Takaisin| Acostan pääsivulle

Catalina ”Cati” Acosta, 17 (syntynyt 18.6.2127)

Synnyinpaikka: Louhittu asteroidi Luján V (väestö 2143: 30 000)

Luján V oli kaivostoimintaan keskittynyt pienikokoinen troijalaisasteroidi, joka asutettiin jo varhain tukemaan Jupiterin ympäristön asuttamista. Asukkaat olivat pääasiassa argentiinalaisia kaivostyöläisiä perheineen, jotka saivat maksutta asunnon ja kyydin vähintään 10 vuoden työsopimusta vastaan. Tämän heille takasi Minera Mendoza Inc, argentiinalainen kaivosyhtiö joka oli erikoistunut nimen omaan asteroidien louhimiseen.

Ensimmäiset vuodet kaivostoiminta kukoisti, ja kaikki näytti menevän loistavasti. Väestön koko saavuti huippunsa, ollen parhaimmillaan 300 000. Uusia, modernimpia kaivoksia kuitenkin perustettiin Jupiterin systeemiin jatkuvalla syötöllä. Minera Mendoza Inc yhdistyi suuremman Cuyo Mineralsin kanssa. Vanhanaikainen Luján V ei kiinnostanut uutta omistajaa. Louhittu malmi oli heikompilaatuista kuin kilpailijoilla eikä enää mennyt kunnolla kaupaksi.

Väestö köyhtyi ja katkeroitui, rikkaimmat muuttivat pois. Jäljellejääneiden parissa selvitettiin uusi nokkimajärjestys. Jengit pitivät majaa aluksi autioituneissa rakennuksissa, mutta pian niiden päämajat muistuttivat palatseja. Suojelurahaa kerättiin. Vain kirkko säilytti koskemattoman statuksen.
Sodan jälkeen Luján V sai protektoraattistatuksen, mutta sen olemassaolo haluttiin pääasiassa unohtaa.

Catin perheeseen kuului seitsemän sisarusta: 28-vuotiaat Marcos ja Sebastian (kaksoset), 26-vuotias Camila, 23-vuotias Leandro, 20-vuotias Micaela sekä 15-vuotias Lucìa ja 10-vuotias Pablo. Ramiro, Laura ja Natalia kuolivat pieninä. Isä, kaivosaluksella työskennellyt Santiago, kuoli baaritappelussa saamiinsa vammoihin hiukan ennen sotaa. Äiti, sairaanhoitaja nimeltä Augustina, katosi sairaalaan tehdyssä jengisotaan liittyvässä iskussa muutamaa vuotta myöhemmin, sodan jälkeen.

Marcos ja Sebastian pukeutuivat Huracanin väreihin ja pitivät huolta nuoremmista sisaruksistaan ainakin rahallisesti ja aseellisesti parhaansa mukaan. Camila meni naimisiin näiden toverin Fernandon kanssa mutta jäi leskeksi kahden kuukauden jälkeen. Hän muutti takaisin sisarustensa pariin ja synnytti Fernandon pojan, Manuelin, seitsemän kuukautta myöhemmin.

Cati vietti paljon aikaansa Micaelan ja Lucìan kanssa. Micaela koetti katsoa nuorempien sisarustensa perään, kantaa jotain vastuuta. Cati päätyi useisiin tappeluihin puolustaessaan elämänjanoisen ja impulsiivisen Lucìan kunniaa, mutta biletti itse rankasti, käytti satunnaisesti huumeita ja harrasti irtosuhteita vapaasti. Marcos ja Sebastian olivat jo ottaneet Catin useita kertoja joillekin vähemmän kriittisille keikoille. Ensimmäisen kerran Cati ampui ihmisen 15-vuotiaana.

Mahdollisesti hän oli ajatellut päätyvänsä jonkun alemman jengipomon vaimoksi ja tämän lasten äidiksi ennen pitkää, mutta Catin elämällä ei ollut mitään kummempaa päämäärää ennen kuin Luján V:lle hyökättiin. Cati selvisi hengissä piiloutumalla habitaattiontelon seinämässä oleviin tunneleihin. Kaiken kaikkiaan hyökkäyksen jälkeen Luján V:ltä pelastettiin 32 henkeä. Valtaosa menehtyi, kun aseman ydinreaktori räjähti ja aseman ilmakehä karkasi avaruuteen. Cati oli aseman toisessa päässä, pukeutuneena avaruusasuun, koettaen saada hakkeroitua ilmalukkoa auki päästäkseen piiloon asteroidin pinnalle. Lähistöllä partioineen tasavaltalaisaluksen miehistö löysi hänet kahden vuorokauden kuluttua kotitalonsa portailta, jossa hän halasi varahappipulloa.

Catin elämä sai suunnan.

Nyt Cati mielii ammattisotilaaksi, erikoisjoukkoihin. Hän haluaa olla jollekulle se sotilas joka tulee kantamaan hänet pois, turvaan, kun kaikki on mennyt. Ja hän haluaa purkaa jokaisen vitun koneälynsaatanan atomeiksi.

Satunnaisia seikkoja:

Harrastukset ennen hyökkäystä: Kiipeily, parkour, juoksu, tango

Erittäin harras katolinen, jo ennen hyökkäystä (Cati oli mm. maalannut Neitsyt Marian pistoolinsa perään), mutta erityisesti hyökkäys ja sen jälkimainingit pelastusta odottaessa ja rukoillessa syvensivät vakaumusta entisestään. Cati otti pelastuttuaan valtavan Lujánin Neitsyt –tatuoinnin selkäänsä. Siinä mahdollisesti lukee myös jotain henkeen ”never forgive, never forget” espanjaksi, mutten ole ihan varma vielä.

Cati kiivastuu äkäisesti ja on muutenkin tulisieluista sorttia, mutta oppinut hiukan hillitsemään päästyään sivistyksen pariin ja erityisesti armeijaan. Cati ei halua kapinoida, onhan armeija nyt Se Mesta, mutta sitä ei aina muista kun korvissa jo kohisee. Kärsimätön, mutta lojaali ja joissain asioissa hyvinkin pitkäpinnainen. Peliporukka ja tupakaverit ovat Catille uusi perhe, tai sen korvike. Cati tarvitsee ihmisiä ympärilleen, vaikka olisivat mulkkujakin.

Ulkonäkö ja olemus:

Pituus 165 senttiä. Lihaksia löytyi jo ennen alokasaikaa, tissejä ja persettä samoin. Pitkät mustanruskeat hiukset, joita pidetään tiukasti kiinni kun ollaan avaruusaluksella tai muuten vaan inttitoimissa. Matala, käheä ääni, räkäinen nauru. Iso Neitsyt Maria –tatuointi selässä lapaluiden välissä.

Kielitaito: espanja ja englanti

Works hard. Plays hard.

Takaisin| Acostan pääsivulle
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki