JAMES COLEMAN


 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/coleman_pvt.jpg)
(Pelaaja: Demoss)


Staff Sergeant James Coleman
Jovian; born 2125, Callisto, Ger∂r Mining Base
English; reddish hair, blue eyes
FLAT: ST 10 DX 10 IQ 11 WILL 10 HT 11
Speed 5.25
IMPLANTS: Basic Biomods, Math Boost
Amnesia, Military Rank 2 (Petty Officer; special commission)
English, Spanish, Scandinavian, Electronic Ops (Life Support)-14*, (astronav)-10*, (commo)-8, Electronics (Life Support)-12*, (Fusion Reactor)-11* Guns: Kinetic-9, Free Fall-10, Vacc Suit-11, Memetic resistance-9, Savoir-Faire (military)-10, Tactics-10, Gesture-9, Gunner-10*, Fast Talk-10, Merchant-10, Gambling-10, Carousing-11, Meditation-9, Mechanics-11, Mathematics-12*, Computer Hacking-12*, Leadership-10, Intelligence Analysis-10

*: +2 due to Math Boost

(Former skills from implanted other personality, no longer valid:)

Stealth-16, Computer Hacking-15, Electronic Ops (Security/TL9)-14, Guns (Kinetic)-15, Free Fall-15, Vacc Suit-14, Research-13, Karate-13, Breath Control-13, Piloting (spacecraft)-10, Navigation (space)-9

Kunniamerkit


Triple Bronze Ribbon (3 vuotta palvelusta)
Herido en Combate (haavoittuminen taistelussa: Song Cai Flower)
Herido en Combate (haavoittuminen taistelussa: Tane-Rore)
Star of San Cristobal (ansioitunut palvelu vastuullisessa komentotehtävässä: Miory)

Tehtävä: Alusjärjestelmä-AU


Alusjärjestelmät ovat Hargrave-luokan fregatin tukiranka. Järjestelmähenkilöstön vastuulla ovat paitsi aluksen normaalin toiminnan asiat kuin ilmankierron valvonta, suodattimien vaihto, ruuanvalmistus, jätehuolto ja hyttijako, mutta myös selkeän sotilaallisemmat elementit: tietotekniikka, viestintä- ja sensorijärjestelmien kunnossapito, rungon ja rakettien kunto, ja yleensä kaikkien itse fregattiin liittyvien poikkeamien korjaukset tai workaroundit.

Saint Sunniva on alusjärjestelmien ylläpidon kannalta vaativa ympäristö. Alus on hyvin taistelupainotteinen, ja alusjärjestelmämatruuseja on vähän - vain 20% 55 hengen miehistöstä. Tämä johtaa siihen, että alusjärjestelmissä ei todellakaan olisi varaa laiskotella. Käytännössä alusjärjestelmät soveltaa, ja delegoi tarpeen mukaan taistelupuolen matruuseille tehtäviä, joihin heidän koulutuksensa sopivat: sukkulalentäjät ymmärtävät rakettihuollon päälle, valtaajat pystyvät tekemään EVA-keikkoja rungon vaurioiden ympärille. Toisaalta reaktori tarvitsee alusjärjestelmien tukea moniin käytännön tehtäviin, samalla kun reaktorimatruusit itse huolehtivat ydinfysiikasta ja reaktioaineesta. Sentään alus itse on varsin uusi ja sen infrajärjestelmät ovat hyvässä kunnossa.

Oikeassa taistelutilanteessa Hargrave-fregatti on huolestuttavan haavoittuvainen. Sen rungon heikoin kohta on rahtitila: hyvä osuma siihen voi katkaista koko aluksen kahtia. Samaten sen lämmönsäätely ei millään kestä pitkitettyä kriisitilannetta: taistelussa lämpöpaneelit on pidettävä suljettuna tai ne ammutaan irti. Aluksen reaktori taas kehittää niin valtavasti lämpöä, että taisteluteholla alus voi toimia ehkä puoli tuntia ennenkuin lämpö sen sisällä alkaa rikkoa asioita.

Tehtävä: Reaktori-AU


Saint Sunnivan pohjalla kaksi fuusioreaktoria, lempinimeltään Pyhä Maria ja Pyhä Pietari, toimittavat alukselle 80 GW tehoa, lähes 300 km/s ∆v:ä, 0,05 G:n normaalin kiihtyvyyden, tai jopa 3 G:n hätäpolton. Reaktorit ovat uusia, hyväkuntoisia ja turvallisia, ja ne toimivat melko vähäisellä valvonnalla.

Fuusioreaktori on järkyttävän kuuma tulipallo, jonka soihtu toimii tarvittaessa parin kilometrin päähän käytännössä terästä sulattavana aseena. Saint Sunnivan reaktorimallissa "uusi" tarkoittaa "kokeellinen". Järkevän ja pintaoloissa käytettävän reaktion sijasta se käyttää eksperimentaalista reaktiota, ja reaktori on puristettu ällistyttävän pieneen tilaan. Sen sytytyslaser on oikea teknologinen ihme, jonka toimintaa tiukoissa tilanteissa ei ole testattu alkuunkaan riittävästi.

Reaktori on hyvin panssaroitu ulkoapäin tulevan hyökkäyksen estämiseksi, ja satunnaiset vahingotkin ovat epätodennäköisiä. Järjestelmä on kuitenkin sisältäpäin tulevan sabotaasin kannalta ehdottomasti Saint Sunnivan heikoin kohta: jos joku omasta turvallisuudestaan piittaamaton haluaa hävittää koko aluksen, reaktorilla sen saa tehtyä helposti. Reaktorin kontrollijärjestelmä on luonnollisesti eristetty kaikista aluksen muista tietojärjestelmistä, joten reaktorilla pitää jatkuvasti olla päivystäjä joka huolehtii kaikista reaktoriin liittyvistä toimenpiteistä. Tämä johtaa turhaan juoksenteluun, sillä päivystäjä ei välttämättä ole valtuutettu tekemään reaktorille mitään; ei paljon auta että järjestelmää voi operoida vain reaktorikonsolilta, jos konsolilla voi istua joku täysi tolvana, joka saa joltain muulta tietojärjestelmältä ohjeet tehdä jotain hengenvaarallista. Kun reaktorihenkilökuntaa on yhteensä vain 4-5, on selvää että olisi niin paljon helpompaa vain rakentaa linkki reaktorikontrollin ja vaikkapa life supportin tietojärjestelmän välille...

... ja näyttää siltä, että tällainen on tullut mieleen jollekulle muullekin. Logistiikan kontrollikaapista löytyy paikka, jossa reaktorin ohjauksen voi parilla johdolla ja liittimellä yhdistää muihin aluksen tietojärjestelmiin. On epäselvää, onko liitosta missään vaiheessa käytetty. Kaikkien ohjesääntöjen vastaista se tottakai olisi, koska syntyvä turva-aukko olisi hurja.


Salamatkustaja


Colemanin ollessa nukutettuna lääkinnässä hän kävi keskustelua olennon kanssa, joka sanoi olevansa hänen aivoihinsa istutettu toinen mieli. Mieli sanoi nimekseen Francis Ngyen ja olevansa Stellar Intelligencen agentti Marsista, tehtävänään tutkia Luján V:ä kohdannutta koneälyhyökkäystä.

Ngyen sanoi, että tehty hyökkäys on ensimmäinen lajissaan vuosiin ja sellaisena ongelma ei ainoastaan Tasavallalle vaan muillekin valtakunnille. Stellar Intelligence oli pitänyt todennäköisimpänä, että Saint Sunniva olisi sitä tutkimaan lähetetty alus, joten joulukuussa Ngyen oli istutettu sinne määrättävän alokkaan aivoihin psykokirurgialla Mision de Raquel -habitaatilla. Ngyenin mahduttamiseksi Colemanin päästä oli raivattu mm. epäolennaisia muistoja, mutta nämä ovat kuulemma tallessa.

Ngyen väitti, että Tasavallan teknologialla häntä on mahdotonta havaita, mutta jos Coleman kertoo laivastolle hänen olemassaolostaan, Tasavalta luultavasti teloittaa molemmat. Ngyen vakuuttaa, että hän ei aio mitään vahinkoa Tasavallalle, ja väittää, ettei hänellä itsellään ole mitään pelättävää koska hänestä on olemassa varmuuskopio toisaalla. Coleman ei kuitenkaan uskonut tätä.


Sosiaaliset kuviot Gerdrillä


Pikakaavio ystäväpiiristä, ja miten se linkittyy sotilastuttaviin.

 (image: https://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/sosiaalikuvio_coleman.jpg)


Piotr Sokolov. Vuotta nuorempi, vanhemmat saapuivat Gerdiin aika samaan aikaan Colemanin vanhempien kanssa. Sitä kautta perhetuttuja. Unelmoi ainakin vuosi sitten vielä ammattilaisen urasta. Todennäköisesti ei hyvä mahkuja, mutta ei järkevää kakkossuunnitelmaa. Hiukan tosikko, mutta maailman suurin sydän. Piotrin kohtalo huolestuttaa Colemania.

Ari Björkson. Entinen paras kaveri. Pasifisti. Meni sukset ristiin kun James lähti armeijaan. Poliittisesti aktiivinen, mutta kuinkas tää nyt toimii ilman kansalaisuuttaa? Hyvis ja idealisti. Porukan hauskuuttaja. Jälleennäkeminen pelottaa.

Eva Björksdottir. Edellisen kaksoissisko. Jamesin ensirakkaus. Välit menivät aikanaan poikki aika liekikkäästi, mutta draama ehti lientyä jo aikaa sitten. Lähti armeijaan samaan aikaan. Voimakkaat mielipiteet, mutta ei ota kierroksia kovin herkästi. Ei tule toimeen äitinsä kanssa, joka on enemmän Arin linjoilla. Haluaa kansalaisuuden ja kylliksi rahaa että voi opiskella asianajajaksi. Ei välttämättä edes kotona.

Sarah London. Vanhemmat saapuivat samalla aluksella Colemanin vanhempien kanssa, myöskin perhetuttuja. Anglofiili. Haluaa tehdä elokuvaa, mutta rahat eivät riitä opiskelemaan. Porukan riitapukari (ei porukan sisällä, mutta saa olla pitämässä erossa muista välillä.) Porukan taidesielu. Sarahia on ikävä: edustaa juuri kaikkea sitä mitä aluksella ei hirveästi ole. Sarah on alkuvuodesta alkanut seurustella Jacob Lindh -nimisen taideopiskelijan ja Arne Falkin tutun kanssa.

Per Gustaffson. Hiljainen melko kiltti nörtti. Sai stipendin yliopistolle. Oli aikanaan kiusattu ja Sarah ja Ari ottivat siipiensä suojaan ja jäi porukkaan. Colemanin lisäksi ainoa porukassa jolla on tekniikan tajua. Toivottavasti on viihtynyt yliopistolla -- mutta miksei olisi?

CategoryHahmot
There are 2 comments on this page. [Show comments]
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki