Revision [1043]

This is an old revision of DeepBlackSky32 made by AdminDare on 2019-06-10 15:56:11.

 

Devil and the Deep Black Sky 32: Tane-Rore<-- 31: Ave Maria - 33: -->

"Sydämessäni ei juuri nyt ole tilaa muulle kuin Tasavallalle."
- matruusi Dubois

 

HUOM! Pelikuvaus sisältää SPOILEREITA vuosikrussin 2144 (Acosta, Coleman, Falk, Iglesias) pelaajille, etenkin loppua kohden.

Jupiterin Kreikkalaiset, tammikuu 2146

 (image: http://posthuman.karmavector.org/images/2146_matruusit.jpg)
Vuoden 2146 ensimmäinen uusi saapumiserä matruuseja saapuu Saint Eskilille. 16 matruusia on viettänyt viimeiset 6 päivää todella ahtaassa yhteyssukkulassa, ja alkaa olla jo aika koppikammoisia kun Saint Eskil viimein tulee näkyviin. Alikersantti Lavezzi käy hakemassa sotilaat ulos tapaamishalliin, jossa kapteeni pitää heille tervetuliaispuheen ja esittelee aluksen henkilökunnan. Kapteeni kertoo, että Saint Eskil on tällä hetkellä Kreikkalaisilla, mutta reservissä - mitään komennusta etulinjaan ei ole tulossa ainakaan heti ensi käteen.

Sen jälkeen Vettermoln ja Hwang näyttävät tulokkaille heidän hyttinsä. Ne ovat jokseenkin siivottomassa kunnossa. Toisen hytin porukka on juuri asettumassa paikalleen, kun viereisestä hytistä pyyhkäisee sisään matruusi Zuabi huutamaan matruusi Choshille "mitä paskaa sä olet oikein mennyt musta puhumaan?" Choshi ei säiky Zuabin raivarin edessä, vaan sanoo ettei tiedä mistä puhutaan. Nytorp yrittää mennä väliin, mutta Choshin ja Zuabin nujuutus ei oikein anna hänelle tila. Hetken huudon jälkeen Zuabi päätyykin lyömään Choshia vatsaan, ja tässä vaiheessa muut matruusit tulevat väliin. Vettermoln ja Hwang toteavat väsyneesti, että saapumiserä teki jonkinlaisen uuden ennätyksen ensimmäiseen tappeluun, mutta sentään se näyttää asettuneen ihan omin voimin ilman vanhempien sotilaiden väliintuloa.

Hytit siivottuina sotilaat siirtyvät messiin syömään. Ateria on meh (vanhempien sotilaiden mielestä se on poikkeuksellisen hyvää, päällystö haluaa tehdä hyvän ensivaikutelman tulokkaisiin) mutta tilaa sentään riittää. Vastatullut matruusi Zuabi näkee Schollin, ja selvästi tuntee tämän: kaksikko heittää toisilleen jonkin monimutkaisen jengiläiskättelyn. Tämä ei varsinaisesti yllätä Schollin tuntevia. Kersantti Apanacatl kulkee vastatulleiden pöydän ohi ja sanoo kuulleensa huhua jostakin nujakasta ja ettei halua kuulla enää mitään enempää asiasta. Ruokailun aikana Saint Eskil alkaa kiihdyttää ja mikropainovoima vaihtuu ehkä 0.05 G:hen.

Ruokailun ja hetken tauon jälkeen tulokkaat jaetaan neljän hengen ryhmiin, ja heille aletaan esitellä Saint Eskiliä sekä sen palvelushaaroja.

Neljän hengen ryhmässä Choshi, Haddad, Nsue ja Nytorp kiertävät pitkin alusta, ja ottavat vastaan lyhyitä oppitunteja, jotka vaihtelevat tiukkapipoisesta (kersantti Apanacatl ja alusjärjestelmät) hilpeään (Hwang ja sukkulalento). Valtausporukka vaikuttaa joukolta aggressiivisia riehujia. Aluksen edistyneen tietotekniikan haavoittuvuus ja reaktorin antimateriaydin huolestuttaa. Toisaalta huvittavaa kyllä sillalla tajutaan, että koko sillan nykyinen aliupseeristo ja varusmiesupseeristo on Ger∂rin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijoita -- Nytorp on myös täältä, mutta alikersantti Abellò vakuuttaa, että tämä ei ole palvelushaaraan valitsemisen edellytys.

Päivän palveluksen jälkeen uudet matruusit tutustuvat muihin aluksella oleviin sekä tiloihin. Nytorp löytää perän lähellä sijaitsevan kappelin/meditointihuoneen, joka on niitä harvoja paikkoja jossa aluksella saa olla rauhassa. Matruusi Dubois taas selittää murtuneena kaverilleen Haddadille, että hänen pitkäaikainen poikaystävänsä ("jo lukiosta asti" eli ainakin kaksi vuotta) joka oli lähtenyt sotavoimiin samaan aikaan oli kirjoittanut lopettaneensa palveluksen ja päättäneensä elää siviilinä. Dubais ja Haddad ottavat molemmat sotilaspalveluksen hyvin tosissaan, ja tunteellinen Dubois ei usko, että voi rakastaa tai elää yhdessä jonkun kanssa, joka ei suorita kansalaispalvelustaan. Haddad ymmärtää tämän hyvin. Nsue ja Ebtehaj jakavat fiiliksiään. Asejärjestelmien matruusit olivat ohimennen vittuilleet Nsuelle jotain "rikkaista pennuista", ja Ebtehaj taas sanoi kapteenin suunnilleen antaneen hänen ymmärtää, että siirto johonkin turvalliseen paikkaan on saatavana jos sellaista tarvitaan. Sekä Nsuella että Ebtehaj'lla on hyvin vaikutusvaltaiset perheet, ja Ebtehaj pohtii, että hänen poliitikkofaijaansa varmaan vituttaisi eniten jos hän hakisi valtausryhmään.

Palvelushaarat


Jo parin viikon jälkeen soveltuvuuskokeita ja palvelushaarojen valintoja suoritetaan. Aliupseeristo käy läpi valintoja ja tekee ehdotuksia ylöspäin, ja saa sieltä toiveita sekä ohjeita. Upseeriston toimittama ohjeistus on mahdotonta: uusia matruuseja ei vaan ole riittävästi, ja vaikka joukossa on aivan lupaaviakin yksilöitä, sekaan mahtuu myös tavallisia toivottomia tolvanoita.


Pelinjohtajan kommentit


kuvaus aloitettu.

Production note deep trivia: tässä pelissä oli yksi visuaalinen komponentti, joka rikkoi räikeästi omia periaatteitani ulkopuolisen materiaalin käytöstä. Onneksi kukaan ei ilmeisesti huomannut sitä.


<-- 31: Ave Maria - 33: -->


CategoryDeepBlack - CategoryPelit
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki