Revision [1247]

This is an old revision of DeepBlackSky37 made by AdminDare on 2020-03-09 06:45:55.

 

Devil and the Deep Black Sky 37: Basiliski


<-- 36: Urasuunnitelmat - 38: -->


"Sain raportin, että tähdet ovat kadonneet. Tarkistin, ja näin on."
- Falk

 


Liberty, Ganymede, toukokuun loppu 2146


Acosta ja Lavezzi käyvät Ayezin luona. Lavezzi kertoo epäilynsä eräästä Saint Eskilin sotilaasta. Ayez vaatii tiukkaa faktaa, eikä katsele Lavezzin kiertelyä, mutta kun Acosta tukee alaistaan, hän suostuu tutkimaan vakavaa syytöstä. Myöhemmin Ayez kertoo Acostalle, mitä on tämän perusteella on saatu selville, ja että vaikka syytös näyttää perustellulta, toistaiseksi toimenpiteisiin ei ryhdytä.

Kesällä joukko ihmisiä päättää palveluksensa.
 (image: http://posthuman.karmavector.org/images/poistuvat_2146.jpg)

Saint Eskil, Kallisto, heinäkuun loppu, 2146


Viiden viikon kesäloma on vietetty, enimmäkseen Ger∂rillä, ja sotilaat palaavat palvelukseen. Saint Eskil on siirtynyt puolivuosittaiseen sykliin uusien matruusien sisäänottamisessa, ja alukselle on taas saapunut setti uusia mortteja. Acosta, Coleman, Falk ja Iglesias eivät ryhdy näihin pahemmin tuttavuutta tekemään; he antavat aliupseeriensa hoitaa tulokkaiden integroinnin alukselle. Joukossa on vain yksi puolituttu, Luján V:n eloonjäänyt, 17-vuotias Maria Pilar Rey.

Olennaisempia uusia kasvoja ovat kaksi uutta ammattiupseeria: asejärjestelmiin saapuva kadetti Prak, ja siltaupseerin tehtävän ottanut yliluutnantti Laguri. Siltahenkilöstöstä Abelló on saanut ylennyksen aliluutnantiksi. Lavezzi tai Lindh sen sijaan eivät ole saaneet upseerin natsoja ja ovat edenneet vain kersantiksi.

Syksyn uudet mortit ja ammattiupseerit

Vilén on ylennetty luutnantiksi, ja aluksen lähdettyä liikkeelle hän pitää upseerikerholla tämän kunniaksi juhlan. Valtaosa aluksen johtotason henkilöstöstä on paikalla. Laguri näyttää hieman kohottavan kulmakarvojaan sille, että paikalla on myös pahaisia ylikersantteja, tosin kun Acosta juttelee hänen kanssaan, hän kyllä käyttäytyy täysin asiallisesti. Laguri on nähty aiemminkin: hän oli lyhyen aikaa Saint Eskilillä Saint Genevieven tuhoutumisen jälkeen - hän oli aiemmin palvellut laivaston esikunnan turvapäällikkönä. Sitä ennen hän oli maihinlaskujoukoissa, ja on nähnyt melkoisesti toimintaa Tasavallan syntymän jälkeisinä vuosina, kun venäläis-kiinaliaisten joukkojen ja transhumanistien rippeitä siivottiin pois Jupiterin kuilta. Nyttemmin hän on kuitenkin siirtynyt urallaan sivuttain hallinnolliseen suuntaan. Acosta kertoo Lagurille myös tarinoita Saint Eskilin miehistön vaiheista osoittaakseen, ettei tässä ihan keltanokkia olla.

Uudet mortit sopeutuvat alukselle suht nopeasti, vaikka aika lapsia he ovat. Syyskauden alku menee sotaharjoituksessa, ja sen aikana ehditään hieman tutustua nykyisiin kuvioihin. Asekadetti Prak osoittautuu sosiaaliseksi ja fiksuksi nuoreksi tyypiksi jolla on kotona homopolyperhe ja joka on yhtä aikaa sekä sotilaallinen että hyvä ihmisten kanssa. Falkia, jonka palveluksen loppu on jo häämöttmässä, ei varsinaisesti sotilastouhu enää suuremmin nappaa, mutta Prak saa melkein huomaamatta hänet vielä pysymään kiinnostuneena mm. alikersantti Paraisonin kouluttamisesta mahdollista ylennystä silmälläpitäen.

Henkilöstöjärjestelyjä


Alustekniikassa ja infrajärjestelmissä tulee ylempää käsky, että aliluutnantti Webicaa aletaan perehdyttää myös tekniikan toimiin (reaktoriin ja tietotekniikkaan). Tämä siksi, että Colemanin palvelusta on jäljellä enää nelisen kuukautta, ja kun hän lopettaa, tekniikkaan jää osaamisvaje. Webica voisi tuolloin siirtyä tekniikkaupseeriksi. Tämä sopii kaikille asianosaisille. Mitään kiirettä siirtymiseen ei ole. Coleman spekuloi, että ennen joulua Valcuijan saattaa saada ylennyksen aliluutnantiksi: runkoalikersantti on palvellut nykyisessä asemassaan jo vuoden ja on osoittautunut huomattavan päteväksi, ja selvästi nykyään infrapuoleltakin on mahdollista saada ylennys.

Jos teknisellä puolella meno on leppoisaa, sillalla asiat ovat toisin. Kolme aliluutnanttia - Valchak, Iglesias ja Abelló - pystyvät pyörittämään siltaa helposti keskenäänkin, joten Lagurilla ei ole paljonkaan tekemistä. Yliluutnantti kutsuu sillan upseerit keskusteluun, ja sanoo, että aluksen miehistö on liiaksi yläpainoinen, ja tästä johtuen aluksen johtoryhmässä istuu ylikersantteja. Sillalla on neljä upseeria, valtauksessa ei yhtään, ja tämä tilanne on syytä korjata. Koska sekä Iglesias että Abelló ovat kunnostautuneet myös kenttätaistelutehtävissä, he voivat keskenään päättää, kumpi heistä ottaa valtausmestarin tehtävän itselleen. Acosta siirtyisi alaspäin operatiiviseksi komentajaksi.

Vaikka tätä ei Lagurille sanotakaan, kaikki jotka suunnitelmasta kuulevat ovat sitä mieltä, että ajatus on täysin älytön. Valtausporukka on joukko dysfunktionaalisia sekopäitä, ja heidän käsittelemisensä vaatii erikoista luonteenlaatua: Acosta on tällä hetkellä tarkalleen oikea henkilö oikealla paikalla. Abelló arvelee, ettei hänellä ole mitään kykyä komentaa tuota ryhmää, eikä Iglesias usko pärjäävänsä olennaisesti paremmin. Asiaa puidaan mm. Ayezin kanssa, joka on samaa mieltä siitä, ettei moinen siirto olisi alkuunkaan hyväksi ja sanoo omalla tahollaan koettavansa vakuuttaa Lagurin siitä, että tähän ei ryhdyttäisi. XO Qassim tietää valaista vähän enemmän asioiden taustoja: Saint Eskilin miehistörakenne on vinoutunut, koska Mioryn kapinan jälkeen ylempää tuli melkeinpä käsky ylentää kaikki siinä sankaritekoja tehneet, mikä on jättänyt jälkeensä suuren määrän varusmiesupseereja vuoden 2144 saapumiserään. Nyt laivueen johto on katsonut paperilla aluksen palkkakuluja, on sitä mieltä, että ne näyttävät omituisilta ja haluaa niihin korjauksia. Asia hoitaa itse itsensä jouluksi kun 2144 vuosikurssi pääsee kansalaisiksi, mutta Laguri haluaa sulan hattuunsa siitä, että hän järjestää asian jo ennen sitä. Lisäksi vanhana maihinlaskusotilaana Laguria mahdollisesti häiritsee, että hänen entistä haaraansa ei komenna upseeri, kuten muita haaroja.

Toisin sanoen, koko touhu on typerää sotilasbyrokratiaa ja pelleilyä. Huhut aikeista kantautuvat luonnollisesti miehistönkin korviin, ja valtausporukka käy vakuuttamassa Acostalle, että he ovat yhtenä sieluna hänen takanaan.

Näiden tapahtumien yhteydessä Acosta panee merkille Ayezin laihtuneen huomattavasti, ja tulleen kalpeammaksi. Juteltuaan Ayezin kanssa tämän sielunpaimenen ominaisuudessa hän kysyy, onko tällä kaikki kunnossa. Ayez vastaa ensin "riittävän kunnossa", mutta jatkaa sitten kertomalla, että hänellä on todettu lihaksiston ja luiden rappeuma, joiden vuoksi hänelle suositellaan aktiivipalveluksesta eläköitymistä ja pysyvää siirtymistä matalapainovoimahabiin. Ayezilla ei ole minkäänlaisia bioimplantteja, ja niinpä vuosien palvelus avaruudessa on jättänyt jälkensä hänen modifioimattomaan kehoonsa. Hän ei ole vielä päättänyt, mitä hän asian suhteen tekee, mutta selvästi implanttien ottaminen ei ole hänellä edes harkinnassa (sikäli kun se asiaa tässä vaiheessa edes auttaisi).

Rutiinia

Pelinjohtajan kommentteja


kuvaus aluillaan

Errata! Jonkinlaisen suuren tyhmyyden vuoksi unohdin pelin alussa korostaa poistuvia vanhoja sotilaita. Toisaalta näitä ei ollut kovin paljon, ja monien poistuminen oli käsitelty jo edellisessä pelissä. Toki jonkun Guanchanan ja Busquesin poistumisen olisi pitänyt ehkä käsitellä hieman. Roan lähtö saattoi hyvin olla ikäänkuin rangaistus tyypin tötöilystä kahden maanpetokseen syyllistyneen ääliön tapauksessa.

Toisaalta, kun katson pelimuistiinpanojani, ei ihme, että jotain unohtui. Tämä peli oli melkoinen logistinen painajainen, monimutkaisuudeltaan suoraan avaruusalustaisteluiden luokassa. Lukuunottamatta paria tapausta joiden tilan olin päättänyt (kapteeni, XO, Laguri) olin käynyt käsipelillä läpi jokaisen aluksen sotilaan tilanteen tapahtumien käynnistyessä, ja kartoittanut kansi kannelta, mitä missäkin on tekeillä.

Viimeinen tarinakokonaisuus kampanjassa alkoi sopivan huolestuttavissa merkeissä. Saa nähdä, kauanko kestää selvitä tästä, ja mitä selviytyjistä on jäljellä.CategoryPelit - CategoryPelit2144 - CategoryDeepBlack - CategoryDeepBlackMainStory
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki