukaan rakennettu (ja tähän saakka piilossa pysynyt) ominaisuus, jonka mukaan jos niiden esimies vaikutti olevan antautumassa, ne itse kieltäytyisivät ja saisivat raivokohtauksen. Vaikka kehot on rakennettu That Ping You Hearilla, Urmurcheon sanoo etteivät anarkistit olleet suunnitelleet niitä, vaan ne oli koottu jonkun jättiläisyrityksen piirustusten mukaan, ja että kehoissa olleet mielet olivat halunneet juuri sellaiset vaikuttaakseen paha-asenteisilta koviksilta.

Urmurcheon väittää itsekin olevansa kotoisin Tasavallasta, mutta poistuneensa sieltä koska ei kokenut sen arvomaailmaa omakseen; hän tosiaan puhuu selkeää argentiinanespanjaa. Hänkin vaikuttaa hyvin yllättyneeltä kuullessaan Ytterhusin kuolemasta, ja kuullessaan että tämän pää on poltettu rikki, hän pahoittelee ettei voi enää tehdä mitään tämän hyväksi. Tähän ei suhtauduta täysin hyvin. Hän sanoo, että Pingillä tapahtunut murha pitäisi olla triviaalia jäljittää, ja kutsuu näytölle aluksen valvovat mielet - kontrolloivat mielet nimeltään Tweedle-Dum ja Tweedle-Dee. Nähdessään sotilaiden kauhistuneet ilmeet hän vakuuttaa, että nämä eivät ole koneälyjä vaan tietokoneissa asuvia ihmismieliä, infomorfeja. On epäselvää, onko tämä paljon parempi asia. Kuitenkin valvovien mielten muistoja on peukaloitu: Ytterhus on rumasti leikelty pois kamerakuvista, eikä kumpikaan infomorfi myönnä muistavansa heitä. Urmurcheon hätistää kaksikon tiehensä, ja sanoo epäilevänsä, että näistä ainakin toinen valehtelee. Nyt on ilmeistä, että tasavaltalaisia vastaan on käynnissä vaarallinen salajuoni, mutta kirurgi ei keksi syytä tähän.Pelinjohtajan kommentteja


Kuvaus kesken.

Jane Doe and the Mockingbirdsin asukkaiden kuvitusta pelinjohtajalle tuotti Sra.

Vaihteeksi peli, johon olin itse todella tyytyväinen. Kaikilla hahmoilla oli tekemistä, tilanne oli vauhdikas ja nopeasti muuttuva, ja antagonisti oli creepyimpiä pitkään aikaan. Pitkän avauksen jälkeen pääsimme viimein käsiksi niihin seikkoihin, jotka pelin maailmassa minua aivan erityisesti kiinnostavat (orbitaalimekaniikan ja semikovan scifin lisäksi tietty).

Kulissien takana pelissä oli hyvin vähän ratakiskoa: tiesin suunnilleen, mitä eri toimijat parvessa ja Tasavallan sotilaiden joukossa halusivat, ja tiesin miten nämä tavoitteet olivat törmäyskurssilla keskenään. Samalla kun fokus oli partiossa, joka hajoitti Pingin farcasteria, Saint Sunniva kävi diplomaattista vääntöä parven militaristien kanssa, Weissbinder Chariot Theme Songilla meinattiin aloittaa vallankumous ja Jane Doella kitistiin suvereniteetista ja siitä, mitkä elementit kansainvälisistä laeista pätevät. (Tosin, kuten todettua, vuoden 2144 Aurinkokunnassa kansainvälisillä oikeusinstituutioilla ei mene kauhean hyvin.) Pidin hyvin todennäköisenä lopputuloksena että Diafotismos jäisi kiinni, ja oikeastaan hän tiesi tämän itsekin - hän yritti kyllä peittää jälkensä, mutta melko nopeasti tajusi, että jos Tasavallan laivasto ei saisi häntä, he saattaisivat hajottaa koko parven. Tälläkin toki saattaisi olla ei-toivottuja diplomaattisia seurauksia...

Pidin myös sotilaiden keskustelusta ex-tasavaltalaisen Urmurcheonin kanssa, vaikka se olikin vähän omituinen (johtuen siitä, että hahmo kävi samaan aikaan kasaa muita keskusteluja).

Lisäksi: Ytterhus-parka. Vaikka kestokrapulainen hevari ei ollutkaan ollut esillä aivan kauheasti, hän oli nopeasti tullut yhdeksi omista suosikki-NPC:istäni.

<-- 04: Kuolema anarkiassa - 06: -->CategoryDeepBlack - CategoryPelit
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki