Revision [654]

This is an old revision of Vuosikurssi2145 made by AdminDare on 2017-09-01 12:25:40.

 

Vuosikurssi 2145


 (image: http://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/shuttle_approach.png)

Kesällä 2144 Jupiterin tasavallan asevoimien palvelukseen astui jälleen erä ihmiskunnan nuoria toivoja. Kuutta kuukautta myöhemmin peruskoulutusjakso oli ohitse, ja 21 sotilasvalan vannonutta matruusia astuu palvelukseen Saint Sunniva -nimisellä partiofregatilla. Asepalvelus kestää 42 kuukautta (48 upseereille), ja sen suorittaminen takaa Tasavallan kansalaisuuden.

Saint Sunnivan kotisatama on Kallistolla sijaitseva Gerdr-niminen| Tasavallan protektoraatti, ja puolet vuoden 2145 vuosikurssista on kotoisin sieltä. Loput ovat kotoisin kuka mistäkin Tasavallan habitaatista. Jotkut ovat lähteneet palvelukseen innosta palvella Tasavaltaa, toiset tajuavat, että ilman kansalaisuutta etenemismahdollisuudet ovat vähäiset. Joillekin asepalvelus on ollut ainoa vaihtoehto köyhyyden tai vankilan sijasta.

Maapallo on tuhoutunut asuinkelvottomaksi superälykkäyden koneälyjen kapinassa 11 vuotta sitten, ja valtaosaa aurinkokunnasta asuttaa irvokas joukko tietokoneaivoisia ihmisen irvikuvia. Jupiterin tasavalta on ihmiskunnan ja jopa inhimillisyyden viimeinen linnake, jatkuvassa kylmässä sodassa ympäröiviä ihmisyytensä hylänneitä laumoja vastaan. 40 miljoonaa kaasujättiläisen kuiden asuttajaa sekä Maapallon tuhosta pelastunutta pakolaista luottaa vahvoihin asevoimiin takaamaan turvallisen tulevaisuuden.


Pelin pointti


Devil and the Deep Black Sky -kampanja käsittelee vuosikurssin 2144 sotilaiden elämää. Pelikampanjan 17. pelissä heidän alukselleen saapuu uusi vuosikurssi, ja peli luo puitteet ainakin seuraavan sotapalvelusvuoden hahmojenvälisille suhteille. Vierailevat hahmot ovat ehkä enemmän NPC-roolissa kuin vierailuissa yleensä: niille ei voi taata mitään suurta tarinakaarta. Sen sijaan ne tulevat jäämään pysyväksi osaksi pelikampanjaa. Vierailevat hahmot ovat enimmäkseen ihan pihalla, ja niiden tehtäväkin on ihmetellä, mokailla ja aiheuttaa vakiohahmoille kauheaa päänsärkyä.

Pelissä vierailevat hahmot voivat tehdä päätöksiä omasta kohtalostaan (esim. suhtautuako sotilastoimintaan pakkopullana vaiko vakavissaan, ollako tottelevainen vaiko kapinoiva, pysyäkö palveluksessa vai lähteäkö maitojunalla kotiin ja tyytyä elämään siviilinä ilman kansalaisuutta). Peli kattaa ehkä kuukauden tai parin ajanjakson palveluksessa.

Peli on nimellisesti milscifiä, mutta se keskittyy enemmän hahmoihin kuin asejärjestelmämasturbaatioon.


Maailma pähkinänkuoressa


Starship Troopersin yhteiskunta, Expansen teknologia, Quantum Thiefin viholliset
 
Pelaajahahmot


Saint Sunniva on 55 hengen partiofregatti, pieni itsenäisesti toimiva alus. Hahmot on joko määrätty sinne tai he ovat saattaneet myös hakea sinne itse. Partiofregatilla palveleminen on juttujen mukaan itsenäistä ja vauhdikasta puuhaa, mutta Saint Sunniva ei ole mikään legendaarinen eliittialus, ja siksi tänne päätyykin asepalveluksen suorittajia laidasta laitaan.

Pelaajahahmot ovat 16-24 -vuotiaita, juuri suorittaneet 6 kk:n peruskoulutuksen, ja ovat ylenneet alokkaista matruuseiksi. He viettivät viikon loman, ja ovat juuri saapumassa yhteyssukkulalla Saint Sunnivalle Kalliston kiertoradalla.

Kuvio saapumiserästä, ja heidän sosiaalisista suhteistaan:

 (image: http://posthuman.karmavector.org/images/social_2145.jpg)

Tarjolla on hahmoja kolmessa pelillisessä roolissa:

Sotkijat - Vuosikurssin 2145 suuret persoonat, niin hyvässä kuin pahassa. Nämä ovat hahmoja, joiden ympärillä tapahtuu. He voivat olla kunnianhimoisia suorittajia, käveleviä katastrofeja tai sosiaalisesti niin magneettisia, että kaikki jotenkin pyörii heidän ympärillään. Nämä hahmot edellyttävät aktiivista pelaamista ja asioihin sekaantumista. Sopivat pelaajalle, joka tahtoo säätää ja häsätä.

Tarkkailijat - Vuosikurssin 2145 tavalliset tyypit, joita en ole siksi speksannut kovin tarkasti. Hekin voivat olla päteviä, mutteivät ole yhtä räiskyviä kuin sotkijat. Sopivat pelaajalle, joka tahtoo pysyä taustalla tai katsoa, miten Eclipse Phasen maailma tässä pelissä toimii, tai jotka haluavat itse suunnitella hahmonsa luonnetta.

Pelaajahahmojen tutut - Nämä ovat hahmoja, jotka ovat vanhojen pelaajahahmojen tuttuja (kavereita ja yksi vihollinen), ja jotka ovat näkyneet pelissä jo aiemmin. Näiden pelaaminen vaatii hienovaraisuutta, ja parin sivun taustamatskun lukemista. Sopivat pelaajalle, joka pitää pitkistä hahmoista joiden luonne on jo valmiiksi määritetty. Tässä roolissa tulee olla tosi huolellinen - hahmolla on tärkeä suhde jo pelattaviin hahmoihin.

Sotkijat (PDF)
Tarkkailijat (PDF)
Kaverit ja muut tutut (PDF)


Kaikkia rooleja ei tarvitse olla. Neljällä sotkijalla tulee aika hysteerinen peli, neljällä tarkkailijalla aika seesteinen.

Pelimekaniikka


GURPS 3rd Edition, pelinjohtaja hoitaa mekaniikan.

Jokaisella vierailevalla pelaajalla on kaksi interrupt-pelimerkkiä. Näillä voi hetkeksi kaapata pelinjohtoroolin tuodakseen hahmonsa mukaan pelattavaan kohtaukseen. Pelimerkkien tarkoitus on hieman vähentää pelinjohtajan taakkaa: kahdeksan ihmisen seuraaminen ei onnistu helpolla, joten tällä tavalla pelaaja voi itse hieman huolehtia siitä, ettei hän jää syrjään. Pelimerkkejä on rajallinen määrä, jottei kukaan yksittäinen pelaaja dominoisi peliä vahingossa liikaa. Jos oma hahmo on muutenkin hyvin mukana, ei näitä kannata käyttää (mutta niitä voi myös antaa toisille pelaajille.)
Syventävää materiaalia


Peli käyttää Eclipse Phase -roolipelin maailmaa. Jos EP:ä tuntee, ihan jees - mutta on syytä muistaa, että Jupiterin tasavalta eroaa melko reippaasti normaalista Eclipse Phasen menosta. Jos ei tunne, ei tarvitse!

Jos haluaa todella uppoutua pelin maailmaan, tässä resursseja:

http://www.youtube.com/watch?v=3o-BQfaK6KQ - Kampanjan traileri, sisältää havainnekuvitusta
https://www.youtube.com/watch?v=p2IX7PmaCF8 - Rekryvideo: Saint Sunnivan komentosillan esittely

Maailmasta lisätietoa

Tarkemmin maailmaa kuvailevia artikkeleita wikissä, suunnilleen relevanttiusjärjestyksessä.

Avaruusjoukot| - Sotilaan arkea ja säännöstöä
Maailma| - Jupiterin tasavallan käsitys maailmasta perusteellisemmin
Teknologia| - Teknologiatasosta
Habitaatti| - Miten ihmiset elävät

Maailmaa vielä syvällisemmin

Politiikka| - Tasavallan sisäpolitiikkaa (hahmoille, joilla väh. lukiotason tausta)
Valtiot| - Ulkopolitiikkaa (hahmoille, joilla väh. lukiotason tausta)
Gerdr| - Hahmoille, jotka ovat kotoisin Ger∂rin protektoraatista Kallistolla
Sanasto| - Talk the talk
CategoryMeta
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki