Revision [301]

This is an old revision of DeepBlackSky05 made by AdminDare on 2016-01-19 15:54:56.

 

Devil and the Deep Black Sky 05: Heidän ikuiset sielunsa<-- 04: Kuolema anarkiassa - 06: -->

"Teidän pitäisi varmaankin puhua Diafotismoksen kanssa."
- UrmurcheonJane Doe, jossain Jupiterin ulompien kuiden radoilla, 23. helmikuuta 2144, aamuyö

 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/jane_doe_swarm.png)


Tilanne Tasavallan laivaston komentopisteessä Jane Doella on sekava. Jokseenkin järkyttyneen oloinen Alghani antaa selontekoa Ytterhusin kohtalosta, ja sotilaat reagoivat toverinsa kuolemaan raivolla tai tukahdutetulla paniikilla. Aliluutnantti Fjell ja alikersantti Guanchana pysyvät kuitenkin rauhallisina, ja tilanne tuntuu olevan heillä edes jotenkuten hallinnassa. Alghani oli ollut Ytterhusin kanssa That Ping You Hear -lääkintä- ja tehdasaluksella, oli joutunut eroon Ytterhusista aluksen omituisten asukkien häiritessä heitä, ja myöhemmin löytänyt Ytterhusin ruumiin ilmastointikanavasta. Ytterhusin pää on poltettu plasmasoihdulla tai muulla työkalulla. Niille jotka vilkaisevat kankaan alle näky on kamala.

Kun selonteko on päättynyt, sotilaat komennetaan vartiokonfiguraatioon, ja Guanchana sekä Fjell viestittävät kapteenin kanssa tilanteen kehittymisestä. Isä Joaquin tulee juttelemaan Weissbinder Chariot Theme Songilla käyneiden sotilaiden kanssa, ja kyselee ihmisten tilanteesta tällä aluksella. Hänelle kerrotaan, että katolinen yhteisö oli toivonut isä Joaquinin pitävän heille messun, mutta tässä tilanteessa sellaista tuskin voidaan pitää. Hän myös kertoo, että Anne-Marie Meredithin päiväkirjasta puuttuu osia; joku on leikannut siitä merkintöjä pois, joskin on pyrkinyt tekemään sen huomaamattomasti. Coleman esittää veikkauksen, että Meredithin ei välttämättä ole annettu kuolla uskonsa mukaisesti.

Samalla kun lääkintäpari Santangeli ja Perrigos ryhtyvät tekemään Ytterhusin ruumiille kuolemansyytutkimusta, Fjell käskee Acostan kokoamaan ryhmän ja lähtemään That Ping You Hearille. Tehtävänä on kytkeä virta pois aluksen neutrinofarcasterista, jota parvi käyttää egocastaamiseen. Tarkoitus on estää murhaajaa pakenemasta mielensiirtokeinoilla. Mieluiten tämä on tarkoitus tehdä rikkomatta mitään, mutta jos on välttämätöntä, Acosta voi vaikka tilata ohjusiskun Saint Sunnivalta.

Acosta valitsee tiimiinsä Colemanin, Falkin, Iglesiasin sekä rauhoittavia syöneen Alghanin, joka on ainoana sotilaista käynyt That Ping You Hearilla. Falk ennen lähtöä Fjellille lyhyen tilanneraportin Weissbinder Chariot Theme Songilla haastattelemastaan Tasavallan agentista, ja ehdottaa, että tämä tuotaisiin Jane Doelle täyttä debriefausta varten. Fjell ilmoittaa tekevänsä näin.

Ryhmä käy sukkulassa poimimassa taistelupanssarit ja raidehaulikot. Niitä on vain kaksi, ja ne menevät Acostalle sekä Iglesiasille; muut kolme saavat tyytyä kevyeen tyhjiöpukuun ja pistooliin. Sen jälkeen sukkulasta siirrytään ulkokautta pienelle rakettilautalle, ja sillä siirrytään Jane Doelta toiselle alukselle.

That Ping You Hear


Parin kilometrin matka rakettilautalla kuluu hermostuneissa fiiliksissä. Anarkistien jakamien ektojen avulla saa helposti haettua Pingin kaaviot ja sisäänkäynnit. Pääilmalukko johtaisi suoraan asuinsiiloon, jossa olisi kymmenittäin parven asukkeja, joten sen sijaan rakettilautta viedään materiakeräinten vieressä olevan ilmalukon viereen. Sen on lukitsematon, ja sen takaa löytyy ahdas huoltokäytävä, jossa panssareissa mahtuu liikkumaan juuri ja juuri. Mikropainovoima helpottaa kulkua. Käytävässä tulee vastaan pieni hämähäkkirobotti, joka hämmästyy kohdatessaan Tasavallan sotilaita, ja luikkii tiehensä.

That Ping You Hear on sisältä paljon siistimpi ja paremmin huolletun oloinen kuin tähän saakka nähdyt parven alukset. Muutaman minuutin kuluttua ryhmä selviää huoltotilaan, josta on ovi myös farcasterin luo. Tämä ovi on kuitenkin lukossa, ja näyttää siltä, että tilan päivystäjä on juuri poistunut. Farcasterille johtava ovi on lukossa.

Eräälle näytölle pomppaa suuri harmaa naama, joka kuuluu merkilliselle humanoidiolennolle. Hän vaatii sotilaita poistumaan välittömästi alukselta. Samalla kun Acosta vakuuttaa, että tarkoitus ei ole vahingoittaa ketään, Coleman avaa oven viereisen huoltopaneelin ja ryhtyy ohittamaan lukkoa. Humanoidi, Alghanin mukaan nimeltään Shamancore ja yksi paikan pomoista joihin hän oli Ytterhusin kanssa törmännyt aiemmin, tuo näytölle kuvan aseistautuneesta ryhmästä joka on ilmeisesti tulossa huoltotilaa kohti, ja vaatii uudelleen sotilaita poistumaan. Coleman saa kuitenkin oven auki, ja ryhmä siirtyy farcasterin tilaan. Se on valtava kammio, lähes 20 metriä pisimmältä sivultaan. Toisen pitkän seinän muodostaa joukko suuria putkia joissa neutriinolähettimet kai ovat, ja toisen pitkän seinän keskellä on ohjauskupu. Iglesias ja Coleman pomppaavat ohjauskuvulle, Alghani, Acosta ja Falk jäävät alas pitämään silmällä ovia.

Ohjauskuvun takana pieni robotti hämmästyy tulokkaat nähdessään, mutta poistuu nopeati kun taistelupanssaroitu Iglesias alkaa vääntää ikkunapaneeleita auki. Hän saa ensimmäisen näistä irti ja Coleman livahtaa sisään.

Pelinjohtajan kommentteja


Kuvaus avattu

Vaihteeksi peli, johon olin itse todella tyytyväinen. Kaikilla hahmoilla oli tekemistä, tilanne oli vauhdikas ja nopeasti muuttuva, ja antagonisti oli creepyimpiä pitkään aikaan. Pitkän avauksen jälkeen pääsimme viimein käsiksi niihin seikkoihin, jotka pelin maailmassa minua aivan erityisesti kiinnostavat (orbitaalimekaniikan ja semikovan scifin lisäksi tietty).

Kulissien takana pelissä oli hyvin vähän ratakiskoa: tiesin suunnilleen, mitä eri toimijat parvessa ja Tasavallan sotilaiden joukossa halusivat, ja tiesin miten nämä tavoitteet olivat törmäyskurssilla keskenään. Samalla kun fokus oli partiossa, joka hajoitti Pingin farcasteria, Saint Sunniva kävi diplomaattista vääntöä parven militaristien kanssa, Weissbinder Chariot Theme Songilla meinattiin aloittaa vallankumous ja Jane Doella kitistiin suvereniteetista ja siitä, mitkä elementit kansainvälisistä laeista pätevät. (Tosin, kuten todettua, vuoden 2144 Aurinkokunnassa kansainvälisillä oikeusinstituutioilla ei mene kauhean hyvin.) Pidin hyvin todennäköisenä lopputuloksena että Diafotismos jäisi kiinni, ja oikeastaan hän tiesi tämän itsekin - hän yritti kyllä peittää jälkensä, mutta melko nopeasti tajusi, että jos Tasavallan laivasto ei saisi häntä, he saattaisivat hajottaa koko parven. Tälläkin toki saattaisi olla ei-toivottuja diplomaattisia seurauksia...

Pidin myös sotilaiden keskustelusta ex-tasavaltalaisen Urmurcheonin kanssa, vaikka se olikin vähän omituinen (johtuen siitä, että hahmo kävi samaan aikaan kasaa muita keskusteluja).

Lisäksi: Ytterhus-parka. Vaikka kestokrapulainen hevari ei ollutkaan ollut esillä aivan kauheasti, hän oli nopeasti tullut yhdeksi omista suosikki-NPC:istäni.<-- 04: Kuolema anarkiassa - 06: -->CategoryDeepBlack - CategoryPelit
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki