Revision [1269]

This is an old revision of DeepBlackSky38 made by AdminDare on 2020-07-07 07:20:47.

 

Devil and the Deep Black Sky 38: Hyvästi, Saint Sunniva


<-- 37: Basiliski - 39: -->

Saint Eskil, tuntematon paikka, tuntematon aika


Saint Eskilin miehistö

Kuusi tuntia hyökkäyksestä Falk antaa raportin aseistuksen tilanteesta. Saint Eskilillä on tuliratkaisu Saint Sunnivaan, ja 500 metrin kantamalla yksi laserin laukaus tuhoaisi välittömästi Saint Sunnivan fuusioreaktorin. Valitettavasti tilanne on sama toisinpäin: jos Saint Sunniva ampuisi laserillaan, se voisi pyyhkiä Saint Eskilin taivaalta. Tosin 500 metrin etäisyys olisi sille itselleenkin kuolettava, koskapa Saint Eskilin antimateriareaktorin räjähdys veisi luultavasti Saint Sunnivankin mukanaan. Niinpä parempi olisi neutraloida Saint Sunniva jollain muulla keinolla.

Kapteeni Iglesiasin arvioiden mukaan fregatilla on jossain vaiheessa käytävä, ja Acosta ryhtyy valmistautumaan tähän. Colemanilta tilataan lisää selvityksiä omituisesta kuplasta, joka aluksia ympäröi 200 kilometrin päässä. Syntyy idea lähettää yksi Saint Eskilin sukkuloista kuplan ulkopuolelle. Iglesias etsii vapaaehtoista aliupseeria tähän; Paraison ja Nsue ilmoittautuvat. Falk sanoo tarvitsevansa asejärjestelmissä ihmisiä nyt kun keskustietokoneistus on nurin, joten Iglesias nimittää Nsuen. Tämä etsii itselleen kolmen hengen miehistön.

Coleman lähettää mustan kuplan läpi luotaimen käskyillä palata, mutta se ei koskaan tule takaisin. Luotaimessa olleet kaksi kameraa lähettävät jonkinlaisen sähkömagneettisen häiriön sillä hetkellä, kun ne koskettavat kuplan reunaa. Seuraavaksi kerätään näyte kuplasta, ja vt. tiedealikersantti Miguez velvoitetaan tutkimaan sitä aluksen ulkopuolella. Koska luotain ei palannut, päätetään olla lähettämättä sukkulaa. (Colemanin mielestä parempi idea olisi roikuttaa jotain vapaaehtoista kaapelin päässä kuplan reunan läpi, mutta tähänkään ei ryhdytä.) Webica jatkaa tutkimuksia, ja hän pystyy vahvistamaan, että kuplan keskipiste on Saint Sunniva, sadan metrin tarkkuudella.

Quilleboeuf antaa Iglesiasille raportin infratilanteesta, ja pyytää lupaa puhua suoraan. Kun hän saa luvan, hän sanoo, että tämän kaltainen tilanne ei ole sellainen, joka kuuluu varusmiesupseerin koulutusohjelmaan, ja sanoo, että mikäli Iglesias tahtoo luopua komennosta, sitä ei mitenkään katsota hänelle haitaksi. Iglesias kysyy, onko Quilleboeufilla jotakin moittimista, ja tämä sanoo, ettei ole, mutta näkee vain yleisemmällä tasolla tilanteen sellaisena, jonka ei pitäisi olla asevelvollisen harteilla. Iglesias ei kuitenkaan kapteenin paikastaan luovu.

Sensorioperaattorit ilmoittavat Falkille havainneensa tyhjiössä leijuvia kappaleita, 20 kilometrin päässä aluksista. Nämä tunnistetaan ohjuksiksi. Niiden moottorit eivät ole päällä. Veikataan, että Saint Sunniva on heittänyt ne ulos jossain vaiheessa kuin miinoiksi, siltä varalta että niitä tarvittaisiin. Ne leijuvat hitaasti poispäin aluksista, ehkä 3 kilometriä tunnissa, mutta jos ne aktivoituvat, ne saavuttavat aluksen 7 sekunnissa. Falk raportoi tämän kapteenille, ja suunnittelee tuliratkaisun. Ohjuksia on nähty kolme, passiivisensoreilla, mutta ei ole mitään varmuutta, että nämä olisivat kaikki mitä ulkona leijuu. Aktiivisensoreita ei haluta käyttää, koska ei tahdota paljastaa Saint Sunnivalle, että ohjukset on nähty. Colemanin ehdotuksesta eräs lähetettävistä luotaimista kokee "toimintahäiriön" ja väläyttää suuren valonvälähdyksen, jonka valossa huomataan vielä kaksi ohjusta. Enemmänkin saattaa vielä olla.

Tunnustelua


Acosta on maalauttanut joukon taistelupanssareita sekä Amantec Skintight -tyhjiöpukuja mustaksi. Koska Saint Sunniva on vain 500 metrin päässä, on mahdollista yksinkertaisesti hypätä alukselta toiselle. Acosta on kysynyt vapaaehtoisia, ja saanut näitä suuren määrän; käytännössä koko valtausryhmä, plus monia muita. Pohditaan tarkemmin, mitä Saint Sunnivalla voisi tehdä.

Oletus on, että tähtien näkymättömyys johtuu jostakin, mitä Saint Sunniva tekee. Veikkauksen mukaan jokin Saint Sunnivalla projektoi kuplaa, ja jos tämän projektorin sammuttaisi, Saint Eskil voisi viestiä ulospäin sekä palata kotiin. Identifioidaan kolme pääasiallista tavoitetta Saint Sunnivalla: reaktorin sammuttaminen (joka kolkkaisi sen laserin), asejärjestelmiin pääsy (joka neutraloisi ohjukset) sekä kuplaa projektoivan laitteiston sammuttaminen. Näiden lisäksi voidaan etsiä eloonjääneitä, ja mahdollisesti ottaa alus haltuun.

Operaatio näyttää sellaiselta, että se vaatii osallistujia, joilla on kokemusta Saint Sunnivasta. Saint Sunnivan aseistuksessa palvelleita mitenkään toimintakykyisiä sotilaita on neljä: de Vooght (sellissä), Masterman (vajaakuntoinen), Falk ja Engel. Falk on vapaaehtoinen lähtemään: nyt kun tuliratkaisut on laskettu, hän voi periaatteessa jättää tulenjohdon Mastermanille. Reaktorin taas tuntevat ainoastaan Coleman ja Vilén. Acosta laatii hahmotelman ryhmästä jota tarvitsee, ja esittää tämän kapteenille. Se vie Saint Eskilin käytännössä koko valtausosaston, mutta juuri tällaista varten he ovat olemassa. Varmuuden vuoksi ryhmään halutaan myös lääkintämatruusiksi Perrigos.

 (image: http://posthuman.karmavector.org/images/remote_team.jpg)
Ilman tietotekniikkaa San Quintus -taistelupanssarit ovat todella hitaita ja kömpelöitä, hyödyllisiä lähinnä liikkuvina suojakilpinä. Alghani ja Myrland puetaan sellaisiin, muut käyttävät kevyempiä tyhjiöpukuja. Ryhmä aseistautuu raidehaulikoilla. Ayez lausuu sielunpaimenen ominaisuudessa pari sanaa ryhmälle, sen jälkeen se astuu ulos messikannen ilmalukosta. Mustaksi maalattuja panssareita ei helposti erota, ja täydellinen radiohiljaisuus vallitsee. Sitten ensimmäinen osa ryhmästä hyppää.

500 metrin loikkaan alusten välillä kuluu lähes kolme minuuttia. Hiljaisuus ja tähdetön taivas ovat painostavia kun sotilaat kiitävät kohti Saint Sunnivaa. Ensimmäiset heistä osuvat alukselle ongelmattomasti. Toisessa ryhmässä Perrigosilla on ongelmia, ja hän joutuu käyttämään pukunsa propulsioyksikköä, jottei lentäisi ohi aluksesta. Coleman osuu juuri ja juuri.

Kun kaikki ovat laskeutuneet, ryhmä kiertää Saint Sunnivan messikannen ilmalukolle ja valmistautuu menemään sisään. He pystyttävät nopeasti viestintälaseraseman yhteydenpitoa varten, ja läpiviennin ja oman kaapelin kautta kuljettavat sen sisään Saint Sunnivan ilmalukkoon.

Lepoa ja lukemia


Webica on esittänyt Iglesiasille arvion siitä, miten kupla saattaa käyttäytyä. Näytteessä ei löytynyt mitään merkkejä kaasusta tai mistään muustakaan, ja eristävä näytteenottokauha ei näytä kokeneen mitään vaurioita. Webica arvelee, että kupla saattaisi olla muodoltaan kuin kaksinapainen magneettikenttä, ja epäilee, että sen navat ovat Saint Sunnivan keula ja perä. Tämä tarkoittaisi,että näistä pisteistä fregatilla voisi päästä kuplan läpi. Kuitenkin kuplan vaikutus elektroniikkaan huolettaa, ja arvellaan, että on parempi olla koskettamatta näihin kärkipisteisiin.

Loittoryhmän ensimmäinen puolikas ahtautuu Saint Sunnivan ilmalukkoon. Sisäpuolella on normaali paine. Kun sisempi iirisluukku avataan, sen takaa paljastuu huolestuttava näky.
 (image: http://posthuman.karmavector.org/ss_ready_deck_slime.png)


Pelinjohtajan kommentteja


Kuvaus kesken!

En mitenkään muista kaikkea, mitä tapahtui. Anteeksi.CategoryPelit - CategoryPelit2144 - CategoryDeepBlack - CategoryDeepBlackMainStory
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki