Revision [1049]

This is an old revision of DeepBlackSky32 made by AdminDare on 2019-06-10 20:46:05.

 

Devil and the Deep Black Sky 32: Tane-Rore<-- 31: Ave Maria - 33: -->

"Sydämessäni ei juuri nyt ole tilaa muulle kuin Tasavallalle."
- matruusi Dubois

 

HUOM! Pelikuvaus sisältää SPOILEREITA vuosikrussin 2144 (Acosta, Coleman, Falk, Iglesias) pelaajille, etenkin loppua kohden.

Jupiterin Kreikkalaiset, tammikuu 2146

 (image: http://posthuman.karmavector.org/images/2146_matruusit.jpg)
Vuoden 2146 ensimmäinen uusi saapumiserä matruuseja saapuu Saint Eskilille. 16 matruusia on viettänyt viimeiset 6 päivää todella ahtaassa yhteyssukkulassa, ja alkaa olla jo aika koppikammoisia kun Saint Eskil viimein tulee näkyviin. Alikersantti Lavezzi käy hakemassa sotilaat ulos tapaamishalliin, jossa kapteeni pitää heille tervetuliaispuheen ja esittelee aluksen henkilökunnan. Kapteeni kertoo, että Saint Eskil on tällä hetkellä Kreikkalaisilla, mutta reservissä - mitään komennusta etulinjaan ei ole tulossa ainakaan heti ensi käteen.

Aluksella on uudenvuoden jälkeen tapahtunut pari henkilstövaihdosta. Uudeksi navigointiupseeriksi on saapunut aiemmin esikunnassa palvellut pursimies Beebe. Esther Webica on ylennetty infran aliluutnantiksi (Holstin rooliin käytännössä) ja aseistuksen tuore matruusi Valcuijan on saanut ylennyksen alikersantiksi Murphyn tilalle. De Arcio puolestaan on siirretty asejärjestelmistä valtaukseen - viimeisimmän kotiuttamisen jälkeen valtauksesta lähti neljä ihmistä, asejärjestelmistä vain yksi.

Kapteenin puheen jälkeen Vettermoln ja Hwang näyttävät tulokkaille heidän hyttinsä. Ne ovat jokseenkin siivottomassa kunnossa. Toisen hytin porukka on juuri asettumassa paikalleen, kun viereisestä hytistä pyyhkäisee sisään matruusi Zuabi huutamaan matruusi Choshille "mitä paskaa sä olet oikein mennyt musta puhumaan?" Choshi ei säiky Zuabin raivarin edessä, vaan sanoo ettei tiedä mistä puhutaan. Nytorp yrittää mennä väliin, mutta Choshin ja Zuabin nujuutus ei oikein anna hänelle tila. Hetken huudon jälkeen Zuabi päätyykin lyömään Choshia vatsaan, ja tässä vaiheessa muut matruusit tulevat väliin. Vettermoln ja Hwang toteavat väsyneesti, että saapumiserä teki jonkinlaisen uuden ennätyksen ensimmäiseen tappeluun, mutta sentään se näyttää asettuneen ihan omin voimin ilman vanhempien sotilaiden väliintuloa.

Hytit siivottuina sotilaat siirtyvät messiin syömään. Ateria on meh (vanhempien sotilaiden mielestä se on poikkeuksellisen hyvää, päällystö haluaa tehdä hyvän ensivaikutelman tulokkaisiin) mutta tilaa sentään riittää. Vastatullut matruusi Zuabi näkee Schollin, ja selvästi tuntee tämän: kaksikko heittää toisilleen jonkin monimutkaisen jengiläiskättelyn. Tämä ei varsinaisesti yllätä Schollin tuntevia. Kersantti Apanacatl kulkee vastatulleiden pöydän ohi ja sanoo kuulleensa huhua jostakin nujakasta ja ettei halua kuulla enää mitään enempää asiasta. Ruokailun aikana Saint Eskil alkaa kiihdyttää ja mikropainovoima vaihtuu ehkä 0.05 G:hen.

Ruokailun ja hetken tauon jälkeen tulokkaat jaetaan neljän hengen ryhmiin, ja heille aletaan esitellä Saint Eskiliä sekä sen palvelushaaroja.

Neljän hengen ryhmässä Choshi, Haddad, Nsue ja Nytorp kiertävät pitkin alusta, ja ottavat vastaan lyhyitä oppitunteja, jotka vaihtelevat tiukkapipoisesta (kersantti Apanacatl ja alusjärjestelmät) hilpeään (Hwang ja sukkulalento). Valtausporukka vaikuttaa joukolta aggressiivisia riehujia. Aluksen edistyneen tietotekniikan haavoittuvuus ja reaktorin antimateriaydin huolestuttaa. Toisaalta huvittavaa kyllä sillalla tajutaan, että koko sillan nykyinen aliupseeristo ja varusmiesupseeristo on Ger∂rin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijoita -- Nytorp on myös täältä, mutta alikersantti Abellò vakuuttaa, että tämä ei ole palvelushaaraan valitsemisen edellytys.

Päivän palveluksen jälkeen uudet matruusit tutustuvat muihin aluksella oleviin sekä tiloihin. Nytorp löytää perän lähellä sijaitsevan kappelin/meditointihuoneen, joka on niitä harvoja paikkoja jossa aluksella saa olla rauhassa. Matruusi Dubois taas selittää murtuneena kaverilleen Haddadille, että hänen pitkäaikainen poikaystävänsä ("jo lukiosta asti" eli ainakin kaksi vuotta) joka oli lähtenyt sotavoimiin samaan aikaan oli kirjoittanut lopettaneensa palveluksen ja päättäneensä elää siviilinä. Dubais ja Haddad ottavat molemmat sotilaspalveluksen hyvin tosissaan, ja tunteellinen Dubois ei usko, että voi rakastaa tai elää yhdessä jonkun kanssa, joka ei suorita kansalaispalvelustaan. Haddad ymmärtää tämän hyvin. Nsue ja Ebtehaj jakavat fiiliksiään. Asejärjestelmien matruusit olivat ohimennen vittuilleet Nsuelle jotain "rikkaista pennuista", ja Ebtehaj taas sanoi kapteenin suunnilleen antaneen hänen ymmärtää, että siirto johonkin turvalliseen paikkaan on saatavana jos sellaista tarvitaan. Sekä Nsuella että Ebtehaj'lla on hyvin vaikutusvaltaiset perheet, ja Ebtehaj pohtii, että hänen poliitikkofaijaansa varmaan vituttaisi eniten jos hän hakisi valtausryhmään.

Palvelushaarat


Jo parin viikon jälkeen soveltuvuuskokeita ja palvelushaarojen valintoja suoritetaan. Aliupseeristo käy läpi valintoja ja tekee ehdotuksia ylöspäin, ja saa sieltä toiveita sekä ohjeita. Upseeriston toimittama ohjeistus on mahdotonta: uusia matruuseja ei vaan ole riittävästi, ja vaikka joukossa on aivan lupaaviakin yksilöitä, sekaan mahtuu myös tavallisia toivottomia tolvanoita.

Joka tapauksessa palvelushaaroihin matruuseja sijoittavat työryhmät saavat aikaan melko toimivia ehdotuksia. Ainakin yksi niistä kuitenkin torpataan: Nsue epäilee, että hän ei pääse siltaryhmään, joten hän soittaa äidilleen, senaattori Nsuelle. Paria tuntia myöhemmin komentajakapteeni Halkenhvad on lähettänyt aliluutnantti Iglesiasin ilmoittamaan, että siltamatruusiksi otetaan Nsue.

Haddad ja Dubois päätyvät valtausryhmään, samoin kiukkuinen Zuabi. Choshi on ylivoimainen asejärjestelmien soveltuvuuskokeessa ja nimitetään sinne. Vettermoln nappaa runkoryhmään Ebtehaj'n tajutessaan, että tällä on halu tehdä jotain repäisevää: valtaus ei rikasta tyttöä halunnut, mutta runkoryhmässäkin on vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittävästi. Nytorp puolestaan haki jotain rentoa ja letkeää, ja Hwangin kuvaus sukkulalentäjän pöhköstä arjesta vetosi häneen. Teknisesti Sorensen sai soveltuvuuskokeesta paremmat pisteet, mutta Hwangin arvion mukaan Nytorp on hauskempaa seuraa.

Lopulta matruusien sijoittelu onnistuu yllättävän hyvin: lähes kaikki tulokkaat ovat tyytyväisiä -- tai ainakaan kukaan ei ole suunnattoman pettynyt -- ja jopa useimmat henkilöstöpuutetta valitelleet upseerit olivat saaneet mitä toivoivat. Jopa reaktorin henkilstöpula hellittää hieman, jahka Hammer ja Helgarsdottir oppivat olemaan hyödyllisiä. Choshi arvelee, että syy minkä vuoksi hän ei päätynyt sillalle huolimatta huomattavista pisteistään soveltuvuuskokeessa oli ulkopuolinen kieroilu, ja toteaa Nsuelle tietävänsä tämän.

Muutama päivä rutiinia seuraa. Hammer onnistuu löytämään jostain ison taskumatillisen erittäin tujua alkoholia, ja kutsuu Nytorpin ja Choshin testaamaan sitä kanssaan. Ryyppäyspaikaksi valitaan yksi pienistä sukkuloista, ja Hwang päätyy mukaan. Jotenkin juopottelu liukuu vihjailuun, sitten hipelöintiin ja sitten seksiin. Sukkula ei ole erityisen tilava mutta riittää juuri ja juuri neljän hengen kimppakivaan. Choshi ja Hwang ovat molemmat splicereitä, joilla riittää kestävyyttä älyttömän pitkään; Hammer ja Nytorp ovat jo aivan lopussa mutta heidän kaverinsa vain jatkavat. Hangaarissa ulkopuolella Vettermoln opettaa uusille runkoryhmäläisille telakointivarsien huoltoa, joten sukkulasta ei voi oikein poistuakaan. Jäljelle jää vain juopottelu. Seuraavana aamuna kohtalainen krapula vallitsee.

Sylinteri

 (image: http://posthuman.karmavector.org/images/tane-rore_in_space.jpg) Samalla kun matruusit touhuavat, aluksen upseeristo on laatinut ohjeistusa uusien tulokkaiden ensimmäiseen oikeaan tehtävään. Tämä on 11 vuotta sitten tuhoutuneen Tane-Rore -nimisen habitaatin raunion tutkiminen ja hylkypelastus. Upseeristo on muutaman päivän aikana laatinut operaatiosta kattavan dokumentin, jonka alikersantti Masterman esittelee tulokkaille. Tämän on tarkoitus olla melko yksinkertainen operaatio, tosin jotain vaaroja saattaa olla - lähinnä automaattijärjestelmien osalta. Operaation suunnittelee ja toteuttaa aliupseeriporras, ja tavoitteena on käyttää sen aikana valtaosaa uusista matruuseista. Koulutustehtävälle otetaan mukaan ihmisiä kaikista palvelushaaroista, tosin useimmille tulee myös oman nimenomaisen osa-alueensa mukainen tehtävä täällä. Kysymyksiin vastataan, briefing bookkia luetaan ja vapaaehtoisia tai vähemmän vapaaehtoisia lähtijöitä paikannetaan. Haddad ja Dubois ovat lähdössä innokkaasti, Nsue koska hän arvelee että sitä odotetaan häneltä, Ebtehaj seikkailunhaluisena, Choshi tyynesti, Hammer nakitettuna ja Nytorp innoissaan tilaisuudesta päästä viimein tekemään sukkulalla muutakin kuin harjoituskierroksia.

Saint Eskil pääsee Tane-Roren lähelle, ja kahdeksaa tuntia myöhemmin ensimmäinen viidentoista hengen ryhmä on valmis lähtemään sukkulalla sirpaleelle. Kaikilla on kuitenkin yllään raskaat taistelupanssarit ja selässään aseistus. Sukkulassa on kattava varustus tehtävälle, jonka ensimmäisen vaiheen on määrä kestää yli vuorokausi. Lavezzi ja Al-Hamar jakavat operatiivisen komennon, mutta Lavezzi delegoi taktisen tilannekuvan valtausryhmän uudelle jäsenelle de Arciolle koulutusmielessä. Samaten sukkulalentämisestä huolehtii Nytorp, Hwangin valvoessa. Ensimmäisen osan tehtävää on määrä olla fuusioreaktorin tilanteen kartoitus ja haltuunotto; tätä varten mukana on kaksi reaktorimatruusia. Pitkän tähtäimen tavoitteena on stabiloida renkaan rata ja katsoa, saisiko siitä tehtyä Tasavallan tukikohdan tällä alueella. Paikallisempana pyrkimyksenä on pelastaa sirpaleessa olevasta museosta arvokkaita kulttuuriartefakteja maapallolta.
 (image: http://posthuman.karmavector.org/images/laskeutumisryhma.png)

 (image: http://posthuman.karmavector.org/images/32_landed.png) Saint Eskil jää parintuhannen kilometrin päähän, ja Nytorp ohjaa ison sukkulan pyörivää sylinteriä kohti. Sen koko on melkoinen: halkaisijaltaan kahdeksan kilometrin kokoinen rengas, jonka stabilointiraketit ovat palauttaneet pyörivään liikkeeseen ja jonka sisäpinnalla on yllättäen tyhjiön tuhoama kaupunki. Liikettä ei juurikaan näy, mutta sensorit ovat tehneet selväksi, että reaktori on toiminnassa ja huoltorobotteja liikkuu siellä täällä. Sukkula suuntaa vektorinsa kiertoliikkeen mukaiseksi, ja parin kierroksen jälkeen Nytorp laskee sen pehmeästi A-sektorille. Yhden geen painovoima ympärillä on enemmän kuin mihin useimmat ovat tottuneet, ja tyhjiön hiljaisuus on aavemainen. Renkaan pyörimisliikkeestä johtuen siellä on kahden ja puolen minuutin päivä, ja nopeasti liikkuvat varjot saavat paikan näyttämään aavemaisella tavalla elävältä.

Nopeasti sukkulasta puretaan tavarat. Valtausryhmän kolmikko tekee pikaisen lähialuetarkistuksen. Sukkula on kaupunkikorttelin vieressä, mutta mitään liikettä ei näy. Reunassa olevan kahvilan ikkunat ovat vuosikymmen sitten räjähtäneet tyhjiöön, ja sisällä valo paljastaa ihmisten jäänteiden näköisiä hahmoja. Kukaan ei jää katselemaan niitä tarkemmin. 8 kilometriä yläpuolella C-sektori ja siellä sijaitseva museo roikkuvat renkaan subjektiivisesta katosta.

 (image: http://posthuman.karmavector.org/images/32_party.png width=) Nopean tarkistuksen jälkeen alue arvellaan turvalliseksi. Sukkulan rahti tyhjennetään vauhdilla ulos. Sotilaat liikkuvat täällä pienillä sähköskoottereilla, jotka ovat teillä kävelemistä nopeampia. Kaupungissa näkyy fuusioreaktorin kupu, jota kohti ryhmä alkaa edetä. Pari rikkinäistä huoltorobottia on surullinen näky. Nytorp jää sukkulaan.

Yhteenotto


Saint Eskililtä siltapäivystäjä kutsuu sukkulaa, ja ilmoittaa, että sirpaleelta on otettu radioyhteys ja että siellä on muitakin. Choshi hakee nopeasti oikean taajuuden, ja jakaa sen muillekin. Keskustelunsirpaleessa kapteeni Halkenhvad ilmoittaa, että renkaalla olijoiden vaateita hylkytavaraan ei tunnisteta, koska heillä ei ollut signaalimajakkaa ja koska he eivät ole saapuneet paikalle aluksella. Hieman omituisen kuuloinen, matala ääni vastaa, että mikäli Jupiterin tasavallan asevoimat tahtovat käydä hankaliksi, tämäkin kyllä sopii. Sitten sukkulan hälytysjärjestelmä ilmoittaa, että sitä maalataan lasertähtäyksellä. Nytorp ampaisee liikkeelle saman tien, on hetkessä ulkona, ja näkee puolentoista kilometrin päässä B-sektorilla välähdyksen. Hänen panssarinsa taistelutietokone kertoo, että pieniä ohjuksia on juuri laukaistu sukkulaa kohti. Kahdeksan mikro-ohjusta syöksyy sylinterin aukon halki. Yksi niistä räjähtää ilmassa: Saint Eskil on ampunut sen alas pitkän kantaman laserilla. Loput seitsemän löytää maalinsa.

Nytorp on päässyt vain parikymmentä metriä talojen suojaa kohti, kun hän tuntee maan tärähtävän. Sirpaleita lentelee hänen ohitseen, mutta hänen taistelupanssarinsa suojaa häntä niiltä. Sukkulan toinen polttoainetankki on saanut osuman ja räjähtänyt tulipalloksi.

Muu ryhmä suojautuu läheiseen vanhaan pankkiin. Sen seinät ovat järeät, mutta tyhjiötä sekään ei ole kestänyt.


Pelinjohtajan kommentit


kuvaus aloitettu.

Production note deep trivia: tässä pelissä oli yksi visuaalinen komponentti, joka rikkoi räikeästi omia periaatteitani ulkopuolisen materiaalin käytöstä. Onneksi kukaan ei ilmeisesti huomannut sitä.


<-- 31: Ave Maria - 33: -->


CategoryDeepBlack - CategoryPelit
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki