Revision [804]

This is an old revision of DeepBlackSky22 made by AdminDare on 2018-02-10 11:24:16.

 

Devil and the Deep Black Sky 22: Vapaa Miory



<-- 20: Vallankaappaus - 23: -->


"Extropialaiset aatteet eivät ole hyväksi työväen palkoille."
- Iglesias agitoi

 


Miory, tiistain aamuyö, 16.3. 2145


Viestittyään Saint Sunnivan kanssa Coleman, Iglesias ja Engstrom nousevat pinnalta takaisin Mioryn| kaupunkiin. He joutuvat vähän väistelemään CDC:tä liikkuessaan, mutta lopulta onnistuvat hämäämään nämä pois jäljiltään ja selviämään ihmisten ilmoille. Engstom palaa avaruusjalkaväen tukikohtaan, JSFI:n kaksikko raportoi palanneensa, ja käy Valchakin keräämien saintsunnivalaisten luona. He kertovat tilannraportin, katkaisevat ryhmän satamavapaan ja ottavat Valchakin ryhmineen komentoketjuunsa. Valchak tyrmistyy tajutessaan, että Iglesias ja Coleman ovat nyt luutnantin komennuksilla, mutta ei niskuroi. Hänen ryhmälleen annetaan turvallinen viestintäväline. Valchak sanoo, että 16 saintsunnivalaista on kyllä käytettävissä, mutta heillä ei ole aseita (mitä nyt pari, joita Scholl ja Kefalakis ovat onnistuneet jostain nyysimään).

JSFI:n tukikohdalla V-sektorilla jaetaan tilanneraportteja. Saint Sunnivaan tunkeutui miorylainen valtausryhmä, mutta se on pysäytetty, ja aluksella on nyt kahden tason pattitilanne. Saint Sunniva lähetti viestintälaserilla tiedon hävittäjä Oaxacalle, joka on kääntymässä takaisin. Kuitenkin Jaramillo tietää mainita, että Oaxacan kapteeni on miorylainen, eikä hänen lojaaliudestaan olla varmoja. Pidetään mahdollisena, että vallankaappauksen alkuperäiseen suunnitelmaan kuului, että Oaxaca oltaisiin saatu myös vallattua, mahdollisesti kapteenin ja muiden siellä toimivien myötävaikutuksella.

 (image: http://posthuman.karmavector.org/images/Kuvitus/miory_chain.jpg)
Jaramillon, Falkin ja de Vooghtin keräämää aineistoa tilanteesta käydään läpi. Vastapuolen voimavarat on summittaisesti kartoitettu, tosin aukkoja epäillään vielä olevan. Tasavallan viranomaiset on syrjäytetty, huipulla on komentajakapteeni Kim liittolaisineen. Falk aloittaa verkkokampanjan maalatakseen vallankaappareiden kannattajia militaristeiksi, toiveenaan hajottaa heidän rivejään. Kuitenkin yöllä Mioryn verkossa on hyvin tiukka sensuuri, ja juuri mitään ei voi kirjoittaa ilman että se menee hyväksyntään - hyvin harvoja kirjoituksia myös julkaistaan. Falk ottaa myös yhteyttä Mackayhin, ja tiedustelee yöunilta herätetyltä matruusilta, onko tällä yhteyksiä Demidchikin klaaniin. Demidchikit omistavat Miorysta leijonanosan, ja on vaikea kuvitella, että mitään tällaista tapahtuu ilman heidän myötävaikutustaan tai ainakaan hyväksyntäänsä. Mackay sanoo, että hän tuntee jonkun joka työskentelee Demidchikeille, ja voi koettaa järjestää tapaamisen jonkun klaanin juniorin kanssa.

Tiistaiaamu


Aamukuuden uutislähetyksessä Mioryn uusi hallinto astuu esiin. Sen puhemiehinä ovat komentajakapteeni Kim ja habitaatin valtuuston varapuheenjohtaja Iaison Veslic. Heidän viestinsä on, että Tasavalta aikoi tehdä suuren sotilasoperaation Miorylla, mutta Miory sanoi tähän "kiitos ei". Veslic puhuu pitkään ja rauhoittavasti, mutta viesti on selvä: Miorylla on omat arvot ja kulttuuri, ja ne eivät kohtaa Tasavallan arvojen kanssa, joten Miory ei katso olevansa enää osa Tasavaltaa vaan itsenäinen habitaatti. Se ei tahdo sotaa, ainoastaan vapautta, vaurautta, tasa-arvoa, rajoittamatonta tiedettä ja kulttuuria. Viestin sävy on, että tämä on jo tapahtunut ja miorylaiset voivat jatkaa toimintaansa kuin aiemminkin. Narratiivi otetaan tiukasti haltuun: viestinnän mukaan Tasavalta on jo lyöty, Miorylla olevat sotajoukot vastaavat habin omalle hallinnolle, joka on tällä hetkellä Veslic, Kim ja muita valtuuston jäseniä.

Aamun tultua työryhmä alkaa ottaa yhteyttä komppanoiden upseereihin, tavoitteenaan huomauttaa näille, että nämä ovat nyt osallisia kapinaan, ja koettaa pelotella nämä vaihtamaan puolta. Varmasti kovaksikeitettyjen kapinallisten lisäksi joukossa on myös upseereja, jotka eivät lopulta ole innostuneita koettamaan onneaan tällaisessa uhkayrityksessä. Eräs sellainen paikannetaankin: vastaperustetun patterin turvakomppanian varakomentaja, luutnantti Jeong. Reservistä värvätyllä miehellä ei ole halua hankkia sotilastiedustelua vihollisekseen, ja hän vuotaa ryhmälle tiedot komppaniansa vahvuudesta, käytännöistä ja aseistuksesta. Patterin suojakomppanian tehtävä on tosiaan suojata 224. patteria Mioryn sisältä tulevilta hyökkäyksiltä.

Jaramillo on käskeny Acostaa selvittämään hallintokohteiden puolustukset - tarkemmin, mikäli työryhmä koettaisi leikata vallankaappauksen pään irti, miten se onnistuisi. Komennossa ovat Kim ja Veslic; Kim pitää tukikohtaansa pataljoonan esikunnassa A-sektorilla, Veslic taas toimii habitaatin hallintorakennuksessa M-sektorilla.
Veslic on värvännyt henkilökohtaiseksi turvajoukokseen Phoca Security -nimisen pienen paikallisen henkilösuojeluyrityksen. Katsoessaan firman esittelyvideoita Acosta tajuaa sen päällikön, kapteeni Kon kehonkielestä, että tämä on ultimaatti. Hän päättää tavata tämän.

Toimistopäällikkö Jane Mendacola, IWISaint Sunnivan ryhmä on toivonut aseistusta, joten Acosta käy ensin IWI:n toimistossa C-sektorilla. Matkalla sektorille näkyy erilaisia suhtautumisia tilanteeseen: X-sektorin yritysympäristöissä uutta, uljaampaa Miorya juhlitaan melkeinpä kaduilla tanssimalla, A-sektorissa meno on selvästi varautuneempaa, ja C-sektorissa tuntuu olevan avoin vastakapinahenki. Asevalmistajan konttori C-sektorilla näyttää autiolta, mutta kun Acosta vaivihkaa näyttää tummalle ikkunalle JSFI:n tunnuksiaan, hänet päästetään sisään. Toimistopäällikkö Mendacolan kanssa käydään neuvottelu aseostoksista. IWI on koko Tasavallassa toimiva yritys, eikä vallankaappaus ole sen mieleen, mutta toisaalta sen tilanne täällä on vaarallinen, eikä se tahdo, että CDC ryhtyy takavarikoimaan koko sen varaston. Se suostuu silti myymään JSFI:lle 25 settiä konepistooleja ja kevyitä henkilökohtaisia panssareita, vaikka kriisiajan hinnat ovatkin hulppeat. Mendacola sanoo, ettei hän ollut lainkaan osannut odottaa tällaista Miorylta: hän kuvitteli tunteneensa joitakin sen sotilashenkilöstöstä, mutta vallankaappaus tuli hänelle täysin odottamatta.

Aseet toimitetaan saintsunnivalaisille. Mackay ilmoittaa Falkille, että hän on saanut sovittua lounastapaamisen Demidchikien klaanin kuopuksen kanssa, tosin sanoo epäilevänsä, että tämän vuoksi yksi hänen epämäärinen tuttunsa varmaan kuvittele, että Mackay on aikeissa hypätä kiitollisuudesta sänkyyn. Falk sanoo tulevansa mukaan lounaalle.

Uutislähetyksiä hanakasti seurannut de Vooght on kuunnellut uuden hallinnon ja sitä puolustavien retoriikkaa, ja on tunnistanut näistä selvän libertaarisen trendin: vapaakauppa, vapaat sopimukset, itsemääräämisoikeus, minimaalinen hallinto - monet sanankäänteet vaikuttavat jopa suoraan Extropian poliittisilta ryhmittymiltä otetuilta. Pidetään mahdollisena, että Extropia on jotenkin sekaantunut vallankaappaukseen. On kuitenkin epäselvää, mitä tämä tarkalleen merkitsee: Extropia ei ole niinkään valtio kuin joukko yrityksiä, jotka eivät suinkaan aina vedä samaan suuntaan.

Extropialainen ideologia kuitenkin tarjoaa vastavallankumousta suunnitteleville tarttumapintaa. Iglesias lähtee C-sektorille miorylaisen työväenluokan pariin kuuntelemaan tuulia ja agitoimaan. Acosta suuntaa esikunnan ja habitaatin hallintorakennuksen lähelle katselemaan paikkoja. Molemmat ovat varsin hyvin suojattuja: esikuntarakennuksessa toimii vasta perustettu erillinen suojakomppania, habitaatin hallinnossa taas M-sektorille perustettu CDC:n Bravo-komppania. Hallintorakennus on selvästi pehmeämpi kohde. Kumpikin näistä saattaisi olla avaruusjalkaväen vallattavissa, mutta niiden pitäminen näyttää mahdottomalta.

Lounas


L-sektorilla sijaitsee pramea venäläinen ravintola, jonka pihalla Falk tapaa Mackayn. Mackayta saattaa Damian Lavezzi, ja nämä suutelevat erotessaan. Sisällä ravintolassa odottaa Mikahil-niminen Mackayn tuttu, ja pian paikalle liihottaa myös Vladimira Demidchika, 25-vuotias elokuvatähti. Vladimira vaikuttaa massiiviselta tyhjäpäältä, vakuuttaa ettei ole lainkaan kiinnostunut politiikasta, ja Falkin esittäytymiseen JSFI:n luutnanttina hänen reaktionsa on vain "kuinka valtavan jännittävää". Keskustelu on vähän tuskallista, mutta jossain vaiheessa kun Vladimira on poissa pöydästä, paikalle ilmestyy pari hänen turvamiestään, jotka sanovat kapteeninsa tahtovan lähitulevaisuudessa keskustalla JSFI:n kanssa. Falk sopii alustavan viestintäkanavan.

M-sektorilla Acosta lähettää Phoca Securityn kapteeni Ko'lle viestin, jossa hän kertoo odottavansa tätä viereisessä kahvilassa. Ko ilmestyykin sinne, mutta ihmishahmon asemasta robottikehossa. Acosta esittäytyy olevansa osittain kenraali Matar Ntheppe, ja Ko selvästi tuntee nimen. Ko sanoo olevansa täällä vain palkkatyössä, ja tuntuu olevan sitä mieltä, että hänelle ja ultimaattien ideologialle tässä konfliktissa kumpikaan osapuoli ei ole merkittävästi toista parempi. Hän sanoo myös, että mikäli Acosta etsisi työtä, hän mielellään tarjoaisi sitä - mutta ilmeisesti Acosta on sen sijaan Tasavallan laivaston palveluksessa? Keskustelu on lyhyt mutta sivistynyt, kumpikaan ei ryhdy haastamaan toista kaksintaisteluun, vaikka onkin selvää, että tässä konfliktissa he ovat eri puolilla. Selvästi Veslic on saanut hankittua itselleen kyvykkään henkivartijan.

Iglesias levittää C-sektorilla extropialaisen ideologian vastaista propagandaa, ja kuuntelee kertomuksia pidätyksistä. Ilmeisesti vallankaappausorganisaatio on tosiaan aktivoinut monia reservin sotilaita, mutta kaikki näistä eivät suinkaan ole lähteneet mukaan vallankaappaukseen. Merkittävä osa on vain kadonnut, oletettavasti pidätetty. Kadonneiden nimiä ja kasvoja hankitaan selville, ja julisteita heistä levitetään.

Falk palaa V-sektorin toimistolle memeettisen myyräntyön pariin. Coleman tutkii keinoja infrastrukturaaliseen sabotaasiin, ja de Vooght kerää lisää evidenssiä extropialaisesta vaikutuksesta operaation takana. Falk tutkii Demidchikien klaanin tilannetta. Vladimira mainitsin keskustelussa usein tätinsä Tamaran, näyttää siltä, että klaanin pää 90-vuotias Anatoli on ollut jo pitkään täysin näkymättömissä; Tamara taas on tiedesijoittaja, jolla on läheiset välit nimenomaan miorylaiseen tutkimukseen ja teknologiaan.

Sitten kameroista näkyy CDC:n miliisejä, jotka marssivat sisään alueen rakennuksiin. Joku, mahdollisesti Demidchikien turvaorganisaatio, on oletettavasti jäljittänyt Falkin seudulle, ja nyt JSFI koetetaan pidättää. Tällaista tilannetta varten ryhmällä on pakosuunnitelma, joka pannaan täytäntöön oitis: toimistoon jätetään pari tyrmäyskranaattia ansaksi, muutamat kamerat ulkoa sabotoidaan, mutta toimistossa olleet Jaramillo, de Vooght, Coleman ja Falk eivät yritä paeta CDC:n läpi, vaan piiloutuvat kellarikomeroon. He ilmoittavat Acostalle ja Iglesiasille tukikohdan olevan menetetty. Varatukikohta B-sektorilla on toki jo hankittu.

Acosta ja Iglesias tapaavat varatukikohdassa. Kestää useita tunteja ennenkuin Jaramillo, Falk ja Coleman uskaltautuvat ulos kellarikomerosta ja varatukikohtaan. Ilta on jo koittanut, ja Miory on, startup-henkiseen tapaansa, ehtinyt jo pivotoida vallankaappauksen ympärille. Monet pikkuyritykset ovat alkaneet mainostaa tuotteita, jotka Tasavallan lakien mukaan olisivat laittomia tai ainakin vaatisivat paljon lupia: kuorinippuja, podikehoja, bioboostereita ja vastaavia asioita.

Illan toimet


B-sektorin uudessa tukikohdassaan työryhmä miettii strategista kuviota. Kahden vuorokauden kuluttua hävittäjä Oaxaca saavuttaa Mioryn, mutta on epäselvää, onko se ystävä vaiko vihollinen. Mikäli se on osa vallankaappausta, voi olla että tieto tapahtuneesta ei ole vielä tavoittanut Tasavallan laivastoa; riippuu siitä, miten tarkkaa informaatiohygieniaa Mioryn hallinto noudattaa. Tärkeää on saada Saint Sunnivalle sana siitä, että Oaxacaan ei kannata luottaa, ja että viestejä on lähetettävä muuallekin.

Valchak ottaa yhteyttä ja haluaa tavata. Hän kertoo, että hänen joukkueensa on saanut selville paikan, jossa kapteeni Halkenhvadia ja muita pidätettyjä luultavasti säilytetään. Vallankaappauksessa on varmasti pidätetty jo yli sata ihmistä, eivätkä nämä kaikki millään mahdu CDC:n selleihin. Jäljittämällä pursimies Ayezin pidätystä Valchak ja muut ovat päätelleet, että pidätettyjä säilytetään S-sektorilla, Kohung Biotechin omistamassa varastohallissa. Halli ei ole erityisen tarkasti vartioitu aiakaan ulkopuolelta, mutta se on täysin ikkunaton, ja on mahdotonta sanoa, millaiset turvatoimet sisällä on. Yli sadan hengen vartioiminen vaatisi melkoisesti väkeä jos se tehtäisiin kunnolla. Jos vangit saataisiin vapaaksi, JSFI saisi runsaasti liittolaisia.

Jaramillo toteaa myös, että voidakseen tehdä mitään aseellisesti työryhmä tarvitsee lisää liittolaisia: avaruusjalkaväen joukkue ja Saint Sunnivan sissiryhmä eivät vielä riitä haastamaan vallankaappaajia. Patterin suojakomppanian varapäällikkö saattaa olla käännytettävissä, mutta luutnantti Jeong ei vaikuta kovin rohkealta, ja pystyy varmaan parhaimmillaan saamaan vain oman komppaniansa katsomaan muualle.

Johtaja Yi, United WatchTyöläismiliisin keräämistä harkitaan, mutta paremmaksi ideaksi koetaan yhteydenotto turvayritys United Watchiin. Acosta ja Iglesias käyvät sen pääkonttorilla L-sektorilla, ja saavat 15 minuutin tapaamisen operatiivinen johtaja Audrey Yi'n kanssa. Yi suhtautuu tilanteeseen varovaisesti, eikä halua vartijoistaan tulevan mitään tykinruokaa JSFI:n operaatioihin, mutta lupaa lopulta 20 hengen varustellun ryhmän, kunhan hän on itse mukana suunnittelemassa operaatiota, jossa näitä käytetään. Yi myös paljastaa, että CDC oli pyytänyt häntä ottamaan yhteyttä mikäli hän sattuisi kohtaamaan sotilastiedustelun edustajia; hän ei kuitenkaan aio näin tehdä.

Matruusit Texidor ja Busques lähetetään pinnalle ottamaan yhteyttä Saint Sunnivaan. Luutnantti Jeong järjestää heille kulkuluvat ja peitehenkilöllisyydet, ja luvan käydä avaruussatamassa, josta käsin he voisivat koettaa fregatin tavoittaa. Operaatio kuitenkin epäonnistuu: Texidor ja Busques katoavat, ja hieman ennen puoltayötä Jeong kertoo heidän tulleen pidätetyiksi ja joutuneensa itse pakenemaan ennenkuin hänen osallisuutensa juoneen paljastuisi. Jeong sijoitetaan turvataloon.

Keskiviikko, 17.3. 2145





Pelinjohtajan kommentit

There are no comments on this page.
Perustuu Eclipse Phase -roolipelin, CC-NC-SA Posthuman Studios, 2008-. Pelijärjestelmänä GURPS.
Kampanja ja kuvitus CC-BY Dare Talvitie, 2015 - 2020 (paitsi jos muuta sanotaan):: Valid XHTML :: Valid CSS: :: Powered by WikkaWiki