Revision [910]

This is an old revision of DeepBlackSky27 made by AdminDare on 2018-11-25 09:30:50.

 

Devil and the Deep Black Sky 27: Huutolaatikot<-- 26: Casa Arturon miehitys - 28: -->


"Painukaa takaisin Jupiteriin, fasistit!"
- väkijoukko Casa Arturon basaarissa

 


Miehitetty Casa Arturo, syyskuu 2145


Casa Arturon kuvernöörinä toimiva Iglesias on käynnistänyt tiedusteluoperaation selvittääkseen, ketkä Casa Arturolla ovat extropialaisten sodanlietsojien taskussa. Hän on hyödyntänyt tässä de Vooghtia, joka on paikallisten kanssa kertonut totuudenmukaisen tarinan siitä, miten päätyi Tasavallan sotilaaksi ja (yhtä todenmukaisen?) kuvauksen siitä, miten paljon hän Tasavaltaa arvostaa. Joka tapauksessa tämän tuloksena saadaan joukko nimiä, joilla voisi olla yhteyksiä väkivaltaisiin kapinallisiin.

Pari viikkoa Casa Arturon miehitys on sujunut rauhallisesti. Saint Eskil on saatu korjattua, sota-aluksia on tankattu ja huollettu, ja paikallisten suurin harmi tuntuu olevan ikävystyminen. Heidän ruoka- ja energiahuoltonsa toimii, vaikka Tasavalta onkin ottanut kontrolliin reaktorin, ja oikeastaan ainoat asiat joihin he eivät pysty on egocastaus ja rakettien rakentaminen. Toki tämä saattaa olla täydelliseen rajattomuuteen tottuneille anarkisteille kova pala. Miehitys on työlästä, muttei ainakaan vielä ole johtanut massiivisiin konflikteihin.

Alikersantti Jacob Lindh on saanut selville, että sotilaat ovat koettaneet salakuljettaa asioita habista Saint Eskilille. Elokuvia ja muita memeettisiä kontaminantteja on vaikea pysäyttää, mutta kemiallis-biologisen aseen uhka huolestuttaa. Samalla kun Acosta alkaa selvitellä, kuka salakuljettaa ja mitä, Coleman järjestää vartiokeskuksen kylpyhuoneeseen analysaattorin, jolla voi huomaamatta tarkistaa viihdekemikaaleja. Normaalisti salakuljetukseen tai miehitetyiltä huumeita hankkimiseen syyllistyvät eivät varmasti tarkistuttaisi näitä sotavoimien toimittamassa laitteessa - tietenkin Tasavallan oletetaan vahtivan kaikkea, mutta tämä laite tuodaan paikalle muka epähuomiossa ja matruusi Sarah Londonin toimesta. Lisäksi asiat järjestetään siten, että Scholl saa sattumalta käsiinsä todella huonoja nappeja, jotka hän tietysti heittää huiviinsa ja tämän tuloksena on kipeä kuin koira 24 tuntia. Schollin käyttämistä tällä tavoin pidetään hitusen epäeettisenä ja ollaan epävarmoja, voidaanko näin tehdä, mutta de Vooght ei jää pohtimaan moraaliseikkoja vaan surutta myrkyttää matruusin.

Biologisten ja kemiallisten kontaminanttien vaara on edelleen olemassa, mutta vähäisempi. On myös selvää, että Saint Eskilillä Jaramillo tarkistaa kaiken alukselle saapuvan todella tarkasti, joten suurta riskiä siitä, että kapinalliset saisivat hyökättyä aluksia vastaan ei ole. Jos jotain ongelmia tulee, ne kohdistuvat lähes varmasti miehityshallintoon.

Epäiltyjä ja liittolaisia


Kiril Gorki toteuttaa lupauksensa ja kertoo, että hänen tietojensa mukaan extropialaisten sissien kanssa toimii läheisessä yhteistyössä parikymppinen insinööriopiskelija nimeltä BX7H. Tämä on Marsista kotoisin oleva synthi-/informorfioikeusaktivisti, joka ilmeisesti vaihtaa robottikehoa samalla tavoin kuin toiset paitaa ja joka voi olla hyvin vaikea löytää saati pitää. Normaali tasavaltalainen lähestymistapa "otetaan epäilty kiinni ja tuodaan kuulusteluihin" ei välttämättä alkuunkaan tässä toimisi: BX7H saattaa poistua kehostaan langattomien yhteyksien kautta jäädessään kiinni, tai hän voi olla fanaatikko josta on forkkeja muissa habin laitteistoissa.

Casa Arturon tietotekniikan lopullinen luonne käy selville kersanttien Boca ja de Vooght selvityksissä. Tosiaan kaikki tietotekniikka on hajautettua: habitaatti on aivan täynnä langattomasti juttelevia laitteita, joista useimmissa voi tarvittaessa asua infomorfi tai pari. Siinä missä tasavaltalaiset habit ovat panopticoneja joita valvotaan keskitetystä paikasta, Casa Arturolla jokainen yksittäinen laite voi olla tallennuslaite, viestittäjä, tarkkailukamera ja kuuntelija. Tämä myös tarkoittaa, että kaikki mitä asemalla tapahtuu on ainakin teoriassa laitteissa asuvien infomorfien valvonnassa. Se, huomaavatko nämä todella kaiken riippuu monista asioista: de Vooght väittää näin olevan, mutta aivan varmoja tästä ei olla.

Kuvernöörin ryhmä tulee arvioon, että kahdesta aseman tärkeimmistä infomorfeista - Sir Dennis ja Rebecca Boy - ainakin toinen on lähes varmasti kapinallisten puolella, tai vähintään indifferentti heidän toiminnalleen. Näitä on kuitenkin vielä vaikeampi tuoda kuulusteltavaksi kuin robottikehoissa asuvaa BX7H:ta.

De Vooght kertoo informorfien kuulustelumetodeista Extropialla: napataan ego kiinni Faradayn häkkiin tai järjestelmään, josta se ei pääse langattomasti pakenemaan, aktivoidaan se erityisessä kuulusteluun tarkoitetussa virtuaaliympäristössä, tuodaan sen juristi paikalle, ja aletaan kuulustella. Detaljeita hän ei tästäkään tiedä. Infomorfien kuulusteluympäristö kuulostaa hirvittävältä, tosin epäillään, että Saint Eskilillä Jaramillolla saattaa olla sellainen takataskussaan. Jaramilloa ei kuitenkaan haluta sotkea asiaan, osittain koska kuulusteluympäristön tuominen kuulostaa eettisesti epäilyttävältä, ja osittain, koska Jaramillo saattaisi innostua ottamaan koko operaation komentoonsa itse.

Päätetään BX7H:n sijasta ottaa yhteyttä Jakarta-nimiseen habin huoltovanhimpaan, jonka Kiril Gorki oli kertonut olleen extropialaisen vastarintasolun polttamisen takana. Jakarta kutsutaan käymään vartiotuvalla. Puolta tuntia myöhemmin metrin pituinen neomustekalarobotti ilmestyykin paikalle. Mustekalojen psyyken sanotaan olevan todella hämmentävä, ja ryhmä on koettanut paikantaa jonkun, joka voisi tietää niistä jotakin, mutta ainakaan Tasavallan sotilaiden parissa sellaisia ei löydy. Niinpä Jakartan kanssa on keskusteltava pelkästään olemassaolevilla keinoilla.

Jakarta puhuu hankalasti, mutta hänen jutuistaan syntyy ymmärrys, että habilla on tosiaan aktiivisesti toimiva, ilmeisesti extropialainen kapinasolu, ja sitä vastustava toinen rintama, joka pyrkii estämään mitään väkivaltaisuuksia puhkeamasta. Näiden kamppailu on tähän asti onnistunut pysymään tasavaltalaisilta käytännössä näkymättömissä. Jakarta itse on selvästi väkivaltaisuuksia estämään pyrkivän tahon puolella. Hän tuntuu tietävän suurimman osan asioista, joita sotilaat hänelle kertovat. Kun sotilaat lopulta kysyvät, voivatko he jotenkin osallistua toimiin, Jakarta pyytää heitä selvittämään, mitä tapahtui habin rimassa 19, jaoksessa 4, kaksi päivää miehityksen alkamisen jälkeen tiettynä kolmen tunnin ajanjaksona. Tämä on ilmeisesti musta aukko kaikessa aseman valvonnassa.

Rima 19
Pelinjohtajan kommentteja

kesken!There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki