Revision [953]

This is an old revision of DeepBlackSky30 made by AdminDare on 2019-04-29 19:25:09.

 

Devil and the Deep Black Sky 30: Exarchiaan<-- 29: Tikari selässä - 31: -->


"Tietooni on tullut, että aluksella saattaa olla nanofabrikaattori."
- Iglesias

 


Ulompien kuiden laivaston komentolaivue, lokakuun loppu 2145

 (image: http://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/28th_command.png)

Päivä 1


Komentolaivue lähtee liikkeelle Exarchiaa kohti. Sitä vastassa on vihollisen laivue, joka on aivan hitusen suurempi. Kuitenkin 16. nopean iskun laivueen pitäisi liittyä hyökkäykseen, joten asat näyttävät varsin hyviltä. Aluksen miehistöllä on repas taistelumieliala, ja kapteenin ttiedotus otetaan vastaan optimistisesti.

Pari tuntia myöhemmin kapteeni kuitenkin päivittää komentoryhmälleen tilannetta. Sodanjohto on todennut Havana de Cielon prioriteetiksi, ja niinpä amiraali ei voi irrottaa 16. nopean iskun laivuetta tukemaan Exarchian tuhoamista ilman että hän joutuu avoimeen konfliktiin ylempiensä kanssa ja riskeeraa komentokriisiä. Koska se vaarantaisi myös nykyisen tehtävän, 28. komentolaivue jatkaa yksin.

Simulaatioita tulevista taisteluista aletaan pyörittää. Aluksen miehistölle ei aivan heti kerrota, että 16. komentolaivue ei ole tulossa. Kuitenkin silta- ja aseryhmät huomaavat sensorilukemista, että Havana de Cielon lähellä pörräävä laivue ei näytä ainakaan heti olevan kiihdyttämässä tähän suuntaan.

Acosta juoksuttaa valtausryhmää ja muutamaa muutakin harjoituksissa. Coleman hermoilee reaktori- ja tietotekniikkaihmisten harjoitusten kanssa. Hän saa kuitenkin uuden ihmisen ryhmäänsä, kun esikunnan tiedeosaston kapteeni Izhak tarjoaa hänelle reaktorikoulutettua kersanttia omasta ryhmästään. Kersantti Cervano ei ole ollut taistelussa koskaan, mutta reaktorihallinnan hän kyllä osaa.

Iglesias kysyy Jaramillolta, onko aluksella mahdollista lähettää mielten kopioita talteen. Jaramillo sanoo, että mahdollisuus on olemassa, jos mieli on digitaalisessa muodossa. Valitettavasti tällaisia ei ole - kuorinipuista kopion ekstraktoiva laite oli Saint Genevievellä, eikä jäljellä ole sellaisesta kuin piirustukset. Laitteen rakentaminen vaatii joko teollisuuskompleksin tai nanofabrikaattorin. Iglesias kysyy, mitä tapahtuisi jos löytyisi nanofabrikaattori. Jaramillo katsoo aliluutnanttia kuin tämä olisi menettänyt järkensä, mutta toteaa sitten, että sellaisen avulla voitaisiin rakentaa egosilta mielten ekstraktointia varten.

Seuraavaksi Iglesias ottaa Jacob Lindhin hetkeksi syrjään, ja kysyy, olisiko tällä tietoa aluksella mahdollisesti sijaitsevasta nanofabrikaattorista. Lindh kysyy, miten ihmeessä hänellä voisi moista olla. Iglesias toteaa, että jos sellainen löytyisi, sotavoimilla olisi sille käyttöä juuri nyt. Lindh sanoo kommentoivansa asiaa pian, ja käy sitten vähän huolestuneen keskustelun Falkin kanssa. Falk suhtautuu tilanteeseen hyvin varovaisesti, ja kehottaa kaveriaan tekemään samoin. Pitkällisen keskustelun tuloksena Jacob Lindhin alukselle Casa Arturolta salakuljettama fabrikaattori päätetään luovuttaa Iglesiasin käyttöön, kunhan se palautetaan käytön jälkeen. Jacob kertoo, että fabrikaattori on tarvikelaatikossa luokkatilan varastossa. Luokkatilassa pitää tällä hetkellä majaansa esikunnan diplomatiajaos.

Iglesias käy pokkana hakemassa varastosta laatikon. Standardikokoinen metrin kanttiinsa oleva laatikko pitää sisällään osissa olevan nanofabrikaattorin. Nopean vilkaisun mukaan siihen kuuluu rakentaja, purkuyksikkö, naniitteja sekä piirustuskirjasto. Piirustuskirjastossa on mm. egosilta, kuorinippu -- sekä laitteen omat piirustukset. Toisin sanoen, laitteella voi tehdä kopioita itsestään. Raaka-aineita on, ja Saint Eskililtä niitä löytyy melko vähällä vaivalla lisää. Energiakulutus on kuitenkin melkoinen: ei se aluksen toiminnassa mitenkään tunnu, mutta joku saattaa huomata asian. Lisäksi työpöytäkokoinen laite pitää kätkeä jonnekin, koska siltä kestää tunteja rakentaa mitään.

Virrankulutuksen kannalta paras kätköpaikka olisi reaktori. Iglesias käy puhumassa asiasta Colemanin kanssa. Hänen tilannekuvauksensa on kuitenkin niin epämääräinen, että Coleman kieltäytyy kätkemästä laitetta reaktoriosaston varastoon. Niinpä Iglesias täyttää ruumasta suuren rahtikontin ilmalla, vetää sinne voimakaapelit, ja pystyttää fabberin sinne. Hän antaa laitteen printata kopiota itsestään. Tähän pitäisi mennä 16 tuntia. Coleman avautuu Acostalle nanofabrikaatio- ja/tai egosirtohuolistaan. [Pelinjohtaja ei seurannut tätä keskustelua; saa täydentää]

Pian tämän jälkeen Halkenhvad tiedottaa koko alukselle, että 16. nopean iskun laivue ei ole liittymässä taisteluun, ja että 28. komentolaivue kohtaa vihollisen yksin. Hän toteaa, että taistelusta on tulossa kova, mutta laivueen ei tarvitse kuin päästä vihollisen ohitse: todellinen kohde on Exarchia sen takana. Laivueet kohtaavat 72 tunnin kuluttua.

Ilmoitus otetaan vastaan vaihtelevasti. Jotkut miehistön jäsenet ovat jo kuulleet huhuja siitä, että laivue taistelee yksin, ja huhujen vahvistaminen aiheuttaa epätoivoa. Tällaisessa skenaariossa tappioita tulee varmasti.

Päivä 2


Ensimmäiset operationaaliset arviot tulevasta yhteenotosta on saatu. Hyvinä uutisina vastustajalla on hyvin vaikea tehtävä: jos yhteenotosta selviää yksikin Tasavallan taisteluristeilijä tai kaksi fregattia, on Exarchia täysin alakynnessä niitä vastaan. Laivueen ja tehtävän tilanne näyttää siis varsin hyvältä. Upseeristo tekee parhaansa pitääkseen Saint Eskilin moraalin korkealla. Erinäisiä vastoinkäymisiä kuitenkin kohdataan.

Falkin asejärjestelmäporukka tajuaa, että vaikka suuri joukko simulaatioita onkin Saint Eskilille suotuisia, ne ovat myös toivottoman optimistisia. Oikeassa skenaariossa vihollinen varmasti keskittää hyökkäyksensä nimenomaan taisteluristeilijöitä vastaan. Vaikka tehtävä onnistuisikin, Saint Eskilin omat selviytymismahdollisuudet ovat hyvin synkät. Asejärjestelmien näkemys lähtee leviämään huhuna miehistön pariin, tosin Fjell ja Iglesias koettavat hillitä menoa. Sittenkin hyvin huolestunut mieliala valtaa aluksen.

Reaktorissa Coleman tajuaa, että Norrhjelm näyttää suunnilleen zombielta. Alikersantti ei ole nukkunut, ja unettomuuteen määrätyt unilääkkeet eivät ole tehonneet, joten hän on ilmeisesti turvautunut johonkin vahvempaan jota on saanut ties mistä. Hän on kyllä palveluskunnossa, mutta ei hyväkuntoinen. Coleman ehdottaa, että Norrhjelm viettää pari tuntia treenaamassa valtausporukan kanssa ja sitten nappaa jonkun lukuisista tarjokkaista vuoteeseen. Ehdotus saa Norrhjelmin nauramaan, mutta hän tarttuu ainakin ensimmäiseen osaan siitä.

Vettermoln bondaa veljensä kanssa huhuista, ja kaksikko juo olutta. Hwang puolestaan iskee Jola Ravnin, ja kaksikko vetäytyy sukkulaan. Al-Hamarilla oli sama aie, mutta hän myöhästyy kelkasta hitusen.

Kun nanofabrikaattori saa kopion itsestään tehtyä, Iglesias pakkaa kopion laatkkoon ja palauttaa opetustilan varastoon Jacob Lindhiä varten. Sitten hän toimittaa alkuperäsen Jaramillolle. Jaramiillo e jää kyselemään, mistä nanofabrikaattori on peräisin, vaan toteaa, että sillä rakennetaan egoslta. Tällä voi uploadata mieliä, oli kuorinippuja tai ei, ja nämä lähetetään Tasavallan sotilastiedustelun tukikohtaan. Iglesias kysyy, onko muu kohde mahdollinen, ja Jaramillo torjuu tämän jyrkästi. Jaramillo toteaa myös, että jos Iglesias tahtoo jonkun muun melen kopioitavaksi, hän voi ilmoittaa tälle, ja sitten kertoa asiasta Jaramillolle.

Iglesias käy tarjoamassa mahdollisuutta de Vooghtille. Tämä ei kuitenkaan tahdo mielensä kopion päätyvän Tasavallan sotilastiedustelun käsiin. De Vooght on siinä määrin järkyttynyt, että käy seuraavaksi mainitsemassa Acostalle että tiedustelu uploadaa mieliä ja että tätä on tarjottu hänellekin. Acosta sanoo, että de Vooght tietää kyllä mitä mieltä hän on koko jutusta, mutta ilmeisesti de Vooght ei hae niinkään neuvoja kuin vaan jotakuta joka kuuntelee. Lentokersantti on selvästi aika stressaantunut, mutta jaksaa kuitenkin draamailla, joten Acosta toteaa hänen olevan ihan kunnossa. Pari puhuu tovin filosofisia.

Al-Hamar koettaa pokata Falkin, mutta Falk ei ole kiinnostunut.

Jaramillo lähettää Falkille ilmoituksen, että Sanit Eskilin sotilastiedustelulla on upload-mahdollisuus, ja mikäli Falk haluaa käyttää sitä, hän voi. Falk keskustelee Jaramllon kanssa nopeasti, ja kysyy, millaista kopioitujen mielten elämä on. Jaramillo vastaa "ei kokonaan epämiellyttävää" ja sanoo, että näitä käytetään paljon komennuksilla Tasavallan ulkopuolella. Falk toteaa, että hän kieltäytyy tästä tarjouksesta ja keskittyy mieluummin koettamaan selvitä käsillä olevasta kriisistä elossa. Jaramillo on tästä hieman yllättynyt.

Tiedustelu värvää runkoryhmän ihmisiä pystyttämään itselleen erllisen viestntäantennin Saint Eskilin ulkorungolle. Kuitenkin Halkenhvad kieltää tiedustelua pystyttämästä enää mitään enempää lisäosia hänen laivaansa. Asia eskaloidaan esikunnan tasolle.

Päivä 3Pelinjohtajan kommentteja


kesken

<-- 29: Tikari selässä - 31: -->CategoryPelit - CategoryDeepBlack
There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki