Revision [1667]

This is an old revision of OutThere5 made by AdminDare on 2022-05-04 12:29:07.

 

Out There 5: Kaksi reittiä


<--: 4: Kolme kuorinippua

"Hankkikaa minulle morfi."
- Kapteeni Ash McGill

 

Bromon komentokupla, 4.3. 2147, kello 15 aluksen aikaa


 (image: http://posthuman.karmavector.org/images/outthere_flotilla.png)

Kaapeli-inventaarion myötä koetetaan selvittää, onko aluksilla riittävästi kaapelia kantamaan Tanya Gomezilta Nagasawalle. Puhellaan myös varmuuskopioinnista. Ryhmä tajuaa, että Pikiranin kontin avulla he voivat ottaa nykyisistäkin mielistään varmuuskopioita, ja kaikki paitsi Kriang Krai päätyvät tekemäänkin näin. Fajar antaa uuden varmuuskopion pyyhkiä ylitse version, joka oli otettu Maapallolla 13 vuotta sitten, Altair ja Berin tekevät vain uudet versiot itsestään. Varmistukset jätetään ulkoisille levyille Pikiranin kontin hyllyihin. Keskustellaan vähän identiteetistä.

15 kilometristä löytyy Bromon ja Tanya Gomezin varastoista ehkä 6 kilometriä. Kuitenkin suurin rahtialus on Waitui Tolu, ja sen kolmesta valtavasta ruumasta yksi on vielä kokonaan tutkimatta. Mutta viime kerralla kun siellä käytiin, jouduttiin taistelurobotin kynsiin. Uskaltaako alukselle mennä enää uudelleen?

Joku keksii, että Sei-Epsonin huoltorobotteja voi myös kauko-ohjata. Altairin aiempi robotti, jonka keskusyksikössä on pahoja häiriöitä, olisi ehkä käytettävissä kauko-ohjattavana tiedustelulaitteena. Testimielessä Bromon huoltojärjestelmän annetaan ohjata kahta ehjää Sei-Epsonin pikkuroboa, ja määrätään niitä tekemään inventaario rahdista keulasta perään. Sitten Kriang Krai päätyy ohjaamaan Altairin aiempaa morfia, jonka ryhmä lähettää Waitui Toluun tutkimaan. Robo hyppää Bromolta Waitui Tolulle, ja jättää jälkeensä radiomajakoita, jotta signaali kulkisi aluksen rungon läpikin. Robo menee sisään miehistötilojen aukosta, kulkee niiden läpi rahtikannelle, ja astuu eteläiseen ruumaan. Siellä on suuria rahtikontteja, joiden manifesteja luetaan. Ensimmäinen kontti sisältää siemenviljaa tai jotain muuta epäkiintoisaa, mutta seuraava on täynnä metallivetyä - ja seuraava, ja sitä seuraava. Täällä on valtavat määrät reaktoripolttoainetta ja reaktiomassaa.

Sitten robotti näkee takakamerastaan liikettä. Kulman takaa ilmestyy nopeasti liikkuva humanoidihahmo, jolla on jotain pitkänomaista käsissään. Kriang Krai yrittää piiloutua, mutta humanoidi on nopeampi. Sen käsissä on kivääri, jolla se ampuu -- ja sitten signaali etärobottiin katkeaa.

Robo oli jättänyt radiomajakoiden lisäksi jälkeensä pieniä kameroita, ja niissä näkyy pian liikettä. Kolme kivääriä kantavaa humanoidirobottia, käsivarsissaan Fijin lipputunnus, liikkuu epäinhimillisellä täsmällisyydellä ja päättäväisyydellä Waitui Tolun halki, kohti rungossa olevaa repeämää josta ryhmän robotti oli tullut sisään. Ne nousevat Waitui Tolun rungolle, tekevät nopean tilanneanalyysin, ja loikkaavat sitten kohti Bromoa.

Linnoittamista


 (image: http://posthuman.karmavector.org/images/fiji_bots_bromo.png) Bromolla nelikko tajuaa, että heidän on suojauduttava. Alukseen johtaa kaksi ilmalukkoa, ja ne ovat turvallista mallia, mikä tarkoittaa että vaikka ne eivät ole lukittavissa, hydrauliikka estää ulompien ovien avautumisen jos sisempi ovi on auki. Fajar ja Altair rientävät aluksen keulan ilmalukolle Bromon keskiosassa yhä olevan tukoksen läpi, Berin otttaa peräosan ilmalukon. Ilmalukkojen sisemmät ovat teljetään täysin auki. Kriang Krai katsoo rungon kameroista, kun kolme taistelurobottia lähestyy alusta. Hän yrittää viestittää niille, mutta ne joko eivät kuule tai eivät vaivaudu vastaamaan. Ne laskeutuvat Bromon rungolle ja asettuvat heti taistelumuodostelmaan. Siltä varalta että ne pääsevät sisään, Kriang Krai livahtaa varastoon, ja ilmoittaa sammuttavansa itsensä ja naamioituvansa varaosiksi. Jos humanoidit tuhoavat kaiken muun, Kriang Krai voi sitten palauttaa muut varmuuskopioista.

Robottien liikkeet ovat nopeita ja epäröimättömiä, ja vaikutelma on, että niissä ei ole mitään inhimillistä ohjaamassa. Rungon Waitui Tolun puolelle jätetyt kamerat näkevät ne jonkin aikaa, mutta sitten ne siirtyvät katveeseen. Tovia myöhemmin ne kiertävät aluksen toiselle puolelle, ilmalukkojen luo, ja yrittävät avata ensin yhtä, sitten toista. Koska sisempi ovi on teljetty auki, ulompi ei aukea.

Seuraava reitti sisään olisi ruumassa 300 oleva 20-senttinen reikä. Se on sellaisenaan liian pieni humanoidirobottien tunkeutumiselle, mutta sen kautta voi tehdä muuta harmillista. Todettuaan että ilmalukot pitävät, nelikko siirtyy raivaamaan ruuman 300 ovea vapaaksi voidakseen sulkea sen. Edelleen ruumasta keskuskäytävään levinnyt sotku on paikallaan, ja sitä aletaan polttoleikata. Jossain vaiheeessa ryhmä tajuaa, että humanoidirobotit ovat ulkopuolella, ja lopettavat leikkaamisen ja keskittyvät olemaan huomaamattomia. Tunkeutujat lähettävät rungon aukosta sisään optista kuitua, mutta lopulta vetävät sen pois, ja pudottavat sisään pari pientä esinettä - ilmeisesti valvontakameroita. Ne tarttuvat magneeteilla kiinni ruuman 300 seinään.

Minuuttien kuluttua arvellaan, että humanoidit ovat menneet pois, joten Altair leijuu sisään ruumaan ja käy rikkomassa niiden jättämät kamerat. Niissä ei onneksi ole ansoja. Pikainen vilkaisu ulos havaitsee siellä magneetilla runkoon kiinnitetyn majakan, samantyylisen joita Kriang Krai käytti viedessään kauko-ohjattua dronea sisään Waitui Toluun.

Kamppailua


Humanoidit eivät pääse sisään, joten Kriang Krai herätetään. Robottien ei ole nähty palaavan Waitui Tolulle. Hermostuneena mietitään, mitä niille pitäisi tehdä. Niiden akut eivät riitä loputtomiin, joten niiden on varmaan palattava Waitui Tolulle lataamaan -- mutta Bromonkin rungossa on latauspisteitä. Huoltojärjestelmän kautta ne disabloidaan. Joitakin minuutteja myöhemmin huoltojärjestelmä ilmoittaa, että rungon latauspisteitä yritetään käyttää. Hetken tyydytys vaihtuu harmistukseksi, kun huoltojärjestelmä ilmoittaa, että aurinkopaneelit vahingoittuivat. Eräästä Waitui Tolun puolen kamerasta näkyy, kuinka yksi humanoidirobotti on kiivennyt aurinkopaneelin varteen, ja järjestelmällisesti rikkoo paneeleita.

Kun sen partneri lähtee kiipeämään toiseen aurinkopaneeliin, Fajar ja Altair ovat löytäneet toiminnon, jolla aurinkopaneelin voi irrottaa. Humanoidin saavuttaessa aurinkopaneelin huipun paneeli laukaistaan maksimivoimalla irti. Irronnut paneelisto lentää erään kameran ohi. Humanoidirobotti skannaa ympäristöään, ja sitten ponnistaa irti paneelista ... kohti Albert Jackaa. Siihen suuntaan ei ole kameroita, joten on mahdotonta sanoa, osuiko se.

Jäljellä olevat aurinkopaneelit jätetään rauhaan, ja kaksi robottia loikkaa takaisin Waitui Tolun suuntaan. Mutta kolmas saattaa olla nyt Albert Jackalla, mikä tarkoittaa, että Bromolla oleva nelikko on loukussa kahden vihamielisiä järjestelmiä sisältävän aluksen välissä.


Pelinjohtajan kommentteja


Peli, joka meni täysin toisin kuin olin suunnitellut, koskapa hahmot päättivät käydä härnäämässä Waitui Tolun automaattijärjestelmiä.

<--: 4: Kolme kuorinippuaCategoryPelit - CategoryOutThere
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki