Devil and the Deep Black Sky 05: Heidän ikuiset sielunsa<-- 04: Kuolema anarkiassa - 06: Laskeuma -->

"Teidän pitäisi varmaankin puhua Diafotismoksen kanssa."
- UrmurcheonJane Doe, jossain Jupiterin ulompien kuiden radoilla, 23. helmikuuta 2144, aamuyö

 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/jane_doe_swarm.png)


Tilanne Tasavallan laivaston komentopisteessä Jane Doella on sekava. Jokseenkin järkyttyneen oloinen Alghani antaa selontekoa Ytterhusin kohtalosta, ja sotilaat reagoivat toverinsa kuolemaan raivolla tai tukahdutetulla paniikilla. Aliluutnantti Fjell ja alikersantti Guanchana pysyvät kuitenkin rauhallisina, ja tilanne tuntuu olevan heillä edes jotenkuten hallinnassa. Alghani oli ollut Ytterhusin kanssa That Ping You Hear -lääkintä- ja tehdasaluksella, oli joutunut eroon Ytterhusista aluksen omituisten asukkien häiritessä heitä, ja myöhemmin löytänyt Ytterhusin ruumiin ilmastointikanavasta. Ytterhusin pää on poltettu plasmasoihdulla tai muulla työkalulla. Niille jotka vilkaisevat kankaan alle näky on kamala.

Kun selonteko on päättynyt, sotilaat komennetaan vartiokonfiguraatioon, ja Guanchana sekä Fjell viestittävät kapteenin kanssa tilanteen kehittymisestä. Isä Joaquin tulee juttelemaan Weissbinder Chariot Theme Songilla käyneiden sotilaiden kanssa, ja kyselee ihmisten tilanteesta tällä aluksella. Hänelle kerrotaan, että katolinen yhteisö oli toivonut isä Joaquinin pitävän heille messun, mutta tässä tilanteessa sellaista tuskin voidaan pitää. Hän myös kertoo, että Anne-Marie Meredithin päiväkirjasta puuttuu osia; joku on leikannut siitä merkintöjä pois, joskin on pyrkinyt tekemään sen huomaamattomasti. Coleman esittää veikkauksen, että Meredithin ei välttämättä ole annettu kuolla uskonsa mukaisesti.

Samalla kun lääkintäpari Santangeli ja Perrigos ryhtyvät tekemään Ytterhusin ruumiille kuolemansyytutkimusta, Fjell käskee Acostan kokoamaan ryhmän ja lähtemään That Ping You Hearille. Tehtävänä on kytkeä virta pois aluksen neutrinofarcasterista, jota parvi käyttää egocastaamiseen. Tarkoitus on estää murhaajaa pakenemasta mielensiirtokeinoilla. Mieluiten tämä on tarkoitus tehdä rikkomatta mitään, mutta jos on välttämätöntä, Acosta voi vaikka tilata ohjusiskun Saint Sunnivalta.

Acosta valitsee tiimiinsä Colemanin, Falkin, Iglesiasin sekä rauhoittavia syöneen Alghanin, joka on ainoana sotilaista käynyt That Ping You Hearilla. Falk ennen lähtöä Fjellille lyhyen tilanneraportin Weissbinder Chariot Theme Songilla haastattelemastaan Tasavallan agentti Hal Suzukista, ja ehdottaa, että tämä tuotaisiin Jane Doelle täyttä debriefausta varten. Fjell ilmoittaa tekevänsä näin.

Ryhmä käy sukkulassa poimimassa taistelupanssarit ja raidehaulikot. Niitä on vain kaksi, ja ne menevät Acostalle sekä Iglesiasille; muut kolme saavat tyytyä kevyeen tyhjiöpukuun ja pistooliin. Sen jälkeen sukkulasta siirrytään ulkokautta pienelle rakettilautalle, ja sillä siirrytään Jane Doelta toiselle alukselle.

That Ping You Hear


Parin kilometrin matka rakettilautalla kuluu hermostuneissa fiiliksissä. Anarkistien jakamien ektojen avulla saa helposti haettua Pingin kaaviot ja sisäänkäynnit. Pääilmalukko johtaisi suoraan asuinsiiloon, jossa olisi kymmenittäin parven asukkeja, joten sen sijaan rakettilautta viedään materiakeräinten vieressä olevan ilmalukon viereen. Sen on lukitsematon, ja sen takaa löytyy ahdas huoltokäytävä, jossa panssareissa mahtuu liikkumaan juuri ja juuri. Mikropainovoima helpottaa kulkua. Käytävässä tulee vastaan pieni hämähäkkirobotti, joka hämmästyy kohdatessaan Tasavallan sotilaita, ja luikkii tiehensä.

That Ping You Hear on sisältä paljon siistimpi ja paremmin huolletun oloinen kuin tähän saakka nähdyt parven alukset. Muutaman minuutin kuluttua ryhmä selviää huoltotilaan, josta on ovi myös farcasterin luo. Tämä ovi on kuitenkin lukossa, ja näyttää siltä, että tilan päivystäjä on juuri poistunut. Farcasterille johtava ovi on lukossa.

Eräälle näytölle pomppaa suuri harmaa naama, joka kuuluu merkilliselle humanoidiolennolle. Hän vaatii sotilaita poistumaan välittömästi alukselta. Samalla kun Acosta vakuuttaa, että tarkoitus ei ole vahingoittaa ketään, Coleman avaa oven viereisen huoltopaneelin ja ryhtyy ohittamaan lukkoa. Humanoidi, Alghanin mukaan nimeltään Shamancore ja yksi paikan pomoista joihin hän oli Ytterhusin kanssa törmännyt aiemmin, tuo näytölle kuvan aseistautuneesta ryhmästä joka on ilmeisesti tulossa huoltotilaa kohti, ja vaatii uudelleen sotilaita poistumaan. Coleman saa kuitenkin oven auki, ja ryhmä siirtyy farcasterin tilaan. Se on valtava kammio, lähes 20 metriä pisimmältä sivultaan. Toisen pitkän seinän muodostaa joukko suuria putkia joissa neutriinolähettimet kai ovat, ja toisen pitkän seinän keskellä on ohjauskupu. Iglesias ja Coleman pomppaavat ohjauskuvulle, Alghani, Acosta ja Falk jäävät alas pitämään silmällä ovia.

Ohjauskuvun takana pieni robotti hämmästyy tulokkaat nähdessään, mutta poistuu nopeati kun taistelupanssaroitu Iglesias alkaa vääntää ikkunapaneeleita auki. Hän saa ensimmäisen näistä irti ja Coleman livahtaa sisään. Hän ryhtyy hakemaan sammutussekvanssiä järjestelmälle.

Shamancore"Alhaalla" tilan ovi aukeaa, ja sen takaa paljastuu neljä olentoa: aseeton Shamancore, kaksi aseistettua ja sekalaisesti panssaroitua kyborgia, sekä kolmimetrinen teollisuusmecha. Kyborgit kohottavat kiväärinsä Acostaa vastaan, samalla kun Shamancore vaatii tasavaltalaisia laskemaan aseensa ja häipymään täältä. Acosta ilmoittaa, että mitään tällaista ei tapahdu. Toiselta puolelta tilaa yksi sivuovista aukeaa, ja sen takaa vielä kaksi kyborgia ottaa oven suuntaa vahtineen Falkin tähtäimeensä.

Shamancoren mekastaessa Iglesias saa purettua toisen ikkunan, ja livahtaa itsekin sisään ohjauskuplaan. Coleman keksii oikean sammutussekvenssin, ja ajaa farcasterin alas. Kammiossa tasainen humina päättyy ja indikaattorivaloja sammuu. Tämä kimpaannuttaa Shamancorea vielä pahemmin, ja hän ilmoittaa, että tasavaltalaiset joko lähtevät tai heidät toimitetaan ulos palasina. Acosta vastaa mesoamiseen tyynesti ilmoittamalla, että aluksella on tapahtunut tasavallan sotilaan murha, ja että hänen ryhmänsä tehtävänä on huolehtia, että kukaan ei lähetä mieltään ulos ennenkuin asiaa tutkitaan. Shamancore ei tunnu tietävän murhasta, ja sanoo, että tasavaltalaiset eivät silti täällä tutki mitään. Acosta toteaa, että tarvittaessa Saint Sunniva voi myös estää farcasterin käytön ohjuksillaan.

Huutokilpailun ollessa käynnissä Coleman on irrottanut kaapeleita ja poistanut farcasteria ohjaavasta tietokoneinstallaatiosta datalevyt. Saint Sunnivan ohjusten uhka viimein saa Shamancoren lopettamaan painostuksensa. Hänen takanaan teollisuusrobotti on sitä mieltä, että ehkä de-eskalaatio on nyt parempi. Shamancore nyökkää.

Jotain tapahtuu vartiokyborgien kasvoilla. Hetken aikaa he tuijottavat tyhjyyteen. Falk reagoi tähän loikkaamalla suojaan putkien taakse, mikä onkin hyvä, koska hetkeä myöhemmin kyborgit avaavat tulen.

Farcasterin kammiossa käydään lyhyt mutta raju tulitaistelu. Kyborgisotilaat käyvät Saint Sunnivan sotilaiden päälle kuin raivohullut, mutta Shamancore ja teollisuusmecha eivät katso tätä hyvällä, ja puuttuvat itse taisteluun tasavaltalaisten hyväksi. Eräs kyborgeista saa ammuttua tarkan osuman Iglesiasin taistelupanssarin taitekohtaan, rikkoen panssarin järjestelmät ja haavoittaen Iglesiasta pahasti, mutta lopulta kyborgit saadaan taltutettua, ainakin yksi heistä menehtyy taistelussa. Coleman paikkaa Iglesiasta, ja toteaa tämän tarvitsevan melko nopeasti lääkintää. Hänet voisi evakuoida Saint Sunnivalle, mutta That Ping You Hear on roskaväkiparven lääkintäalus, ja sen sairasosasto on aivan vieressä.

Kirurgiaa

UrmurcheonLääkintäosastolla päivystää suunnattoman lihava humanoidi, nimeltään Urmurcheon. Hän on parven pääkirurgi, ja Alghani oli tavannut hänetkin aiemmin. Hän ei selvästikään ole hyvää pataa Shamancoren kanssa, ja Shamancore syyttää häntä kyborgien äkillisestä hyökkäyksestä. Urmurcheon sanoo, että turvapodit eivät olleet hänen rakentamiaan, samalla kun hän ottaa Iglesiasin hoidettavaksi. Erikoinen ja hieman huolestuttava lääketiede alkaa kuroa sotilasta umpeen, ja Coleman ottaa yhteyttä de Vooghtiin Saint Sunnivalla saadakseen tältä jotain selitystä siitä, mitä tapahtuu. De Vooght sanoo, ettei lääketiede ole hänen erikoisalaansa, mutta hänestä toimenpide näyttää melko tavalliselta regeneratiiviselta hoidolta. Vihamielisiä naniitteja ei voi sulkea täysin pois, mutta invasiivisimmat näistä näkyisivät Iglesiasin aivokäyrässä. Coleman ottaa oman pukunsa elintoimintomittarin ja kytkee sen Iglesiasin päähän varmistaakseen, ettei tälle tehdä mitään mitä ei pitäisi.

Shamancore poistuu lopulta lääkinnästä ja Acosta palaa farcasterin kammioon vahtimaan, ettei se palaa toimintaan. Suurta riskiä tähän ei näytä olevan: tulitaistelun jäljiltä laitteisto on aivan riekaleina. Teollisuusmecha patistelee töllistelemään saapuvia anarkisteja töihin, ja jonkinlainen korjausporukka ryhtyykin toimimaan, joskaan ei erityisen tehokkaasti. Eilisellä illallisella tavattu suunsoittaja Leonard Carvel pistäytyy myös paikalla, huomaa Acostan, ja koettaa heittää jotain kommenttia Jupiterin tasavallan yltiöaggressiivisuudesta. Sven-niminen mecha kehottaa Carvelia suksimaan tiehensä jos hänellä ei ole mitään kontribuoitavaa farcasterin korjaamiseen. Sven tarjoaa myös Acostalle oluen lokerostaan, mutta sotilas kieltäytyy, koska hän on palveluksessa. Ylemmäs tiedotetaan, että farcaster on sammutettu.

Lääkinnässä Urmurcheon juttelee Alghanin, Colemanin, Falkin ja toipuvan Iglesiasin kanssa. Hänen mukaansa kyborgien sekoamisen takana oli halpoihin turvapodimalleihin mukaan rakennettu (ja tähän saakka piilossa pysynyt) ominaisuus, jonka mukaan jos niiden esimies vaikutti olevan antautumassa, ne itse kieltäytyisivät ja saisivat raivokohtauksen. Vaikka kehot on rakennettu That Ping You Hearilla, Urmurcheon sanoo etteivät anarkistit olleet suunnitelleet niitä, vaan ne oli koottu jonkun jättiläisyrityksen piirustusten mukaan, ja että kehoissa olleet mielet olivat halunneet juuri sellaiset vaikuttaakseen paha-asenteisilta koviksilta.

Urmurcheon väittää itsekin olevansa kotoisin Tasavallasta, mutta poistuneensa sieltä koska ei kokenut sen arvomaailmaa omakseen; hän tosiaan puhuu selkeää argentiinanespanjaa. Hänkin vaikuttaa hyvin yllättyneeltä kuullessaan Ytterhusin kuolemasta, ja kuullessaan että tämän pää on poltettu rikki, hän pahoittelee ettei voi enää tehdä mitään tämän hyväksi. Tähän ei suhtauduta täysin hyvin. Hän sanoo, että Pingillä tapahtunut murha pitäisi olla triviaalia jäljittää, ja kutsuu näytölle aluksen valvovat mielet - kontrolloivat mielet nimeltään Tweedle-Dum ja Tweedle-Dee. Nähdessään sotilaiden kauhistuneet ilmeet hän vakuuttaa, että nämä eivät ole koneälyjä vaan tietokoneissa asuvia ihmismieliä, infomorfeja. On epäselvää, onko tämä paljon parempi asia. Kuitenkin valvovien mielten muistoja on peukaloitu: Ytterhus on rumasti leikelty pois kamerakuvista, eikä kumpikaan infomorfi myönnä muistavansa heitä. Urmurcheon hätistää kaksikon tiehensä, ja sanoo epäilevänsä, että näistä ainakin toinen valehtelee. Nyt on ilmeistä, että tasavaltalaisia vastaan on käynnissä vaarallinen salajuoni, mutta kirurgi ei keksi syytä tähän.

Coleman sanoo, että hänelle tulee mieleen eräs mahdollinen motiivi: Ytterhus näki jotain, mitä hän ei olisi saanut nähdä. Urmurcheon ei keksi mitä se voisi olla - hän sanoo itse antaneensa tälle ja Alghanille luvan katsella lääkinnässä ympäriinsä miten haluaisivat. Coleman kysyy, onko varmaa että Anne-Marie Meredith todella kuoli ja että hänen mieltään ei kopioitu? Urmurcheon vastaa kunnioittavansa ihmisten omia näkemyksiä tästä asiasta, niin tyhmiä kuin ne hänestä saattaisivat ollakin. Epäillyksi ehdotetaan Leonard Carvelia, mutta Urmurcheonin mukaan mies on vain suurisuinen muusikko, ja jauhaa kaikille siitä miten Tasavallan laivasto provosoimatta tuhosi hänen kotihabitaattinsa. Urmurcheon sanoo, ettei itse usko tätä, koska se ei kuulosta Tasavallan laivaston tyypilliseltä menettelyltä. Sotilaat vahvistavat, että Pygmalion avasi ensin tulen, ja että myöhemmin paikalle ilmestyi kuin tyhjästä koneälyjä jotka kävivät Tasavallan sotilaiden kimppuun. Tämä on selvästi uutinen Urmurcheonille.

Tässä vaiheessa Fjell ottaa yhteyttä ryhmään ja kysyy tilanneraporttia. Saatuaan sen hän sanoo, että voisi olla viisainta palata Jane Doelle: hänen tietoonsa on tullut, että Weissbinder Chariot Theme Songilla on käynnistymässä kapina, ja aluksen ihmiset ovat aikeissa ottaa sen täysin kontrolliinsa ihmisjäljitelmiltä. Tieto on peräisin Hal Suzukilta, joka on parhaillaan sotilaiden huomassa. Fjell pelkää, että kapinan käynnistyminen voi laukaista arvaamattomia reaktioita myös That Ping You Hearilla. Sotilaiden kannalta kapinan käynnistyminen ei ole hyvä asia - tilanne parvessa on jo nyt tarpeeksi tulenarka. Joku kysyy, eikö isä Joaquin voisi koettaa rauhoittaa ihmisiä, koska he kenties kuuntelisivat pappia, mutta Fjell vastaa, että tämä ei varmaankaan halua rauhoittaa heitä. Fjell ei suoraan sano, että isä Joaquin toivoo että ihmiset ottavat koko asuinaluksen kontrolliinsa ja voisivat sitten matkustaa Saint Sunnivan perässä Tasavaltaan.

Iglesiasin taistelupanssari ei enää toimi tyhjiöpukuna, ja Urmurcheonilta pyydetään uutta; tämä tilaa sellaisen materiatulostimesta. Falk tiedustelee, mikä Urmurcheonin asema yhteisössä on, ja hän sanoo olevansa toinen Pingin puhujista, mikä tarkoittaa että yleensä häntä kuunnellaan jos hän jotain sanoo. Toinen puhujista on Shamancore, mutta hän ja Urmurcheon ovat monesta asiasta eri mieltä - Urmurcheon haluaisi esimerkiksi entisenä tasavaltalaisena enemmänkin tuoda Tasavallalle kehittyneemmän tieteen ja teknologian edut, kun taas Shamancore näkee sen uhkana. Falk sanoo, että jos kirurgilla on mitään vaikutusvaltaa Weissbinder Chariotin tavallisiin ihmisiin, hänen kannattaisi kenties yrittää rauhoittaa heitä, koska siellä saattaa olla tapahtumassa jotain. Urmrucheon oivaltaa oitis mitä Falk vihjaa, ja käyttää osan keskittymiskyvystään aluksen verkossa käytävään keskusteluun, ilmeisesti purkaakseen mahdollisia kaappausaikeita.

Acosta palaa farcasterin luota lääkintään. Iglesiasille saadaan uusi tyhjiöpuku, mutta Urmurcheonin väliintulosta johtuen Weissbinder Chariot Theme Song pysyy rauhallisena. Hoito on tehonnut Iglesiasiin hyvin: hänen haavojensa päällä on muovimainen pinta, nanokoneet ovat kasvattaneet hänen omasta DNA:staan hänelle korvaavia lihaskudoksia ammuksen tuhoamien tilalle, ja vaikka hän ei vielä kovin vahva olekaan, hän pystyy jo liikkumaan mikropainovoimassa ilman suuria tuskia. Hän juo sokeripitoista nestettä saadakseen elimistönsä tasapainon takaisin kuntoon.

Keskustelu palaa Ytterhusin murhaan ja Meredithin mielen kohtaloon. Coleman epäilee, että Meredith voisi olla jossain aluksella uudessa kehossa, mutta Urmurcheon ei usko tätä: hänen käsittääkseen tämä piti loppuun saakka kiinni katolisen kirkon opeista. Kuitenkin hän sanoo, että sotilaiden kannattaisi ehkä jutella Diafotismos -nimisen henkilön kanssa. Tämä on filosofi, Meredithin ystävä, ja ilmeisesti viimeinen lääkäri.

Sitten Shamancore ilmestyy paikalle, ja sanoo, että Urmurcheonin on syytä tulla neuvotteluun. Ilmeisesti parven alusten anarkistipamput ovat pitämässä neuvottelua. Urmurcheon lähtee, mutta sitä ennen lähettää sotilaiden paikallisiin ektoihin käyntikortit. Falk soittaa niissä näkyvälle henkilölle nimeltä Diafotismos, ja pyytää tätä juttelemaan heidän kanssaan. Pingillä omassa kuutiossaan oleva henkilö saapuukin paikalle.

Diafotismos

Diafotismos
Diafotismos on ulkomuodoltaan esiteini-ikäinen lapsi, pukeutunut anakronistiseen värikkääseen tunikaan ja viittaan. Hänen kehonkielessään, puheessaan ja ilmeissään ei kuitenkaan ole mitään lapsenomaista. Hän tuntuu näkevän suoraan Acostan heijastavan kypärän läpi. Hän esittäytyy Titanin autonomisen yliopiston Diafotismokseksi, ja tekee selväksi että hän tietää jo, kuka jokainen sotilaista on tervehtimällä heistä jokaista nimeltä. Kun häneltä kysytään, tunsiko hän Meredithin, hän vastaa rauhallisesti tämän olleen hänen hyvä ystävänsä. Hän myöntää ottaneensa tämän mielen talteen tämän kehon kuoltua. Kun häneltä kysytään Ytterhusin murhasta, hän myöntää olevansa sen takana. Hänen käyttäytymisensä on kiihkottoman lannistunutta, ja hän kysyy, mitä tasavalta aikoo tehdä parvelle. Hän sanoo ymmärtävänsä, että hänellä ei ole minkäänlaista neuvotteluasemaa, mutta hän ei haluaisi parven kärsivän hänen teoistaan. Iglesias (?) sanoo, että Saint Sunnivalla ei ole mitään parvea vastaan, ja Diafotismos tuntuu hyväksyvän tämän.

Kun häntä pyydetään kertomaan mitä hän on tehnyt, hän pyytää sotilaita sulkemaan hetkeksi kanavat muualle. Kellään ei ollut sellaista sillä hetkellä päällä, mutta tästä pyynnöstä Acosta avaa välittömästi yhteyden Fjelliin. Niinpä aliluutnantti kuulee Diafotismoksen tarinan siinä missä matruusitkin.

Diafotismos ei halunnut, että hänen ystävänsä kehon heikkous erottaisi hänet tämän ainutlaatuisesta mielestä. Kuitenkin oli ilmeistä, että Meredith ei hyväksyisi mielen kopiointia mihinkään uuteen kehoon. Diafotismos löysi kiertotien Meredithin katolisesta maailmankuvasta. Kuoleman jälkeen ihminen joutuu kiirastuleen, jossa häntä puhdistetaan elämän synneistä. Diafotismos sijoitti Meredithin mielen kopion keinotekoiseen kehoon itse valmistamassaan kiirastulessa, koska se olisi ympäristö, jossa hän voisi yhä kommunikoida tämän kanssa ja kenties ajan kanssa saada tämän ymmärtämään häntä paremmin. Hän oli ensin yrittänyt tehdä tämän simulaatiossa, mutta Meredith oli tajunnut mistä oli kysymys, joten hän oli päättänyt rakentaa oikean fyysisen kiirastulen.

Tunnustus on karmiva. Joku kysyy Ytterhusin kohtalosta. Diafotismos näyttää itsekin murtuneelta, ja sanoo Shamancoren vakuuttaneen hänelle, ettei Tasavallan sotilaita edes päästettäisi lääkintäalukselle. Niinpä hän ei ollut varautunut siihen, että Ytterhus ja Alghani olivat ilmestyneet lääkintään ja alkaneet penkoa paikkoja. Ytterhus oli kopioinut lääkinnästä lokin, josta kävi ilmi että Meredithin mieli oli siirretty. Diafotismos oli odottanut, että Ytterhus oli hetken yksin ja sitten ampui tähän tainnutusampullin. Hänen aikeensa oli ollut tehdä tälle pienimuotoista psykokirurgiaa ja poistaa tämän muistikuvan, mutta tasavaltalaisen biomodit aiheuttivat allergisen reaktion tainnuttimeen, ja Ytterhus menehtyi. Diafotismos sanoi panikoineensa, ja ottaneensa tämänkin mielestä kopion - ja koska sotilas oli ilmeisesti katolinen eikä hän keksinyt muutakaan, lähettäneensä farcasterilla tämänkin kiirastuleen puolta tuntia ennenkuin sotilaat saapuivat purkamaan sen.

Tyrmistynyt hiljaisuus lankeaa. Acosta rukoilee ääneti. Kanavan toisessa päässä Fjell, joka ilmiselvästi kuuntelee, ei sano sanaakaan. Diafotismos sanoo, ettei hän ole tottunut väkivaltarikollisuuteen, ja teki tämän vuoksi huonoja ratkaisuja. Kysytään, oliko kiirastuleen lähetetty ainoa kopio Ytterhusin mielestä, ja Diafotismos sanoo, että farcasterin välimuistilevyillä saattaisi vielä olla kopio tästä. Nämä levyt ovat tällä hetkellä Colemanin hallussa: hän irrotti ne laitteistosta sammuttaessaan sitä.

Kiirastulen sijaintia kysytään - Diafotismos vastaa sen olevan Saturnuksen pikkuisessa kuussa, designaatioltaan S/2004 S 17.

Diafotismos pidätetään, suljetaan tyhjiöpukuun ja viedään pois. Fjell ilmoittaa koko sotilasosaston vetäytyvän näiden tietojen myötä parvesta Saint Sunnivalle. Hän kieltää ketään sanomasta asiasta enempää ennenkuin hän on ehtinyt välittää kuulemansa henkilökohtaisesti kapteeni Skarsgardille.

Takaisin


Diafotismos tulee mukaan vastustelematta ja kamppailematta. Hän näyttää hyväksyneen kohtalonsa, ei anele myötätuntoa eikä protestoi. Kukaan sotilaista ei halua puhua hänelle, ja hänen pukunsa radiokin sammutetaan. Fjell ei tahdo päästää häntä edes sisään sukkulaan: Falk ja Iglesias matkustavat aluksen ulkopuolella varttitunnin lennon takaisin. Ennen kuin sukkula telakoituu, Falkia pyydetään tarkistamaan se vieraiden kappaleiden varalta, ja sellaisia löytyykin. Pomminpurkuryhmä Saint Sunnivalta käy poistamassa ne.

Coleman tiedustelee Fjelliltä, mitä hänen pitäisi tehdä farcasterin levyille. Fjell sanoo, ettei tahdo vaarallista vierasta teknologiaa Saint Sunnivalle, ja niinpä Coleman pudottaa ne sukkulan roskahävittimeen.

Fregatilla kaikki kulkevat biologisen ja teknologisen puhdistuksen läpi. Iglesias sijoitetaan 24 tunnin karanteeniin hänen kokemansa lääketieteellisen operaation vuoksi; hänelle tehdään täysi kehonskannaus jotta voitaisiin vahvistaa, ettei hänessä ole mitään vierasta. Ilmeisesti parven sotilassiipi on koettanut heitellä Saint Sunnivaa kaikenlaisilla ansoilla, ja aluksen komentosilta on ollut valmistautunut yhteenottoon sen kanssa. Lopulta kuitenkaan alustason aseita ei käytetty, eikä pommeja laukaistu, vaikka hetken näytti pahalta. Valchak vierailee karanteenissa olevan Iglesiasin luona, ja siltakoulutettavat vaihtavat kokemuksiaan. Iglesias on vaiti Diafotismoksen tarinasta; tulitaistelussa farcasterillakin riittää purkamista.

Diafotismos todetaan punaiseksi memeettiseksi hasardiksi, ja hänet suljetaan selliin täyteen eristykseen. Miehistö viettää Ytterhusin menettämisen johdosta lyhyen prosessointitilaisuuden, jossa Ayez tarjoaa kaikille vapaavuorossa oleville viskiä ja vakuuttaa, että matruusin murhaan syyllistynyttä rangaistaan kovimman mahdollisen rangaistuksen kautta. De Vooght näyttää ottavan Ytterhusin kuoleman yllättävän raskaasti - ei välttämättä koska hän olisi ollut erityisen läheinen tämän kanssa, vaan siksi, että hän tulee ympäristöstä, jossa kuolemaa ei normaalisti ole.

Falk raportoi luutnantti Jaramillolle aluksen tapahtumista, ja tämä käskee häntä kertomaan myös Diafotismoksesta. Tarina saa jopa kylmän aseupseerin reagoimaan. Falkin omat toimet agentin suhteen saavat Jaramillolta hyväksynnän. Suzuki on tuotu Saint Sunnivalle sotilaiden mukana. Hänet evakuoidaan Tasavaltaan; hänen lähes neljä vuotta kestänyt vakoilukomennuksensa vastanee asepalvelusta.

Jos Jaramillo reagoi Diafotismoksen tekoihin, se on lievää verrattuna Ayezin suhtautumiseen. Halkeamaisillaan oleva Acosta katsoo jumalan lain olevan ihmisen lakia tärkeämpi, ja kertoo puosulle mitä Meredithille ja Ytterhusille tapahtui. Puosun raivo on mittaamaton, ja kun Acosta alkaa hieman rauhoittua, Ayez lähettää hänet pois ja suuntaa kohti tyrmää, mahdollisesti murha mielessään. Coleman huomaa tämän, ja saa alikersantti Holstin harhauttamaan Ayezia. Tämän jälkeen kapteeni kutsuu puosun juttusilleen.

Saint Sunniva ottaa kurssin pois Jane Doe and the Mockingbirdsin luota kohti sisempää järjestelmää. Seuraavana iltana, kun Iglesias on vapautunut karanteenista, kapteeni kutsuu Pingillä olleet sotilaat, luutnantti Jaramillon, aliluutnantti Fjellin sekä ylipursimies Ayezin epäviralliseen illanviettoon, jonka tarkoitus on saada puhua vapaasti tapahtuneesta. Sotilastoimenpiteistä ei keskustella ja kapteeni itse enemmän kuuntelee kuin puhuu - mutta Ayez kyllä puhkuu vihaa senkin edestä. Jaramillo toteaa, että Diafotismoksen rakentamaa kiduttamoa on mahdoton vain sivuttaa, ja että kun oikeat tahot sotilaskomennossa tai kirkossa saavat kuulla siitä, seuraa kauheita. Kiirastulen sijainti Saturnuksen järjestelmässä tekee suorat toimenpiteet varsin vaikeiksi.

Illanvieton jälkeen matruuseista jotkut vielä istuvat hytissä juomassa luvattomasti viinaa. Alghani kysyy, onko Ytterhusin siirretty mieli nyt todella ikäänkuin Ytterhus. Kellään ei ole tähän varmaa vastausta. Falk toteaa, että uskonnolliset fanaatikot kuten Ayez näyttävät olevan yhtä valmiita tekemään samanlaisia kauheuksia kuin Diafotismos.


Pelinjohtajan kommentteja


Jane Doe and the Mockingbirdsin asukkaiden kuvitusta tuotti pelinjohdon lisäksi vieraileva taiteilija Sra.

Vaihteeksi peli, johon olin itse todella tyytyväinen. Kaikilla hahmoilla oli tekemistä, tilanne oli vauhdikas ja nopeasti muuttuva, ja antagonisti oli creepyimpiä pitkään aikaan. Pitkän avauksen jälkeen pääsimme viimein käsiksi niihin seikkoihin, jotka pelin maailmassa minua aivan erityisesti kiinnostavat (orbitaalimekaniikan ja semikovan scifin lisäksi tietty).

Kulissien takana pelissä oli hyvin vähän ratakiskoa: tiesin suunnilleen, mitä eri toimijat parvessa ja Tasavallan sotilaiden joukossa halusivat, ja tiesin miten nämä tavoitteet olivat törmäyskurssilla keskenään. Samalla kun fokus oli partiossa, joka hajoitti Pingin farcasteria, Saint Sunniva kävi diplomaattista vääntöä parven militaristien kanssa, Weissbinder Chariot Theme Songilla meinattiin aloittaa vallankumous ja Jane Doella kitistiin suvereniteetista ja siitä, mitkä elementit kansainvälisistä laeista pätevät. (Tosin, kuten todettua, vuoden 2144 Aurinkokunnassa kansainvälisillä oikeusinstituutioilla ei mene kauhean hyvin.) Pidin hyvin todennäköisenä lopputuloksena että Diafotismos jäisi kiinni, ja oikeastaan hän tiesi tämän itsekin - hän yritti kyllä peittää jälkensä, mutta melko nopeasti tajusi, että jos Tasavallan laivasto ei saisi häntä, he saattaisivat hajottaa koko parven. Tälläkin toki saattaisi olla ei-toivottuja diplomaattisia seurauksia...

Pidin myös sotilaiden keskustelusta ex-tasavaltalaisen Urmurcheonin kanssa, vaikka se olikin vähän omituinen (johtuen siitä, että hahmo kävi samaan aikaan kasaa muita keskusteluja). Acostan haulikkotaistelu magneettisaappaat jumissa oli myös aika eeppistä.

Lisäksi: Ytterhus-parka. Vaikka kestokrapulainen hevari ei ollutkaan ollut esillä aivan kauheasti, hän oli nopeasti tullut yhdeksi omista suosikki-NPC:istäni.<-- 04: Kuolema anarkiassa - 06: Laskeuma -->CategoryDeepBlack - CategoryDeepBlackMainStory - CategoryPelit2144 - CategoryPelit
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki